Ηχεία προς ακρόασιν part MCMXVII

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Χαιρετώ τους απανταχού συμφορουμίτες!

Δράττομαι της ευκαιρίας να ακούσω τις προτάσεις σας σχετικά με επιλογή ενός καινούργιου ζεύγους ηχείων.

Το παρόν σύστημα αποτελείται από Audiovector MI3 Signature με ενισχυτή AFIII. Ο χώρος είναι γύρω στα 55τμ και η μουσική είναι hard rock καθώς και heavy/progressive/power/gothic metal.

Ζητούμενα τα νέα ηχεία να έχουν λίγο βαθύτερο μπάσο καθώς και λίγο πιο γλυκές ψιλές. Ενα δείγμα της δισκοθήκης
εδώ.

Οι περιορισμοί οι εξής:

• ευαισθησία σχετικά υψηλή κοντά στα 90db έτσι ώστε να παίζω στις ίδιες στάθμες με τον υπάρχον ενισχυτή. Ηχεία με ευαισθησία 86db πχ αποκλείονται δια ροπάλου και ας παίζουν παπάδες.
  • Κόστος περί τα 2500Ε σύν πλήν κάτι (το κάτι εξαρτάται πόσο θα δώσω τα υπάρχοντα ηχεία μου).
  • Δεν μας απασχολεί αν είναι μονόδρομα,δίδρομα, τρίδρομα καθώς και το πλήθος των μεγαφώνων το οποίο βέβαια καλό θα ήταν να μην ξεπερνάει τα 4 άντε 5 βαριά.
  • Οχι κόρνες.
  • Οχι monitor χαρακτήρα. Βασικό να μπορούμε να ακούμε ολόκληρη την δισκοθήκη και όχι ένα κλάσμα αυτής.

Μέχρι τώρα η short list έχει :

1. Linn Majik 140
  2. SF Toy Towers
  3. Chario Premium 2000Τ
  4. Chario Pegasus

Οποιες προτάσεις καλοδεχούμενες!!!!

Re: Ηχεία προς ακρόασην part MCMXVII

βάζεις και δυσκολίες :-) μια συμβατική λύση εάν δε τα έχεις ακούσει στην ευαισθησία και Budget που λες KEF XQ40

ΧQ 40 ;;;; Ειχα καιρο να ακουσω* τοσο κακο ηχειο στη ζωη μου !!!

*Η Ακροαση εγινε προ 2 μηνων περιπου στον χωρο της Audio Evolution με συνοδα , Cd Player και Ολοκληρωμενο , της PLINIUS .

Nα επισημανω οτι αναφερομαι τοσο ελευθερα (ισως δε θα επρεπε λογω του οτι αντιπροσωπευω και ηχεια ανταγωνιστικα των KEF) γιατι πραγματικα σοκαριστηκα .
Με εκανε η ακροαση εκεινη να αναρωτηθω πολλα πραγματα που εχουν σχεση με την επελαση των Κινεζων και την εξαγορα των μισων εταιρειων HiFi που υπαρχουν στον κοσμο .
Υποτιθεται οτι οι κινεζοι προσφερουν φθηνοτερα προιοντα ως προς την ποιοτητα τους . Μαλλον ομως ειναι Special Forces με ειδικευση στις επιδρομες στις τσεπες Ευρωπαιων και Αμερικανων .

Τετοιες χειριστες εντυπωσεις εχω και για αλλες εταιρειες που εχουν περασει σε κινεζικα χερια αλλα δεν ειναι του παροντος θεματος .

Να σημειωθει ομως οτι δεν εχω ακουσει αλλα ηχεια της Κινεζικης εδω και χρονια KEF . Μιλαω μονο για το XQ 40 . (Aραγε το ξεφορτωθηκε ο Αντωνης ;;;!!!)

B&W CM9
http://www.bowers-wilkins.com/Speakers/Home_Audio/CM_Series/CM9.html

v5wysg.jpg

Luxman… εάν προσέξεις και εγώ το γράφω με αναστολές, αλλά με τους περιορισμούς αυτούς, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καμία πρόταση πάντα για ακρόαση :-)

Ευχαριστώ μέχρι τώρα όλους για τις προτάσεις. Νέα είσοδος κάτι σε Proac μετά απο παραίνεση φίλου. Αntonisgr τα B&W δεν μου άρεσε ο ήχος τους ποτέ.

