Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Καταρχάς για το preout δεν μ' απασχολεί κάτι το ιδιαίτερο αλλά επειδή έχουν γίνει πολλές συζητήσεις εδώ μέσα, πίστευα ότι ήταν ευκολότερος τρόπος για να έχεις δύο ενισχυτές χωρίς να αλλάζεις καλώδια από τον έναν στον άλλον, κάνοντας προ και τελικό μαζί.
Εκείνο που μ' απασχολεί όμως είναι, όταν παρεμβάλλεται ένα μηχανάκι μεταξύ ενισχυτή και ηχείων, το τελικό αποτέλεσμα.
Για παράδειγμα βγάζει παραμόρφωση?? έχεις καταλάβει κάτι τέτοιο?? είτε στον av είτε στον δικάναλο?
Ακούς δηλ. το ίδιο σαν να ήταν συνδεδεμένοι οι ενισχυτές μόνοι τους χωρίς τη συμμετοχή του επιλογέα.
Αυτό που μου περιγράφεις είναι ο τρόπος. Εγώ θα ήθελα αν γίνεται βέβαια, να μου πεις αν καταλαβαίνεις διαφορές στο αποτέλεσμα.
Αλήθεια μέχρι τώρα άλλαζες καλώδια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.

Καλησπέρα! Αν έχει preout ο av ενισχυτής σου, και διαθέτεις τελικό, μπορείς να τον συνδέσεις με αυτόν και να χρησιμοποιείς τα ηχεία του δικάναλου τελικού για μπροστινά και το πράγμα θα λειτουργήσει καλά. Βεβαίως αν συνδέεις ήδη κάποιον άλλον προ στον τελικό, τότε θα πρέπει να αλλάζεις καλώδια αλλάζοντας προ, πράγμα όχι πρακτικό. Το μηχανάκι που αγόρασα είναι καλό για να συνδέεις δύο διαφορετικούς ενισχυτές στα ίδια ηχεία, αποφεύγοντας έτσι να αλλάζεις κάθε φορά συνδέσεις. Είναι γρήγορο και πρακτικό.
Βεβαίως όταν παρεμβάλλεται ένα μηχανάκι μεταξύ ενισχυτή και ηχείων, ίσως προκαλεί κάποια παραμόρφωση. Πάντως ο κατασκευαστής ισχυρίζεται και τα αυτιά μου επιβεβαιώνουν (όμως αυτό είναι υποκειμενική αίσθηση, θέμα ευαισθησίας αυτιού) ότι δεν υπάρχει κάποια αντιληπτή παραμόρφωση.
Μέχρι τώρα άλλαζα καλώδια. Είχα βάλει μπανάνες, για ευκολία. Αλλά και πάλι έπρεπε να σέρνω τα ηχεία, πράγμα όχι πρακτικό. Επιπλέον κυκλοφορούσε στον χώρο ακόμη ένα ζευγάρι χοντρά καλώδια. Η λύση που επέλεξα με καλύπτει πλήρως. Ασφαλώς όμως είναι υποκειμενικό το θέμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Καλησπέρα! Αν έχει preout ο av ενισχυτής σου, και διαθέτεις τελικό, μπορείς να τον συνδέσεις με αυτόν και να χρησιμοποιείς τα ηχεία του δικάναλου τελικού για μπροστινά και το πράγμα θα λειτουργήσει καλά. Βεβαίως αν συνδέεις ήδη κάποιον άλλον προ στον τελικό, τότε θα πρέπει να αλλάζεις καλώδια αλλάζοντας προ, πράγμα όχι πρακτικό. Το μηχανάκι που αγόρασα είναι καλό για να συνδέεις δύο διαφορετικούς ενισχυτές στα ίδια ηχεία, αποφεύγοντας έτσι να αλλάζεις κάθε φορά συνδέσεις. Είναι γρήγορο και πρακτικό.
Βεβαίως όταν παρεμβάλλεται ένα μηχανάκι μεταξύ ενισχυτή και ηχείων, ίσως προκαλεί κάποια παραμόρφωση. Πάντως ο κατασκευαστής ισχυρίζεται και τα αυτιά μου επιβεβαιώνουν (όμως αυτό είναι υποκειμενική αίσθηση, θέμα ευαισθησίας αυτιού) ότι δεν υπάρχει κάποια αντιληπτή παραμόρφωση.
Μέχρι τώρα άλλαζα καλώδια. Είχα βάλει μπανάνες, για ευκολία. Αλλά και πάλι έπρεπε να σέρνω τα ηχεία, πράγμα όχι πρακτικό. Επιπλέον κυκλοφορούσε στον χώρο ακόμη ένα ζευγάρι χοντρά καλώδια. Η λύση που επέλεξα με καλύπτει πλήρως. Ασφαλώς όμως είναι υποκειμενικό το θέμα.
οκ σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου . Κρατάω στα υπόψη αυτό που λες για αντιληπτή παραμόρφωση
και θα δω στην πορεία. Πάντως φαίνεται για καλή λύση.
Καλές ακροάσεις εύχομαι.

