Ηχεία προς ακρόασιν part MCMXVII

Θα σου πώ πού κολάω. Κολάω γιατί δεν μπορούν παραδοσιακά set up να αποδόσουν τα νέα συγκροτήματα με γυναικεία φωνητικά τα οποία αρχίζουν και καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της δισκοθήκης μου.

Επίσης έχω τρελό κόλλημα με τα πλήκτρα σε μια ροκ μπάντα. Αμα δέσουν το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό ΙΜΗΟ.

Τέλος, το metal αλλάζει. Πλέον μπαίνουν και άλλα όργανα όπως βιολιά, βιόλες, τσέλο (apocalyptica κλπ) από μπάντες που έχουν προοπτικές και που έχω δίσκους τους.

Βλέπεις ότι το θέμα είναι perplexed.....

Και το σημαντικότερο : Με ένα οποιοδήποτε "παραδοσιακό" set up άκουσε για τουλάχιστον 90 λεπτά σε ένταση όποια τραγούδια εσύ θές από τους δίσκους

1. Metallica - Kill em all
2. Blind Guardian - Follow the blind
3. Savatage - Gutter Ballet

Μέτρα πόσα depon θα χρειαστείς μετά από τον πονοκέφαλο

οκ δεκτον και γω οταν ακουγα το killem all me spectrum οι ενισχυτες ηταν λαμπα τρανσιστορ,αλλα γενικως αν ακουει καποιος αυτα που ακουω ψυχεδελειες και τετοια παθαινει ψυχολογικο με αναλυτικα μηχανηματα,συχνα με πιανω να χαμηλωνω εντασεις,μιλαμε για εγγραφες που ειναι σαν να τις εχουν ηχογραφησει με δημοσιογραφικο κασετοφωνακι:ears:

FragoulisNaval,
Νομίζω οτι ψάχνεις το αδύνατο. Θες να ακούς "μουσική" που δεν ακούγεται, γεμάτη παραμόρφωση και άλλα τινα και ξαφνικά θες να γίνει ωραία και ευχάριστη στ' αυτιά σου και ξοδευεις χρήματα γι' αυτό. Πήγαινε σε live κάποιας metal band γιατί απ' ό,τι γράφεις μάλλον δεν έχεις παει.

Sorry που θα το πω αλλά μήπως περάσαν τα χρόνια και δεν αντέχεις πια τα σκληρά ακούσματα? Σε όλους μας συμβαίνει αυτό.

FragoulisNaval,
Νομίζω οτι ψάχνεις το αδύνατο. Θες να ακούς "μουσική" που δεν ακούγεται, γεμάτη παραμόρφωση και άλλα τινα και ξαφνικά θες να γίνει ωραία και ευχάριστη στ' αυτιά σου και ξοδευεις χρήματα γι' αυτό. Πήγαινε σε live κάποιας metal band γιατί απ' ό,τι γράφεις μάλλον δεν έχεις παει.

Sorry που θα το πω αλλά μήπως περάσαν τα χρόνια και δεν αντέχεις πια τα σκληρά ακούσματα? Σε όλους μας συμβαίνει αυτό.

Από πότε η μουσική δεν ακούγεται? Θα συμφωνήσω ότι έχουν περάσει τα χρόνια και ότι όταν ακούω μουσική δεν χτυπιέμαι ανελέητα στο headbanging.

Εχει αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι την μουσική. Αλλιώς θα ακούσει και άλλα πράγματα θα καταλάβει ο 20χρονος ακούγοντας το When the crowds are gone από Savatage και αλλιώς ο 30χρονος (εγώ δλδ).....

Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε ακούσματα, να δούμε τουλάχιστον αν μπορούμε να αλλάξουμε τα μέσα.

Σήμερα όλα γίνονται φίλε μου, αρκεί να το ψάξουμε λίγο παραπάνω

FragoulisNaval,

θα συμφωνησω μονο για την ηλικια,για τα υπολοιπα δεν συμφωνω αν το αυτι σου εχει συνηθησει σε τετοια ακουσματα δεν καταλαβαινει Χριστο, και στα live φευγεις με βουιτο λογω εντασης και οχι με πονοκεφαλο λογω ξυσιματος απλα για να φτασεις αυτο το επιπεδο σε μηχανηματα θες ενα βαρελι χρηματα και παλι μπορει να τα κλαις με τις εγγραφες που κυκλοφορουν.

