Ηχεία προς ακρόασιν part MCMXVII

Συμφωνώ. Αλλά πάντα χρειάζεται και ένα τρίτο αυτί. Εκτός του ότι μπορεί να σου δώσει και μια άλλη οπτική των πραγμάτων ίσως σε βγάλει από την κατηγορία των κουφών...........:antlers:

ιφ γιου νόου γουάτ ι μιν (ελληνιστή με πιάνεις??)

κ βεβαια ξερω, σε κουφο μιλας lol

Για μένα είναι ναι. Αν μπορέσεις να ακούσεις με τον t-amp ολόκληρο τον δίσκο χωρίς να χρειάζεσαι depon στο τρίτο κομμάτι sex pistols live ηχογράφησης τότε υπάρχει θέμα στο πώς ορίζει ο καθένας την φράση (ακούω μουσική).

Συγνώμη κιόλας άλλα αν ξέρεις τι θέλεις γιατί ρωτάς την γνώμη μας?? Και στα ηχεία μπορεί να σου πούμε πάρε το τάδε και συ να κολλήσεις στο άλλο.:BDBDG54:

Πάνε στον Μιχαήλο να τα ακούσεις με κανέναν δυνατό ενισχυτή και προχωράς όπως νομίζεις.

Για μένα είναι ναι. Αν μπορέσεις να ακούσεις με τον t-amp ολόκληρο τον δίσκο χωρίς να χρειάζεσαι depon στο τρίτο κομμάτι sex pistols live ηχογράφησης τότε υπάρχει θέμα στο πώς ορίζει ο καθένας την φράση (ακούω μουσική).

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ποτέ δεν ακούς μόνο ένα κομμάτι του συστήματος. Ακούς τον συνδυασμό ενισχυτή ηχείου αν υποθέσουμε ότι όλα τα άλλα είναι ίδια.

Απορώ πάντως που έχετε απαιτήσεις να ακουγεται καλά κι ευχάριστα ένα live punk συγκροτήματος στο σπιτι σας.
Ίσα ίσα που αν είσασταν παρόντες στο μουσικό γεγονός αυτό πάλι δε θα σας άρεσε και θα πονούσαν τα αυτιά σας.
Κατά τη γνώμη μου χωρίς να θέλω να θίξω κανεναν, θεωρώ την προσέγγιση λανθασμένη.

Ο FragoulisNaval ας κάνει μια επίσκεψη στο Γιάννη το Μιχαηλό που είπε ότι έχει το ίδιο ηχείο στο μαγαζί του, και να το ακούσει με ισχυρούς ενισχυτές για να δει τι μπορεί να κάνει και μετά ας ψαχτεί όπως αλλιώς θέλει σε ηχεία η ενισχυτη.

Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να έχω έναν ενισχυτή θηρίο για να ακούω την μουσική μου. Δεν θέλω να έχει ο ενισχυτής μου 10 m2 ψυκτική επιφάνεια, δεν θέλω να είναι υποσταθμός της ΔΕΗ. Μέχρι 150W/8Ω max για ισχύ με διπλασιασμό στα 4.

Απλά λιτά και περιποιημένα :2thumb22sup:

Συγνώμη κιόλας άλλα αν ξέρεις τι θέλεις γιατί ρωτάς την γνώμη μας?? Και στα ηχεία μπορεί να σου πούμε πάρε το τάδε και συ να κολλήσεις στο άλλο.:BDBDG54:

Πάνε στον Μιχαήλο να τα ακούσεις με κανέναν δυνατό ενισχυτή και προχωράς όπως νομίζεις.

Την ρωτάω διότι εγώ ξέρω 2 κατασκευαστές ηχείων. Εσύ ξέρεις 5 (λέμε τώρα). Μπορεί να μου κάνεις μια πρόταση από μια εταιρεία που δεν την έχω ακούσει καν και να αξίζει. Για αυτό.....

Το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να έχω έναν ενισχυτή θηρίο για να ακούω την μουσική μου. Δεν θέλω να έχει ο ενισχυτής μου 10 m2 ψυκτική επιφάνεια, δεν θέλω να είναι υποσταθμός της ΔΕΗ. Μέχρι 150W/8Ω max για ισχύ με διπλασιασμό στα 4.