καλησπερα,
ειδα οτι τελικα υπαρχει και σε καταστημα στην Αθηνα.τιμες βεβαια δεν ειδα στο σαιτ και τηλ δεν εχω προλαβει να κανω.
μηπως εχει μαθει κανεις αλλος?

καλησπερα,
ειδα οτι τελικα υπαρχει και σε καταστημα στην Αθηνα.τιμες βεβαια δεν ειδα στο σαιτ και τηλ δεν εχω προλαβει να κανω.
μηπως εχει μαθει κανεις αλλος?
Σε ποιο κατάστημα το ειδες;

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Έχω συνδέσει ενισχυτή av της Pioneer (τα μπροστινά ηχεία) και δικάναλο τελικό Audiolab 8000p. Επιλέγω από τον επιλογέα τον ενισχυτή που θέλω να ακούσω και αυτό είναι όλο. Τι ακριβώς σε απασχολεί με το preout; Δεν νομίζω ότι χρειάζεται στην περίπτωσή μας.
Με τον εναν ενισχυτη ακους τα 2 μπροστινα ηχεια κυριως για μουσικη και για τον αλλο ακους home cinema;Ολα τα ηχεια;[κεντρικα,πισω κ.λ.π.];;;;;Εχω υποψιες στο αν θα ακουγονται ολα τα ηχεια[κεντρικα-πισω]με την επιλογη του DYNAVOX στο home cinema ενισχυτη σου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Με τον εναν ενισχυτη ακους τα 2 μπροστινα ηχεια κυριως για μουσικη και για τον αλλο ακους home cinema;Ολα τα ηχεια;[κεντρικα,πισω κ.λ.π.];;;;;Εχω υποψιες στο αν θα ακουγονται ολα τα ηχεια[κεντρικα-πισω]με την επιλογη του DYNAVOX στο home cinema ενισχυτη σου.

Με έβαλες σε γόνιμη ανησυχία! Το δοκίμασα ξανά και διαπίστωσα ότι δουλεύει μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.

Με έβαλες σε γόνιμη ανησυχία! Το δοκίμασα ξανά και διαπίστωσα ότι δουλεύει μια χαρά. Κανένα πρόβλημα.
Χαχα,δεν εχω καμια προθεση για ανησυχιες φιλε μου.Απλα αποριες.Ε αφου δουλευει μια χαρα,τοτε ολα ενταξει.Να το χαιρεσαι.

Θελουμε και καμια φωτο αν ειναι εφικτο βεβαια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Υπάρχει παραπομπή στο #8.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωριστα

Υπάρχει παραπομπή στο #8.
Το εχω δει.Εννοουσα συνδεμενο με τις καλωδιωσεις για να δω πως συνδεονται ολα πανω σε αυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία με δύο ενισχυτές ξεχωρι

Δεν μπορώ να βγάλω φωτογραφίες επί του παρόντος. Συνδέεις τα ηχεία με τα καλώδιά τους στις ενδεδειγμένες μπόρνες και συνδέεις σε άλλες μπόρνες καλώδια ηχείων από τις εξόδους ηχείων των ενισχυτών. Με το κουμπί επιλέγεις την ενεργοποίηση του ενισχυτή. Υπάρχει και επιλογή αποσύνδεσης και των δύο ενισχυτών. Είναι πολύ εύκολο και λειτουργικό.

Χρονια πολλα σε όλους. Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής ερώτημα.
Η πηγή μου ειναι το pioneer bdp lx 58. Παρήγγειλα έναν διακόπτη Dynavox amp-s που είδα στο thread με τον οποίο μπορείς να συνδέσεις δυο ενισχυτές( με επιλογέα ) σε ενα ζεύγος ηχείων όποτε θα συνδέσω έναν mission Cyrus one ΚΑΙ έναν pioneer 7.1 receiver vsx812 δεκαετίας σε μπροστινά Rogers LS4a, για ακρόαση cd τον πρώτο και για ταινίες και streaming - Apple TV τον δεύτερο. Το subwoofer θα παίζει μάλλον πάντα, οδηγούμενο απο τον receiver. δηλαδή το cd θα στέλνει αναλογικό σήμα στον mission και ψηφιακό για μετατροπή στον receiver και απο εκεί στο sub. Τα Rogers χρειαζοντουσαν ενα subwoofer ήταν αδύνατα στις χαμηλές,τωρα ειναι πολυ καλυτερα.
Έκανα καλα? λυπομουνα τον Cyrus που ήταν στο ντουλάπι...Θα ακούσω κάποια βελτίωση με τον Cyrus? θα κουμπώσει ο ήχος απο το sub - receiver με τον αναλογικό Cyrus?
Ευχαριστώ