Θα σου πώ πού κολάω. Κολάω γιατί δεν μπορούν παραδοσιακά set up να αποδόσουν τα νέα συγκροτήματα με γυναικεία φωνητικά τα οποία αρχίζουν και καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό της δισκοθήκης μου.

Επίσης έχω τρελό κόλλημα με τα πλήκτρα σε μια ροκ μπάντα. Αμα δέσουν το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό ΙΜΗΟ.

Τέλος, το metal αλλάζει. Πλέον μπαίνουν και άλλα όργανα όπως βιολιά, βιόλες, τσέλο (apocalyptica κλπ) από μπάντες που έχουν προοπτικές και που έχω δίσκους τους.

Βλέπεις ότι το θέμα είναι perplexed.....

Και το σημαντικότερο : Με ένα οποιοδήποτε "παραδοσιακό" set up άκουσε για τουλάχιστον 90 λεπτά σε ένταση όποια τραγούδια εσύ θές από τους δίσκους

1. Metallica - Kill em all
2. Blind Guardian - Follow the blind
3. Savatage - Gutter Ballet

Μέτρα πόσα depon θα χρειαστείς μετά από τον πονοκέφαλο

Επειδή τα ξέρω πολύ καλά και τα τρία album να σου πω ότι έχουν ηχογραφηθεί έτσι ώστε να θέλει depon ειδικά σε ηψηλές εντάσεις. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις μουσική και όχι ηχεία.

Η αν καταφέρεις να ακούς χωρίς να θέλει depon μάλλον τα ηχεία θα είναι .... για τα μπάζα.

Επειδή τα ξέρω πολύ καλά και τα τρία album να σου πω ότι έχουν ηχογραφηθεί έτσι ώστε να θέλει depon ειδικά σε ηψηλές εντάσεις. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις μουσική και όχι ηχεία.

Η αν καταφέρεις να ακούς χωρίς να θέλει depon μάλλον τα ηχεία θα είναι .... για τα μπάζα.

Πές μου εσύ τρείς δίσκους (όποιους θές) της ίδιας χρονολογίας όπως οι ανωτέρω αν νομίζεις ότι είναι θέμα άποψης ηχογράφισης.........

Θα μπορούσα να αναφέρω και τίποτα Bathory, Slayer κ.α. αλλά αυτοί οι τρείς μου ήρθαν στο νού (βασικά τους άκουγα εχτές :music-smiley-005: )

Νομίζω ότι η λύση στο "πρόβλημα" σου είναι ένας πιο γλυκός ενισχυτής. Με έναν pathos classic one θα βρεις την υγεία σου. Άμα τον ακούσεις με τις xlr εισόδους θα σου πέσουν τα αυτιά. Περιέργως παίζει πολύ καλύτερα από αυτές τις εισόδους.

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0506/pathos.html

Last edited:
εγω παλι πιστευω οτι για να ακουσεις power music χρειαζεται ηχειο με μεγαλη καμπινα ωστε ναχει αφθονο μπασο kai να μην υπερτερουν οι υψηλες και θηριο ενισχυτη ναχεις ελεγχο αμα θες εντασεις,τωρα αμα ειναι να ακους τετοια πραματα με εντασεις τρανσιστορακι no prob.
κανας Ερμης για να μην παμε σε τρελα ποσα με κανενα 200αρι ενισχυτη και εισαι jet.
Α και το βασικο που ξεχασα να μενεις σε μονοκατοικια και να λειπουν και οι γειτονες διακοπες.:)

εγω ξερω οτι ο Audia ειναι γλυκοηχος ενισχυτης κ δεν ξερω ποσο μπορει να μαλακωσει το συστημα κι αλλο με μια ενδεχομενη αλλαγη ενισχυτη. Αντιθετως τα Audiovector που εχω ακουσει κατα καιρους θεωρω οτι γενικα εχουν λαμπρο χαρακτηρα, οχι προσανατολισμενο προς τη γλυκυτητα.

