Ηχεία προς ακρόασιν part MCMXVII

Συζήτηση κάνουμε σαφώς. Αλλά το θέμα είναι ότι θα ήθελα λίγο πιο εκτενές χαμηλό καθώς επίσης και την δυνατότητα να ακούω όλη την συλλογή μου και όχι ένα μέρος αυτής με τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Αν μπορεί να γίνει αυτό καλώς.

Διαφορετικά δεν θα πεθάνουμε κιόλας!

Βέβαια όταν το x,y,z ηχεία κοστίζουν τα ίδια τότε κοιτάς και φιλοσοφία και τα πάντα.....:2thumb22sup:
:ernaehrung004:
Αυτό με την συλλογή δεν το κατάλαβα. Εννοείς ότι το ηχείο είναι αποκαλυπτικό και οι ηχογραφήσεις μέτριες και βγάζει τις ατέλειές τους στη φόρα?
Τοποθέτησε το σύστημά σου σε μικρότερο χώρο και θα διαπιστώσεις ότι το χαμηλό του είναι μια χαρά.

Εχώ έχω τα audio spectrum artemis. Έχουν ευαισθησία 91 db. Τα είχα με έναν audiolab 60 watt και νόμιζα ότι δεν έχουν πολύ μπάσσο. Όταν πήρα και τον audiolab 8000p και έκανα διπλοενίσχυση έβγαλε μπάσσο να γκρεμίσει τοίχους.

Και εγώ ακούω rock και μεταλ μουσική. Αυτή η μουσική θέλει πολλά watt. Κανε δοκιμές με άλλους ενισχυτές. Η μεταφορά ενισχυτών είναι πιο εύκολη από την μεταφορά ηχείων. Είμαι σίγουρος ότι με έναν δυνατό ενισχυτή θα εκπλαγείς..

Τα ηχεία αρκούν και με το παραπάνω για αυτόν τον χώρο. Όμως ο ενισχυτής οριακά μπορεί να τα οδηγήσει. Σε έναν μικρότερο χώρο ίσως το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο.

Υ.Γ Γενικότερα ένας καλός κανόνας για να αποφύγετε την ταλαιπωρία είναι να μην αλλάζετε ηχεία αν πρώτα δεν τα δοκιμάσετε με αρκετά watt.

Last edited:
Αυτό με την συλλογή δεν το κατάλαβα. Εννοείς ότι το ηχείο είναι αποκαλυπτικό και οι ηχογραφήσεις μέτριες και βγάζει τις ατέλειές τους στη φόρα?
Τοποθέτησε το σύστημά σου σε μικρότερο χώρο και θα διαπιστώσεις ότι το χαμηλό του είναι μια χαρά.

Κοντά είσαι. Οταν ημουν σε μικρότερο χώρο δεν είχα θέμα. Οταν μετακόμισα σε χώρο διπλάσιου εμβαδού τότε άρχισε η φαγούρα

Εχώ έχω τα audio spectrum artemis. Έχουν ευαισθησία 91 db. Τα είχα με έναν audiolab 60 watt και νόμιζα ότι δεν έχουν πολύ μπάσσο. Όταν πήρα και τον audiolab 8000p και έκανα διπλοενίσχυση έβγαλε μπάσσο να γκρεμίσει τοίχους.

Και εγώ ακούω rock και μεταλ μουσική. Αυτή η μουσική θέλει πολλά watt. Κανε δοκιμές με άλλους ενισχυτές. Η μεταφορά ενισχυτών είναι πιο εύκολη από την μεταφορά ηχείων. Είμαι σίγουρος ότι με έναν δυνατό ενισχυτή θα εκπλαγείς..

Τα ηχεία αρκούν και με το παραπάνω για αυτόν τον χώρο. Όμως ο ενισχυτής οριακά μπορεί να τα οδηγήσει. Σε έναν μικρότερο χώρο ίσως το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο.

Εχω δοκιμάσει μέχρι και τριενίσχυση πάνω σε αυτό το ηχείο και όντως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Αλλά πάει μακριά η βαλίτσα και το πράγμα ξεφεύγει... Η ρημάδα η Audia δεν βγάζει και κανα affordable τελικό.... Ο μικρότερός της ξεκινά από τα 6 χιλιάρικα!

Βέβαια παίζει και το σενάριο να βρω έναν δεύτερο AFIII και να τον αγοράσω! Πιο φθηνά θα μου έρθει :flipout:

Αλλά ποιός πουλάει τέτοιο μηχανάκι.....

