Ηχεία με ανάλυση σε χαμηλές εντάσεις...

ρωτηξα για το συγκεκριμενο που λες ,αλλα μου ειπαν οτι καταργηθηκε.
Υπεθεσα οτι το αλλο που ελεγε not avaιlable ειναι το νεο .Θενκς:bigcry:

Καταργήθηκε το DEQ2496?! Αν είναι αλήθεια, οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν να αγοράσουν όσα έχουν μείνει..

Ο θείος Thomann π.χ. βλέπω ότι έχει λίγα σε stock, αλλά παραλαμβάνει τέλη Μάη..

Δεν έχω ακούσει πάντως τίποτα για κάποιον αντικαταστάτη του.

Κι εγώ πιστεύω ότι το θέμα χαμηλών και ανάλυσης σε μικρές εντάσεις έχει να κάνει με την ικανότητα του ενισχυτή να στείλει επαρκές ρεύμα (μετρημένο σε amp και όχι watt) για να διεγήρει όπως πρέπει τους κώνους, αλλά επίσης πρέπει να έχει και μεγάλο dumping factor για να μπορεί να επιστρέψει τον κώνο γρήγορα στην αρχική του θέση, χωρίς περιτές ταλαντώσεις. Αν ο ενισχυτής καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις, τότε πιστέυω ότι όπως παίζει το ηχείο χαμηλά, θα παίζει και σε μεγάλες εντάσεις.

Το ηχείο κάνει με λίγα λόγια ότι του πει ο ενισχυτής και ποτέ του κεφαλιού του.

Τα equalizer ίσως να βοηθάνε αλλά από κάποιο σημείο και μετά μπουκώνουν την μουσική αν ο ενισχυτής δεν μπορεί να ακολουθήσει.

Κι εγώ πιστεύω ότι το θέμα χαμηλών και ανάλυσης σε μικρές εντάσεις έχει να κάνει με την ικανότητα του ενισχυτή να στείλει επαρκές ρεύμα (μετρημένο σε amp και όχι watt) για να διεγήρει όπως πρέπει τους κώνους, αλλά επίσης πρέπει να έχει και μεγάλο dumping factor για να μπορεί να επιστρέψει τον κώνο γρήγορα στην αρχική του θέση, χωρίς περιτές ταλαντώσεις. Αν ο ενισχυτής καλύπτει αυτές τις δύο προϋποθέσεις, τότε πιστέυω ότι όπως παίζει το ηχείο χαμηλά, θα παίζει και σε μεγάλες εντάσεις.

Το ηχείο κάνει με λίγα λόγια ότι του πει ο ενισχυτής και ποτέ του κεφαλιού του.

Τα equalizer ίσως να βοηθάνε αλλά από κάποιο σημείο και μετά μπουκώνουν την μουσική αν ο ενισχυτής δεν μπορεί να ακολουθήσει.

εχεις λαθος .Μιλαμε για χαμηλες εντασεις.
Δεν φταιει το συστημα φταιει το αφτι:ears:, γιαυτο υπηρχε το loudness.(4o post)

||το αυτί δεν ακούει το ίδιο σε όλο το φάσμα σε όλα τα spl...

Δεν υπάρχει ενισχυτικό σήμερα που να μπορεί να παίζει σωστά σε όλες τις εντάσεις (σωστά = να το αντιλαμβάνεται το ίδιο το αυτί μας||(Δ. Παναγιωτίδης)

Last edited:
pali oti theloune lene edo sto tzatzikistan.... sto episimo site iparxi ke vasilevi...

Καταργήθηκε το DEQ2496?! Αν είναι αλήθεια, οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν να αγοράσουν όσα έχουν μείνει..

Ο θείος Thomann π.χ. βλέπω ότι έχει λίγα σε stock, αλλά παραλαμβάνει τέλη Μάη..

Δεν έχω ακούσει πάντως τίποτα για κάποιον αντικαταστάτη του.

...Επειδη ομως το συγκεκριμενο Παραμετρικό equaliser Tube Ultra-Q T-1951 της Behringer με ενδιαφερει, θα σε παρακαλουσα να μου πεις αν υπαρχει καποιο σημειο προσβασης αγορας απο Ελλαδα.

Εγώ το πήρα μεταχειρισμένο, και δεν έχω ασχοληθεί με τα σημεία αγοράς Behringer στην Ελλάδα.
Ένα πρόχειρο όμως search στο www.skroutz.gr βγάζει δύο αποτελέσματα στα 170- Ευρώ. Ίσως άλλοι συμφορουμίτες έχουν κι' άλλα να προτείνουν.

Απάντηση: Re: Ηχεία με ανάλυση σε χαμηλές εντάσεις...

Βρε και AKG K701 και Κ601 έχω ακούσει.

Δε με κουράζει ο ήχος, με κουράζουν οι γκουμούτσες στ' αυτιά (είμαι και μυγιάγγιχτος!).

Εγώ με τα HD600 κάποιες φορές ενώ σερφάρω τελειώνει αυτό που ακούω και ξεχνιέμαι για πολύ ώρα με τα ακουστικά στο κεφάλι χωρίς να το προσέξω καν.
Θα μπορούσα άνετα να κοιμηθώ με αυτά αν δεν γύριζα συχνά στο πλάι.

Κατά τα άλλα ψηφίζω ισοστάθμιση και μπέρυ!