Ηχεία που ροκαρουν!

Δεν ξέρω για τα chario αλλά τα Artemis παίζουν ό,τι τους προσφερεις και κατά τη γνώμη μου θέλουν μεστό ενισχυτή. Δηλ. αν είναι λεπτόηχος και "στεγνός" μάλλον δεν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα. Είναι επιβεβλημένη μια ακρόαση πριν αποφασίσεις αν σου κάνουν ή όχι.

Ακόμη και μεταξύ ηχείων που υποτίθεται έχουν σχεδιαστεί να ροκάρουν , υπάρχουν τεράστιες διαφορές στον ήχο.
Δείτε (ακούστε μάλλον) στο βιντεάκι Klipsch - Cerwin Vega (από τις αγαπημένες μου επιλογές για ροκ!)
http://www.youtube.com/watch?v=2Mr_El26BDY

Το ηχείο που τα σπάει για ροκ, χωρίς να γίνεται απαράδεκτο για άλλα είδη μουσικής, είναι το CMX-212, αλλά είναι δυστυχώς πανάκριβα...

Οι rock μουσικές,απαιτούν μπάσο-ενέργεια-δυναμικά-εντάσεις...ήγουν λίτρα και μεγάλα μεγάφωνα.Αν όλα αυτά έρχονται και σε ποιοτικό πακέττο ακόμα καλύτερα...

Νομίζω,ότι για την περίπτωσή σου,είναι πολύ καλή επιλογή τα θαυμάσια JBL LS80 http://uk.jbl.com/jbl-product-detail-uk/ls80.html με δυό καλά οχτάρια,θα σε πηγαίνουν περίπατο...

Μιά άλλη δυναμική και πιό all around περίπτωση,που θα σου συνιστούσα να πάς ν' ακούσεις είναι τα εξαιρετικά και φθηνότερα,του δικού μας Ν.Μπουλαμάτση τα cyklops http://www.geometricharmony.com/Products_Diamond

Last edited:
παρακαλω πολυ θα ηθελα τις προτασεις σας για μαρκες ηχειων που η ροκ μουσικη ακουγεται καλυτερα!σε τιμη μεχρι 3.000 ευρω καινουργιο.ευχαριστω!

Πρέπει όμως να κατέβεις Αθήνα...για ακροάσεις.

Ολοι λετε για klipsch και jbl και ποσο καλα ακουγονται στη rock μουσικη αλλα εμενα η εμπειρια μου απο αυτες τις εταιριες με απογοητευσε!
Πηγαινε και ακου με τα cd σου, με την δικια σου μουσικη, μονο τα αυτια σου να εμπιστευεσαι!
Εμενα προσωπικα και οι δυο εταιριες με ενοχλουν πολυ στα πριμα τους, και ιδιως σε rock μουσικη των 70s με κακες παραγωγες και ηχογραφησεις.

Ολοι λετε για klipsch και jbl και ποσο καλα ακουγονται στη rock μουσικη αλλα εμενα η εμπειρια μου απο αυτες τις εταιριες με απογοητευσε!
Πηγαινε και ακου με τα cd σου, με την δικια σου μουσικη, μονο τα αυτια σου να εμπιστευεσαι!
Εμενα προσωπικα και οι δυο εταιριες με ενοχλουν πολυ στα πριμα τους, και ιδιως σε rock μουσικη των 70s με κακες παραγωγες και ηχογραφησεις.

Θα συμφωνήσω. Ενώ στην αρχή εντυπωσιάζουν, αργότερα γίνονται κουραστικά.

Ακριβως!..
Θα συνφωνησω με τον Dipie για τα Cyclops.. Κανε μια βολτα απτην Geometric Harmony να τα δεις και να τ ακουσεις.. Και το τρελο υπερ ειναι οτι ΑΝ κατι σου ξυνιζει, απλα ζητας απτον Νικολα και στο φερνει στα μετρα και τα γουστα σου!
Πολυ low risc και πολυ high value επιλογη!

Απάντηση: Re: Ηχεία που ροκαρουν!

Θα συμφωνήσω. Ενώ στην αρχή εντυπωσιάζουν, αργότερα γίνονται κουραστικά.

Υπάρχει ένα θέμα εδώ...Μια παρεξήγηση μάλλον...

Πέρα απο τους συμβιβασμούς που έχει ένα τέτοιο ηχείο αυτής της μεσοχαμηλής κατηγορίας κι είδους(να ροκάρει),αυτά τα μεγάλα ηχεία χρειάζονται και μεγάλους χώρους...Δεν τα ακούμε στα 2-3 μέτρα,ενός μέσου δωματίου ακρόασης...Δεν είναι near field monitors...H προτεραιότητα εδώ είναι το ηχείο να τα "σκάει" με τσαμπουκά...

Γι' αυτό και πρότεινα και για μια πιό all around λύση και τα cyclops...Θεωρώ ότι στέκονται κι ακούγονται πιό εύκολα σ' ένα μέσο χώρο...

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία που ροκαρουν!

Υπάρχει ένα θέμα εδώ...Μια παρεξήγηση μάλλον...

Πέρα απο τους συμβιβασμούς που έχει ένα τέτοιο ηχείο αυτής της μεσοχαμηλής κατηγορίας κι είδους(να ροκάρει),αυτά τα μεγάλα ηχεία χρειάζονται και μεγάλους χώρους...Δεν τα ακούμε στα 2-3 μέτρα,ενός μέσου δωματίου ακρόασης...Δεν είναι near field monitors...H προτεραιότητα εδώ είναι το ηχείο να τα "σκάει" με τσαμπουκά...

