Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Έχεις δοκιμάσει να το βάλεις επάνω στο ταμπλώ και να πάρεις ενίσχυμένη ανάκλαση από το παρμπρίζ;

Απάντηση: Re: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις έχω με το Metallix Plus, στο οποίο αντιμετωπίζω ένα θεματάκι ασυμβατότητας που αφορά μόνο σε... συμβατή συσκευή με την έννοια της ίδιας οικογένειας προϊόντων. :confused:

Κατ' αρχήν να πω ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μου αρέσει, εκτιμώντας το ακόμα περισσότερο. Όμως θα πρέπει να αναφέρω ένα από τα πιο περίεργα συμβάντα που έχω δει ποτέ.

Εάν είδατε στην προηγούμενη φωτογραφία που ανέβασα, έχω και το Muvo 2C και ένα ζευγάρι ακουστικά Outlier Black. Επίσης έχω και το Bluetooth transceiver (Bluetooth transmitter+receiver) της Creative, το BT-W2, το οποίο χρησιμοποιώ στο Desktop, κυρίως σε σύνδεση με τα ακουστικά Oultier Black.

Ενώ λοιπόν το Metallix Plus λειτουργεί άψογα τόσο με το smartphone μου (Xiaomi Redmi Note 5) όσο και με το ενσωματωμένο Bluetooth σε ένα laptop που υπάρχει στο σπίτι, αμφότερα τρίτου developer πράγματα, με το transceiver της ίδιας της Creative υπάρχει θεματάκι.
Παίζει μεν αλλά εάν για κάποιο λόγο σταματήσεις την αναπαραγωγή και μετά από ας πούμε 30 δευτερόλεπτα κάνεις resume, ο ήχος είναι διακεκομένος. Έρχεται και φεύγει με συχνότητα λιγότερη του δευτερολέπτου.
Ενώ το παραπάνω δεν συμβαίνει με το ενσωματωμένο bluetooth του laptop ή του smartphone, ούτε όταν το transceiver χρησιμοποιείται με το Muvo 2C ή το Outlier Black.
Για του λόγου το αληθές και κατόπιν οδηγίας από το support της Creative, έκανα διπλοτσεκάρισμα ως εξής, έβαλα το transceiver στο laptop και έκανα εναλλαγή μεταξύ του ενσωματωμένου του Bluetooth και του Bluetooth του transceiver, με τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Το Metallix Plus δεν είχε θέμα με το ενσωματωμένο Bluetooth του laptop αλλά είχε με το transceiver επάνω στο ίδιο laptop.

Εννοείται πως έχει υπάρξει επικοινωνία με e-mail με την Creative για όλα αυτά και ήταν και ευκαιρία να τσεκάρω και το επίπεδο του support της το οποίο είναι άψογο.

Η Creative ήδη μου έχει ανοίξει RMA για Refund εφ' όσον επιθυμώ, αλλά... το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν... επιθυμώ να το επιστρέψω το άτιμο γιατί μου έχει κλέψει την καρδιά και με εξυπηρετεί αφάνταστα πλην της περίπτωσης που περιέγραψα και που δεν είναι δα και η πρώτη μου προτεραιότητα στη χρήση με το Metallix Plus. Αν αφορούσε τα ακουστικά που εκεί τα χρησιμοποιώ πολύ με το desktop, θα ήταν αλλιώς βέβαια.
Για παράδειγμα χτες το βράδι που γύρισα αργά από τη δουλειά έβαλα το μικρούλι να παίζει μουσική από το κινητό μου χαλαρώνοντας, κάτι που ποτέ δεν μου προσέφερε το Muvo 2C, ούτε και για λίγο διάστημα που είχε περάσει από τα χέρια μου το μεγαλύτερό του αδελφάκι Muvo 2. To ηχείο επειδή δεν τσιρίζει και δεν κουνιέται από τη θέση του όσο δυνατά και να παίζει, για μένα έχει βγάλει τα λεφτά του και εφεξής μόνο κέρδος μου δίνει. Και δεν έχω τελειώσει ακόμα με κάποιες μικρές δοκιμές που θέλω να κάνω.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι δεν θέλω να το επιστρέψω. Με βολεύει αφάνταστα το μέγεθος και η κατασκευή του εκτός από τον ήχο του, ήδη δοκιμάστηκε και αυτή η περίπτωση πετώντας το στο σακίδιο που έχω μαζί μου κάθε μέρα χύμα και το σακίδιο να κοπανιέται στο.... χειρόφρενο του αυτοκινήτου με το Metallix Plus μέσα να μην έχει καν σημάδι. :p

Αυτά για την ώρα.

