ηχεια στο σαλόνι...

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

VetNik

AVClub Addicted Member
1 February 2008
1,498
γεια και χαρα σε ολους, σας διαβαζω καιρο να ρωτησω και κατι.
ειμαι αρχαριος στον χωρο και θελω τις εμπειριες σας...
το σαλονι μου εχει διαστασεις 4χ8 μετρα.
τα ηχεια θα μπουν στην ακρη της μεγαλης διαστασης. αρα το σαλονι θα εχει τον χωρο ακροασης 4χ4 μετρα (περιπου) και 4χ4μετρα διπλα του κενα (τραπεζαρια) (οχι ΔΕΝ μπορω να χωρισω το σαλονι με γυψοσανίδα!)
υπαρχει περιπτωση στο χωρο που περιεγραψα, τα ηχεια που μου αρεσουν και ειναι τριδρομα με 3γουφερ,1μιντ,1τ να ειναι υπερβολικα?
να μην χανονται πχ στον χωρο η σε λιγο μεγαλυτερες εντασεις να αρχιζουν τα ευτραπελα?
ευχαριστω
Νικος

Re: Απάντηση: ηχεια στο σαλόνι...

χωρις δοκιμη δεν βγαινει τιποτα
αφου τα εχεις τα ηχεια στησε τα και ακου

δεν τα εχω, απλως μου αρεσουν καποια μεγαλα δαπεδου. απλως ρωταω για απαντησεις απο ανθρωπους που ισως εχουν αντιστοιχο χωρο, με τι ηχεια ακουνε...

Φιλε VetNik εγω εχω σαλονι με διαστασεις 5 επι 8 μετρα.
Ακουω σε αυτη την διασταση που λες ΔΥΣΤΗΧΩΣ.
Απλως δεν ειναι και οτι καλυτερο για να το πω καπως ευγενικα.
Τα ηχεια μου ειναι βασης μεγαλου ογκου τα Spendor sp2/3.
Τον χωρο τον γεμιζει καλα με ενισχυτη 90 watt λαμπατο.
Πιστευω οτι χρειαζεται καλος ενισχυτης με δυναμη.
Οσον αφορα τα ηχεια και δαπεδου να ειναι πιστευω θα ειναι καλυτερα.
Αλλα προσοχη στον ενισχυτη θελει ισχυ.

φιλε σακισ65 ευχαριστω πολύ. είσαι ο πρωτος σε 2 φορουμ που καθισε 2λεπτακια να μου πει πως ειναι ο χωρος του και με τι ηχεια και ενισχυτη ακουει. ειναι σημαντικο να ξερω πως με τα ηχεια σου γεμιζεις εναν τετοιο χωρο.
ευχαριστω
Νικος

Δεν μάς είπες εσύ όμως ποιά είναι τα ηχεία που σκοπεύεις να αγοράσεις και με ποιό ενισχυτή θέλεις να τα οδηγήσεις...

Δεν μάς είπες εσύ όμως ποιά είναι τα ηχεία που σκοπεύεις να αγοράσεις και με ποιό ενισχυτή θέλεις να τα οδηγήσεις...

μαλλον θα παω σε Focal chorus 836v
3γουφερ 1 μιντ 1 τουιτερ.
εχω πολλες αποριες....
μηπως ειναι μεγαλα για τον χωρο μου?
μηπως στα ιδια χρηματα (1500ευρα) να παρω ενα βασης καλυτερο ποιοτικα?
και λοιπες τετοιες αποριες...

Δεν είναι μόνον ο χώρος-που ναί δεν είναι ιδιαίτερα μεγαλος-αλλά κυρίως το πως θα τα τοποθετήσεις,Τα μεγάλα ηχεία,σαν αυτά που θέλεις ν' αγοράσεις,θέλουν αέρα γύρω τους.Αν τα στριμώξεις σε γωνίες ή δίπλα σε έπιπλα κάτι μικρότερο σε δαπέδου ή ακόμα καλύτερα βάσης με την οπή bass reflex μπροστά,θα σου δώσουν καλύτερο ήχο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ηχεια στο σαλόνι...

μαλλον θα παω σε Focal chorus 836v
3γουφερ 1 μιντ 1 τουιτερ.
εχω πολλες αποριες....
μηπως ειναι μεγαλα για τον χωρο μου?
μηπως στα ιδια χρηματα (1500ευρα) να παρω ενα βασης καλυτερο ποιοτικα?
και λοιπες τετοιες αποριες...

Οχι βλεβαια να μην πας σε βάσης. Αυτά είναι καλά ηχεία που επέλεξες. Ο χώρος σου είναι 32m οπότε εκτιμώ ότι είναι καλά. Από κει και πέρα θα παίξεις ως προς την τοποθέτηση για να βρεις τις καλύτερες θέσεις.

Σκεπτόμενος το μέγεθος του ηχείου και το «στήσιμό» του από τη Focal, νομίζω ότι θα πέσει «βαρύ» για το χώρο που δηλώνετε.

Το 836, θέλει ισχυρό ενισχυτή για να «συγκρατηθεί» ο όγκος του, η έμφασή του στο χαμηλό.
Προσωπικά, θα επέλεγα το 816, είναι δαπέδου επίσης, με την αισθητική του 836, μικρότερο αριθμό μεγαφώνων και μεγαλύτερη ευκολία οδήγησης, συνολικά ηχείο που δε θα σε βάλει σε «περιπέτειες» στην επιλογή του.
Ταυτόχρονα, δε θα νοιώσεις έλλειψη όγκου στο χώρο.

