ηχεια μεχρι 1500 ευρω

Σκέψου κι έναν εναλλακτικό δρόμο...

Πάρε ένα καλό "μουσικό" sub γύρω στο χιλιάρικο άντε 1200 και κάνεις τη δουλειά σου με λιγότερα από αυτά που σκοπεύεις να επενδύσεις. Τα xanadu είναι ακόμα καλά ηχεία κι έχουν και χαμηλό αν παίζουν σε σωστό χώρο σωστά τοποθετημένα και σωστά απομονωμένα από το πάτωμα. Δεν νομίζω πως ένα πιο εκλεπτυσμένο ηχείο θα είναι καλή λύση για την μουσική που ακούς. Από την άλλη αν σε μέτριες ηχογραφήσεις δεν υπάρχει πληροφορία χαμηλά από πού περιμένεις να βγει?

Και με τα υπόλοιπα που περισσεύουν δες μήπως γίνεται καμιά εσωτερική αναβάθμιση στα υλικά των κροσόβερ των ηχείων και ίσως στην εσωτερική καλωδίωση και τις μπόρνες τους...

δεν εχω πολυκαναλο οποτε το sub ακυρο για την απομονωση απο το εδαφος δεν το πιανω πανω στισ δικες τους βασεις ειναι, απο την αλλη δεν ειναι ολα μετριες ηχογραφησεις και στις καλες το ιδιο συμπεριφερονται ειναι απλα ο ογκος καμπινας που περιοριζει το μπασο οταν ταχα αγορασει επαιζα σε αλλες διαστασεις δωματιου και ηταν μια χαρα. :grandpa:

ποιος ειναι ο αντιπροσωπος της Totem?
ενδιαφερομαι για τα arro, σε τι τιμη τα ειδατε?

Φιλε αφου ζητας μπασο εχω τη λυση.......B&W 683....Μια δοκιμη θα σε πεισει....ειναι πραγματικα πολυ καλο ηχειο με τρομερες δυναμικες!!!

Tα Totem ειναι οντως καλα ηχεια τα θεωρω ομως ακριβα (σε ολο τον κοσμο) και η εδω αντιπροσωπεια δουλευει μονο με μετρητα.

Απάντηση: Re: ηχεια μεχρι 1500 ευρω

Tα Totem ειναι οντως καλα ηχεια τα θεωρω ομως ακριβα (σε ολο τον κοσμο) και η εδω αντιπροσωπεια δουλευει μονο με μετρητα.

Αγόρασα πρόσφατα τα Arro. Ο αντιπρόσωπος προσφέρει άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα, ενώ μετρητοίς κάνει μια μικρή έκπτωση.
Πράγματι ακριβά για το μέγεθός τους αλλά τα μικρά μοντέλα της Totem μάλλον τα έχουν τα λεφτά τους σε ήχο.

Πάντως, για την αρχική ερώτηση, δεν νομίζω ότι είναι και ιδανικά για το είδος μουσικής που αναφέρθηκε.
Μάλλον χρειάζεται κάποιο τριών δρόμων με μεγαλύτερα μεγάφωνα, σαν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Αν και με το Arro απλά δεν πιστεύεις βλέποντάς το από που βγαίνει το μπάσο που ακούς.
Άκουσέ το πάντως. Μπορεί να κολλήσεις κι εσύ.

Re: Απάντηση: Re: ηχεια μεχρι 1500 ευρω

Αγόρασα πρόσφατα τα Arro. Ο αντιπρόσωπος προσφέρει άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα, ενώ μετρητοίς κάνει μια μικρή έκπτωση.
Πράγματι ακριβά για το μέγεθός τους αλλά τα μικρά μοντέλα της Totem μάλλον τα έχουν τα λεφτά τους σε ήχο.

Πάντως, για την αρχική ερώτηση, δεν νομίζω ότι είναι και ιδανικά για το είδος μουσικής που αναφέρθηκε.
Μάλλον χρειάζεται κάποιο τριών δρόμων με μεγαλύτερα μεγάφωνα, σαν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω.
Αν και με το Arro απλά δεν πιστεύεις βλέποντάς το από που βγαίνει το μπάσο που ακούς.
Άκουσέ το πάντως. Μπορεί να κολλήσεις κι εσύ.