Γι' αυτό και πρότεινα και για μια πιό all around λύση και τα cyclops...Θεωρώ ότι στέκονται κι ακούγονται πιό εύκολα σ' ένα μέσο χώρο...

Για τους χώρους έχεις δίκιο. Αλλά θέλουν και σοβαρή ενίσχυση από πίσω για να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους. Αλλιώς γίνονται ενοχλητικά κατά τη γνώμη μου ειδικά τα klipsch.
Τα cyclops δεν τα έχω ακούσει αν και θα ήθελα κάποια στιγμή. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρευρεθώ και στην έκθεση. (AV Show 2012).

Ακόμη και μεταξύ ηχείων που υποτίθεται έχουν σχεδιαστεί να ροκάρουν , υπάρχουν τεράστιες διαφορές στον ήχο.
Δείτε (ακούστε μάλλον) στο βιντεάκι Klipsch - Cerwin Vega (από τις αγαπημένες μου επιλογές για ροκ!)
http://www.youtube.com/watch?v=2Mr_El26BDY

Το ηχείο που τα σπάει για ροκ, χωρίς να γίνεται απαράδεκτο για άλλα είδη μουσικής, είναι το CMX-212, αλλά είναι δυστυχώς πανάκριβα...

Απο το βίντεο προτιμώ τα δεύτερα ηχεία αλλά δεν βλέπει κανείς με τί τα οδηγεί......!!! Δεν έχει βάλει κανέναν ραδιοενισχυτή 2χ80 επάνω τους......
Εγώ θα ξαναγράψω αυτό που με έχει διδάξει η δική μου μουσική....Κοίτα πρώτα να βρείς ενισχυτή (ενισχυτές) που να ροκάρει και μετά τα ηχεία σου.....

Δεν ξέρω για τα chario αλλά τα Artemis παίζουν ό,τι τους προσφερεις και κατά τη γνώμη μου θέλουν μεστό ενισχυτή. Δηλ. αν είναι λεπτόηχος και "στεγνός" μάλλον δεν θα σου αρέσει το αποτέλεσμα. Είναι επιβεβλημένη μια ακρόαση πριν αποφασίσεις αν σου κάνουν ή όχι.

Θα συμφωνήσω μαζί σου,αν και πιστεύω έχουν λίγο προβολικά μεσαία!!

Αυτά τα cyclop σε τι τιμή παίζουν;

Στο λινκ που μπήκε,υπάρχουν και τηλέφωνα...Εχω ακούσει κατ' αρχήν τιμή,αλλά ανεπίσημα.

Καλύτερα μίλα με τον ίδιο τον Νίκο,προκειμένου και να πάς να τ' ακούσεις...

Πόσο δίκιο έχεις!!!

Τα jbl εχουν τσιμπημενα υψηλα οντως,δεν θελουν πριματο ενισχυτη!Τωρα για τα κlipsch δεν ξερω δεν τα εχω ακουσει.Οσο αφορα το βιντεο πιο πανω τα klipsch ροκαρουν καλυτερα κ λιγο πιο πριματα...τα cerwin vega ειναι για αλλου ειδους μουσικη.Τουλαχιστον απο αυτο που μπορω να καταλαβω απο εδω που ειμαι,κ μιλωντας μονο για αυτα τα 2 ζευγη των εταιριων.

Το αποτελεσμα μιας σωστης ακροασης εξαρταται απο το παντρεμα ενισχυτη ηχειων,του χωρου κ το στησιμο του ολου συστηματος!

Originally Posted by felixxx

Να σταθω σε αυτο το σημειο και να πω οτι υπαρχουν 2 τασεις, 2 ειδη ακροατων οι οποιοι αρεσκονται σε διαφορετικο τροπο προσεγγισης στο πως ακουνε τη ροκ μουσικη ολων των ειδων συμπεριλαμβανομενων κακων ηχογραφησεων κλπ.

Υπαρχουν αυτοι που γουσταρουν αυτη την αισθηση του μεγαλου live με τη μεγαλη σκηνη και οτι αυτο συνεπαγεται. Σκληρος ηχος, συρριστικα πριμα, ξερα φωνητικα και τσιριχτες κιθαρες ειναι μερος του live οποτε γιαυτους ειναι ευπροσδεκτα. Tα Klipsch , JBL ειναι θιασωτες αυτης της εκδοχης, αν και μπορουν να ερθουν στα μετρα ενος πιο συντηρητικου ακροατη, συνδιαζομενα με συγκεκριμμενα ενισχυτικα κλπ.

Υπαρχουν και αυτοι που θελουν να ακουν λιγο πιο ξεκουραστη και ωραιοποιημενη εκδοχη αυτων των μουσικων, με οσο πιο δυνατον μετριασμενα τα κακως κειμενα που ανεφερα παραπανω. Αυτοι πανε σε πιο εξευγενισμενα συστηματα, με πιο μαλακο ηχοχρωμα αλλα καλο ρευμα και δυναμικα.

Και οι 2 τασεις ειναι σεβαστες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ηχεία που ροκαρουν!

να επισημάνω ότι τα ηχεία οδηγούνται από τα παρακατω

http://www.audioanalogue.net/maestro-monoaural-se-P55.html

τα έχει βάλει στην περιγραφή ο κύριος που το ανέβασε.

τελικά ποι αηχεία διάλεξε ο δημιουργός του thread.ψάχν και εγώ δυνατά ηχειάκια και σκέφοτμαι να πάρω αυτά

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/xls-215.html

είναι με 2 15άρια μέσα.