Ηχεία...ναι, αλλά ποια???

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας.
Είμαι έτοιμος να αγοράσω το πρώτο μου hi-fi και έχω μαύρα μεσάνυχτα.
Επειδή θεωρώ τα ηχεία ως το σημαντικότερο κομμάτι, αρχίζω από εδώ.

Τι θα πρέπει να προσέξω σ' ένα ηχείο? Ποια τεχνικά χαρακτηριστικά? Ποιο ηχητικό γνώρισμα?
Τα δεδομένα μου είναι:
- Ο χώρος είναι γύρω στα 25τ.μ.
- Τα θέλω για μουσική και μόνο (όχι home cinema κτλ.)
- Ακούσματα:πολλά και διάφορα. Κυρίως rock, jazz, electronica
- Πολλές φορές ακροάσεις μεγάλης διάρκειας

Το budget μου είναι γύρω στα 500, με οροφή τα 600 ευρώ. Μικρό, συγκριτικά με ό,τι διαβάζω εδώ αλλά...αυτό υπάρχει!:nounder:

Άκουσα και μου ψιλοάρεσαν τα Xarus 5000.

Τι προτείνετε?

Ευχαριστώ!

Last edited:
Μην πάς μ' αυτά τα χρήματα να πάρεις ότι "μεγαλύτερο" σε όγκο ηχείο βρείς.Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ακούγεται...

Καλύτερο κάτι πιό ποιοτικό σε βάσης.Εξάλλου κι ο χώρος σου δεν είναι μεγάλος.

Αν πάλι επιμένεις,υπάρχουν δαπέδου σ' αυτά τα χρήματα απο KEF,CHARIO, DALI,CRYSTAL AUDIO,AUDIO SPECTRUM.

Τι ενισχυτή έχεις;

@Guybrush: Για μεταχειρισμένο σχεδον το αποκλείω, φοβάμαι να μπλέξω

@Dipie:Δεν έχω ακόμα ενισχυτή, θα τα αγοράσω όλα μαζί.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο σοβαρό κατάστημα που μπορώ να απευθυνθώ?
Πάντως Audio Spectrum δαπέδου σε αυτά τα λεφτά δεν βρήκα ακόμα. Υπάρχει κάποιο site για να έχω σημείο αναφοράς στις τιμές?

ΥΓ: Αυτά τα db ευαισθησίας τι είναι τελικά?
ΥΓ2:Ένας γνωστός μου φανατικός με Klipsch, μου προτείνει ταRF-52. Τι λέτε?

Μην το αποκλείεις. Σε μια σοβαρή αντιπροσωπεία δε μπλέκεις.
Έτσι έλεγα κι εγώ και τώρα το μετανιώνω...

Db ευαισθησίας είναι το πόσα db βγάζει το ηχείο με 1 watt ενίσχυση στο 1 μέτρο.

Τελικά δε μας είπες, ποιον ενισχυτή έχεις;

Κοίτα, άμα είσαι Αθήνα, ξεκίνα μια γύρα από τα μαγαζιά και άκου σετάκια.

Όλο και κάτι θα σου κάνει κλικ...

Απάντηση: Re: Ηχεία...ναι, αλλά ποια???

Σε ποιά περιοχή μένεις;

Στο Περιστέρι μένω.
Αλλά προτείνετέ μου καταστήματα σε όποια περιοχή κι αν ειναι (εντός Λεκανοπεδίου!)

Στα χρηματα που ψαχνεις και για το χωρο που εχεις ισως σκεφτεις και τα ηχεια που εχω για πουλημα λογω του οτι εχω παραγγειλει τα Magnepan MG12.