Θα υπερθεμάτιζα (έστω και για μια ακρόαση) για τα Proac. Έχω ακούσει τα studio 140 mk2. Πολύ μουσικό ηχείο το οποίο για να αποδόσει τα μέγιστα απαιτεί και τον ανάλογο χώρο, αλλά από ό,τι βλέπω αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Κάποτε ήταν και στη δική μου short list.

Αλήθεια πόσο είχες πάρει τα Audiovector MI3 Signature?
Ρωτώ γιατί θεωρώ ότι με το ποσό που θα ξοδέψεις δε θα δεις και τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτο που έχεις ήδη. Θα πρέπει να κινηθείς σε υψηλότερη κατηγορία τιμής.
Από αυτά που έχεις στη λίστα σου, αν βρεις αυτό που ψάχνεις εχει καλώς.

Αλήθεια πόσο είχες πάρει τα Audiovector MI3 Signature?
Ρωτώ γιατί θεωρώ ότι με το ποσό που θα ξοδέψεις δε θα δεις και τις μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτο που έχεις ήδη. Θα πρέπει να κινηθείς σε υψηλότερη κατηγορία τιμής.
Από αυτά που έχεις στη λίστα σου, αν βρεις αυτό που ψάχνεις εχει καλώς.

Τα ηχεία τα έχω πάρει με μια σημαντική έκπτωση από την τρέχουσα τιμή τους. Δεν ξέρω πόσο μπορώ να τα δώσω. Πάντως όσο τα δώσω αυτό το ποσό θα είναι επιπρόσθετο σε αυτό που έχω ήδη προυπολογίσει.

Εσύ ποιές προτάσεις θα έκανες σε ηχεία με maximum την διπλάσια τιμή των Audiovector σήμερα?

Να το θέσω αλλιώς. Καλύτερα πριν αλλάξεις τα ηχεία να δοκιμάσεις σ' αυτά έναν ισχυρότερο ενισχυτή γύρω στα 120W/ch να δεις μήπως δεν οδηγούνται πλήρως από τα 75W/ch του Audia. Για τα είδη μουσικής που ακούς νομίζω ότι το ηχείο αυτό είναι μια χαρά.
Είχα ακούσει τα Audiovector Mi3 Avantgarde στον τότε αντιπρόσωπο με πηγή Arcam CD33 και ενισχυτικά Arcam Pre C30 & P1 (170W/ch monoblocks) και πραγματικά ήθελαν ρεύματα για να αποδώσουν.

Last edited:
Αν παρόλα αυτά θες διαφοερετικό ήχο, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα Proac studio 140MK2 και τα Chario Constellation pegasus αλλά με ισχυρότερο ενισχυτή. Ο χώρος σου δεν είναι και μικρός.

Να το θέσω αλλιώς. Καλύτερα πριν αλλάξεις τα ηχεία να δοκιμάσεις σ' αυτά έναν ισχυρότερο ενισχυτή γύρω στα 120W/ch να δεις μήπως δεν οδηγούνται πλήρως από τα 75W/ch του Audia. Για τα είδη μουσικής που ακούς νομίζω ότι το ηχείο αυτό είναι μια χαρά.
Είχα ακούσει τα Audiovector Mi3 Avantgarde στον τότε αντιπρόσωπο με πηγή Arcam CD33 και ενισχυτικά Arcam Pre C30 & P1 (170W/ch monoblocks) και πραγματικά ήθελαν ρεύματα για να αποδώσουν.

Φίλε μου δράττωμαι της ευκαιρίας από το post σου. ένα ηχείο οδηγείται από το ρεύμα κατα κύριο λόγο. Η ισχύς σε watt έχει να κάνει περισσότερο με το πόσα db θέλουμε να έχουμε στην θέση ακρόασης. Για τα 90db ευαισθησίας του ηχείου στα τρία μέτρα που ακούω εγώ έχω έχω περίπου 94db ηχητικής στάθμης που είναι αρκετά δυνατά.

Οσο για το ρεύμα, βρές μου ενισχυτή με περισσότερα από 72000uF που έχει ο AFIII και πές μου το κόστος του.

Ο μεγαλύτερος σε watt ενισχυτής δεν οδηγεί κατ ανάγκη και καλύτερα.

Βέβαια μπορεί να λέω και λαλακίες τώρα και συγνώμη, ας με διορθώσουν οι γνώστες αν σφάλλω....

Αν παρόλα αυτά θες διαφοερετικό ήχο, θα σου πρότεινα να ακούσεις τα Proac studio 140MK2 και τα Chario Constellation pegasus αλλά με ισχυρότερο ενισχυτή. Ο χώρος σου δεν είναι και μικρός.

Τα έχω ήδη στην λίστα μου! :2thumb22sup:

Φίλε μου δράττωμαι της ευκαιρίας από το post σου. ένα ηχείο οδηγείται από το ρεύμα κατα κύριο λόγο. Η ισχύς σε watt έχει να κάνει περισσότερο με το πόσα db θέλουμε να έχουμε στην θέση ακρόασης. Για τα 90db ευαισθησίας του ηχείου στα τρία μέτρα που ακούω εγώ έχω έχω περίπου 94db ηχητικής στάθμης που είναι αρκετά δυνατά.

Οσο για το ρεύμα, βρές μου ενισχυτή με περισσότερα από 72000uF που έχει ο AFIII και πές μου το κόστος του.

Ο μεγαλύτερος σε watt ενισχυτής δεν οδηγεί κατ ανάγκη και καλύτερα.

Βέβαια μπορεί να λέω και λαλακίες τώρα και συγνώμη, ας με διορθώσουν οι γνώστες αν σφάλλω....

Τα έχω ήδη στην λίστα μου!

Αν και δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες, οι αριθμοί πάντα είναι ενδεικτικοί. Κάνε την ακρόαση που σου λέω και θα το διαπιστώσεις.
Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστη ισχύ 300W στο ηχείο σου, λες να μην ξέρει ?
Τα 2 8ιντσα woofers θέλουν και ισχύ και ρεύμα για να κουνηθούν.

Εμμένω στην άποψή μου να κάνεις μια ακρόαση με ισχυρότερους ενισχυτές.
Κάνε δεν χάνεις και τίποτε!

π.χ. ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Audia, έναν primare A33.2, Hegel H 200

Μια ενδειξη για τα αποθέματα ρεύματος ενός ενισχυτή είναι η ισχύς του στα 4 Ohms. Το ιδανικό είναι να διπλασιάζεται σε σχέση με αυτή των 8 Ohms. Όσο πιο κοντά στο διπλάσιο είσαι τόσο μεγαλύτερα αποθέματα ρεύματος έχει ο ενισχυτής.

Last edited:
Αν και δεν έχεις άδικο σ' αυτό που λες, οι αριθμοί πάντα είναι ενδεικτικοί. Κάνε την ακρόαση που σου λέω και θα το διαπιστώσεις.
Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστη ισχύ 300W στο ηχείο σου, λες να μην ξέρει ?
Τα 2 8ιντσα woofers θέλουν και ισχύ και ρεύμα για να κουνηθούν.

Εμμένω στην άποψή μου να κάνεις μια ακρόαση με ισχυρότερους ενισχυτές.
Κάνε δεν χάνεις και τίποτε!

π.χ. ένα μεγαλύτερο μοντέλο της Audia, έναν primare A33.2, Hegel H 200

Μια ενδειξη για τα αποθέματα ρεύματος ενός ενισχυτή είναι η ισχύς του στα 4 Ohms. Το ιδανικό είναι να διπλασιάζεται σε σχέση με αυτή των 8 Ohms. Όσο πιο κοντά στο διπλάσιο είσαι τόσο μεγαλύτερα αποθέματα ρεύματος έχει ο ενισχυτής.

Σύμφωνοι. Βέβαια υπάρχουν και ηχεία με δύο δεκάιντσα με 95db ευαισθησία και με minimum σχεδόν στα 5Ω, οπότε αν πάς σε ένα τέτοιο ηχείο τί να τον κάνεις έναν ενισχυτή 170W/ch?

Οι ενισχυτές που προτείνεις κάνουν πάνω από +50% της τιμής του Audia, ελπίζω να με καταλαβαίνεις........

Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστη ισχύ 300W στο ηχείο μου αλλά αν σου στείλω σε μύνημα τί ενισχυτικά μου προτείνει να τα οδηγήσω μέχρι τα 3000Ε θα τραβάς τα μαλλιά σου.... Συν το ότι αμα όντως βάλω 300W θα μου πεταχτούν τα woofers τρία στενά πιο κάτω. :BDBDG54:Δές το μέγιστο αριθμό db που μπορεί να σηκώσει το ηχείο. Με 300W μόνο οι καμπίνες θα μείνουν....:Banane0:

Σύμφωνοι. Βέβαια υπάρχουν και ηχεία με δύο δεκάιντσα με 95db ευαισθησία και με minimum σχεδόν στα 5Ω, οπότε αν πάς σε ένα τέτοιο ηχείο τί να τον κάνεις έναν ενισχυτή 170W/ch?

