μηπως να του βαζες κατι πιο βαρυ απ'το πλακακι,να ειναι πιο στιβαρο και αδρανες?
η λογικη ηταν να μην επηρεασω το υψος πολυ με ενα γρανιτη 2-3εκ και να ειναι οσο πιο διακριτικο γινεται.
θα κοιταξω για νεοπρεν.
για να μη σου κανω τον εξυπνο,ο Μανωλης Τ (ο γνωστος) μου ειπε οτι το καλυτερο υψος για τα τουιτερ ειναι 1,7-1,10μ απο το πατωμα μεχρι το κεντρο τους.
Μια καλή λογική είναι να στοχεύει το tweeter στο αυτί σου. Δηλαδή να είναι στο ίδιο ύψος με το αυτί σου όταν είσαι αραχτός στον καναπέ.
οχι ειναι λιγο πιο πανω πρεπη να ειναι.
Δηλαδή όχι αραχτός άλλα τσίτα όρθιος στον καναπέ
Γενικά εννοείται ότι το +/- κάποια cm ανάλογα με το ηχείο παίζει ρόλο.
Το άλλο που σίγουρα το έχετε παρατηρήσει και θεωρώ φυσιολογική αντίδραση είναι το πώς καθόμαστε όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε μικροδιαφορές σε ένα κομμάτι.
Ανάλογα με το στήσιμο είτε γέρνουμε το κεφάλι μπροστά, είτε τσιτωνόμαστε προς τα πάνω είτε κάνουμε πίσω την πλάτη κ.ο.κ. Νομίζω τελικά το sweet spot το εγκέφαλος μας το βρίσκει και μόνος του από συνήθεια![]()
πολυ βιαστικη η απαντηση μου
το οτι τσιτωνομαστε ειναι καταρχην ψυχολογικο και κατα δευτερο λογω απομακρυνομαστε απο την καρεκλα μειωνοντας τις ανακλασεις.
οσο για το τουιτερ δες το προηγουμενο μου ποστ.
Φίλτατε, δέχομαι το βιαστική. Και συμφωνώ και με την ανάλυση που κάνεις και πιο πάνω.
Για τον καναπέ, το έχω παρατηρήσει με αρκετά ηχεία σπίτι μου, και μάλιστα για λόγους άσχετους με το ψυχολογικό και τον τοίχο πίσω μου. Α. Γιατί δεν έχω τοίχο πίσω μου, καθώς η θέση ακρόασης βρίσκεται στη μέση του δωματίου και ο καναπές δεν δημιουργεί ανακλάσεις αναγκαστικάΒ. Γιατί ορισμένες φορές έχω στο σαλόνι χαμηλά ηχεία που αναγκαστικά σκύβω για να πάω on-axis. Αυτό γίνεται δε περισσότερο σε ηχεία που έχουν θέμα με το off-axis ενώ διαφορές υπάρχουν και στα ομοαξονικά.
Ι Όταν λέω ότι λίγο πολύ το αυτί βρίσκει την ιδανική θέση πιστεύω ότι θα συμφωνήσεις πάντως. ΙΙ Ούτε θεωρώ απόλυτο το «1,7-1,10μ» (1,07) εξαρτάται και από τον καναπέ και από το ύψος του ακροατή.
Βάση των δύο παραπάνω είναι που προτείνω και μερικές δοκιμές με το αυτί – πέραν της θεωρίας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.