Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

Και γιατί όχι αυτό? ..www.music-group.com/Categories/Behringer/Signal-Processors/Equalizers/DEQ2496/p/P0146
Μάλιστα απορώ που εδώ και ποοοολυ καιρό τα έχουμε ξεχάσει εντελώς σαν μια κάποια λύση.
(εντάξει ξέρω ότι γράφω στην hiend, αλλά μία δοκιμή δεν βλάπτει! )

Δεν ασχολουμαστε διοτι εγω που ημουν ο μονος που ειχε ασχοληθεί μαζι του και ειχα και τη ρετσινιά το πουλησα. Το είχα προτείνει πιο πάνω. Ουτε που ασχολήθηκε κανείς.
Οπως και γενικά οι περισσότεροι να διαβάσουν τι γράφουν οι αλλοι.

@evam7
Λοιπόν επειδή έχω κάποιες υποψίες που θέλω να επαληθεύσω, θα σου προτείνω να κάνεις την εξής πολύ απλή δοκιμή.

-Βάλε κάποιο PC/Laptop με Foobar, σύνδεσε το (USB σύνδεση στον ενισχυτή σου υποθέτω) και βάλε κάποιες καλές ηχογραφήσεις που γνωρίζεις καλά να παίξουν. (Κάποιες -όχι όλες- να έχουν αρκετό ηλεκτρικό μπάσο).

-Ενεργοποίησε το Equalizer που διαθέτει το ίδιο το Foobar. Και ξεκίνα να "παίζεις" κόβοντας στις παρακάτω συχνότητες. (Ενδεικτικά προτείνω κάποια νούμερα, μπορείς να κόψεις περισσότερο ή λιγότερο, ξεκίνα όμως μ' αυτά).

-Στα 45 Hz κόψε 3-6 dB.

-Στα 90 Hz κόψε 5-10 dB.

-Στα 110 Hz κόψε 5-10 dB.

-Στα 150 Hz κόψε 2-4 dB.

-Στα 220 Hz κόψε 3-5 dB.

-Στα 6,5 KHz κόψε 1-2 dB. (Αυτό προαιρετικά, ίσως και να μή χρειαστεί).

-Στα 15 KHz ΠΡΟΣΘΕΣΕ 1-2 dB. (Κι' αυτό προαιρετικά).

Μην τα κάνεις όλα μαζί. Ξεκίνα από την πιο χαμηλή από τις προτεινόμενες συχνότητες και παίζε ανεβάζοντας τη στάθμη, ώσπου να έχεις ένα σχετικά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αν η προτεινόμενη συχνότητα δεν υπάρχει στο Equalizer του Foobar πάρε τη πλησιέστερη γειτονική.

Όταν τελειώσεις μία-μία με τις συχνότητες και τα κοψίματα, προσπάθησε να ακούσεις μουσική χαλαρά σε διάφορες στάθμες. (Χαμηλά, μέτρια, δυνατά, πολύ δυνατά).

Μην παραλείψεις να κρατάς σημειώσεις για κάθε βήμα που πραγματοποιείς από τα παραπάνω.

-Ενημέρωσε μας για τις εντυπώσεις, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα σου.

Αν μη τι άλλο η παραπάνω δοκιμή είναι ανέξοδη! :D

Αυτόν έχω αλλά απ' ότι είδα έχεις το Kenwood...Θέλεις ψηφιακό...Αν ενδιαφέρεσαι πάντως στείλε pm.

behringer-ultragraph-fbq-pro-fbq1502.jpg

Μιχάλη (Sonus) θα το κάνω το απόγευμα. Τα ηχεία να είναι στην "κακη" θέση ή εκτός μπουφε;

