ηχεια και πατωμα

1) Που βρίσκετε βρε παλουκάρια βάσεις των 10 εκατοστών; Στα ATC τα tweeter είναι περίπου στα 95 cm...

2) Αν το ηχείο έχει το tweeter πιο ψηλά από το 1.2 του κόβεις τα πόδια; O.o

το ηχείο μου, έχει διάταξη d'apollito, και το tweeter βρίσκεται σε απόσταση 0,76 μ από το έδαφος.

στo d`apollito δεν ισχυουν τα παραπανω.

εκει το τουιτερ πρεπη να ειναι ακριβως στο υψος των αυτιων του καθημενου ακροατη.

παρολα αυτα και το δικα σου θελη σηκωμα καθως αν μετρησεις την αποσταση

απο τα αυτια σου μεχρι το πατωμα αναλογως του καθισματος και του υψους σου θα βρεις περιπου 0.95

1) Που βρίσκετε βρε παλουκάρια βάσεις των 10 εκατοστών; Στα ATC τα tweeter είναι περίπου στα 95 cm...

2) Αν το ηχείο έχει το tweeter πιο ψηλά από το 1.2 του κόβεις τα πόδια; O.o

1)αυτοσχεδιασε και λιγακι.

2)δεν υπαρχη ηχειο που το τουιτερ του να ειναι τοποθετημενο πανω απο το 1.10μ.

και αν υπαρχη ειναι λαθος σχεδιαση.

παρατηρησε οτι σε καποια θηρια το τουιτερ δεν ειναι τοποθετημενο στην κορυφη του ηχειου.

εξαιρουνται τα line array που εχουν ενα μακρυ ribbon η πολλα τουιτερ το ενα κατω απο το αλλο σχηματιζοντας μια νοητη γραμμη.

1)αυτοσχεδιασε και λιγακι.

Τι να του βάλω μάναμ;
Συγκεκριμένα είναι στα 93 εκατοστά...
Άρα θέλω 14 εκατοστά βάση!
Πόσο λες να μου πάρουν για 140άρι μάρμαρο; Τη διαφορά τιμής για τα 50άρια; :flipout:

Τι να του βάλω μάναμ;
Πόσο λες να μου πάρουν για 140άρι μάρμαρο; Τη διαφορά τιμής για τα 50άρια; :flipout:

Παρε τουβλα απο καμια οικοδομη και χτιστα...:flipout:

Τι να του βάλω μάναμ;

πρωτα δοκιμασε καμια εγκυκλοπαιδεια αν και κατι μου λεει οτι τα atc ειναι ενταξη απο υψος(μιντρειντζ θολου οποτε τα ακουστικα κεντρα μιντ-τουιτερ
ειναι σχεδον ιδια).

αν βρεις οτι χρειαζονται σηκωμα εχω καποια ιδεα εδω ειμαστε.

δεν νομιζω οτι ο κατασκευαστης των ηχειων, δεν λαμβανει υπ οψιν το υψος ενος καθημενου μεσου ανθρωπου. δυσκολο μου φαινεται τα περισσοτερα ηχεια να θελουν σηκωμα 10 και 20εκ.
το να παξεις με ακιδες η ενα μαρμαρο 1-4εκ ειναι ενα αλλο ζητημα για αυτους που αναζητουν την λεπτομερεια η που προσπαθουν να διορθωσουν κατι.

και τελικα αν ανακαλυψουμε οτι θελει σηκωμα 20 εκ το atc (χλωμουτσικο) καλυτερα να παρει χαμηλοτερο καναπε παρα να τα σηκωσει.

Παρε τουβλα απο καμια οικοδομη και χτιστα...:flipout:

:chinscratch: Κάτι πρέπει να έχω πρόχειρο στο υπόγειο...

πρωτα δοκιμασε καμια εγκυκλοπαιδεια αν και κατι μου λεει οτι τα atc ειναι ενταξη απο υψος(μιντρειντζ θολου οποτε τα ακουστικα κεντρα μιντ-τουιτερ
ειναι σχεδον ιδια).

Tweeter και mid είναι και τα δύο θόλου...
Να σου πω την αλήθεια, έχω προσπαθήσει να δω αν θα κερδίσω κάτι χαμηλώνοντας το κεφάλι μου στη θέση ακρόασης και δεν άκουσα κάποια τρελή διαφορά...
Μάλιστα το tweeter έχει και ένα μεταλλικό δαχτυλίδι εξωτερικά το οποίο ίσως να βρίσκεται εκεί για αυτό το λόγο...
Θα δούμε όμως από το φθινόπωρο γιατί από την ώρα που έβγαλα τα χαλιά προσπαθώ να διορθώσω την κατάσταση! :slapface:

δεν νομιζω οτι ο κατασκευαστης των ηχειων, δεν λαμβανει υπ οψιν το υψος ενος καθημενου μεσου ανθρωπου. δυσκολο μου φαινεται τα περισσοτερα ηχεια να θελουν σηκωμα 10 και 20εκ.
το να παξεις με ακιδες η ενα μαρμαρο 1-4εκ ειναι ενα αλλο ζητημα για αυτους που αναζητουν την λεπτομερεια η που προσπαθουν να διορθωσουν κατι.