Για να μην έχεις ένα θηρίο(μοιάζει με τον audia flight στις διαστάσεις). Για να μην θέλει 10 m2 για ψύκτρες. Για να μην θέλεις έναν υποσταθμό της ΔΕΗ(πιο λίγο ρεύμα καταλανώνει). Και για να έχεις 500 wattακια στα 8ohm και 1000 στα 4 ohm δες το παρακάτω.
Απλά λιτά και περιποιημένα

http://www.6moons.com/audioreviews/wyred3/sti.html

Last edited:

Σε πόσα m^2 χώρου? Για να διπλασιάζει ο ενισχυτής στα 4Ω την ισχύ του πρέπει να τα σκάσεις χοντρά και θα είναι και ογκώδης/ δε γίνεται αλλιώς.Eγώ θα 'ακουγα τα ηχεία σου με τον ASR Emitter 1.

Last edited:
Την ρωτάω διότι εγώ ξέρω 2 κατασκευαστές ηχείων. Εσύ ξέρεις 5 (λέμε τώρα). Μπορεί να μου κάνεις μια πρόταση από μια εταιρεία που δεν την έχω ακούσει καν και να αξίζει. Για αυτό.....

Μας ρωτάς για ηχεία και όλοι σου λένε να ακούσεις τα ηχεία σου με άλλους ενισχυτές!! Τυχαίο??Δεν νομίζω.:Banane0:

off topic mode on

...εγω τον επομενο δικο μου τον εντωπισα,

2 x 150 watt RMS, 8 ohm, 2 x 270 watt RMS, 4 ohm

ας οψονται τα οικονομικα που με κρατανε δεσμιο,

οταν γινει θα ανοιξει παρομοιο thread περι value-for-money.

offtopic mode off

Για να μην έχεις ένα θηρίο(μοιάζει με τον audia flight στις διαστάσεις). Για να μην θέλει 10 m2 για ψύκτρες. Για να μην θέλεις έναν υποσταθμό της ΔΕΗ. Και για να έχεις 500 wattακια στα 8ohm και 1000 στα 4 ohm δες το παρακάτω.
Απλά λιτά και περιποιημένα

http://www.6moons.com/audioreviews/wyred3/sti.html

Οχι διακοπτικά. At least not yet..........

Σε πόσα m^2 χώρου? Για να διπλασιάζει ο ενισχυτής στα 4Ω την ισχύ του πρέπει να τα σκάσεις χοντρά και θα είναι και ογκώδης/ δε γίνεται αλλιώς.

O AFIII προσεγγίζει περίπου τον διπλασιασμό.

Μας ρωτάς για ηχεία και όλοι σου λένε να ακούσεις τα ηχεία σου με άλλους ενισχυτές!! Τυχαίο??Δεν νομίζω.:Banane0:

Με έκανες και γέλασα ! Βέβαια υπάρχει και ο άλλος δρόμος : Ηχείο με 95db ευαισθησία.

Πάντως άκουσε τα audiovector με άλλους ενισχυτές. Αν δεν θέλεις στον χώρο σου πάνε στον Μιχαήλο.

Με έκανες και γέλασα ! Βέβαια υπάρχει και ο άλλος δρόμος : Ηχείο με 95db ευαισθησία.

Μην θεωρείς ότι όποιο ηχείο έχει υψηλή ευαισθησία παίζει κατάνάγκην με μικρό ενιχυτή. Τα μεγάλα woofer συνηθως θέλουν και μεγάλο ενισχυτή. Και οι μεγάλοι χώροι συνήθως θέλουν μεγάλα woofer.

Μην θεωρείς ότι όποιο ηχείο έχει υψηλή ευαισθησία παίζει κατάνάγκην με μικρό ενιχυτή. Τα μεγάλα woofer συνηθως θέλουν και μεγάλο ενισχυτή. Και οι μεγάλοι χώροι συνήθως θέλουν μεγάλα woofer.

Η απάντηση μου Το οποίο και έχω ακούσει και με ενθουσίασε....

Το άκουσες με τον ενισχυτή σου?
Θα το φτιάξεις εσύ? Καλή επιτυχία!