Από ό,τι καταλαβαίνω δε θες να πάρεις κι άλλη μάρκα ενισχυτή επειδή μ' αυτόν που έχεις είσαι ευχαριστημένος.
Προσωπικά δεν έχω κάποιο κόλλημα με συγκεκριμενες μάρκες. Η συσκευή πρέπει να με υπηρετεί και να κάνει αυτό που θέλω, γι' αυτό και την πληρώνω άλλωστε. Θα αγόραζα οποιαδήποτε συσκευη έκανε τα παραπάνω.
Πάντως είμαι περίεργος να μάθω ποιους ενισχυτές σου πρότεινε ο κατασκευαστής. Αλλά σε ποιο εμβαδό χώρου μάλλον δε σου είπε.

Κοντά είσαι. Οταν ημουν σε μικρότερο χώρο δεν είχα θέμα. Οταν μετακόμισα σε χώρο διπλάσιου εμβαδού τότε άρχισε η φαγούρα

Εχω δοκιμάσει μέχρι και τριενίσχυση πάνω σε αυτό το ηχείο και όντως το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Αλλά πάει μακριά η βαλίτσα και το πράγμα ξεφεύγει... Η ρημάδα η Audia δεν βγάζει και κανα affordable τελικό.... Ο μικρότερός της ξεκινά από τα 6 χιλιάρικα!

Βέβαια παίζει και το σενάριο να βρω έναν δεύτερο AFIII και να τον αγοράσω! Πιο φθηνά θα μου έρθει :flipout:

Αλλά ποιός πουλάει τέτοιο μηχανάκι.....

Και γιατί έχεις φάει κόλλημα με τον af λες και δεν υπάρχουν άλλοι ενισχυτές?? Πάρε έναν audiolab 8000s και δύο 8000p για να κάνεις τριπλοενίσχυση και έλα να μου πεις. Οι audiolab σε μεταχειρισμένους δεν θα σου κοστίσουν πάνω από 1500 ευρώ(ίσως και κάτω από το χιλιάρικο).Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι κλάσεις καλύτερο..

Υ.Γ Προσπαθώ να σε πείσω να μην αλλάξεις ηχεία γιατί αν τα βάλεις σε πώληση μπορεί να μπω σε πειρασμό.χαχαχα

Last edited:
φίλε επειδή έχω τον Audia Flight One και βλέπω ότι γουστάρεις γλυκόηχα (όχι όμως γλακανάλατα) ηχεία σου προτείνω το δικό μου Ηαrbeth Hl5, του οποίου η συνέργεια με το Audia Flight προέκυψε ανέλπιστα καλή. To μπάσο του είναι ρυθμικότατο και επαρκέστατο εκτός αν θες να καταστρέψεις τα αυτιά σου για να σου ξυρίζει η μπότα τα αυτιά και άλλες γελοιότητες. Για μεσαία περιοχή πρίμα κοκ δεν παίζεται´άστο. Το είδα ότι ο Στούντιο 17 το πωλεί 2.250ευρω το καλοκαίρι. Η τιμή είναι αστεία για αυτά που προσφέρει και είναι πολύ ανωτερο των όσων αναφέρεις. Σε όλα του. Τrust me.

φίλε επειδή έχω τον Audia Flight One και βλέπω ότι γουστάρεις γλυκόηχα (όχι όμως γλακανάλατα) ηχεία σου προτείνω το δικό μου Ηαrbeth Hl5, του οποίου η συνέργεια με το Audia Flight προέκυψε ανέλπιστα καλή. To μπάσο του είναι ρυθμικότατο και επαρκέστατο εκτός αν θες να καταστρέψεις τα αυτιά σου για να σου ξυρίζει η μπότα τα αυτιά και άλλες γελοιότητες. Για μεσαία περιοχή πρίμα κοκ δεν παίζεται´άστο. Το είδα ότι ο Στούντιο 17 το πωλεί 2.250ευρω το καλοκαίρι. Η τιμή είναι αστεία για αυτά που προσφέρει και είναι πολύ ανωτερο των όσων αναφέρεις. Σε όλα του. Τrust me.

Harbeth για μεταλ και ροκ μουσική??:BDBDG54:

Και γιατί έχεις φάει κόλλημα με τον af λες και δεν υπάρχουν άλλοι ενισχυτές?? Πάρε έναν audiolab 8000s και δύο 8000p για να κάνεις τριπλοενίσχυση και έλα να μου πεις. Οι audiolab σε μεταχειρισμένους δεν θα σου κοστίσουν πάνω από 1500 ευρώ(ίσως και κάτω από το χιλιάρικο).Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι κλάσεις καλύτερο..