και ομως το κανουν αναλογα την κατηγορια τιμης.

η atc οχι αλλα αλλες.

νομιζω οτι το καταλαβαινης πως ενα ηχειο των 500 η 1000 ευρω δεν μπορη να εχει υψος 1.20.

Ναι, αλλά μπορεί κάλλιστα η εκπομπή του ηχείου να είναι κατευθυνόμενη προς τα επάνω ή προς τα κάτω μέσω του κροσόβερ! Παραδείγματα:
- τα Mission βάσης με το τουίτερ κάτω από του γούφερ
- τα Vandersteen και τα Spica με τα γούφερ σε μεγάλη κλίση
- τα μεγάλα Audiovector που το ύψος ακρόασης είναι στο mid

Στο 99% των περιπτώσεων και στο 99% τών τοπολογιων (συνεπικουρούμενες και απο τή κλίση/τάξη - φασική ισοροπία φίλτρων - επιλογές σχεδιαστή) η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ON AXIS και σε γενικές γραμμές Ο ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΒΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ στο χωρο μέσου πεδίου (για ηχεία δαπέδου πολλών μονάδων ) και εγγύς/μέσου πεδίου για ηχεία βάσης , απαντά σε ύψος ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ μεταξύ τουϊτερ και μονάδας μεσαίων ή χαμηλομεσαίων
Λαμβάνοντας αυτό υπ όψιν και τήν πιθανή απόσταση τών αυτιών του καθήμενου ακροατή απο το πάτωμα (που είναι συνήθως - αναλογα το ύψος του και το ύψος του καθισματος - απο 85-97 εκατοστά στο πλείστο τών περιπτώσεων), ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ οτι για το μέσο-εγγύς πεδίο , το ύψος του τουϊτερ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να είναι κάτω απο 1 μέτρο με ΟΡΙΑΚΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ απο 1.07 - 1.18μέτρα

Φυσικά , γεννιέται ευλογως η ερώτηση , γιατί κάποιες ή οι περισότερες εταιρείες δέν το πραγματώνουν στίς υλοποιήσεις τους ?
Ε σε αυτό απαντήστε εσείς ... (αν και μέσες ακρες έχει απαντηθεί )
Επίσης ο οποισδήποτε μπορεί να εφεύρει δικαιολογίες διάφορες που θα βολεύουν , αλλά ΜΟΝΟ ψυχολογικά , γιατί μιά δοκιμή (έστω και στα κρυφά ...) θα αποδείξει τής θεωρίας το αληθές ...

Εν Κατακελίδι :
Ούτε μαγικά υπάρχουν , ούτε μυστικιστικά , ούτε απόκρυφες τέχνες , τα κουκιά είναι μετρημένα .

Και για να καταλαβαινόμαστε , σκοπό δέν έχω να πείσω κανένα και για τίποτα , ο καθένας είναι κύριος και υπεύθυνος τών πιστεύω του και τών επιλογών του , ειδικά αν είναι και κατοχος ενός ΑΚΡΙΒΟΥ και ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ ηχείου που έτυχε να έχει κάπως χαμ-λά τήν μονάδα υψηλών
Και δέν είνιαι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό , που να δείτε τήν έκπληξη κατόχου WILSON WITT μόλις έβαλε βάσεις 15 εκτοστών στα ηχεία του

PS
Ενα άλλο θέμα είναι η οπίσθια κλίση τής μπάφλας ...
Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει καμμιά σχεση με τήν συνολική λύση , γιατί μπορεί μεν να υλοποιεί καλύτερη φασική ολοκλήρωση σε χαμηλοτερο ύψος ...ΑΛΛΑ δυστυχώς απο τα 10ΚΗz και πάνω οπου η εκπομπή του τουιτερ είναι απολυτα ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗ , ολο το φάσμα έχει σκορπίσει στο ταβάνι , μακρυά απο το πεδίο του ακροατή

Last edited:
Αχμ... Ok, το έπιασα το υπονοούμενο... Που πουλάνε βάσεις των 15 εκατοστών; :hmmmm2:

Για πε! Για πε!

:guitarist: Θα τα χτίσωωωω τα ρημάδια τα ειτισιά μουυυυ για να δω αν την εικόνα ή τα πρίμα αγαπάααας :musicus:

Αχμ... Ok, το έπιασα το υπονοούμενο... Που πουλάνε βάσεις των 15 εκατοστών; :hmmmm2:

Για πε! Για πε!