ποσο τα αγορασες? και που ακριβως ειναι γραφει σουτσου 30 αλλα περασα και δεν ειδα κανενα μαγαζι

Απάντηση: Re: ηχεια μεχρι 1500 ευρω

δεν εχω πολυκαναλο οποτε το sub ακυρο για την απομονωση απο το εδαφος δεν το πιανω πανω στισ δικες τους βασεις ειναι, απο την αλλη δεν ειναι ολα μετριες ηχογραφησεις και στις καλες το ιδιο συμπεριφερονται ειναι απλα ο ογκος καμπινας που περιοριζει το μπασο οταν ταχα αγορασει επαιζα σε αλλες διαστασεις δωματιου και ηταν μια χαρα. :grandpa:

Καλημέρα. Εφόσον έχουμε παρόμοιο πρόβλημα, αν κι εγώ έχω πια θέμα με τη στερεοφωνία, λόγω μικρότερου τωρινού χώρου, κι όχι μόνο χαμηλών (έχω ιδιοκατασκευή τα Dynaudio Aries, με 8" woofer κι esotec 260d twitter, κλειστού τύπου κολώνες ) καταλαβαίνω πως τα όποια προβλήματα χαμηλών έχουν πια , άμεση σχέση με την τοποθέτηση / διαστάσεις- γεωμετρία χώρου κι όχι με τις ικανότητες των ηχείων...
Τα οδηγώ πλέον με AVM Μ4 Α-class monoblocks, Electrocompaniet προ και , αν και σε άλλο χώρο , 7χ4 m^2 είχα απίστευτη εικόνα και χαμηλες, στα μισά τετραγωνικά που είμαι τώρα , είναι σαν ηχειάκια υπολογιστή..., (άντε λίγο καλύτερα :flipout:)

Άν δε δοκιμάσεις να εξαντλήσεις το θέμα τοποθέτησης στο χώρο σου, κι ίσως χρήση ενεργού sub, ΙΜΗΟ μη πετάς άσκοπα χρήματα...

φιλικά,Κώστας

Δεν χρειάζεται να έχεις πολυκάναλο για να έχεις sub. Θα έχεις ένα σύστημα 2,1 για στερεοφωνικές ακροάσεις. Υπάρχουν δυο τρόποι για να το κάνεις αυτό. Aπλά το sub θα συνεχίσει εκεί που τα μπάσα της μικρής καμπίνας του xanadu σταματάνε. Γενικά καλό είναι να τσεκάρεις πως τα ηχεία κάθονται γερά στις βάσεις τους και δεν μπαλαντζάρουν (εδώ βοηθά και λίγο blue tac), και πως οι βάσεις σου κάθονται με τις ακίδες τους πάνω σε μια μαρμάρινη-γρανιτένια επιφάνεια η οποία απομονώνεται από το πάτωμα με κάποιο ελαστομερές της αρεσκείας σου.

Κοίτα επίσης να σφίγγεις από καιρού εις καιρόν τις βίδες των μεγαφώνων στην καμπίνα γιατί έχουν την τάση να χαλαρώνουν (αλλά με προσοχή μην εξαντλήσεις όλη σου τη δύναμη και καταστρέψεις τις στροφές) και καθάρισε και τους ακροδέκτες του ηχείου πολύ πολύ καλά όπως και τους ακροδέκτες του καλωδίου. Αν είναι γυμνό και έχει οξειδωθεί κόντυνέ το λιγάκι μέχρι να βγει καθαρό. Τέλος κάνε ένα τσεκάρισμα στην πολικότητα μήπως σου έχει ξεφύγει κάτι.

Ένα δωμάτιο 30 τμ δεν είναι και τεράστιο για να εξαφανίζονται τα μπάσα. Οφείλεις να εξαντλήσεις όλες τις προοπτικές τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο και πάντα σε σχέση με τη θέση ακρόασης μέχρι να προβείς σε άλλη κίνηση. Μήπως ξαφνικά κάθεσαι πιο μακριά?