Σπύρο έχεις πμ

Θα γραψω κατι υπερβολικο αλλα δεν τρεχει και τιποτα...τζαμπα ειναι:flipout:
Δεν υπαρχει περιπτωση με αυτο το ψηφιακο eq που σου γραφω, να μην βρεις ακρη.
Κανεις τον ηχο (στην κυριολεξια) οτι θες.
Απο το να ανοιξεις την εικονα,να μεταβαλεις την θεση στερεο μεχρι να δωσεις καθυστερηση σε οποιο καναλι θελεις.
Ενταξει μπορει οι hiendαδες να ακουν αυτα και να θελουν να με αφαλοκοψουν,αλλα για βραδυνες χαλαρες ακροασεις θα εισαι μια χαρα.
Του κανεις και ενα bypass οταν θες και ακους (οκ με παρεμβολη καποιων καλωδιων) το συστημα σου.
Δυστυχως ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σου δανεισω το δικο μου, γιατι εκει που το εχω πρεπει να ξυλωσω το μισο σπιτι να το βγαλω.
Αν δεν βιαζεσαι ομως ,κατι θα κανουμε!!

Μιχάλη δεν είναι τόσο απλό.
Μετά από ακόμα και την παραμικρή αλλαγή πρέπει να δεις φάσεις,να μετρήσεις,να,να,να.
Δεν είναι ότι αλλάζεις την τονική ισορροπία,αλλάζεις σχεδόν τα πάντα,κάθε συσχετισμό.

Κι αυτό με σωστή χρήση,μειώνοντας δηλαδή,όχι αυξάνοντας,ειδικά χαμηλά.
Έχει δίκιο ο Υπέρηχας για τα πτυχία που χρειάζονται.
Χώρια φυσικά τον ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα.

Βαγγέλη,το plug-in το δοκίμασες;

Σωκ. ειναι ισως η πιο δυσκολη φαση που εχω αντιμετωπισει στα χρονικα!!!
Και ο υπερηχας εχει οχι ενα, αλλα χιλια δικια.
Το θεμα ειναι οτι αυτα τα μαραφετια κανουν δουλεια, αν δεν θελεις να γκρεμισεις το μισο σπιτι ή να χρειαστες να αλλαξεις ολη την αλυσιδα για να ακους.
Θα το βγαλω μια καποια στιγμη και θα αρχισω να το περιφερω προς καθε ενδιαφερομενο, για να διαπιστωσει του λογου το αληθες μονος του.
Και συ θα εισαι ο πρωτος που θα φαει την φλομπα:flipout: (αμ πως!!)

Μμμμμμ ... ισως εχει και ενα αλυτο προβλημα για πολλους.
Δεχεται μονο xlr συνδεσεις (εγω ειμαι απο τους λιγους)

Ενταξει μπορει οι hiendαδες να ακουν αυτα και να θελουν να με αφαλοκοψουν,αλλα για βραδυνες χαλαρες ακροασεις θα εισαι μια χαρα.
Του κανεις και ενα bypass οταν θες και ακους (οκ με παρεμβολη καποιων καλωδιων) το συστημα σου.
Δυστυχως ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σου δανεισω το δικο μου, γιατι εκει που το εχω πρεπει να ξυλωσω το μισο σπιτι να το βγαλω.
Αν δεν βιαζεσαι ομως ,κατι θα κανουμε!!

έζησα πολλά χρόνια μαζί του και με αφαλοκόψανε οι χαιεντάδες (ακόμα και μουσικάριοι στο noiz όταν αναφέρεται το ακατανόμαστο όνομα behringer - είναι γεγονός ότι έχει φτηνά μηχανήματα, αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε του γερμαναναρά έχει κάνει άπειρα πράγματα προσιτά σε μη έχοντες και ταυτοχρόνως έβγαλε μερικά πράγματα διαμάντια - και ένα από αυτά ήταν το deq2496 - όχι αυτό το eq που δείχνει ο Σπύρος, αλλά που ίσως βοηθούσε και αυτό τον Βαγγέλη).

Η απόσταση Θεσσαλονίκης Λάρισας είναι μικρή και υπό άλλες συνθήκες και εποχές και αν το είχα κρατήσει ακόμα, θα είχα λύσει το θέμα του Βαγγέλη σε ένα απόγευμα. Αλλά ....άτιμη κρίση .....

