ηχεια+sub!

demian86

New member
14 January 2009
89
ευχαριστω πολυ για τις προτασεις αλλα οπως εχω διαβασει και ακουσει (πλεον) δεν εχουν σχεση τα ετοιμα συστηματα με αυτα που φτιαχνεις κομματι κομματι (βεβαια τονιζω οτι δεν εχω ακουσει αυτα που προτεινεις). Γι αυτο ρωταω αν σας φαινεται η προταση απο crystal audio καλη και παιρνω και ενα ενισχυτη φτηνο για να κανω τη δουλεια μου (αν θελετε ριξτε καμμια ιδεα για ενισχυτη που να οδηγει καλα αυτα τα ηχεια..δεν θελω τιποτα τρελο)

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Τα Crystal audio είναι κλάσεις πάνω από αυτά που σου πρότεινα, δεν το συζητώ. Και θα τα κρατήσεις για πολλά χρόνια.
Ενισχυτή δικάναλο ή πολυκάναλο;
Δικάναλοι καλοί και προσιτοί: MARANTZ, AUDIO CAMBRIDGE,(Marantz PM5003 στα 280 ευρώ. Επίσης Denon PMA510AE στα 229 και CambridgeAudio 350Α στα 300 περίπου.
Πολυκάναλοι (για home cinema) Εγώ έχω προτίμηση στους Pioneer, μετά από πολλές αλλαγές ενισχυτών. Επίσης Denon, Onkyo.
Μόνο onkyo δεν έχω πάρει, έως τώρα, αλλά από κριτικές σκίζουν.

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
παραδείγματα πολύ οικονομικών πολυκάναλων: Denon AVR-1610
320.00
Marantz SR4003 Silver AV-Receiver amplifiers
399.00
Pioneer VSX-519V-S
245.00
Pioneer VSX-420-K ΣΕ 6 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
279.00
Sony STRDH100
225.00

demian86

New member
14 January 2009
89
ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια..καπως ετσι το βλεπω να καταληγω..σε αυτα τα ηχεια και sub της crystal audio και θα παρω και εναν απο τους παραπανω ενισχυτες..εκτος αν εχεις καποια αλλη προταση για ηχεια

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Τα συγκεκριμένα Crystal audio που πρότεινες πιο πάνω δεν είναι κλάσεις ανώτερα......όπως έγραψα. Δεν είχα προσέξει για ποιο μοντέλο μίλαγες.... Νόμισα ότι αναφερόσουν σε ακριβοτερο σετ.
Το σετ της Teufel που αναφέρεις είδα ότι έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές, για τα χρήματα που κοστίζει, μόνο που θα χρειαστεί να πλήρώσεις και για βάσεις, οπότε το κόστος θα ανέβει κι άλλο.
Οπότε σαν τελική πρόταση θα έλεγα Roister Emphasis 25/5 Wenge http://www.odes.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-sound.tpl&product_id=3572&category_id=172&option=com_virtuemart&Itemid=5
και καθαρίζεις με το θέμα ηχεία για πολλά χρόνια, είτε είναι για μουσική, είτε για σινεμά.

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Οποιονδήποτε από τους παραπάνω. Καλός και αρκετά οικονομικός είναι και ο sony strdh 800 κάπου στα 300 ευρώ.

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Τα Roister καθώς έχουν 2 ηχεία δαπέδου μπροστά είναι μια λύση ολοκληρωμένη, αντάξια αρκετά ακριβότερων ηχείων.
Ψάξε λίγο και τους οικονομικούς ενισχυτές στο διαδίκτυο. Μη νομίζεις ότι υπάρχει κανένας, που να έχει ακούσει όλα τα μηχανήματα. Εγώ δε θα προτιμούσα yamaha γιατί τους βρίσκω αδύναμους (άσχετα και το πόσα βατ δηλώνουν οτι έχουν). Οι sony και οι pioneer δίνουν τίμια μηχανήματα στα λεφτά που κοστίζουν.
Αν μπορείς δες και το τελευταίο τεύχος του hitech. Έχει συγκριτικό πολυκάναλων ενισχυτών. Στην κατηγορία μέχρι 500 ευρώ έχει τους εξής κατά σειρά καλύτερος προς χειρότερο. Τιμές καταλόγου από το περιοδικό.
denon 1611 -494 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,5, stereo 8,5
yamaha rx v467 - 439 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,6, stereo 8,5
sony str dn610 - 359 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,6, stereo 8,5
pioneer vsx 820 - 429 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,8, stereo 8,6
yamaha rx-v367 - 299 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,4, stereo 8,3
pioneer vsx-520 -339 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,3, stereo 8,2

Για την κατάταξη δε μέτρησε μόνο η ποιότητα του ήχου, αλλά ευκολίες κλπ.
Ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως.

king2009

Supreme Member
5 December 2008
4,181
Οποιονδήποτε από τους παραπάνω. Καλός και αρκετά οικονομικός είναι και ο sony strdh 800 κάπου στα 300 ευρώ.

