Ηχεία logitech z906

andrip

New member
23 December 2010
56
Λοιπόν θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα και φυσικά θα δω το μένος κάποιων για την παραπάνω επιλογή μου :flipout:

Ο χώρος μου είναι καμιά 12-15 τμ (μακρόστενο σαλονάκι) και η απόσταση από την τηλεόραση είναι 2μ. Έχω μία 32άρα LG όχι κάτι ιδιαίτερο.

Η τηλεόραση ανοίγει μόνο για κανένα ματσάκι (nova) και για ταινίες απο media player (egreat m34a και αναμένοντας το prodigy).

Τα ηχεία της τηλεόρασης αν ανέβουν λίγο πάνω απο το 50% ακούγετε ένα τρεμούλιασμα, κι όταν λέω 50% δεν είναι δυνατός ήχος. Είναι υποφερτός απλά, από πλευράς έντασης.

Θέλω να κάνω ένα μικρό βήμα παραπάνω και να πάρω κάποιο έτοιμο συστηματάκι.

Επειδή ο χώρος είναι πάρα πολύ μικρός θεωρώ το να δώσω κάποιο ποσό μεγαλύτερο απο 350-400 δε νομίζω οτι αξίζει ΣΥΝ οτι το αυτί μου δεν έχει ακούσει τπτ άλλο πέρα απο τον μονοφωνικό (ή στερεοφωνικό δεν ξέρω) ήχο της τηλεόρασης. Οπότε δυσδιάκριτες διαφορές ανάμεσα σε καλά και όχι και τόσο καλά ηχεία δε νομίζω οτι θα είμαι σε θέση να τις αντιληφθώ.

Το παραπάνω σετάκι 1ον οπτικά μου αρέσει και 2ον ελπίζω οτι από τα ηχεία της τηλεόρασης θα δω τεράστια διαφορά

Αξίζουν τα 300 ;

Έκανα μία προσπάθεια μπας και έπαιρνα κάτι πιο custom αλλά πραγματικά αν η επιλογή ενισχυτή θεωρούμε οτι είναι πιο εύκολη υπόθεση μετά πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε 543809 μοντέλα ηχείων, να έχουν σωστά ρεύματα και και και...

Αυτό βασικά με κούρασε και σε συνδυασμό με το οτι δεν έχω απαιτήσεις καταλήγω σε κάτι έτοιμο.

Ακόμα κάτι που με έχει προβληματίσει. Είδα οτι το συγκεκριμένο σύστημα έχει 2 οπτικές εισόδους απο πίσω. Τόσο το media player όσο και ο αποκωδικοποιητής της nova έχουν κι αυτά οπτικές εξόδους. Υποψιάζομαι οτι η σύνδεση των ηχείων θα γίνει μ'αυτές τις δύο συσκευές και οτι η τηλεόραση θα πρέπει να μείνει εκτός καλωδίωσης σωστά; Απο τη στιγμή που δεν παίρνω σήμα απο την τηλεόραση δηλαδή.

Τα έχω κάπως συγκεχυμένα στο μυαλό μου και τον τελευταίο καιρό έχω ξεζουμίσει το φόρουμ.

Προτιμώ να ξεκινήσω με κάτι low κι αν μ'αρέσει να ασχοληθώ πιο εκτεταμένα παρά να πάω κατευθείαν στα βαθιά.

Καμια απαντηση εδω; Σκεφτομαι και εγω να τα αγορασω τωρα που επεσε λιγακι η τιμη τους. Αξιζουν σαν ηχεια ή οχι; Για να βλεπω ταινιες τα θελω.

Σίγουρα θα παίζουν πολύ καλύτερα και δυνατότερα από τα ηχειάκια της TV. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα είναι καλή επιλογή. Φυσικά δεν έχουν καμιά σχέση ποιοτικά από το να πάρεις AV ενισχυτή με 5 ηχεία βάσης.

Εμένα η γνώμη μου είναι να μην τα πάρεις τα συγκεκριμένα ηχεία.Όχι οτι δεν θα δεις διαφορά από τα ηχεία της τηλεόρασης.Θα δεις και αρκετή μάλιστα.ΑΛΛΑ είναι υπερτιμημένα κατά τη γνώμη μου ενώ με τα ίδια ή παραπλήσια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα αμιγώς home cinema και όχι ένα pc speaker set όπως τα Logi.
Εγώ έχω τα Ζ5500 στο σαλόνι και τα είχα πάρει πριν 3 χρόνια 230 ευρώ σε προσφορά.Είμαι υπερευχαριστημένος ειδικά με τις ταινίες που έχουν DTS ήχο αλλά εαν με ρώταγες σήμερα αν θα τα έδινα για να το πάρω θα σου έλεγα όχι.
Αν διέθετα 300 ευρώ σήμερα θα έπαιρνα έναν ενισχυτή 5.1 και 2 ηχεία για αρχή και αργότερα θα πρόσθετα ηχεία για να στήσω σιγά σιγά ένα καλό home cinema.
Και από έτοιμα πιστεύω με 300 ευρώ θα κάνεις καλή δουλειά για τις ανάγκες που το θες.
Εγώ έχω βρει ένα έτοιμο της Philips 5.1 με bluray στα 150 ευρώ και το σκέφτομαι να το πάρω για 2ο στο δωμάτιό μου.