Δώσε βάση στη λύση με το sub. Ακόμα καλύτερα είναι να έχεις ένα (μικρό σχετικά) sub για κάθε ηχείο. Θα σου κοστίσει λιγότερο και θα έχεις και τη δυνατότητα να παίζεις με τις ρυθμίσεις τους ανάλογα με το πρόγραμμα που παίζεις. Κι αν τυχόν κάθεσαι και βλέπεις τις ταινίες σου στο ίδιο σύστημα στερεοφωνικά, η εμπειρία θα απογειωθεί... με ένα σμπάρο

Εκτός πάλι αν γενικά δεν είσαι πια ικανοποιημένος με τα γενικά ηχητικά χαρακτηριστικά του ηχείου που έχεις.

Δεν χρειάζεται να έχεις πολυκάναλο για να έχεις sub. Θα έχεις ένα σύστημα 2,1 για στερεοφωνικές ακροάσεις. Υπάρχουν δυο τρόποι για να το κάνεις αυτό. Aπλά το sub θα συνεχίσει εκεί που τα μπάσα της μικρής καμπίνας του xanadu σταματάνε. Γενικά καλό είναι να τσεκάρεις πως τα ηχεία κάθονται γερά στις βάσεις τους και δεν μπαλαντζάρουν (εδώ βοηθά και λίγο blue tac), και πως οι βάσεις σου κάθονται με τις ακίδες τους πάνω σε μια μαρμάρινη-γρανιτένια επιφάνεια η οποία απομονώνεται από το πάτωμα με κάποιο ελαστομερές της αρεσκείας σου.

Κοίτα επίσης να σφίγγεις από καιρού εις καιρόν τις βίδες των μεγαφώνων στην καμπίνα γιατί έχουν την τάση να χαλαρώνουν (αλλά με προσοχή μην εξαντλήσεις όλη σου τη δύναμη και καταστρέψεις τις στροφές) και καθάρισε και τους ακροδέκτες του ηχείου πολύ πολύ καλά όπως και τους ακροδέκτες του καλωδίου. Αν είναι γυμνό και έχει οξειδωθεί κόντυνέ το λιγάκι μέχρι να βγει καθαρό. Τέλος κάνε ένα τσεκάρισμα στην πολικότητα μήπως σου έχει ξεφύγει κάτι.

Ένα δωμάτιο 30 τμ δεν είναι και τεράστιο για να εξαφανίζονται τα μπάσα. Οφείλεις να εξαντλήσεις όλες τις προοπτικές τοποθέτησης των ηχείων στον χώρο και πάντα σε σχέση με τη θέση ακρόασης μέχρι να προβείς σε άλλη κίνηση. Μήπως ξαφνικά κάθεσαι πιο μακριά?

Δώσε βάση στη λύση με το sub. Ακόμα καλύτερα είναι να έχεις ένα (μικρό σχετικά) sub για κάθε ηχείο. Θα σου κοστίσει λιγότερο και θα έχεις και τη δυνατότητα να παίζεις με τις ρυθμίσεις τους ανάλογα με το πρόγραμμα που παίζεις. Κι αν τυχόν κάθεσαι και βλέπεις τις ταινίες σου στο ίδιο σύστημα στερεοφωνικά, η εμπειρία θα απογειωθεί... με ένα σμπάρο

Εκτός πάλι αν γενικά δεν είσαι πια ικανοποιημένος με τα γενικά ηχητικά χαρακτηριστικά του ηχείου που έχεις.

Αντε να βαλω το sub του αυτοκινητου ετσι για δοκιμη η συνδεσμολογια πως θα γινει?ο ενισχυτης εχει 2 εξοδους left right?????

Καλύτερα να δανειστείς ένα κανονικό sub από αυτά που παίζουν στις αγγελίες ή από καναν φίλο σου. Δεν χρειάζονται βιασύνες.

Αντε να βαλω το sub του αυτοκινητου ετσι για δοκιμη η συνδεσμολογια πως θα γινει?ο ενισχυτης εχει 2 εξοδους left right?????

Δεν ξέρω πως συνδέεται το δικό σου sub. Eίναι ενεργό ή παθητικό?

Στη δεύτερη περίπτωση απλά το συνδέεις όπως και τα ηχεία σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ηχεια μεχρι 1500 ευρω

ποσο τα αγορασες? και που ακριβως ειναι γραφει σουτσου 30 αλλα περασα και δεν ειδα κανενα μαγαζι

Είναι μέσα στην πολυκατοικία στο ισόγειο.
Πρέπει να κλείσεις ραντεβού.
Ωραίος τύπος μου φάνηκε ο αντιπρόσωπος στις 2-3 φορές που τον συνάντησα.
1400

Δεν χρειάζεται να έχεις πολυκάναλο για να έχεις sub. Θα έχεις ένα σύστημα 2,1 για στερεοφωνικές ακροάσεις. Υπάρχουν δυο τρόποι για να το κάνεις αυτό. Aπλά το sub θα συνεχίσει εκεί που τα μπάσα της μικρής καμπίνας του xanadu σταματάνε.

Και εγώ έτσι παίζω και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Και εξηγούμαι:
Από την στιγμή που μπήκε το ενεργό SUB (ENERGY XL-S12), συνέβησαν τα εξής:
α). ανέλαβε αυτό την διαχείρηση των χαμηλών από μια συχνότητα και κάτω (που την ορίζω με ποτενσιόμετρο πάνω στο SUB).
β). αυτόματα ελευθερώθηκε από το αρκετά βαρύ φορτίο της ενίσχυσης των πολύ χαμηλών υχνοτήτων ο ενισχυτής (ΨΑΘΙΝ MC-10L), μπορώντας πλέον να "διαθέσει" τα "γκαζια" του σε άλλες (πιό εύκολες) συχνότητες.
γ). τα ηχεία μου (CHARIO SYNTAR 200T) που είναι αρκετά "χαλαρά" στην διαχείριση των πολύ χαμηλών, μόλις απαλλάχτηκαν απ' αυτό το βαρύ φορτίο, κυριολεκτικά ανάπνευσαν ή μάλλον καλύτερα μεταμορφώθηκαν: επί τέλους σταμάτησαν τα ...υπολείματα των χαμηλών να "λερώνουν" το υπόλοιπο συχνοτικό φάσμα, με αποτέλεσμα οι μεσαίες και οι υψηλές να έρθουν στην θέση τους στακάτες και πεντακάθαρες!
δ). τελικό αποτέλεσμα όπως είπα και στην αρχή τουλάχιστον εντυπωσιακό, ολική μεταμόρφωση! Τα ηχεία κυριολεκτικά χάθηκαν, η μουσική πλέον είναι σαν να έρχεται από τον χώρο, με αρκετό βάθος, διαχωρισμό οργάνων και ικανοποιητική στερεοφωνική εικόνα.
Επί τέλους ακούω μουσική χωρίς να μου αποσπούν την προσοχή τα μηχανήματα!
Απ' όλα αυτά βεβαίως δεν ήξερα τίποτα, ας είναι καλά ο φίλος analyse-it που έκανε το ...εγχείρημα. Φίλε Ηλία ευχαριστώ! :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 (εγώ είχα το SUB συνδεδεμένο μόνο στον πολυκάναλο για τις ταινίες!).
Εκ του αποτελέσματος λοιπόν συνιστώ θερμότατα και εγώ αυτού του είδους την σύνδεση, με την προϋπόθεση να υπάρχει ποιοτικό SUB, που βεβαίως θα αξιοποιηθεί και στο πολυκάναλο σύστημα, σύν το ότι όποτε γουστάρεις "γροθιά στο στομάχι" από τα μπάσσα το μόνο που κάνεις είνα να ανοίγεις τα γκάζια του SUB! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Last edited:
καμια γνωμη για καποιο απο τα ποιο κατω
1)opera quinta
2)proac 140
3)audio physic tempo
4)totem arro

το 3 και το 4 ειναι πολυ καλα ηχεια αλλα το Audio Physic εχει διπλασια τιμη απο το Arro ...