Να πω έχοντας αυτό τον δέκτη 4 μέρες περίπου ότι δεν κάνει upconversion και upscale οπότε αν έχεις πολλές παλιές συσκευές θα πρέπει να τις συνδέσεις στην τηλεόραση και στον ενισχυτή με οπτική.Αν έχεις πχ ps3,bd ή δορυφορικό δέκτη hd με Hdmi είναι μια χαρά.

Στα 300 euro πάντως παντού διαβάζω ότι δίνει απίστευτο ήχο για τα χρήματα που ζητάει.

demian86

New member
14 January 2009
89
Τα Roister καθώς έχουν 2 ηχεία δαπέδου μπροστά είναι μια λύση ολοκληρωμένη, αντάξια αρκετά ακριβότερων ηχείων.
Ψάξε λίγο και τους οικονομικούς ενισχυτές στο διαδίκτυο. Μη νομίζεις ότι υπάρχει κανένας, που να έχει ακούσει όλα τα μηχανήματα. Εγώ δε θα προτιμούσα yamaha γιατί τους βρίσκω αδύναμους (άσχετα και το πόσα βατ δηλώνουν οτι έχουν). Οι sony και οι pioneer δίνουν τίμια μηχανήματα στα λεφτά που κοστίζουν.
Αν μπορείς δες και το τελευταίο τεύχος του hitech. Έχει συγκριτικό πολυκάναλων ενισχυτών. Στην κατηγορία μέχρι 500 ευρώ έχει τους εξής κατά σειρά καλύτερος προς χειρότερο. Τιμές καταλόγου από το περιοδικό.
denon 1611 -494 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,5, stereo 8,5
yamaha rx v467 - 439 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,6, stereo 8,5
sony str dn610 - 359 euro (ποιότητα ήχου multichan 8,6, stereo 8,5
pioneer vsx 820 - 429 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,8, stereo 8,6
yamaha rx-v367 - 299 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,4, stereo 8,3
pioneer vsx-520 -339 euro(ποιότητα ήχου multichan 8,3, stereo 8,2

Για την κατάταξη δε μέτρησε μόνο η ποιότητα του ήχου, αλλά ευκολίες κλπ.
Ελπίζω να σε διαφώτισα κάπως.

σε ευχαριστω παρα πολυ..μου εδωσες μεγαλη βοηθεια

demian86

New member
14 January 2009
89
εχεις και κανα αλλο συστημα ηχειων+ sub να κοιταξω εκτος των roister (σε αυτα τα χρηματα οχι παραπανω)

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Κοίτα η crystal audio δεν φτιάχνει τυχαία ηχεία και μάλιστα ο ιδιοκτήτης της προέρχεται από τη roister. Τα πιο ακριβά της έχουν διακριθεί και στο εξωτερικό. Απλά τα ηχεία που δεν έχουν όγκο καμπίνας και έχουν πολύ μικρά μεγάφωνα, δεν έχουν αντίστοιχα όγκο (σώμα) στη μουσική και βασίζονται στο υπογούφερ, όπου συνήθως μεταξύ ηχείου και sub παρατηρείται ένα συχνοτικό κενό. Εγώ θα προτιμούσα τα roister εν προκειμένω, αλλά σίγουρα δε θα βγεις χαμένος και με αυτά που βρήκες. Και επειδή τα οικονομικά είναι κάπως σφιχτά, θα έλεγα να τα πάρεις τα crystal.

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Άλλωστε μόνο το sub των crystal έχει 269 ευρώ καινούργιο και είναι πολύ καλό. (το είχα) Με το sub στα δίνει ελπίζω.

artman

AVClub Enthusiast
30 November 2008
768
Πειραιάς
Αν είναι χωρίς το υπογούφερ πήγαινε στα roister. Τα λεπτά αυτά ηχεία χρειάζονται το υπογούφερ!