Εμένα η γνώμη μου είναι να μην τα πάρεις τα συγκεκριμένα ηχεία.Όχι οτι δεν θα δεις διαφορά από τα ηχεία της τηλεόρασης.Θα δεις και αρκετή μάλιστα.ΑΛΛΑ είναι υπερτιμημένα κατά τη γνώμη μου ενώ με τα ίδια ή παραπλήσια λεφτά μπορείς να πάρεις ένα αμιγώς home cinema και όχι ένα pc speaker set όπως τα Logi.
Εγώ έχω τα Ζ5500 στο σαλόνι και τα είχα πάρει πριν 3 χρόνια 230 ευρώ σε προσφορά.Είμαι υπερευχαριστημένος ειδικά με τις ταινίες που έχουν DTS ήχο αλλά εαν με ρώταγες σήμερα αν θα τα έδινα για να το πάρω θα σου έλεγα όχι.
Αν διέθετα 300 ευρώ σήμερα θα έπαιρνα έναν ενισχυτή 5.1 και 2 ηχεία για αρχή και αργότερα θα πρόσθετα ηχεία για να στήσω σιγά σιγά ένα καλό home cinema.
Και από έτοιμα πιστεύω με 300 ευρώ θα κάνεις καλή δουλειά για τις ανάγκες που το θες.
Εγώ έχω βρει ένα έτοιμο της Philips 5.1 με bluray στα 150 ευρώ και το σκέφτομαι να το πάρω για 2ο στο δωμάτιό μου.

Θα συμφωνήσω απολύτως με το φίλο, +1

Ναι αλλα στα homecinema δε δινεις και κατι παραπανω για να αγορασεις και τον dvd player; Δε μπορω να παρω μονο τα ηχεια και να κανω την δουλεια μου με εναν media player της επιλογης μου; Για προτεινετε κανενα καλουτσικο ηχοσυστημα για αρχη.

Ναι αλλα στα homecinema δε δινεις και κατι παραπανω για να αγορασεις και τον dvd player; Δε μπορω να παρω μονο τα ηχεια και να κανω την δουλεια μου με εναν media player της επιλογης μου; Για προτεινετε κανενα καλουτσικο ηχοσυστημα για αρχη.
Τα 300 ευρώ που είπε ο φίλος παραπάνω , σήμερα ΠΛΕΟΝ θεωρούνται (κατά τη γνώμη μου πάντα) πολλά για ένα έστω και top pc speaker set όπως τα Z906 όταν με τα ίδια χρήματα ή και λιγότερα μπορείς να πάρεις αρκετά αξιοπρεπή home cinema.
Επίσης , το συγκεκριμένο μοντέλο της Logi , αν δεν κάνω λάθος δεν βγήκε τόσο καλό σε σχέση με τον προκάτοχό του δηλαδή τα Ζ5500.
Τα πλεοντεκτήματα από την άλλη του να πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή από την αρχή και σιγά σιγά να στήσεις ένα καλό home cinema είναι πολλαπλάσια απότι να πάρεις κάτι που στοιχίζει πχ 300 ευρώ και δεν έχει επεκτασιμότητα.
Μην ξεχνάς επίσης οτι συστήματα όπως τα Logitech , ακόμα και το δικό μου , δεν ενδείκνυνται για ακρόαση μουσικής.Τουλάχιστον σε αρκετούς που έχει μάθει το αυτί τους στον καλό ποιοτικό ήχο.Εγώ προσωπικά στα Ζ5500 ακούω μια χαρά μουσική αλλά από την άλλη δεν είμαι και ιδιαίτερα απαιτητικός στο θέμα μουσικής.
Με ένα ξεχωριστό ενισχυτή από την άλλη , μπορείς να στήσεις ένα home cinema που να συνδυάζει τέλεια και τις 2 ανάγκες.Δηλαδή και ποιοτική ακρόαση μουσικής, και ποιοτική ακρόαση-θέαση ταινιών HD με ήχο DTS DTS-TrueHD κλπ,κλπ.Οπότε αν το δεις μακροπρόθεσμα , συμφέρει οικονομικά να στήσες ένα τέτοιο σύστημα με ξεχωριστά ηχεία και ενισχυτή απότι ένα έτοιμο μικρών ή μεσαίων απαιτήσεων που αργά ή γρήγορα θα αισθανθείς οτι πλέον δεν σε καλύπτει και θα χρειαστεί να βάλεις ΚΑΙ ΠΑΛΙ το χέρι στην τσέπη για να ανέβεις ποιοτικά ένα ή και δύο σκαλιά και να πάρεις κάτι καλό.
Αν έλεγε ο φίλος οτι διαθέτει πχ μέχρι 150 ευρώ θα του έλεγα να πάρει ένα έτοιμο home cinema.Αλλά με 300 ευρώ μπάτζετ πιστεύω μπορείς να ξεκινησεις να στήσεις κάτι καλό.
Νομίζω οτι πλέον και με 150 ευρώ σήμερα βρίσκεις ενισχυτές αρκετά καλούς.

