Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

βεβαιως και ΟΧΙ, μα...κρυβεται η "αρρωστια";

Μήπως να καταπολεμήσεις την "αρρώστια" τότες και να κάτσεις εις τα αυγουλάκιαν σου?
Είσαι έτοιμος να δώσεις τόσο χρόνο / κόπο και πιθανότατα και χρήμα για κάτι που ομολογείς πως δεν πολύ-προσέχεις?
Αφού στις ακροάσεις σου, τα τραβάς μπροστά και είσαι άρχοντας... τί τα θές τα προβλήματα?

Αξίζει όλα αυτά η "παλιαρρώστια" ?

ο JVC AX-SD1 που έχω αυτή τη στιγμή στο σύστημα έχει επάνω ένα κουμπάκι που το ονομάζει "presence" και έχει 3 βαθμίδες.

Όταν θέλω να ακούσω αργά το βράδυ το ενεργοποιώ στο 3 και δημιουργεί πολύ καλύτερη ηχητική εικόνα για low level listening.

Αλλά έχουμε πήξει στο highend τώρα και αυτά τα πράματα δεν επιτρέπονται... (με εξαίρεση λίγες εταιρίες, ανάμεσα τους και η θεά accuphase)

Ο sansuis του dalanik μπορεί να ακουστεί εξαιρετικά σε χαμηλές εντάσεις ακριβώς λόγω του loudness.

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον μπουφέ είναι φυσικά η επίδρασή του στην ηχητική εικόνα αλλά και το ότι είναι "χαράδρα" χαμηλών συχνοτήτων.
Τοσο στιβαρό ξύλο τοποθετημένο ενδιάμεσα σε άμπασα ηχεία ρουφάει τις λίγες χαμηλές συχνότητες που είχαν την ελπίδα να φτάσουν στα αυτιά του ακροατή.

Εφόσον τα μηχανήματα από ότι καταλαβαίνω δεν αλλάζουν, ούτε ο μπουφές φεύγει και αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα θα κοιτούσα προς software λύση, με υπολογιστή να είναι αναγκαστικά η πηγή. Επίσης κάποιο καλό sub κομμένο περίπου στους 40 κύκλους να γεμίζει διακριτικά δε θα ήταν άσχημο. Στους 40 κύκλους το αναφέρω για να μην έχουμε θέμα με την τοποθέτηση στο χώρο (δηλαδή να πρέπει να είναι συμμετρικά με τα ηχεία κλπ κλπ)

Πες τα Στέργιε γιατί όλοι εδώ μέσα γεννήθηκαν σε στούντιο 5χιλ έξω από τη πόλη με hiend ενισχυτικά και ηχεία στο χέρι...
Άσε που οι χώροι τους σηκώνουν τα πάντα όλα και παίζουν τέλεια.

Ά ρε... τόσες βόλτες έχω κάνει παίζει σε κανα δυο συστήματα μόνο να άκουσα κάτι που ζήλεψα μιλώντας για όλες τις εντάσεις... αυτό...

Ά ρε... τόσες βόλτες έχω κάνει παίζει σε κανα δυο συστήματα μόνο να άκουσα κάτι που ζήλεψα μιλώντας για όλες τις εντάσεις... αυτό...

σε μένα δεν ήρθες.... :ears: :Banane0:

Δεν ξέρεις πόσο θέλω ρε Μήτσε. Τα έχουμε πει αυτά και με το Πέτρο, αλλα έτσι όπως έγινε η ζωή μας, ούτε το σήμερα δεν προγραμματίζεται.
Αλλά γίνεται και αλλιώς. Ρίξε φωτό σε αυτό που θα καθόσουν για να δοκιμάσεις νέο μηχάνημα, να σου πω.

αστειεύομαι βέβαια

Και φυσικά σε αυτά να προσθέσουμε την κυριότερη παράμετρο,δηλαδή την αντίληψη του χαμηλού που πέφτει ραγδαία με την ένταση.
Το πινακάκι παρακάτω τα λέει μια χαρά.

View attachment 123140

;

Επιτελους ΜΙΑ σωστη κουβεντα!!! ... Παρε το ενα, αλλαξε το αλλο.. ΕΔΩ ειναι το ζουμι παιδιααα... Η καμπύλη ελάχιστης ακουστότητας τα λεει ολα! Πως θα ακουει με το ιδιο συστημα ΙΔΙΑ και χαμηλα και δυνατα; Μονο με προσθηκη καποιου ειδους equaliser , loudness κτλ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ο JVC AX-SD1 που έχω αυτή τη στιγμή στο σύστημα έχει επάνω ένα κουμπάκι που το ονομάζει "presence" και έχει 3 βαθμίδες.

Όταν θέλω να ακούσω αργά το βράδυ το ενεργοποιώ στο 3 και δημιουργεί πολύ καλύτερη ηχητική εικόνα για low level listening.