Με τα χρήματα που περισσεύουν, από την οικονομική διαφορά των δύο ηχείων, μπορείτε να πάρετε ένα καλύτερο ενισχυτή και μία καλύτερη πηγή, απ´ ότι αρχικά σκεφτόσασταν ;-)

Σκεπτόμενος το μέγεθος του ηχείου και το «στήσιμό» του από τη Focal, νομίζω ότι θα πέσει «βαρύ» για το χώρο που δηλώνετε.

Το 836, θέλει ισχυρό ενισχυτή για να «συγκρατηθεί» ο όγκος του, η έμφασή του στο χαμηλό.
Προσωπικά, θα επέλεγα το 816, είναι δαπέδου επίσης, με την αισθητική του 836, μικρότερο αριθμό μεγαφώνων και μεγαλύτερη ευκολία οδήγησης, συνολικά ηχείο που δε θα σε βάλει σε «περιπέτειες» στην επιλογή του.
Ταυτόχρονα, δε θα νοιώσεις έλλειψη όγκου στο χώρο.

Με τα χρήματα που περισσεύουν, από την οικονομική διαφορά των δύο ηχείων, μπορείτε να πάρετε ένα καλύτερο ενισχυτή και μία καλύτερη πηγή, απ´ ότι αρχικά σκεφτόσασταν ;-)

πολυ εμπεριστατωμενη απαντηση και σας ευχαριστω πολυ. Προφανως εχετε εμπειρια με τα συγκεκριμενα ηχεια. και εγω σκεφτομουν να παω στο 826v για τους ιδιους ακριβως λόγους. η αληθεια ειναι πως γνωστος μου μου εχει υποσχεθει ολοκληρωμενο με λαμπες προενισχυση και μοσφετ τελικο σταδιο. οταν τον παρω στα χερια μου (σε κανα δυο εβδομαδες...) θα τον βαλω στα 836 και εαν τα οδηγει καλα θα το σκεφτω... αλιως 826 ή και 816....
Νικος

Καλησπέρα

Γνωρίζετε πόσο πωλούνται τα 816 ή/και τα 826? Είμαι κι εγώ στο στάδιο της (πρόωρης) αναζήτησης

Αν δεν κάνω λάθος, οι τιμές από 01-02-08, είχαν μία αύξηση περίπου 10% :-(

Μια χαρά χωρούν τα 836 στο χώρο σου.
Συγκεκριμένα εγώ σε 44m2 έχω δαπέδου με 2x8ιντζα στο καθένα.
Η συνολική επιφάνεια των 3x6.5 ιντζων είναι λίγο μικρότερη από ότι στα δικά μου.
Βοηθά επίσης το γεγονός ότι οι έξοδοι των reflex είναι μπροστά.

Αυτό που θα είναι πρόβλημα, είναι αν τα ηχεία ακτινοβολούν προς την μικρή διάσταση (τα 4 μέτρα).
Είχα και γω τέτοια προβληματική τοποθέτηση, αλλά λόγω καλής οδήγησης δεν έιχα σοβαρό πρόβλημα μέχρι τα 105dB.... Για παραπάνω άστο.
Τώρα άλλαξα τοποθέτηση και τα ηχεία ακτινοβολούν στη μεγάλη διάσταση του χώρου και ο ήχος είναι αλλού!

Γιαννη Α με καταλαβαινεις απόλυτα!
τα ηχεια θα δειχνουν στην μικρη διασταση και δεν υπαρχει δυνατοτητα να αλλαξουν θεση!
τι ενοεις οταν λες "λογω καλης οδηγησης"?
να παω σε μικρους λαμπατους? (92δβ ευαισθησια αλλα η αντισταση πεφτει κατω απο τα 3ωμ!)

Γιαννη Α με καταλαβαινεις απόλυτα!
τα ηχεια θα δειχνουν στην μικρη διασταση και δεν υπαρχει δυνατοτητα να αλλαξουν θεση!
τι ενοεις οταν λες "λογω καλης οδηγησης"?
να παω σε μικρους λαμπατους? (92δβ ευαισθησια αλλα η αντισταση πεφτει κατω απο τα 3ωμ!)

Τα ηχεία μου είναι αυτά που βλέπεις στο avatar.
Οταν λέω καλή οδήγηση εννοώ αυτό...

Δεν νομίζω πως μικρός λαμπάτος (γήινης τιμής) μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Μπορεί (κακώς) να γενικολογώ αλλά η προβληματική τοποθέτηση θα σου βγάλει κάποια προβληματάκια στο μπάσο, ιδιαίτερα μόλις ανέβουν οι στάθμες.
Αν προσθέσεις και την πιθανή ανεπάρκεια οδήγησης από κάποιον μικρό και χωρίς ρεύματα ενισχυτή, τότε το πρόβλημα μπορεί να γίνει ενοχλητικό.

Το ηχείο πέφτει μεν στα 3Ω, αλλά δεν ξέρουμε το διάγραμμα (τιμές, φάση) της αντίστασης του ηχείου.
Αν μας διαβάζουν κάτοχοι της σειράς chorus της JM Lab ας γράψουν με τι ενισχυτή τα οδηγούν.

τα ηχεια θελουν ρευμα το ειχα καταλαβει και εγω οταν τα ακουσα απο Pioneer a-a9-j. ακουγονταν καλα σε χαμηλες σταθμες, σε πιο υψηλες κατι με ενοχλουσε. μαλλον ο ολοκληρωμενος της nuforce (ia-7 v2) ειναι μια καλη λυση. τελικα μου φενεται θα παραστρατησω στα ML Purity και θα ληξει το θεμα ενισχυτης-ηχεια μια και καλη...