μπορεί να φταίνε τα windows.
τέτοια συμπεριφορά, διακεκομμένος ήχος, μου συμβαίνει πολλές φορές στο laptop με το ενσωματωμένο bt module και με όλα τα ακουστικά που έχω avantree, jabra.
Σε τέτοια περίπτωση ξεπερνιέται το πρόβλημα με disconnect/connect

Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Νομαδικά Bluetooth

μπορεί να φταίνε τα windows.
τέτοια συμπεριφορά, διακεκομμένος ήχος, μου συμβαίνει πολλές φορές στο laptop με το ενσωματωμένο bt module και με όλα τα ακουστικά που έχω avantree, jabra.
Σε τέτοια περίπτωση ξεπερνιέται το πρόβλημα με disconnect/connect

Ισχύει. Αν βάλω και βγάλω το transceiver ή κλείσω και ανοίξω το ηχείο, το πρόβλημα εξαφανίζεται.... μέχρι βέβαια να ξανακάνω pause για κανά μισό λεπτό και να επανέλθει. Ωστόσο και το laptop windows τρέχει αλλά με το built-in bluetooth του δεν υπάρχει το θέμα όπως υπάρχει με το transceiver.

Η δική μου οικογένεια.

JBL Charge
JBL Flip 2
JBL Flip 3 (x2)
amps&watts
Jam Heavy Metal

G65Jt0q.jpg

Το Jam το έχει πάρει ο γιός μου, το Flip 2 οι κόρες μου, το amps&watts η γυναίκα μου. Ουσιαστικά χρησιμοποιώ τα δύο JBL Flip 3 τα οποία μπορούν να παίξουν είτε σε stereo mode (συνήθως έτσι τα έχω) είτε σε party mode. Βάσει όσων έγραψε αρχικά ο Λεωνίδας για το Creative Metallix Plus, μπήκα στον πειρασμό (29 ευρώ!) αλλά με το επόμενο, αναλυτικό του post, κατάλαβα ότι δεν υπάρχει λόγος.

Επιτέλους χτες κατάφερα να πάω τη μπαταρία στα... κόκκινα (δείχνει το επίπεδο εννοείται και στην οθόνη του smartphone). Από το κουτί του ήρθε με περίπου 60% juice. Μου πήρε μια βδομάδα αλλά τα κατάφερα. Και το έβαλα για επαναφόρτιση.

Να σημειώσω ότι από τη στιγμή που έγινε κόκκινη η ένδειξη, άκουγα για μιάμιση ώρα περίπου σε μέση στάθμη. Δεν έσβησε, αλλά είπα ότι είναι καιρός να του κάνω την πρώτη του φόρτιση.

Πολύ σημαντικό: δεν αλλάζει ο ήχος, ούτε μειώνεται η συνολική ένταση ή το μπάσο όταν μπαίνει στα κόκκινα η μπαταρία. Είναι δηλαδή πλήρως χρησιμοποιήσιμο μέχρι... να μείνει εντελώς από μπαταρία.

Ωραίο θα ήταν να μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα το Bluetooth με την είσοδο Aux in για να μπορώ να παίζω μουσική μέσω Bluetooth και να συνδέω κάποιο μουσικό όργανο ταυτόχρονα, αλλά δίνει προτεραιότητα στο Aux in.
Δοκίμασα και την ποιότητα κλήσης. Μια χαρά καθαρά όλα, αλλά θα πρέπει να είσαι σχετικά κοντά. Σε απόσταση 5 μέτρων ακούγεται κάπως από το... πηγάδι. Από κοντά όμως όλα μια χαρά.

παντως το καψερό MUVO 2 που εχω, δεν εχει βγάλει το παραμικρό θέμα με διάφορες συσκευές... και ωραιο ηχο!

Ηχειο δεν εχω (παραλιγο να παρω το muvo,αλλα τελικα πηρα το xiaomi επειδη ειχε sd card)
Τα Bt βγαζουν μυστηρια προβληματα...τα χαρισα λεμεεεεεεε!!:BDGBGDB55:

Παντως Λεο οποτε εχω χρησιμοποιησει bt συσκευη της creative , προβληματα εχω συναντησει.
Τα χαρισα και τα δυο!!
Εχω αυτο το bt aptx και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος
https://www.e-shop.gr/logilink-bt0015-usb-bluetooth-v40-class1-micro-usb-20-adapter-p-PER.756418

Οταν λεω συσκευη ΔΕΝ εννοω ηχεια!!)

Εγώ με την εξαίρεση εκείνου περιέγραψα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και από τα 4 προϊόντα Creative που έχω.

Θέλω να αποφύγω τους drivers, να είναι plug 'n' play και να είναι ει δυνατόν transceiver (both ways) γι' αυτό πήρα το BT-W2. Για την ακρίβεια ήτανε δώρο :smileJap:

Επειδή είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση, να την περιγράψω λίγο και να μου πείτε αν βρίσκομαι στο σωστό θέμα:

Στο σπίτι υπάρχον δύο ανεξάρτητα μεταξύ τους Raspberry Pi που τρέχουν το moode τραβώντας υλικό από ένα NAS. Το ένα έχει πάνω του ένα allo katana το οποίο τροφοδοτεί έναν Quad PA-One+ και από κεί ενα σετ ενεργά Hedd ή τα ακουστικά Quad ERA-1. To αλλο ένα Benchmark DAC1 USB και από κει έναν παλιοPrimare P30. Αυτό που χρειάζομαι είναι να ακούω μουσική στην αυλή χωρίς να χρειαστεί να τραβήξω καλώδια. Το raspberry και το moode έχουν δυνατότητα να στείλουν σήμα σε bluetooth συσκευές, αλλά δε νομίζω ότι η εμβέλεια είναι επαρκής για τη δική μου χρήση (ή είναι; - μιλάμε για περίπου 30 μέτρα με τη μεσολάβηση τοίχων).
Σε πρόσφατη πρόχειρη αναζήτησή μου, είδα και για wifi ηχεία. Φαντάζομαι ότι αυτά έχουν δικό τους player και βλέπουν απευθείας το NAS, σενάριο με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Επισημαίνω ότι πέραν του αυτονόητου μινιμουμ (να μην ακούγεται σαν τρανζιστοράκι δλδ) δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα του ήχου για αυτή τη χρήση. Είχε κανείς παρόμοιους προβληματισμούς πρόσφατα ώστε να με κατευθύνει;

Εννοείς δηλαδή με μπαταρία ή παίζει πρίζα;
Μπορώ άνετα να έχω μπαλαντέζα stand by, και το προτιμώ κιόλας από μπαταρίες, φορτίσεις κλπ

Μπορώ άνετα να έχω μπαλαντέζα stand by, και το προτιμώ κιόλας από μπαταρίες, φορτίσεις κλπ

Τότε υπάρχουν πολλές επιλογές. Όχι πως δεν υπάρχουν και φορητά με μπαταρία Wi-Fi, απλώς είναι μικρά. Δεν παίζουν σαν τραντζιστοράκια προφανώς αλλά αν μπορείς να πας σε κάτι μεγαλύτερο, κέρδος θα είναι.

Σημασία αν δίνεις σε ανοιχτής πλατφόρμας οικοσύστημα ή όχι δεν γνωρίζω, εγώ προτιμώ τις ανοιχτές πλατφόρμες για mix & match από διάφορους κατασκευαστές.

Τεσπα, μερικές από τις καλύτερες επιλογές κατά τη γνώμη μου:

https://www.svsound.com/products/prime-wireless-speaker-system

https://www.sonos.com/en-us/products/wireless-speakers

https://www.denon.gr/gr/heos/wirelessspeakers/wirelessspeakers

Μια χαρά, ευχαριστώ @Pleo, το Denon Heos HS2 με ψήνει. Θα το μελετήσω λίγο ακόμα το θέμα!

Μια χαρά, ευχαριστώ @Pleo, το Denon Heos HS2 με ψήνει. Θα το μελετήσω λίγο ακόμα το θέμα!

Ναι ωραία είναι αυτά. Κλειστή πλατφόρμα βέβαια αλλά γενικά είναι πολύ καλά ηχεία. Και ωραίο app έχουν.

Να θυμάσαι όσο μεγαλύτερο το ηχείο τόσο πιο δυνατό. Το 7 είναι μάλλον υπερβολή, εκτός αν θες να παρτάρεις απεριόριστα.
Μεταξύ του 5 και του 3 θα κοιτούσα εγώ. Στο 5 θα πήγαινα αν ήθελα μια αυτόνομη μονάδα, στο 3 για να το κάνω ασύρματο ζευγάρι με ακόμα ένα ενδεχομένως (όλα γίνονται απλά το λέω πρακτικά τι θα έκανα εγώ).

Οι δυνατότητες είναι πολλές. Απλά έχε υπ' όψη ότι ως κλειστή πλατφόρμα, αν φτιάξεις οικοσύστημα στη συνέχεια θα πρέπει να προσθέτεις Heos enabled products.

Δεν έχω καταλάβει το διαχωρισμό κλειστής - ανοιχτής πλατφόρμας που αναφέρεις. Όλες οι προτάσεις κλειστές δεν είναι;

Δεν έχω καταλάβει το διαχωρισμό κλειστής - ανοιχτής πλατφόρμας που αναφέρεις. Όλες οι προτάσεις κλειστές δεν είναι;

Ανοιχτή πλατφόρμα σημαίνει ότι τη χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές. Κλειστή σημαίνει ότι τη χρησιμοποιεί ένας. Το Heos ας πούμε είναι για προϊόντα της Denon/Marantz. To MusicCast ας πούμε είναι μόνο για προϊόντα Yamaha. Της Sonos επίσης είναι κλειστό σύστημα.

Ανοιχτή πλατφόρμα είναι εκείνη που χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές και τα προϊόντα των διαφορετικών κατασκευαστών επικοινωνούν μεταξύ τους​ με αποτέλεσμα όταν φτιάχνεις οικοσύστημα εντός του σπιτιού (ήχο σε πολλούς χώρους) να έχεις πιο πολλές επιλογές από διάφορους κατασκευαστές. Για παράδειγμα το DTS Play-Fi. Που είναι και η πιο γνωστή ανοιχτή πλατφόρμα.

Άλλη ανοιχτή πλατφόρμα που στοχεύει ας πούμε σε πιο οικονομικές λύσεις είναι εκείνη της LinkPlay.