Ηχεία martin logan em-esl

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία martin logan em-esl

Φίλε Τζανέτο τα πράγματα είναι σαφέστατα, αν θες να ακούς τα πάντα με τον αρτιότερο τρόπο τα Martin Logan δεν σου κάνουν.
Εξάλου αυτό το έχουν αναφέροι και σχεδόν όλοι οι προλλαλήσαντες..

Μην πιέζεσαι με το άλλο θέμα, αν σου έρθει πάλι σου ήρθε, αν όχι μην σου πώ και καλύτερα.

Εμένα πάντως το ατύχημα με "έφερε" σε ένα μεγαλύτερο σύστημα και μια μικρότερη μηχανή, πραγματικά δεν το έχω μετανιώσει καθόλου!..

εχεις δικιο... οντως μου το ειπατε ολοι.... οποτε πρεπει να το καταλαβω γιατι ισχυει....
τωρα σχετικα με το αλλο δεν πιεζομαι... η μαλλον με πιεζουν ... ολα καλα....
εγω δεν ξερω αν θα με φερει με μηχανη αλλη γιατι γυναικα και μανα εχουν ορκιστει να την καψουν ετσι και κανω καμμια αγορα αλλη..

Πάρε στερεοφωνικό καλύτερα!..
Μην ανυσηχείς με τον καιρό οι πληγές επουλόνωνται και οι διαθέσεις μαλακώνουν.

Πρός το παρόν εκμεταλλέυσου την κατάσταση για να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς για να ακούς, και μόνο με την ιδέα οτι θα ξοδέψεις αλού τα λεφτά με τα οποία θα αγόραζες μηχανή μπορεί και να σε ενισχύσουν κόλας! Τώρα είναι η ώρα να κάνεις την τρέλα!..:ernaehrung004:

Αργότερα που θα έχουν ηρεμήσει και αυτές και εσυ βλέπεις για το άλλο,και θα σου έχει μείνει και το στερεοφωνικό! :a0210:

για αλλη μια φορα μιστερ λεωνιδα εισαι εδω.... ομολογω οτι μπερδευτηκα στο τελος...
το βιντεακι λεει οτι μπορεις να ακουσεις την αγαπημενη σου μουσικη και να δεις την ταινια που θες....

πολλες πληροφοριες και ακομα δεν ξερω τι θα κανω....

Λεωνιδα ... καφε....

Σιγά βρε Τζανέτο.... και το φίλο που δουλεύει στην αντιπροσωπεία της ML τι τον έχεις; :ADFADF1:
Φύγαμε για καφέ Σ/Κ να σου πω ή έλα από εδώ.

Nα κάνω μια ερώτηση?

Είχα τα source και στον χώρο μου το μπάσο τους ήταν υπερβολικό για τα γούστα μου, επίσης δεν είχε την περιγραφή και την ταχύτητα που θα το έκανε να ταιριάζει με την ταχύτατη μεμβράνη . Επίσης στις πολύ υψηλές συχνότητες υπήρχε σίγουρα κάποιο roll-off....
Τέλος, ήταν πολύ κατευθυντικό, με αποτέλεσμα την ηχητική σκηνή και τη συχνοτική ισορροπία που έπαιρνες στο sweet spot, σε καμμία περίπτωση δεν την είχες λίγο δεξιά- λίγο αριστερά ή όταν σηκωνόσουν από τη θέση ακρόασης.

Αυτά τα 2-3 θεματάκια έχουν αμβλυνθεί κάπως στο νέο ηχείο?

(δεν έχω συνηθίσει να γράφω διθύραμβους και ίσως να είμαι λίγο απαιτητικός ακροατής, επομένως μην παίρνετε την άποψή μου τοις μετρητοίς, καλύτερα ο κάθε ακροατής να ακούει τα ηχεία που τον ενδιαφέρουν στον χώρο του επειδή δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα στην αναπαραγωγή της μουσικής!)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση pleo!
:ernaehrung004:

Η ML αυτό που κάνει σε ΟΛΑ τα καινούργια μοντέλα είναι να μεγαλώνει την επιφάνεια του panel. Αυτό όπως καταλαβαίνεις βοηθάει πολύ στη διασπορά του ήχου αλλά και στο μεγαλύτερο sweet spot.
Αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει οποιοσδήποτε έχει ακούσει μεγάλα ML σε σχέση με μικρότερα.
Στο electromotion η μεμβράνη είναι σαφώς μεγαλύτερη από τον προκάτοχο.