Οι ενισχυτές που προτείνεις κάνουν πάνω από +50% της τιμής του Audia, ελπίζω να με καταλαβαίνεις........

Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστη ισχύ 300W στο ηχείο μου αλλά αν σου στείλω σε μύνημα τί ενισχυτικά μου προτείνει να τα οδηγήσω μέχρι τα 3000Ε θα τραβάς τα μαλλιά σου.... Συν το ότι αμα όντως βάλω 300W θα μου πεταχτούν τα woofers τρία στενά πιο κάτω. :BDBDG54:Δές το μέγιστο αριθμό db που μπορεί να σηκώσει το ηχείο. Με 300W μόνο οι καμπίνες θα μείνουν....:Banane0:

Κοίτα, μη συγκρίνουμε άλλα ηχεία διαφορετικής κατασκευαστικής φιλοσοφίας με το Audiovector.
Πάντως ούτε 300W ενισχυτή σου είπα να πάρεις.
Μιλώ με βάση την εμπειρία μου και μόνο.
Δοκίμασε πρώτα και μετά πες ό,τι θές.
Δε σου επιβάλλω ν' αγοράσεις νέο ενισχυτή, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι αυτό που σου λείπει από το Audiovector θα σου το παρέχουν τα άλλα ηχεία?
Από αυτά που λές στο 1ο post κατάλαβα ότι ο χώρος σου είναι μεγάλος και η υπάρχουσα ισχύς του Audia FIIΙ δε φτάνει για να τον καλύψει επαρκώς.
Αν ήταν 15-20 m^2 ο χώρος σου ίσως να επαρκούσε.
Hard rock Heavy κλπ. τα θέλουν τα γκάζια τους. Δεν είναι Jazz και μικρά κουαρτέτα εγχόρδων.

Κοίτα, μη συγκρίνουμε άλλα ηχεία διαφορετικής κατασκευαστικής φιλοσοφίας με το Audiovector.
Πάντως ούτε 300W ενισχυτή σου είπα να πάρεις.
Μιλώ με βάση την εμπειρία μου και μόνο.
Δοκίμασε πρώτα και μετά πες ό,τι θές.
Δε σου επιβάλλω ν' αγοράσεις νέο ενισχυτή, αλλά πως είσαι σίγουρος ότι αυτό που σου λείπει από το Audiovector θα σου το παρέχουν τα άλλα ηχεία?
Από αυτά που λές στο 1ο post κατάλαβα ότι ο χώρος σου είναι μεγάλος και η υπάρχουσα ισχύς του Audia FIIΙ δε φτάνει για να τον καλύψει επαρκώς.
Αν ήταν 15-20 m^2 ο χώρος σου ίσως να επαρκούσε.
Hard rock Heavy κλπ. τα θέλουν τα γκάζια τους. Δεν είναι Jazz και μικρά κουαρτέτα εγχόρδων.

Συζήτηση κάνουμε σαφώς. Αλλά το θέμα είναι ότι θα ήθελα λίγο πιο εκτενές χαμηλό καθώς επίσης και την δυνατότητα να ακούω όλη την συλλογή μου και όχι ένα μέρος αυτής με τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Αν μπορεί να γίνει αυτό καλώς.

Διαφορετικά δεν θα πεθάνουμε κιόλας!

Βέβαια όταν το x,y,z ηχεία κοστίζουν τα ίδια τότε κοιτάς και φιλοσοφία και τα πάντα.....:2thumb22sup:

:ernaehrung004:

ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. Πάρε ένα πιο βαρβάτο τελικό..

Πάρε τον παρακάτω ενισχυτή και μετά ένα να μου πεις αν έχει μπάσσο ή όχι. Είχα και γω αυτά τα ηχεία και ήταν ότι καλύτερο πέρασε από τα χέρια μου για αυτό το είδος της μουσικής που ακούς. Άλλα όσο πιο πολύ ρεύμα τα έδινες τόσο καλύτερα. Με έναν εινσχυτή πάνω από 150 watt θα τρίβεις τα μάτια σου. Μην σε μπερδέυει η υψηλή ευαισθησία.
Τα 300 watt που μπορούν να δεχτούν δεν το λένε για πλάκα. Γενικότερα ην τσιγκουνέυστε τα watt. Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Ειδικά στο είδος της μουσικής που ακούς.

http://www.6moons.com/audioreviews/wyred3/sti.html

Last edited: