Ηχεια μεχρι 500 ευρω.

nick2001

Senior Member
22 October 2008
590
Θεσσαλονικη
Ψαχνω για ηχεια μεχρι 500 ευρω και σε οσο πιο μικρες διαστσεις γινεται.Θα χρησιμοποιηθουνε κυριως για home cinema αλλα και για μουσικη.Καποια που μου αρεσαν ειναι της bose η σειρα αλλα διαβζοντας καποια σχολια μερικοι τα χαρακτηριζουν απαραδεκτα.Οποιαδηποτε προταση ευπροσδεκτη.

πιστευεις οτι καλυπτουν τις προδιαγραφες μου γιατι ο προβληματισμος μου ειναι αν τοσο μικρα ηχεια αν παιζουν και καλη μουσικη.Ο χωρος του σαλονιου ειναι 25 τετραγωνικα,απλα δεν χωρανε μεγαλα οποτε συμβιβαζομαι με κατι μικρο μεν αλλα θα δωσω και κατι παραπανω το οποιο θα ειναι και ποιοτικο.

B&W 685.....ειναι μια πολυ καλη επιλογη. μπορεις να διαβασεις και διαφορα αρθρα στο ιντερνετ...

Κοίταξε, πάντα τα ηχεία δορυφόροι είναι συμβιβασμός σε σχέση με τα full range ηχεία. Το θέμα είναι πόσο συμβιβασμός;
Ο κανόνας είναι πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις.
Κατά τη γνώμη μου θα σε καλύψουν. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ανεβαίνοντας και αποκτώντας ένα καλύτερο (αλλά ακριβότερο) σετ 5.1 δεν θα έχεις καλύτερο ήχο.

Για πλήρες σετ 5.1 σε αυτά τα χρήματα μιλάμε ή για ζεύγος ηχείων;

Σκοπευω λιαν συντομως να αποκτησω μια kuro 5090 και επειδη δεν εχω ηχεια και δεν θελω να δωσω στην pioneer τζαμπα χρηματα σκεφτομουν να στησω ενα σθστημα σιγα σιγα ωστε τελικα να βγει κατι καλο.Το προβλημα ειναι ο χωρος οπως καταλαβες.Γενικα ειμαι ασχετος απο ηχο και εχω λιγο πελαγοσει.Εσυ τι θα προτεινες 5.1 η 2 ηχεια αρχικα και μετα τα υπολοιπα.Κατι που μου αρεσε και διαβασα καλες κριτικες ειναι τα dome τις focal αλλα οπως καταλαβαινεις χωρις να εχω ψαξει μαλλον ξεφευγουν εντελως απο τα λεφτα μου.

Εγώ θα το έχτιζα σιγά σιγά γιατί στο τέλος μετά το χτίσιμο θα είχα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά εγώ είμαι εγώ.

Εάν δεν υπάρχουν θέματα waf και λοιπών αντιρρήσεων περί αισθητικής, τότε μην το σκέφτεσαι. Ιδίως αν η Kuro θα είναι μέρος του κυρίως οπτικοακουστικού σου κέντρου διασκέδασης. Φτιάξ' το σιγά σιγά.

Στη μουσική οι δορυφόροι είναι μεγαλύτερος συμβιβασμός απ' ό,τι στις ταινίες.

Wife Accepatαnce Factor.
Με τι ενισχυτή θα τα παίξεις?
Ανάλογα με τις προτεραιότητές σου, θα έλεγα πήγαινε πρώτα είτε σε μια καλή λύση 5.1, (εκτός από την παραπάνω πρόταση δες τα HTS 100 της ίδιας εταιρείας http://www.tannoy.com/ResidentialDetail.aspx?pid=12&sid=21 στα >500 ), βολεύεσαι και για 2κάναλο ήχο με αυτό για όσο μπορείς, και στη συνέχεια -αν δεν καλύπτεσαι- αλλάζεις τα main ηχεία με κάτι πολυ πιο ποιοτικό. Υπάρχει βέβαια και ο ανάποδος δρόμος πρώτα τα 2 και μετά βλέπεις για τα άλλα 3.1.

Το σκεπτικο ειναι να αγορασω πρωτα την kuro(λιαν συντομως)και επειδη δεν εχει ηχεια να επαιρνα κατι καλο ας ειναι αρχικα και 2.1 το οποιο θα συμπληρονοταν σιγα σιγα.Το προβλημα ειναι οτι τα ηχεια υελω να ειναι μικρα αλλα να παιζουν και καλη μουσικη.

αν και πηρα 5.1 (λόγω waf) συμφωνώ απόλυτα με τη λογικη πρώτα 2 καλά και τα υπόλοιπα στο μέλλον....(μάλιστα αρκετοί ραδιοενισχυτές AV εχουν και κάποιο ψευδο-surround απο 2 ηχεία!)

επειδη ενα σημαντικο κριτηριο ειναι οι διαστασεις που επιζητας και οσο και να λεμε εδω διαστασεις και μοντελα..αν δεν τα δεις απο κοντα τι χωρο πιανουν και την αισθητικη τους..δεν μπορεις να καταλαβεις πολλα πραγματα θα σου συνιστουσα αν μενεις αθηνα και μπορεις να πας σε μεγαλα καταστηματα που εχουν εκθεση ηχειων να τα δεις απο κοντα..οπως ειναι στο σατουρν η στο media market

Σκεφτομαι να παω να δω απο κοντα τα tannoy γιατι ειδα οτι αυτος που τα φερνει ειναι νακας.Σαν δυο ομως αρχικα κανεις δεν μου εχει προτεινει κατι τα οποια ομως μετα να εχουν προβλεψη για 5,1

Ο Νάκας είναι αντιπρόσωπος για την επαγγελματική σειρά των ηχείων της Tannoy.
Τα Hi-Fi της Tannoy (residential) μπορείς να τα βρεις στο Σαραφίδη εφ' όσον είσαι στη Θεσσαλονίκη.

αν θελεις κοιταξε και αυτα...
-NS-125F (Piano) YAMAHA δυο στηλες = 240 ευρω
-NS-P125 (Piano) YAMAHA τρια ηχεια = 120 ευρω
-YST-SW030 (B) YAMAHA = 135 ευρω

με τιμες νακα.. μπορει να τα βρεις και πιο φθηνα.