Source
» Radiating Area
241 in2

Electromotion ESL
» Radiating Area
292 in2

Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακριβώς για το electromotion δεδομένου ότι δεν το έχω ακούσει, και γενικώς αποφεύγω να πω τη γνώμη μου για κάτι που δεν έχω ακούσει.
Μπορώ να πω όμως πως κάθε φορά η βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε νέο μοντέλο ML είναι ακουστή. Δε βλέπω το λόγο να μην είναι και στο electromotion ESL ιδιαίτερα τώρα που το πάνελ είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Και επειδή είδα κάποια σχόλια, θα ήθελα να παραθέσω ένα βιντεάκι ακόμα που έχει να κάνει με τους μύθους γύρω από τα ηλεκτροστατικά ηχεία.
http://www.youtube.com/watch?v=ZCodk1tN4GI

Καθώς επίσης και ένα που εξηγεί βασικές αρχές ακουστικής ηλεκτροστατικών.
http://www.youtube.com/watch?v=ckoqpBmS_mw

Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

Σιγά βρε Τζανέτο.... και το φίλο που δουλεύει στην αντιπροσωπεία της ML τι τον έχεις; :ADFADF1:
Φύγαμε για καφέ Σ/Κ να σου πω ή έλα από εδώ.

Η ML αυτό που κάνει σε ΟΛΑ τα καινούργια μοντέλα είναι να μεγαλώνει την επιφάνεια του panel. Αυτό όπως καταλαβαίνεις βοηθάει πολύ στη διασπορά του ήχου αλλά και στο μεγαλύτερο sweet spot.
Αυτό μπορεί να το πιστοποιήσει οποιοσδήποτε έχει ακούσει μεγάλα ML σε σχέση με μικρότερα.

Source
» Radiating Area
241 in2

Electromotion ESL
» Radiating Area
292 in2

Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω ακριβώς για το electromotion δεδομένου ότι δεν το έχω ακούσει, και γενικώς αποφεύγω να πω τη γνώμη μου για κάτι που δεν έχω ακούσει.
Μπορώ να πω όμως πως κάθε φορά η βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε νέο μοντέλο ML είναι ακουστή. Δε βλέπω το λόγο να μην είναι και στο electromotion ESL ιδιαίτερα τώρα που το πάνελ είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Και επειδή είδα κάποια σχόλια, θα ήθελα να παραθέσω ένα βιντεάκι ακόμα που έχει να κάνει με τους μύθους γύρω από τα ηλεκτροστατικά ηχεία.
http://www.youtube.com/watch?v=ZCodk1tN4GI

Καθώς επίσης και ένα που εξηγεί βασικές αρχές ακουστικής ηλεκτροστατικών.
http://www.youtube.com/watch?v=ckoqpBmS_mw

θα σε παρω τηλ αυριο καποια στιγμη....
πες μου ομως κατι ειδα αυτο εδω....
http://www.audioshow.gr/index.php?p...facturer_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=65

για το ιδιο ηχειο δεν λεω εγω?? η υπαρχει και αλλο em-esl???
γιατι αν ειναι 3 χηνες μονο τα δυο μπροστα τοτε εχουμε θεμα χαχαχαχαχαχαχα

προς μιστερ LUXILLA πειραζει αν παω να το ακουσω να μου φυγει η περιεργια??

Source
» Radiating Area
241 in2

Electromotion ESL
» Radiating Area
292 in2

Η επιφάνεια του panel δικαιολογεί το μεγαλύτερο sweet spot (αλλά πόσο? 10-15 εκατοστά στο ύψος και άλλα τόσα δεξιά-αριστερά?-> δεν φτάνει τόσο.....).
Στο θέμα ποιότητα χαμηλού (ταχύτητα για να ακολουθεί τη μεμβράνη και περιγραφή) καθώς και του roll-off στις υψηλές συχνότητες τι να συμβαίνει άραγε?