Και τι θα μου κανει ενας ενισχυτης; Ηχο απο που θα ακουω; Για δωσε ενα λινκ να δω κανεναν ενισχυτη που λες.

Τα εχω και εγω στο μικρο μου καθηστικο.Στο χωρο με τον προβολεα εχω κανονικο home cinema.Σιγουρα καμια διαφορα στην ποιοτητα αλλα και καμια ομοιτητα στα λεφτα.Αν εχεις σκοπο να δωσεις τοσα λεφτα και εισαι σιγουρος οτι δεν θα παρεις τιποτα επιπλεον στο μελλον παρτα με κλειστα ματια.Με αυτα τα λεφτα δεν υπαρχη περιπτωση ουτε ενα στο εκατομιριο να παρεις κατι καλητερο.

μιας και είχα ανοίξει το θέμα (κι επειδή τώρα γύρισα απο διακοπές) να πω τη γνώμη μου. Τα ηχεία τα είχα πάρει λίγες μέρες αφού είχα ρωτήσει. Έχω ένα μικρό σαλονάκι, πρέπει να είναι 15-20 τμ κι έχω μία 42άρα πλάσμα. Έχω τοποθετήσει τα συγκεκριμένα ηχεία και φυσικά απο την αγορά μου είμαι 100% ευχαριστημένος. Δεν ξέρω αν με τόσα λεφτά θα μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο ή κομμάτι κομμάτι αλλά για μένα που είμαι τελείως χομπίστας και απλά θέλω να βλέπω hd ταινίες ο ήχος με έχει αποζημιώσει πλήρως. Ίσως έχει να κάνει με το οτι είναι μικρός ο χώρος, ίσως δεν έχω εμπειρία σε καλύτερα συστήματα, ίσως επειδή δεν έχω απαιτήσεις αλλά να πω την αλήθεια θα τα πρότεινα με τα δικά μου στάνταρ πάντα. Εδώ είναι ένα φόρουμ με πολύ πιο ειδικούς/ψαγμένους στον ήχο και την εικόνα που απλά εγώ δεν είμαι ένας απο αυτούς :)

Ξέρετε αν υπάρχει κανένα κατάστημα εντός Αττικής όπου μπορώ να τα ακούσω;
Στα Media Markt Περιστερίου τα έχουνε ως προϊόν και μάλιστα σε ράφι, αλλά δεν τα έχουν συνδεδεμένα ώστε να τα ακούσει κανείς.

Καταλαβαίνω ότι εντάξει, σε ένα ράφι των Media Markt είναι δύσκολο να κρίνεις τον ήχο τους, αλλά θα ήθελα έστω κι έτσι να τα ακούσω, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ξέρετε αν υπάρχει κανένα κατάστημα εντός Αττικής όπου μπορώ να τα ακούσω;
Στα Media Markt Περιστερίου τα έχουνε ως προϊόν και μάλιστα σε ράφι, αλλά δεν τα έχουν συνδεδεμένα ώστε να τα ακούσει κανείς.

Καταλαβαίνω ότι εντάξει, σε ένα ράφι των Media Markt είναι δύσκολο να κρίνεις τον ήχο τους, αλλά θα ήθελα έστω κι έτσι να τα ακούσω, αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τα είχα δει demo στο Plaisio της Αγ. Παρασκευής.
Κάνε ένα τηλεφωνάκι όμως πρώτα...

Τα είχα δει demo στο Plaisio της Αγ. Παρασκευής.
Κάνε ένα τηλεφωνάκι όμως πρώτα...
Ευχαριστώ, αλλά πέφτει κάπως μακριά η Αγ. Παρασκευή. :ears:

Κάτι άλλο. Δεν είναι ύποπτο το γεγονός ότι απουσιάζει εξωτερική ψύκτρα στα z906, σχετικά με την απόδοσή τους;
Ακόμα και τα z-2300 που υποτίθεται έχουν πολύ χαμηλότερο ενισχυτή, έχουν εξωτερική ψύκτρα η οποία μάλιστα καίει σαν σόμπα!

Εικόνα από το εσωτερικό των z906.

Καλησπερα και απο μενα. Τελικα ρε παιδια σε αυτα τα λεφτα, υπαρχει κατι καλυτερο σημερα; Μαλλον οχι ετσι; Με το PS3/PS4 συνδεονται ευκολα; Γνωριζει κανεις;

Πολύ εύκολα έχουν οπτική είσοδο οπότε τα ενώνεις έτσι με το ps3/ps4

Αν και το εψαξα και το βρηκα, σε ευχαριστω φιλε για την απαντηση. Παω για αγορα την επομενη εβδομαδα. Ελπιζω να αξιζουν και να μην υπαρχει κατι καλυτερο (5.1) σε αυτην την τιμη εκει εξω!