Ηχεία monitors

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,008
καλησπερα παιδια.εδω και καιρο με τρωει να αγορασω ηχεια και οποτε ηρθε μαλλον η στιγμη να αποφασισω.ετσι αποφασισα να γραψω εδω μιας και δεν εχω και πολυ εμπειρια ωστε να διαλεξω.

στο ματι μου αρεσαν τα krk rokit 8 g3.σκοπευω για καλη μουσικη και η συνδεση θα γινει μεσω pc.δινω μεχρι 260-270 ευρο.βεβαια ειδα οτι εχει πληθος επιλογων sony,jbl,yamaha...δεν ξερω τι να διαλεξω γενικα.πιστευω ομως οτι η κατηγορια monitors θα ηταν οτι πρεπει.ειδα κατι συγκριτηκα ηχειων οπου εβγαζαν τα yamaha να παιζουν πιο flat ηχο.

τωρα προτεινεται μου οτι θελετε λεγοντας το γιατι.εαν καποιος σκεφτει κατι αλλο με αυτα τα λεφτα εκτος monitor παλι ειναι ευπροσδεκτο.τελος καρτα ηχου εχω μια creative sound blaster x-fi hd sound card εξωτερικη η οποια δεν ξερω εαν θα αδικησει τα ηχεια που θα αγορασω.

ευχαριστω

εγω ρωτησα συγκεκριμενα πραγματα...
Δηλαδή πρέπει να επαναλάβουμε και να ξαναγράψουμε τις απαντήσεις που έχουν ήδη δοθεί για θέματα ακριβώς ίδια με το δικό σου; :hmmmm:

Επειδή ρωτάς όμως για KRK, JBL, Yamaha, κλπ, μία ερώτηση πρώτα:
Ποιό είναι το υπόλοιπο set-up, όπου αυτά θα συνδεθούν (Κάρτα ήχου/DAC, π.χ.).
Και σε ποιό χώρο θα παίζουν;

Εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό να τα ακούσεις πρώτα πριν αποφασίσεις. Δεν είναι σωστό να ψωνίσεις διαβάζοντας μόνο συγκριτικά και γνώμες από το internet, χωρίς καθόλου προσωπική εμπειρία...

Δηλαδή πρέπει να επαναλάβουμε και να ξαναγράψουμε τις απαντήσεις που έχουν ήδη δοθεί για θέματα ακριβώς ίδια με το δικό σου; :hmmmm:

Επειδή ρωτάς όμως για KRK, JBL, Yamaha, κλπ, μία ερώτηση πρώτα:
Ποιό είναι το υπόλοιπο set-up, όπου αυτά θα συνδεθούν (Κάρτα ήχου/DAC, π.χ.).
Και σε ποιό χώρο θα παίζουν;

Εννοείται πως είναι πολύ σημαντικό να τα ακούσεις πρώτα πριν αποφασίσεις. Δεν είναι σωστό να ψωνίσεις διαβάζοντας μόνο συγκριτικά και γνώμες από το internet, χωρίς καθόλου προσωπική εμπειρία...

εχω ξεκαθαρισα την τιμη μου στα 260-270 που σε αλλα θεματα μιλανε για τα 6αρια...εγω σε αυτα τα χρηματα παω για 8αρι μπασο.

εχω γραψει για το υπολοιπο set up απλα προφανως λογο ταχυτητας να απαντησεις δεν ειδες.

ο χωρος ειναι σαλονι και σκεφτομαι να μπουν δεξια και αριστερα τα ηχεια.

δεν ειπα οτι δεν θα ακουσω αλλα ουτε οτι θα παρω επειδη πηρα καποια γνωμη απο εδω.πλην ομως θα βοηθουσε μια γνωμη καποιων εμπειρων για το πιο ηχειο θα διαλεξω μιας και το καθε ηχειο ειναι για καποιον συγκεκριμενο ευρος μουσικης.τωρα εαν εσυ το θεωρεις ιδιο με αλλα θεματα ή βαριεσε να απαντησεις απλως μην απαντας.αλλα πιστευω πως ή καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.τελος αργοτερα τα ηχεια που θελω να επενδυσω θα τα βαλω σε στουντιο.

Πέρα απ αυτο ..
Σε τι χώρο θα μπουνε,που σκοπευεις να τα τοποθετήσεις και για ποιο λογο μόνιτορ?
Να το παρουμε απ την αρχή το θεμα για να βοηθήσουμε με κάποια πιο ολοκληρομενη γνώμη.

Α επίσης έχε κατα νου οτι παιζει να χρειαστεί εν καιρό μια αναβαθμιση σε κάρτα ήχου/dac

Πέρα απ αυτο ..
Σε τι χώρο θα μπουνε,που σκοπευεις να τα τοποθετήσεις και για ποιο λογο μόνιτορ?
Να το παρουμε απ την αρχή το θεμα για να βοηθήσουμε με κάποια πιο ολοκληρομενη γνώμη.

