Για δες τα Wharfedale Diamond 9.0 ή 9.1. Ειναι αστερια. Τα εχω και παιζουν με το ARCAM SOLO. Εχουν και την τρυπα μπροστα οποτε δε θα σε δυσκολεψουν στη τοποθετηση.
Στο σάιτ της φόστεξ έχει και οδηγίες για απλές κατασκευές.
Πάντως τα ούσερ που πρότεινε ο φίλος παραπάνω τα συνιστώ.
Δεν τα έχω ακούσει ο ίδιος, αλλά ο Μανωλάκος μου είπε ότι είναι πολύ καλά, οπότε δεν τίθεται θέμα (για μένα, τουλάχιστον).
Ναι αλλα ειναι και nominal impedance: 8 ohms με power handling: 50 watts.Δεν νομιζω να μην τα οδηγει στις περιοπισμενες σταθμες που θελει ο φιλος...Αλλα και τα tannoy απο την αλλη μια χαρα θα ακουγονται και αυτα....
Ρίξε μια ματιά σ αυτά. Ιταλικά είναι. Μπορείς να τα βρεις στη Στοά Φέξη γύρω στα 120-130 ευρώ. Τα έχω σε ένα δεύτερο σύστημα. Δεν έχουν βαθύ μπάσο, αλλά ειδικά σε κλασσική μουσική, αποδίδουν πολύ καλά. Πολύ όμορφο πρίμο.
Εχω εμπειρια απο τον ενισχυτη οταν οδηγει ηχεια μικρα σε μεγεθος και χαμηλης-μεσης ευαισθησιας.Αν προκειται να κανεις near-field χρηση δεν θα εχεις προβλημα.Αν ομως θελεις να κανεις κανονικη χρηση καλυτερα προτιμησε καποια σχεδιαση με 4Ω αντισταση και ευαισθησια 90 τουλαχιστον(ασχετα απο το μεγεθος).Ο ενισχυτης αν ανεβασεις την ενταση χανει πολυ απο τον ηχο του.
Απο τα ετοιμα θα κοιτουσα κατι σε Klipsch ή σε Triangle κυριως λογω ευαισθησιας,διαφορετικα καποια ιδιοκατασκευη fullrange.
Τοτε μαλλον θα πρεπει να αποφυγεις τα mission m30i γιατι εχουν το τουιτερ κατω και αυτο αφου θα τα εχεις κοντα σου θα ειναι προβλημα. Σημαντικο ειναι και το μεγεθος των ηχειων να ειναι μικρο για να μη σε "πλακωνουν".Θα προτεινα τα tangent evo,ειδικα στο μαυρο φινιρισμα ειναι καταπληκτικα και απο ηχο αξιοπρεπεστατα (129 ευρω).Aν ανεβεις λιγο στα χρηματα κοιτα και τα 1010 της Q-ACOUSTICS.
Παντως σου λεω ξανα οτι με αυτα δεν θα παρεις ουτε τα "μισα" απο τον ενισχυτη.