εγω ξερω οτι ο Audia ειναι γλυκοηχος ενισχυτης κ δεν ξερω ποσο μπορει να μαλακωσει το συστημα κι αλλο με μια ενδεχομενη αλλαγη ενισχυτη. Αντιθετως τα Audiovector που εχω ακουσει κατα καιρους θεωρω οτι γενικα εχουν λαμπρο χαρακτηρα, οχι προσανατολισμενο προς τη γλυκυτητα.

Αυτό είναι αναληθές. Το signature είναι αρκετά μαλακό στον ήχο του(τα είχα για πολύ καιρό). Αν κάποιο audiovector είναι λαμπρό αυτό είναι το avantgarde που έχει ριμπον tweeter .

Αυτό είναι αναληθές. Το signature είναι αρκετά μαλακό στον ήχο του(τα είχα για πολύ καιρό). Αν κάποιο audiovector είναι λαμπρό αυτό είναι το avantgarde που έχει ριμπον tweeter .

Και διαφορετικό woofer για την μεσαία περιοχή...........

Και διαφορετικό woofer για την μεσαία περιοχή...........

Όντως. Βασικά σχεδόν το ίδιο woofer είναι απλώς έχει phase plug. To tweeter είναι που το κάνει να είναι λίγο λαμπρό.

δεν κανεις και μια ακροαση τα arcos ll, του mtz audio !! που ξερεις... ;)
παρε και τον ενισχυτη σου μαζι.

δεν κανεις και μια ακροαση τα arcos ll, του mtz audio !! που ξερεις... ;)
παρε και τον ενισχυτη σου μαζι.

Τα έχω ακούσει αλλά όχι με τον ενισχυτή μου. Δεν μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα όμως διότι ο χώρος μπουμάριζε του λούστη.............

παρε τα τεμπο που εχω και γω τα παιζουν ολα και νομιζω οτι καπου τα εχω δει μεταχειρισμενα αν δεν ταχεις ακουσει κανε μια ακροαση στο μιχαηλο,απλα δεν ξερω τι κανουν με τον αουντια εγω τα τρεχω με τον 200αρι της gamut και κελαιδανε,παρε τον ενισχυτη παραμασχαλα δεν ειναι και βαρυς και παγενε να τ ακουσεις
αν πετυχεις και καλο στησιμο στο χωρο σου παιζουν 3d θα εντυπωσιαστεις,στου Κοψια οταν ταχα ακουσει που εχει καλο χωρο μουχε πεσει η μασελα το πως με αγκαλιαζε η μουσικη γυρω μου αλλα εγω στο σαλονι δεν τοχω πετυχει αυτο ειναι λιγο δυσκολα στο στησιμο τους

Last edited:
Τα έχω ακούσει αλλά όχι με τον ενισχυτή μου. Δεν μπορούσα να βγάλω συμπέρασμα όμως διότι ο χώρος μπουμάριζε του λούστη.............

Έλα καμία βόλτα απο το σπίτι μου να ακούσεις άπειρα αλμπουμ gothic εώς death ( έχουμε theatre of tragedy, septic flesh, rotting Christ και ότι γουστάρει η ψυχή σου) απο το κορυφαίο ηχειο που θα μπορούσες να ακούσεις σε αυτό το είδος. Για παραπάνω πληροφορίες κοιτά στο προφίλ μου και στις αγγελίες μεταχειρισμένων...

Έλα καμία βόλτα απο το σπίτι μου να ακούσεις άπειρα αλμπουμ gothic εώς death ( έχουμε theatre of tragedy, septic flesh, rotting Christ και ότι γουστάρει η ψυχή σου) απο το κορυφαίο ηχειο που θα μπορούσες να ακούσεις σε αυτό το είδος. Για παραπάνω πληροφορίες κοιτά στο προφίλ μου και στις αγγελίες μεταχειρισμένων...

Για ποιο ηχείο μιλάμε??

Σε ευχαριστώ geopolitis! Θα σου στείλω πμ μόλις μπορέσω.