...θα ήθελα να κάνω ακρόαση σε ένα demo κομμάτι, στον χώρο μου αν υπάρξει αυτή η δυνατότητα...

off-topic: on
@Κώστα & Τζανετο: όσο τεχνολογικά μπροστά και να είναι το DN (που είναι) δεν θεωρώ οτι είναι μια μοτο που θα αγόραζα ποτε... Ενα εξελιγμένο choper ειναι στην ουσια, χαμηλό, μακρυ, με ξαπλωτη θεση οδηγησης, ακριβό... δλδ ενα μηχανακι μόνο κ μόνο για το φαινεσθαι... κοινως χαλια. Εμφανησιακά δε ειναι τόσο διαστημικό που καταντά ασχημο. Σαφως και το Deauville σου Κώστα έχει πολύ περισσότερο "αποψη" για μένα και αισθητικά και λειτουργικά. Αν η Η. αποφασισει να περάσει την τεχνολογία του σε άλλες μοτο θα ειναι σουπερ (νομιζω οτι θα το κάνει στο νεο μεγάλο on-off που ετοιμάζει)... και μιλάω ως Χοντάκιας κατα βαθος ασχετα αν οδηγω Suzuki στην παρουσα φαση.
Ελπίζω να μην σας δημιουργησα την τάση να με βαρέσετε ε; :))
off-topic: off

Τώρα σε σχεση με τα πάνελ όσες φορές εχω ακουσει (sound lab, analysis, manepan) θεωρώ οτι εχουν κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά στον ήχο τους αλλά απο την άλλη έχουν κάποιες ιδιεταιρότητες που πρέπει να τις εξετάσει κανεις πολύ προσεκτικά πριν προβει στην αγορά τους... προσωπικά αν είχα πιο μεγάλο-κατάλληλο χωρο ίσως και να το σκεφτόμουν

Re: Απάντηση: Ηχεία martin logan em-esl

θα δουμε ... εχουμε καιρο ακομα... μπορει να βγουν κ αλλα... ειμαι μπερδεμενος.... ουφφφφφφ!!!

Όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά επιβάλεται.
Και είναι και ο μόνος τρόπος να ξεμπερδευτεις λιγάκι. Μην περιμένεις από εμάς εδώ να βγάλεις άκρη. Είμαστε ολίγων βαρεμένοι και κάνουμε την τρίχα, τριχιά τις περισσότερες φορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία martin logan em-esl

off-topic: on
@Κώστα & Τζανετο: όσο τεχνολογικά μπροστά και να είναι το DN (που είναι) δεν θεωρώ οτι είναι μια μοτο που θα αγόραζα ποτε... Ενα εξελιγμένο choper ειναι στην ουσια, χαμηλό, μακρυ, με ξαπλωτη θεση οδηγησης, ακριβό... δλδ ενα μηχανακι μόνο κ μόνο για το φαινεσθαι... κοινως χαλια. Εμφανησιακά δε ειναι τόσο διαστημικό που καταντά ασχημο. Σαφως και το Deauville σου Κώστα έχει πολύ περισσότερο "αποψη" για μένα και αισθητικά και λειτουργικά. Αν η Η. αποφασισει να περάσει την τεχνολογία του σε άλλες μοτο θα ειναι σουπερ (νομιζω οτι θα το κάνει στο νεο μεγάλο on-off που ετοιμάζει)... και μιλάω ως Χοντάκιας κατα βαθος ασχετα αν οδηγω Suzuki στην παρουσα φαση.
Ελπίζω να μην σας δημιουργησα την τάση να με βαρέσετε ε; :))
off-topic: off

Τώρα σε σχεση με τα πάνελ όσες φορές εχω ακουσει (sound lab, analysis, manepan) θεωρώ οτι εχουν κάποια εξαιρετικά χαρακτηριστικά στον ήχο τους αλλά απο την άλλη έχουν κάποιες ιδιεταιρότητες που πρέπει να τις εξετάσει κανεις πολύ προσεκτικά πριν προβει στην αγορά τους... προσωπικά αν είχα πιο μεγάλο-κατάλληλο χωρο ίσως και να το σκεφτόμουν

:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::furious3::furious3::furious3::furious3::furious3::furious3::furious3::twoguns::twoguns::twoguns::twoguns::twoguns::twoguns::twoguns::twoguns::smash::smash::smash::smash::smash::smash::smash::rifle::rifle::rifle::rifle::damnyou::damnyou::damnyou::damnyou::damnyou::slapface::slapface::slapface::slapface::slapface::argue::violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008::violent-smiley-008::devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029::behead::behead::behead::behead::behead::behead::hanged::hanged::hanged::hanged::hanged::hanged::hanged::secruity::secruity::secruity::secruity::secruity::secruity::secruity::secruity::secruity::flashbang::flashbang::flashbang::flashbang::flashbang::flashbang::plank::plank::plank::plank::plank::plank::plank::plank::plank::plank::plank:
:plank:

ελπιζω να πηρες την απαντηση για την μηχανη.......

Όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά επιβάλεται.
Και είναι και ο μόνος τρόπος να ξεμπερδευτεις λιγάκι. Μην περιμένεις από εμάς εδώ να βγάλεις άκρη. Είμαστε ολίγων βαρεμένοι και κάνουμε την τρίχα, τριχιά τις περισσότερες φορές.

δεν θα το ελεγα ετσι... ειστε πιο κατατοπισμενοι και μερικες φορες καποια λαθη που μπορει να κανατε στην πορεια τα λετε για να μην τα παθουν αλλοι....

Last edited by a moderator:
Ουψ, αυτό πάει να πει abuse των emoticons!

Το έκανα edit και τα έβαλα σε spoiler :afro:

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

και εγώ για αυτό παραξενεύτηκα όταν είπες ότι το budget σου ειναι 5χιλιάρικα.
Προφανώς και δεν μου φάνηκε λίγο σαν budget για σύστημα, αυτό έλειπε να λέω στον άλλον πόσα λεφτά να ξοδέψει. Απλά μου ακούστηκε λίγο για 5 ηχεία ML και ενισχυτή.

Αν έχεις κολήσει με τα ML (γιατί είναι και μουράτα δεν το συζητω) και τα ακούσεις και σου αρέσουν αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα που έχεις τώρα, θα σου έλεγα (ξανά) να εξετάσεις την περίπτωση να παρατήσεις τουλάχιστον προσωρινά την υπόθεση home cinema. Ούτως ή άλλως για να οδηγήσεις σωστά 5 ηχεία ML θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από έναν 5κάναλο consumer ενισχυτή.
Ξεκίνα με ένα ζευγάρι μπροστινά ηχεία και έναν stereo ενισχυτή. Αν σου μείνουν λεφτά βάλτα στην πάντα και κάποια στιγμή αν μαζέψεις τίποτα, τσιμπάς και τα υπόλοιπα ηχεία και βρίσκεις και ένα 3κάναλο για να κάνεις τον χαβαλέ σου με τις ταινίες.

Δεν ήξερα ότι ο χρήστος τα έχει σε προσφορά. Αν ναι αξίζει να το εξετάσεις το θέμα. Και ο φίλος ο Pleo αν μπορεί φυσικά να σε καβατζώσει κάπως δεν θα ήταν κακό (από ότι κατάλαβα δουλεύει στην αντιπροσωπία της ML οπότε όλο και κάτι θα ακούσει ότι παίζει αριστερά δεξιά).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

και εγώ για αυτό παραξενεύτηκα όταν είπες ότι το budget σου ειναι 5χιλιάρικα.
Προφανώς και δεν μου φάνηκε λίγο σαν budget για σύστημα, αυτό έλειπε να λέω στον άλλον πόσα λεφτά να ξοδέψει. Απλά μου ακούστηκε λίγο για 5 ηχεία ML και ενισχυτή.

Αν έχεις κολήσει με τα ML (γιατί είναι και μουράτα δεν το συζητω) και τα ακούσεις και σου αρέσουν αλλά δεν φτάνουν τα χρήματα που έχεις τώρα, θα σου έλεγα (ξανά) να εξετάσεις την περίπτωση να παρατήσεις τουλάχιστον προσωρινά την υπόθεση home cinema. Ούτως ή άλλως για να οδηγήσεις σωστά 5 ηχεία ML θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από έναν 5κάναλο consumer ενισχυτή.
Ξεκίνα με ένα ζευγάρι μπροστινά ηχεία και έναν stereo ενισχυτή. Αν σου μείνουν λεφτά βάλτα στην πάντα και κάποια στιγμή αν μαζέψεις τίποτα, τσιμπάς και τα υπόλοιπα ηχεία και βρίσκεις και ένα 3κάναλο για να κάνεις τον χαβαλέ σου με τις ταινίες.

Δεν ήξερα ότι ο χρήστος τα έχει σε προσφορά. Αν ναι αξίζει να το εξετάσεις το θέμα. Και ο φίλος ο Pleo αν μπορεί φυσικά να σε καβατζώσει κάπως δεν θα ήταν κακό (από ότι κατάλαβα δουλεύει στην αντιπροσωπία της ML οπότε όλο και κάτι θα ακούσει ότι παίζει αριστερά δεξιά).

το κακο ξερεις πιο ειναι που ξενερωνω λιγακι?? ειναι οτι ειδα και εδω: http://www.fullhd.gr/high-end/speakers/7373-martin-logan-em-esl-.html

αλλα και στην σελιδα της εταιριας νομιζω :
http://www.martinlogan.com/electromotion/

και αναφερουν 2.000 $ το ζευγαρι..... (και με ισοτιμια δεν φτανει τα 3 χιλιαρικα που ζηταει ο αλλος)
και ξαφνικα βλεπω 1 χιλιαρικο πανω...... σε εδω μαγαζι....

μπορει καποιος να το εξηγησει αυτο..????

συγκεκριμενα με την σημερινη ισοτιμια 2.000 $ ειναι 1381
που ειναι τα 3 χιλιαρικα που ζηταει ο αλλος?????????????
εξηγηστε μου......

Last edited:
η κουβέντα εχει γίνει και έχει ξαναγίνει πολλές φορές φίλε και η άκρη δεν βρέθηκε

υπάρχουν τα μεταφορικά, υπάρχουν τα τελωνία, υπάρχουν τα έξοδα του καταστήματος, υπάρχει το κέρδος του εμπόρου και 1002 άλλα.
Τώρα αν όλα αυτά δικαιολογούν να πωλούνται στην 2πλάσια τιμή δεν ξέρω να σου πω.

ομως μην πέσεις στην παγίδα να το βλέπεις έτσι.

Ακουσε τα, άκουσε και άλλα σε αυτά τα λεφτά πάνω κάτω και κρίνε αν αξίζουν ή οχι τα 3 χιλιάρικα που ζητάνε.

Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

ομως μην πέσεις στην παγίδα να το βλέπεις έτσι.

Ακουσε τα, άκουσε και άλλα σε αυτά τα λεφτά πάνω κάτω και κρίνε αν αξίζουν ή οχι τα 3 χιλιάρικα που ζητάνε.

η κουβέντα εχει γίνει και έχει ξαναγίνει πολλές φορές φίλε και η άκρη δεν βρέθηκε

υπάρχουν τα μεταφορικά, υπάρχουν τα τελωνία, υπάρχουν τα έξοδα του καταστήματος, υπάρχει το κέρδος του εμπόρου και 1002 άλλα.
Τώρα αν όλα αυτά δικαιολογούν να πωλούνται στην 2πλάσια τιμή δεν ξέρω να σου πω.

υστερα απο ωριμη σκεψη καταλαβα τι για να φερεις απο αμερικη κατι παει ο κουκος αηδονι .... οποτε μου φαινεται οτι προς το παρον αργοσβηνουν οι ελπιδες για κατι τετοιο.... :furious3::furious3::furious3:

Last edited:
Η επιφάνεια του panel δικαιολογεί το μεγαλύτερο sweet spot (αλλά πόσο? 10-15 εκατοστά στο ύψος και άλλα τόσα δεξιά-αριστερά?-> δεν φτάνει τόσο.....).
Στο θέμα ποιότητα χαμηλού (ταχύτητα για να ακολουθεί τη μεμβράνη και περιγραφή) καθώς και του roll-off στις υψηλές συχνότητες τι να συμβαίνει άραγε?

...θα ήθελα να κάνω ακρόαση σε ένα demo κομμάτι, στον χώρο μου αν υπάρξει αυτή η δυνατότητα...

Εάν δεις το τελευταίο βίνετεο που έβαλα εξηγεί τι είναι το controlled dispersion.

Τα source που είχες (και τα purity την είχαν), διέθεταν μια περιστρεφόμενη βάση η οποία ήταν εκεί για να δώσει την ανάλογη κλίση αναλόγως της θέσης ακρόασης, καθιστός ή όρθιος. Ε, αυτό στο electromotion δεν χρειάζεται λόγω μεγαλύτερης διασποράς από το μεγαλύτερο panel.
Δύο πραγματά:
Πρώτον τα υβριδικά ηλεκτροστατικά της ML χρειάζεται να έχουν λιγότερο toe in (να κοιτούν προς τα μέσα δηλαδή) όπως πολύ χαρακτηριστικά φαίνεται στο βίντεο, εκεί που δείχνει πως να τα τοποθετήσεις χρησιμοποιόντας ένα φακό.
Από κει και πέρα, υπάρχει σε κάθε manual ηχείου ένας τύπος όπου αν τον ακολουθήσεις βρίσκεις την ιδανική απόσταση από τον πίσω και πλαινό τοίχο που πρέπει να τοποθετηθεί το ηχείο (και έχει φυσικά να κάνει με τις διαστάσεις του δωματίου).

Ως προς τη διασπορά στον κάθετο άξονα, είναι γνωστό πως αυτό είναι μειονέκτημα των ηλεκτροστατικών (που όμως αμβλύνεται όσο μεγαλώνει το panel) αλλά ας μην ξεχνάμε πως όταν η φύση παίρνει με το ένα χέρι, δίνει με το άλλο. Σκέψου πόσο πιο μεστό ήχο είχες στη θέση ακρόασης σε σχέση με οποιοδήποτε η/δ ηχείο έχεις ακούσει!!!!!

Όπως προείπα, το ηχείο δεν το έχω ακούσει και είμαι επιφυλακτικός στο να πω πως θα παίζει το νέο μοντέλο.
Μπορώ όμως να πω αυτό έχοντας ακούσει πάμπολλες φορές τα source (παραλίγο να κάψω ένα μια φορά σε τεστ :p )
Όσο μικρότερο είναι το panel τόσο πιο ψηλά πάει το σημείο cross, δηλαδή το σημείο εκείνο που αναλαμβάνει το γούφερ να αναπαράγει τις συχνότητες. Εδώ υπάρχει όλη η τέχνη στα ML και γι' αυτό χρειάζεται καλό crossover (πασίγνωστα τα crossover vojtko που έχουν τα ML).
Προφανώς, όταν μιλάμε για το μικρότερο υβριδικό ηλεκτροστατικό που έχει (είχε) κατασκευάσει ποτέ η ML, υπάρχουν περιορισμοί και μειονεκτήματα.

Demo στο χώρο σου, λίγο δύσκολο. Είμαι σίγουρος όμως πως θα υπάρξει demo σε καταστήματα και προσεγμενους ακουστικά χώρους.

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

Σε είχα προειδοποήσει για τα λεφτά..
Ενοείται οτι όχι απλά δεν πειράζει αλλα επιβάλεται.
Μια συμβουλή, μην ξεμυαλιστείς απο την πρώτη επαφή μαζί τους, δώστους χρόνο και διάφορες ηχογραφήσεις. Ό ήχος τους είναι αν τις σειρήνες θα σε μαγνητίσει πρός αυτά όμως όπως καιμε τις μυθολογικές σειρήνες αυτή είναι η μισή αλήθεια..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία martin logan em-esl

Σε είχα προειδοποήσει για τα λεφτά..
Ενοείται οτι όχι απλά δεν πειράζει αλλα επιβάλεται.
Μια συμβουλή, μην ξεμυαλιστείς απο την πρώτη επαφή μαζί τους, δώστους χρόνο και διάφορες ηχογραφήσεις. Ό ήχος τους είναι αν τις σειρήνες θα σε μαγνητίσει πρός αυτά όμως όπως καιμε τις μυθολογικές σειρήνες αυτή είναι η μισή αλήθεια..

ναι οντως το ειχατε πει.... αλλα δεν περιμενα τοση διαφορα... ειδα και εγω 2.000 δολλαρια και χαρηκα....

ναι αυτο που λες να μην μαγνητιστω απο την πρωτη φορα που θα το ακουσω το ασπαζομαι

ασε που θα το ψαξω οσο πιο καλα μπορω να το ξεκαθαρισω μεσα μου το τι θελω....

παντως σας ευχαριστω πολυ για τις σειρηνες.....

Εάν δεις το τελευταίο βίνετεο που έβαλα εξηγεί τι είναι το controlled dispersion.