Αλλά έχουμε πήξει στο highend τώρα και αυτά τα πράματα δεν επιτρέπονται... (με εξαίρεση λίγες εταιρίες, ανάμεσα τους και η θεά accuphase)

Ο sansuis του dalanik μπορεί να ακουστεί εξαιρετικά σε χαμηλές εντάσεις ακριβώς λόγω του loudness.

Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον μπουφέ είναι φυσικά η επίδρασή του στην ηχητική εικόνα αλλά και το ότι είναι "χαράδρα" χαμηλών συχνοτήτων.
Τοσο στιβαρό ξύλο τοποθετημένο ενδιάμεσα σε άμπασα ηχεία ρουφάει τις λίγες χαμηλές συχνότητες που είχαν την ελπίδα να φτάσουν στα αυτιά του ακροατή.

Εφόσον τα μηχανήματα από ότι καταλαβαίνω δεν αλλάζουν, ούτε ο μπουφές φεύγει και αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα θα κοιτούσα προς software λύση, με υπολογιστή να είναι αναγκαστικά η πηγή. Επίσης κάποιο καλό sub κομμένο περίπου στους 40 κύκλους να γεμίζει διακριτικά δε θα ήταν άσχημο. Στους 40 κύκλους το αναφέρω για να μην έχουμε θέμα με την τοποθέτηση στο χώρο (δηλαδή να πρέπει να είναι συμμετρικά με τα ηχεία κλπ κλπ)

Να και η δευτερη σωστη κουβεντα!!

Δες τα προϊόντα της MiniDSP. Το Dirac πάει στα 900, αλλά μπορείς να προγραμματίσεις ακόμα και το 2x4 για acoustic treatment. Το UMIC-1 το έχεις ήδη αν κατάλαβα καλά.

Παιδιά, μη δεμονοποιούμε τον μπουφέ. Τεχνικά δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να επηρεάζει την αποκριση των χαμηλών συχνοτήτων, το πολύ πολύ να δρα σαν Helmholtz σε ένα στενό φάσμα. Μεσο-υψηλά προκαλεί ανακλάσεις αλλά στη θέση που είναι, ουσιαστικά πίσω από τα ηχεία, αυτό δεν είναι πρόβλημα. (Ένας από του πιο πετυχημένους ακουστικούς, ο Thomas Jouanjean της Northward Acoustics χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακλαστικές επιφάνειες στον τοίχο πίσω από τα ηχεία.)

Ρίξε φωτό σε αυτό που θα καθόσουν για να δοκιμάσεις νέο μηχάνημα, να σου πω.

????

κάτι θες να πεις...
αλλά αδυνατώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Παιδιά, μη δεμονοποιούμε τον μπουφέ. Τεχνικά δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να επηρεάζει την αποκριση των χαμηλών συχνοτήτων, το πολύ πολύ να δρα σαν Helmholtz σε ένα στενό φάσμα. Μεσο-υψηλά προκαλεί ανακλάσεις αλλά στη θέση που είναι, ουσιαστικά πίσω από τα ηχεία, αυτό δεν είναι πρόβλημα. (Ένας από του πιο πετυχημένους ακουστικούς, ο Thomas Jouanjean της Northward Acoustics χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακλαστικές επιφάνειες στον τοίχο πίσω από τα ηχεία.)

Δε δαιμονοποιούμε τίποτα, εφόσον δεν έχουμε βρεθεί στο χώρο αναγκαστικά κάνουμε υποθέσεις με βάσει αυτά που έχουμε ακούσει στο σπίτι μας και αλλού.

Σεβαστό για τον pre.
Όταν ξανακατέβω θα φέρω (σε καφάσι) ένα παλιό χρέπι sansui που έχω και θα κάνουμε a-b με τα δικα σου χρέπια στα 60db μέση στάθμη, χαλάκι διαβάζοντας εφημερίδα και μου ξαναλες... πατημένο το loudness έτσι?
Γιατί βρε,δεν είχα τον γιάμι πριν τα χρέπια;
Και η σονάρα (:flipout: ) που άκουγα δυο μήνες τώρα τα ίδια,loudness κι από όλα.

(Με τα χρέπια την κανονίζω εγώ τη δουλειά,ένα τίποτα τσιμπάω με το ενεργό κάτω κι είμαι οκ. )

Ε καλά... άλλαζε αντιστάσεις στο x εσύ. ίδια ακριβώς περίπτωση με του Βαγγέλη είσαι.
ΚΑι χαμηλά είσαι γεμάτος. Μπουμπουνάει.
3.45 πήγε η ώρα... άντε σιγά σιγά... :sleep:

..............................................................

Πες κατι τις παραπανω γι' αυτο!