Σωκ. ειναι ισως η πιο δυσκολη φαση που εχω αντιμετωπισει στα χρονικα!!!
Και ο υπερηχας εχει οχι ενα, αλλα χιλια δικια.
Το θεμα ειναι οτι αυτα τα μαραφετια κανουν δουλεια, αν δεν θελεις να γκρεμισεις το μισο σπιτι ή να χρειαστες να αλλαξεις ολη την αλυσιδα για να ακους.
Θα το βγαλω μια καποια στιγμη και θα αρχισω να το περιφερω προς καθε ενδιαφερομενο, για να διαπιστωσει του λογου το αληθες μονος του.
Και συ θα εισαι ο πρωτος που θα φαει την φλομπα:flipout: (αμ πως!!)

όπως ξαναείπα για πρωτάρη (όπως είναι ο Βαγγέλης) αυτό το μηχάνημα αν και δίνει τη λύση, πρακτικά είναι άχρηστο. Και δεν μαθαίνεται σε μια εβδομάδα - ούτε μήνα και μέχρι τότε έχεις ακατανόμαστη όρεξη να το ξεφορτωθείς. Αν το δαμάσεις όμως, με 300 έλυσες το πρόβλημά σου και δεν πετάς hegel +805

Μμμμμμ ... ισως εχει και ενα αλυτο προβλημα για πολλους.
Δεχεται μονο xlr συνδεσεις (εγω ειμαι απο τους λιγους)

Με 4 αντάπτορες των 2 ευρώ (σε καλή ποιότητα) ξεκινάς αμέσως.
Ίσως ο φίλος μας πρέπει να κάνει υπομονή....

Κι εγώ προτείνω τη χρήση αυτού του μπερο-εργαλείου, ιδίως με το μετρητικό του μικρόφωνο (δε θυμάμαι αν έρχεται μαζί σετ).

Σε αντίθεση με τον Supersonic εγώ δεν το άκουγα όταν το είχα στο bypass...

Βέβαια για να προλάβω την...απογοήτευση θέλει χρόνο και ενασχόληση για να μπορέσεις να πάρεις αποτέλεσμα.

Και συνήθως το καλό αποτέλεσμα έρχεται με μικρές αλλαγές στην καμπύλη, αυτό είναι ένα tip από μένα...

[/QUOTE]

δυστυχώς Μιχάλη, ΟΛΟΙ (χαιεντάδες και μη) μπορεί να θέλουν να μην ξέρουν για τέτοια μηχανήματα, όμως η χρήση τους είναι σχεδόν αποκλειστική στις μουσικές που αγοράζουν και ακούν και ...προσκυνάνε επίσης.
με ένα τέτοιο περνάς στην twilight zone και ...αναβαπτίζεσαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι εγώ προτείνω τη χρήση αυτού του μπερο-εργαλείου, ιδίως με το μετρητικό του μικρόφωνο (δε θυμάμαι αν έρχεται μαζί σετ).

Σε αντίθεση με τον Supersonic εγώ δεν το άκουγα όταν το είχα στο bypass...

εγώ το ακουγα με τα ακουστικά.
Το μικρόφωνό του είναι έξτρα, κοστίζει ένα 50άρι είναι εξαιρετικό επίσης, αλλά κάνεις δουλειά και χωρίς αυτό (με ένα dbμετρο αν έχεις)

Sok πως ενεργοποιειται αυτο; μπηκε μεν στα components, αλλα μετα;

Διαβαζω φυσικα οτι γραφετε, ειδικα τα...παραμετροποιησιμα, μα ολα θελουν εξτρα βοηθεια!

Πας preferences-DSP manager
Με διπλό κλικ επάνω του μπαίνει,με διπλό κλικ επάνω του βγαίνει.
Πιο απλό δεν γίνεται,κοίτα την φώτο.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Re: Απάντηση: Ηχεία Πλήρη...Βραδινών Εντάσεων/Ακροάσεων

[
Sok πως ενεργοποιειται αυτο; μπηκε μεν στα components, αλλα μετα;

Διαβαζω φυσικα οτι γραφετε, ειδικα τα...παραμετροποιησιμα, μα ολα θελουν εξτρα βοηθεια!

άσε ...
ζούμε σε έναν άδικο κόσμο ! :ernaehrung004:

Εγω παω απο την κεντρικη σελιδα παταω view και μετα equaliser και μενει ανοιχτο συνεχεια.
Λαθος κανω??