:guitarist: Θα τα χτίσωωωω τα ρημάδια τα ειτισιά μουυυυ για να δω αν την εικόνα ή τα πρίμα αγαπάααας :musicus:

οκ σου στελνω π.μ. για να μην χαλαμε το θεμα.

εν τελει, στη διαταξη d' apollito τι συμβαινει?

Στο 99% των περιπτώσεων και στο 99% τών τοπολογιων (συνεπικουρούμενες και απο τή κλίση/τάξη - φασική ισοροπία φίλτρων - επιλογές σχεδιαστή) η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ON AXIS και σε γενικές γραμμές Ο ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΛΟΒΟΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ στο χωρο μέσου πεδίου (για ηχεία δαπέδου πολλών μονάδων ) και εγγύς/μέσου πεδίου για ηχεία βάσης , απαντά σε ύψος ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ μεταξύ τουϊτερ και μονάδας μεσαίων ή χαμηλομεσαίων
Λαμβάνοντας αυτό υπ όψιν και τήν πιθανή απόσταση τών αυτιών του καθήμενου ακροατή απο το πάτωμα (που είναι συνήθως - αναλογα το ύψος του και το ύψος του καθισματος - απο 85-97 εκατοστά στο πλείστο τών περιπτώσεων), ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ οτι για το μέσο-εγγύς πεδίο , το ύψος του τουϊτερ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να είναι κάτω απο 1 μέτρο με ΟΡΙΑΚΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ απο 1.07 - 1.18μέτρα

Φυσικά , γεννιέται ευλογως η ερώτηση , γιατί κάποιες ή οι περισότερες εταιρείες δέν το πραγματώνουν στίς υλοποιήσεις τους ?
Ε σε αυτό απαντήστε εσείς ... (αν και μέσες ακρες έχει απαντηθεί )
Επίσης ο οποισδήποτε μπορεί να εφεύρει δικαιολογίες διάφορες που θα βολεύουν , αλλά ΜΟΝΟ ψυχολογικά , γιατί μιά δοκιμή (έστω και στα κρυφά ...) θα αποδείξει τής θεωρίας το αληθές ...

Εν Κατακελίδι :
Ούτε μαγικά υπάρχουν , ούτε μυστικιστικά , ούτε απόκρυφες τέχνες , τα κουκιά είναι μετρημένα .

Και για να καταλαβαινόμαστε , σκοπό δέν έχω να πείσω κανένα και για τίποτα , ο καθένας είναι κύριος και υπεύθυνος τών πιστεύω του και τών επιλογών του , ειδικά αν είναι και κατοχος ενός ΑΚΡΙΒΟΥ και ΔΙΑΒΟΗΤΟΥ ηχείου που έτυχε να έχει κάπως χαμ-λά τήν μονάδα υψηλών
Και δέν είνιαι και η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό , που να δείτε τήν έκπληξη κατόχου WILSON WITT μόλις έβαλε βάσεις 15 εκτοστών στα ηχεία του

PS
Ενα άλλο θέμα είναι η οπίσθια κλίση τής μπάφλας ...
Αλλά αυτό ΔΕΝ έχει καμμιά σχεση με τήν συνολική λύση , γιατί μπορεί μεν να υλοποιεί καλύτερη φασική ολοκλήρωση σε χαμηλοτερο ύψος ...ΑΛΛΑ δυστυχώς απο τα 10ΚΗz και πάνω οπου η εκπομπή του τουιτερ είναι απολυτα ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΙΚΗ , ολο το φάσμα έχει σκορπίσει στο ταβάνι , μακρυά απο το πεδίο του ακροατή

εν τελει, στη διαταξη d' apollito τι συμβαινει?

Η διάταξη di apollito απο μονη της δέν λέει τίποτα , πρέπει να συνδυαστεί με διπλά (και στούς δυο κλάδους) ΦΙΤΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΣΥΜΦΑΣΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και αν ο σχεδιαστής καταφερει να ισοοροπήσει το φάσμα και στον Οριζόντιο αξονα , τότε θεωρητικά το τουϊτερ πρέπει να βλέπει τον ακροατή - διαφορετικά η απόσταση ακρόασης θα καθορίσει το καλό ύψος
Απ οτι έχω συναντήσει συνήθως το ύψος που έχει τα λιγότερα προβλήματα είναι είτε στούς 80 ποντους , είτε στούς 95 , σκοπός είναι να ωφεληθεί το βάθος πεδίου απο τή ανάκλαση του ταβανιού ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ , γιατί τότε η εικόνα θα έρχεται απο αφύσικα χαμηλά ...