Ολα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Απλά θέλω να τονίσω ότι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Κάποιος εδώ μέσα θα τις ξέρει. Και γω δεν το ήξερα το ηχείο αλλά το έμαθα από δω μέσα. Για αυτό και ζητάμε τις γνώμες των συμφορουμιτών. Δεν γίνεται να τα ξέρουμε όλα....

Τα Audiovector γενικα "τσιμπανε" λιγο ψηλα, ο AF επισης ειναι εκτενης ψηλα πραγμα που κ στη δοκιμη του στον ΗΧΟ τονιζει, και λεει οτι το ηχειο που θα τον συνοδευσει δεν πρεπει να εχει ιχνος φωτεινοτητας γιατι καταρρεει το ματσαρισμα. Καπου εκει διαισθανομαι οτι ειναι το θεμα του φιλου μου του Φραγκ.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι λυση υπαρχει. Υπομονη, ολα ερχονται σ'αυτον που περιμενει..:idea:

Last edited:
εγω φιλε frag θα σου προτεινα να δεις ενα ηχειο που ροκαρει δηλαδη να εχει γρηγορα και εκτεταμενα μπασα και να ειναι λιγο στρογγυλο ψιλα μιας και τα γκαζια που ακους απαιτουν τετοιο ηχειο,επισης απορω που κολας στα μεσαια του αουντια αφου ειναι η πιο αχρηστη περιοχη ουσιαστικα αμα ακους μεταλα,αν ακουγες τιποτε τζαζιστικα τριο και τετοια χαλαρα θαμουν μαζι σου.
απο κει και υστερα τα βατ χρειαζονται οτι και να γινει.
επισης ενα αλλο θεμα που τοχω θιξει και στην διπλα γειτονια ειναι το τι εξυπηρετουν οι χαιενταδικες μαρκες και στυλ μηχανηματων υπεραναλυτικων οταν ακους τετοιες ηχογραφησεις,πιστεψε με ειμαι παθον,το 50% των ηχογραφησεων ροκ prog metal psy και μην πω και παραπανω ειναι για τα μπαζα

εγω φιλε frag θα σου προτεινα να δεις ενα ηχειο που ροκαρει δηλαδη να εχει γρηγορα και εκτεταμενα μπασα και να ειναι λιγο στρογγυλο ψιλα μιας και τα γκαζια που ακους απαιτουν τετοιο ηχειο,επισης απορω που κολας στα μεσαια του αουντια αφου ειναι η πιο αχρηστη περιοχη ουσιαστικα αμα ακους μεταλα,αν ακουγες τιποτε τζαζιστικα τριο και τετοια χαλαρα θαμουν μαζι σου.
απο κει και υστερα τα βατ χρειαζονται οτι και να γινει.
επισης ενα αλλο θεμα που τοχω θιξει και στην διπλα γειτονια ειναι το τι εξυπηρετουν οι χαιενταδικες μαρκες και στυλ μηχανηματων υπεραναλυτικων οταν ακους τετοιες ηχογραφησεις,πιστεψε με ειμαι παθον,το 50% των ηχογραφησεων ροκ prog metal psy και μην πω και παραπανω ειναι για τα μπαζα

Θα σου πώ πού κολάω. Κολάω γιατί δεν μπορούν παραδοσιακά set up να αποδόσουν τα νέα συγκροτήματα με γυναικεία φωνητικά τα οποία αρχίζουν και καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της δισκοθήκης μου.

Επίσης έχω τρελό κόλλημα με τα πλήκτρα σε μια ροκ μπάντα. Αμα δέσουν το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό ΙΜΗΟ.

Τέλος, το metal αλλάζει. Πλέον μπαίνουν και άλλα όργανα όπως βιολιά, βιόλες, τσέλο (apocalyptica κλπ) από μπάντες που έχουν προοπτικές και που έχω δίσκους τους.

Βλέπεις ότι το θέμα είναι perplexed.....

Και το σημαντικότερο : Με ένα οποιοδήποτε "παραδοσιακό" set up άκουσε για τουλάχιστον 90 λεπτά σε ένταση όποια τραγούδια εσύ θές από τους δίσκους

1. Metallica - Kill em all
2. Blind Guardian - Follow the blind
3. Savatage - Gutter Ballet

Μέτρα πόσα depon θα χρειαστείς μετά από τον πονοκέφαλο