Η λύση φίλοι μου, είναι μία!
Παραμετρικό equaliser Tube Ultra-Q T-1951 της Behringer. Κόστος 170- Ευρώ από Ελλάδα, 100 το πήρα εγώ μεταχειρισμένο και ΣΩ-ΘΗ-ΚΑ.
Δεν έχω γράψει περισσότερα γιατί είναι πρόσφατο και δεν είχα χρόνο να το "παιδέψω" σε βάθος, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες.
Εν συντομία:
+-15db σε τέσσερεις μπάντες ρυθμιζόμενης κεντρικής συχνότητας και εύρους, συν ρυθμιζόμενη "λαμπίλα". Επίσης +-15db ρυθμιζόμενο gain.
Το σημαντικότερο: Hard wire bypass όλης της συσκευής, αλλά και κάθε μπάντας ξεχωριστά με μία κίνηση (διακόπτες).
Τι φτιανς:
Εκτός από την προφανή χρήση (παραμετρικό Eq - που εμένα αρχικά δεν με ενδιέφερε άμεσα), διαθέτεις ένα πανίσχυρο tone-control με αστείο κόστος! Που κάνει πράγματα που τα άλλα (όταν υπάρχουν)... δεν.
* Αντιμετωπίζεις τα σοφά πλάσματα που ρυθμίζουν τον ήχο στους ραδιoφωνικούς σταθμούς,
* αντιμετωπίζεις κακές ηχογραφήσεις, και...
* επιτέλους αποκτάς ρυθμιζόμενο loudness που κόβεις-ράβεις πάνω στα δικά σου αυτιά, χώρο και εντάσεις νυχτερινής ακρόασης και όχι στις γνωστές - στατιστικά βγαλμένες - καμπύλες total βρώμας. ΣΩ-ΝΕ-ΣΑΙ. Τέλος!
Πρώτες (πρόχειρες) ακουστικές εντυπώσεις:
* Το αγόρασα χωρίς να το παίρνω στα σοβαρά, αλλά τώρα αλλάζω στάση.
* Καμία σύγκριση ως προς την θολούρα, σε σχέση με τα παραδοσιακά ρυθμιστικά τόνου.
* Καμία απολύτως σύγκριση και ως προς το αποτέλεσμα. Ρυθμίζεις την περιοχή που εσύ θέλεις. Καθώς μάλιστα το συνηθίζεις, η ρύθμιση γίνεται όλο και πιο εύκολη - χειροκίνητη με άμεση δυνατότητα σύγκρισης λόγω των διακοπτών bypass, και όχι με τα σπαστικά μενού των ψηφιακών.
* Aν και οι τελεστικοί του είναι της πλακός, τελικά ο ήχος δεν επιβαρύνεται όσο φοβομουν αρχικά. Αυτά που διορθώνεις στις καταστάσεις που αναφέρω, είναι ασύγκριτα πιο σημαντικά. Αρκεί να μην το παρακάνεις. Που δεν το παρακάνεις, είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα που φέρνουν ένα-δυό μόλις db στο σωστό σημείο!
* Σαφώς προτιμάει να κόβει, παρά να ενισχύει.
* Η ρυθμιζόμενη "λαμπίλα" του δεν με πολυεντυπωσίασε, αν και σε ορισμένα προγράμματα ταιρειάζει πολύ. Ακόμα όμως δεν έχω πειράξει τις μαμίσιες μεταχειρισμένες Sovtek 12AX7.
* Είναι ήσυχο!
Overall : Αγοράστε το !