Α επίσης έχε κατα νου οτι παιζει να χρειαστεί εν καιρό μια αναβαθμιση σε κάρτα ήχου/dac

το δωματιο ειναι μεγαλο αλλα εμεσα δεν με ενδιαφερει να ακουγεται σε ολο το δωματιο παρα μονο σε εμενα.σαλονι ειναι αλλα σκεφτομαι να ηχεια να μπουν δεξια και αριστερα απο τον καναπε στο υψος του αφτιου το οποιο δεν ξερω εαν ειναι σωστη κινηση.θελω να ακουω μουσικη για τπτ αλλο.οσο το δυνατον να παρω καλα ηχεια ωστε αργοτερα εχω ενα χωρο(να κανω καλη ηχομονωση κτλ) να μην χρειαστει να παρω αλλα ηχεια.η καρτα αυτη που ανεφερα δλδ μου λες οτι αδικει τα ηχεια σε αυτο το ευρος τιμων;

τωρα monitor θελω να διαλεξω για να εχω ποιοτητα γι αυτο.

Last edited:
Φιλε μου το φόρουμ δεν είναι jukebox να βάλεις διφραγκο και να τραγουδησει.
Μια μονολεκτικη απαντηση του στυλ παρε αυτο θα σε οδηγησει σε λανθασμένη αγορά καθώς φαίνεται οτι αγνοείς αρκετά βασικά πραγματα και απο την αλλη διακατεχεσαι και απο το σύνδρομο αντρα θελω τωρα τον θελω.
Θα σε συμβούλευα λοιπον να τσεκάρεις τα τρια νηματα και να επανέλθεις με διαφορετικη προσέγγιση

εχω ξεκαθαρισα την τιμη μου στα 260-270 που σε αλλα θεματα μιλανε για τα 6αρια...εγω σε αυτα τα χρηματα παω για 8αρι μπασο.

εχω γραψει για το υπολοιπο set up απλα προφανως λογο ταχυτητας να απαντησεις δεν ειδες.

ο χωρος ειναι σαλονι και σκεφτομαι να μπουν δεξια και αριστερα τα ηχεια.

δεν ειπα οτι δεν θα ακουσω αλλα ουτε οτι θα παρω επειδη πηρα καποια γνωμη απο εδω.πλην ομως θα βοηθουσε μια γνωμη καποιων εμπειρων για το πιο ηχειο θα διαλεξω μιας και το καθε ηχειο ειναι για καποιον συγκεκριμενο ευρος μουσικης.τωρα εαν εσυ το θεωρεις ιδιο με αλλα θεματα ή βαριεσε να απαντησεις απλως μην απαντας.αλλα πιστευω πως ή καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη.τελος αργοτερα τα ηχεια που θελω να επενδυσω θα τα βαλω σε στουντιο.

Κάποιες σκεψεις μου:

Δεν ξερω που το άκουσες οτι το καθε ηχείο ειναι για ενα είδος μουσικης, απλα δεν ισχύει. Ενα σωστό ηχειο θα πρέπει να ειναι σε θεση να αναπαραγάγει ολα τα ειδη μουσικης. Ποσο μάλλον τα μονιτορ, μια που με τα ιδια ηχεια οι ηχολήπτες μιξαρουν οτι τους ζητησουν.

Για σοβαρό μονιτορ τα 260 ευρω ειναι μάλλον μικρο ποσο. Γενικα για ηχείο τα 260 ευρω ειναι μαλλον μικρο ποσο, ειδικα αν περιμένεις να καλύψεις ενα σαλονι, που δεν μας εχεις πει ουτε καν τι διαστάσεις εχει.

Καταλαβαίνω βεβαια οτι δεν εχεις ιδιαίτερες τεχνικες γνώσεις μια που απο τα λεγόμενα σου φαίνεται να πιστευεις οτι το μέγεθος του woofer ειναι αυτο που εξασφαλίζει την εκταση στα χαμηλά, αγνοώντας πολλούς αλλους παράγοντες οπως ο σχεδιασμός, τοποθετηση, ευαισθησία κτλ.

Τωρα υπάρχουν διαφοροι τροποι να μαθεις αυτα που δεν γνωρίζεις. Ο ενας ειναι να ρωτήσεις καποιους πιο έμπειρους, οπως ασ πουμε ο Sonus Naturalis που αν δεν βιαζόσουν να του απαντήσεις με τοσο αγενή τροπο θα ειχες δει οτι ειναι ηχολήπτης, αρα ενας απο τους πλεον κατάλληλους να σου μιλήσει για μονιτορ ηχεια.

Ο αλλος τροπος ειναι να διαβάσεις τα σχετικα νηματα, που και παλι δεν εκανες τον κόπο να ανοιξεις. Αντιθετα έσπευσες να προσβαλεις εναν διαχειριστή που πηγε να σε βοηθησει.

Ειδα οτι και στο παρελθόν, σε αλλο νημα οπου ζητούσες καποια γνωμη ειχες παρόμοια συμπεριφορα. Θα σου ζητησω να προσεχεις λιγο τον τροπο με τον οποιο απαντας.

Ελπιζω να εγινα κατανοητός.

....τωρα εαν εσυ το θεωρεις ιδιο με αλλα θεματα ή βαριεσε να απαντησεις απλως μην απαντας......

Μάλλον εσύ βαρέθηκες να διαβάσεις τους κανονισμούς του φόρουμ.

Εχεις 10 ημέρες να το κάνεις