Θα μπει αγγελια συντομα. Τα ηχεια μπορεις να τα δεις και να τα ακουσεις και ειναι τα Sonus faber concertino home.:guitarist:

Συνφορουμίτες και καλοί επαγγελματίες είναι:

-Γιάννης Μιχαήλος ΟΡΦΕΑΣ-Πετρούπολη
-Χρήστος Κοψιάς -Καλιθέα
-Αντώνης Χατζηκωνσταντής-STEP COM Ελληνικό
-ΚΟΣΜΑΣ-Στοά Φέξη Ομόνοια
-Musiclover-Κολωνάκι

Ξέχασα μανέναν;

φίλε μου θα σου πρότεινα να κοιτάξεις μόνο σε μεταχειρισμένο.

Αν ο Γιάννης βγάλει τα ηχεία του για πώληση και είναι στο μπάτζετ σου μη σκεφτείς κάτι άλλο.

Αργότερα προσθέτεις ένα καλό κλειστό γρήγορο σαμπάκι (πχ REL STRATA III) και ξενοιάζεις οριστικά.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας μέχρι στιγμής, αρχίζω να διαμορφώνω μια κάποια αντίληψη επί του θέματος.
Φυσικά οποιαδήποτε άλλη συμβουλη είναι πάντα ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας! :aktion033:

Θέμης Ζαφειρόπουλος - Location
Αλλά δεν ξέρω διεύθυνση, χώρια που τα ATC είναι έξω από το budget του φίλου μας...

Είναι ψηλά στη Λυκαβητού στο Κολωνάκι αλλά μπορεί εκτός από τα ATC να ακούσει και τον Trends Audio!

Μια ερώτηση ακόμα:
από το e-bay είναι ασφαλές να αγοράσω (αφού φυσικά έχω καταλήξει σε συγκεκριμένο ηχείο) ? Μπήκα να χαζέψω λίγο και....χάζεψα! Είναι πολύ σημαντικές οι διαφορές στην τιμή, υπολογίζοντας μαζί και τα κόστη αποστολής.
Κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που έχετε χρησιμοποιήσει και πήγαν όλα καλά?

Πολύ καλά ηχεία δαπέδου με μικρό όγκο, όμορφα και καλή απόδοση στα 500Ε ειναι τα Crystal Audio TX-T2. Τα άκουσα σε ενα κατάστημα και συγκριτικά με τα άλλα στις ίδιες τιμές, μου έκαναν εντύπωση οι καθαρές υψηλές. Αλλά καλό είναι μελλοντικά να τα συμπληρώσεις με ενα καλο sub γιατί τα μπάσα τους δεν γεμίζοθν το χώρο. Και γενικά σε τέτοια τιμή δύσκολα θα βρεις ηχείο με δυνατές χαμηλές.

Απάντηση: Re: Ηχεία...ναι, αλλά ποια???

Μια ερώτηση ακόμα:
από το e-bay είναι ασφαλές να αγοράσω (αφού φυσικά έχω καταλήξει σε συγκεκριμένο ηχείο) ? Μπήκα να χαζέψω λίγο και....χάζεψα! Είναι πολύ σημαντικές οι διαφορές στην τιμή, υπολογίζοντας μαζί και τα κόστη αποστολής.
Κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που έχετε χρησιμοποιήσει και πήγαν όλα καλά?

ηχειο μην παρεις απο το ΕΒΑΥ !

να ζησει και κανας Ελληνας μαγαζατορας ...

οχι ολα απεξω ρε παιδια ....

ΝΑΙ ειναι ασφαλες !!!!!!

Dali Concept 6 (αν δε κάνω λάθος) στα 430 ευρώ περίπου. Αξίζει να το ακούσεις αν θέλεις ηχείο δαπέδου σε αυτά τα λεφτά. Πολύ τίμιο ηχείο για τα λεφτά του. Πάντως συμφωνώ με τους υπολοίπους ότι είναι καλύτερο να πας σε κάποιο καλύτερο βάσης ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο μεταχειρισμένο που θα βρεις από εδώ μέσα. Έτσι αν θέλεις να αναβαθμίσεις το σύστημά σου κάποια στιγμή οι ενδοιασμοί σου θα είναι λιγότεροι.