Τα source που είχες (και τα purity την είχαν), διέθεταν μια περιστρεφόμενη βάση η οποία ήταν εκεί για να δώσει την ανάλογη κλίση αναλόγως της θέσης ακρόασης, καθιστός ή όρθιος. Ε, αυτό στο electromotion δεν χρειάζεται λόγω μεγαλύτερης διασποράς από το μεγαλύτερο panel.
Δύο πραγματά:
Πρώτον τα υβριδικά ηλεκτροστατικά της ML χρειάζεται να έχουν λιγότερο toe in (να κοιτούν προς τα μέσα δηλαδή) όπως πολύ χαρακτηριστικά φαίνεται στο βίντεο, εκεί που δείχνει πως να τα τοποθετήσεις χρησιμοποιόντας ένα φακό.
Από κει και πέρα, υπάρχει σε κάθε manual ηχείου ένας τύπος όπου αν τον ακολουθήσεις βρίσκεις την ιδανική απόσταση από τον πίσω και πλαινό τοίχο που πρέπει να τοποθετηθεί το ηχείο (και έχει φυσικά να κάνει με τις διαστάσεις του δωματίου).

Ως προς τη διασπορά στον κάθετο άξονα, είναι γνωστό πως αυτό είναι μειονέκτημα των ηλεκτροστατικών (που όμως αμβλύνεται όσο μεγαλώνει το panel) αλλά ας μην ξεχνάμε πως όταν η φύση παίρνει με το ένα χέρι, δίνει με το άλλο. Σκέψου πόσο πιο μεστό ήχο είχες στη θέση ακρόασης σε σχέση με οποιοδήποτε η/δ ηχείο έχεις ακούσει!!!!!

Όπως προείπα, το ηχείο δεν το έχω ακούσει και είμαι επιφυλακτικός στο να πω πως θα παίζει το νέο μοντέλο.
Μπορώ όμως να πω αυτό έχοντας ακούσει πάμπολλες φορές τα source (παραλίγο να κάψω ένα μια φορά σε τεστ :p )
Όσο μικρότερο είναι το panel τόσο πιο ψηλά πάει το σημείο cross, δηλαδή το σημείο εκείνο που αναλαμβάνει το γούφερ να αναπαράγει τις συχνότητες. Εδώ υπάρχει όλη η τέχνη στα ML και γι' αυτό χρειάζεται καλό crossover (πασίγνωστα τα crossover vojtko που έχουν τα ML).
Προφανώς, όταν μιλάμε για το μικρότερο υβριδικό ηλεκτροστατικό που έχει (είχε) κατασκευάσει ποτέ η ML, υπάρχουν περιορισμοί και μειονεκτήματα.

Demo στο χώρο σου, λίγο δύσκολο. Είμαι σίγουρος όμως πως θα υπάρξει demo σε καταστήματα και προσεγμενους ακουστικά χώρους.

Φίλε pleo,

θέμα πρόχειρης τοποθέτησης των ml που είχα δεν τίθεται- ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ...
έφαγα χρόνια με ηχεία πάνελ (δοκιμές με ενισχυτικά, με διαφορετικά υλικά στον πίσω τοίχο και αποστάσεις από αυτόν), εκτός από τα martin logan :
analysis omega
analysis omicron
audiostatic es100
...

μακάρι να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στα οποία δεν είναι μόνο η οριζόντια και κατακόρυφη διασπορά !

Last edited:
Φίλε pleo,

θέμα λάθος ή πρόχειρης τοποθέτησης των ml που είχα δεν τίθεται- ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ...
έφαγα χρόνια με ηχεία πάνελ (δοκιμές με ενισχυτικά, με διαφορετικά υλικά στον πίσω τοίχο και αποστάσεις από αυτόν), εκτός από τα martin logan :
analysis omega
analysis omicron
audiostatic es100
...

μακάρι να λύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν ανάμεσα στα οποία δεν είναι μόνο η οριζόντια και κατακόρυφη διασπορά !

Σε ποια προβλήματα αναφέρεσαι; Άλλο τα προβλήματα και άλλο η φύση του ηχείου. Προβλήματα γενικώς δεν έχουν γι' αυτό και δίνουν 5 χρόνια εγγύηση.
Για την οριζόντια διασπορά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και μάλιστα πολύ. Εξηγείται στα video για πιο λόγο. Άλλο τυχαία διασπορά και άλλο ελεγχόμενη.