Υ.Γ Προσπαθώ να σε πείσω να μην αλλάξεις ηχεία γιατί αν τα βάλεις σε πώληση μπορεί να μπω σε πειρασμό.χαχαχα

Μου αρέσει ο ήχος της Audia πάρα πολύ. Εχω ακούσει αρκετούς ενισχυτές αλλά αυτός (στην τιμή του) με κέρδισε. Αν πάμε παραπάνω σε τιμές τότε αλλάζει το πράγμα αλλά και πάλι μάλλον σε προ/τελ της Audia θα πήγαινα. Το ξέρω έχω πρόβλημα αλλά και τί να κάνω.....:2thumb22sup:

Ξεχνάς κάτι. :smash: Τα ηχεία ήταν αρχική δική σου πρόταση....:music-smiley-005:

Με τι ακριβως εχεις προβλημα με τις ψιλες γιατι οντως ειναι λιγο τσιμπιμενο εκει και σε συνδυασμο με τα μεταλα......αουτς
ή με τις χαμηλες?
οι χαμηλες ειναι καθαρα θεμα οδηγησης και λιτρων κουτιου οι ψιλες θεμα γουστου.
Παντως για πιο ισοροπημενο ηχειο και με τσαμπουκα θες αρκετα λεφτα,ισως μια Αρτεμις ειναι καλη λυση ροκαρη αρκετα αυτο το ηχειο.

Ηαrbeth έχει φίλος και θα πάω να το ακούσω κουβαλητός εννοείται. Δεν ξέρω αν κάνει για την μουσική μου (δεν έχω τα ακούσει ποτέ ) αλλά μια εμπειρία θα την πάρω.

Με τι ακριβως εχεις προβλημα με τις ψιλες γιατι οντως ειναι λιγο τσιμπιμενο εκει και σε συνδυασμο με τα μεταλα......αουτς
ή με τις χαμηλες?
οι χαμηλες ειναι καθαρα θεμα οδηγησης και λιτρων κουτιου οι ψιλες θεμα γουστου.
Παντως για πιο ισοροπημενο ηχειο και με τσαμπουκα θες αρκετα λεφτα,ισως μια Αρτεμις ειναι καλη λυση ροκαρη αρκετα αυτο το ηχειο.

Το ξέρω. Ισως κάτσει κάτι στις αγγελίες κάποια στιγμή.

Παλικάρια, από audiovector σε Αrtemis AS, δε λέει. Άντε να έχει λιγότερο έντονα πρίμα. Δεν αξίζει να ξοδέψει λεφτά στα ίδια πάνω κάτω είναι. Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Να παέι στον Orpheus της Audiospectrum ναι, αλλά θέλουν ισχυρότερο ενισχυτή κι αυτά

Last edited:

εγω ακουγα πολλα χρονια τετοια πραματα με AS Xanadu και δεν πληγωθηκαν τα αυτια μου ποτε αλλα δεν ειχα μπασο με τα αρτεμις τα πραματα ειναι καλυτερα αλλα και τωρα πουχω τα Τεμπο μια χαρα παιζουν τα παλαβα ροκιδια αρκει να ειναι καλη η εγγραφη
παντως στον αντιπροσωπο της audia ειχα ακουσει τον 3 με κατι opera και καλα τις παιζαν τις ροκιες

Παλικάρια, από audiovector σε Αrtemis AS, δε λέει. Άντε να έχει λιγότερο έντονα πρίμα. Δεν αξίζει να ξοδέψει λεφτά στα ίδια πάνω κάτω είναι. Οι διαφορές είναι ελάχιστες. Να παέι στον Orpheus της Audiospectrum ναι, αλλά θέλουν ισχυρότερο ενισχυτή κι αυτά

αδερφε ουτε το μισο γουφερ του ορφεα δεν κουναει ο αουντια3

Κατα την γνωμη μου, και ΕΧΩΝΤΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ, ολα τα ηχεια που αναφερεις στην αρχικη σου short list, τα δικα σου ηχεια ειναι σαφως καλυτερα απο ολα,

Στα 2500ε για μενα το καλυτερο ηχειο ειναι το ATC 40.

.....που φυσικα δεν ταιριαζει καθολου με τον ενισχυτη σου, που μολις τωρα ειδα πως ειναι ο Audia Flight 3.

Έχω audio spectrum artemis και έχεις audiovector mi3 signature. Μην με βάζεις σε σκέψεις..

Πάντως το άτιμο το artemis ροκάρει τρελά. Γιαυτό το έψαξα και το πήρα.

Υ.Γ Τώρα που είπες ότι σου είχα προτείνει τα audiovector κάτι θυμήθηκα. Τα είχες πάρει σε πολύ καλή τιμή. Και ακόμα την ίδια γνώμη έχω.

Κανονίζω ακρόαση και με αυτά ( τα ATC ) για να δώ πώς θα παίζει.....

Υπάρχει ειδικό thread για τα ATC SCM40 και Audia Flight III για διάβασε λίγο.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο στο νήμα. Η άποψή μου είναι να κρατήσεις τα υπάρχοντα ηχεία και να ψάξεις για ισχυρότερο ενισχυτή.
Καλή τύχη και καλό κουράγιο.

Last edited: