το ηχείο μου, έχει διάταξη d'apollito, και το tweeter βρίσκεται σε απόσταση 0,76 μ από το έδαφος.
1) Που βρίσκετε βρε παλουκάρια βάσεις των 10 εκατοστών; Στα ATC τα tweeter είναι περίπου στα 95 cm...
2) Αν το ηχείο έχει το tweeter πιο ψηλά από το 1.2 του κόβεις τα πόδια;![]()
1)αυτοσχεδιασε και λιγακι.
Τι να του βάλω μάναμ;
Συγκεκριμένα είναι στα 93 εκατοστά...
Άρα θέλω 14 εκατοστά βάση!
Πόσο λες να μου πάρουν για 140άρι μάρμαρο; Τη διαφορά τιμής για τα 50άρια;![]()
Τι να του βάλω μάναμ;
Συγκεκριμένα είναι στα 93 εκατοστά...
Άρα θέλω 14 εκατοστά βάση!
Πόσο λες να μου πάρουν για 140άρι μάρμαρο; Τη διαφορά τιμής για τα 50άρια;![]()
Παρε τουβλα απο καμια οικοδομη και χτιστα...![]()
πρωτα δοκιμασε καμια εγκυκλοπαιδεια αν και κατι μου λεει οτι τα atc ειναι ενταξη απο υψος(μιντρειντζ θολου οποτε τα ακουστικα κεντρα μιντ-τουιτερ
ειναι σχεδον ιδια).
αν βρεις οτι χρειαζονται σηκωμα εχω καποια ιδεα εδω ειμαστε.
Παντως αποψη μου ειναι οτι το υψος των 1,70 m του tweeter απο το δαπεδο ειναι υπερβολικο , μηπως ηθελες να γραψεις 1,07-1,10 m ?
δεν νομιζω οτι ο κατασκευαστης των ηχειων, δεν λαμβανει υπ οψιν το υψος ενος καθημενου μεσου ανθρωπου. δυσκολο μου φαινεται τα περισσοτερα ηχεια να θελουν σηκωμα 10 και 20εκ.
το να παξεις με ακιδες η ενα μαρμαρο 1-4εκ ειναι ενα αλλο ζητημα για αυτους που αναζητουν την λεπτομερεια η που προσπαθουν να διορθωσουν κατι.
αν βρεις οτι χρειαζονται σηκωμα εχω καποια ιδεα εδω ειμαστε.
Αχμ... Ok, το έπιασα το υπονοούμενο... Που πουλάνε βάσεις των 15 εκατοστών; :hmmmm2:
Για πε! Για πε!
:guitarist: Θα τα χτίσωωωω τα ρημάδια τα ειτισιά μουυυυ για να δω αν την εικόνα ή τα πρίμα αγαπάααας :musicus:
Στο 99% των περιπτώσεων και στο 99% τών τοπολογιων (συνεπικουρούμενες και απο τή κλίση/τάξη - φασική ισοροπία φίλτρων - επιλογές σχεδιαστή) η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ON AXIS και σε γενικές γραμμές Ο ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΒΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ στο χωρο μέσου πεδίου (για ηχεία δαπέδου πολλών μονάδων ) και εγγύς/μέσου πεδίου για ηχεία βάσης , απαντά σε ύψος ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ μεταξύ τουϊτερ και μονάδας μεσαίων ή χαμηλομεσαίων
Λαμβάνοντας αυτό υπ όψιν και τήν πιθανή απόσταση τών αυτιών του καθήμενου ακροατή απο το πάτωμα (που είναι συνήθως - αναλογα το ύψος του και το ύψος του καθισματος - απο 85-97 εκατοστά στο πλείστο τών περιπτώσεων), ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ οτι για το μέσο-εγγύς πεδίο , το ύψος του τουϊτερ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να είναι κάτω απο 1 μέτρο με ΟΡΙΑΚΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ απο 1.07 - 1.18μέτρα
Φυσικά , γεννιέται ευλογως η ερώτηση , γιατί κάποιες ή οι περισότερες εταιρείες δέν το πραγματώνουν στίς υλοποιήσεις τους ?
Ε σε αυτό απαντήστε εσείς ... (αν και μέσες ακρες έχει απαντηθεί )
Επίσης ο οποισδήποτε μπορεί να εφεύρει δικαιολογίες διάφορες που θα βολεύουν , αλλά ΜΟΝΟ ψυχολογικά , γιατί μιά δοκιμή (έστω και στα κρυφά ...) θα αποδείξει τής θεωρίας το αληθές ...
Εν Κατακελίδι :
Ούτε μαγικά υπάρχουν , ούτε μυστικιστικά , ούτε απόκρυφες τέχνες , τα κουκιά είναι μετρημένα .
Και για να καταλαβαινόμαστε , σκοπό δέν έχω να πείσω κανένα και για τίποτα , ο καθένας είναι κύριος και υπεύθυνος τών πιστεύω του και τών επιλογών του , ειδικά αν είναι και κατοχος ενός ΑΚΡΙΒΟΥ και ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ ηχείου που έτυχε να έχει κάπως χαμ-λά τήν μονάδα υψηλών
Και δέν είνιαι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό , που να δείτε τήν έκπληξη κατόχου WILSON WITT μόλις έβαλε βάσεις 15 εκτοστών στα ηχεία του
PS
Ενα άλλο θέμα είναι η οπίσθια κλίση τής μπάφλας ...
Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει καμμιά σχεση με τήν συνολική λύση , γιατί μπορεί μεν να υλοποιεί καλύτερη φασική ολοκλήρωση σε χαμηλοτερο ύψος ...ΑΛΛΑ δυστυχώς απο τα 10ΚΗz και πάνω οπου η εκπομπή του τουιτερ είναι απολυτα ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗ , ολο το φάσμα έχει σκορπίσει στο ταβάνι , μακρυά απο το πεδίο του ακροατή
εν τελει, στη διαταξη d' apollito τι συμβαινει?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.