Ηχεία Surround

batlad

New member
23 December 2009
37
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα την βοήθεια σας.Ο χώρος που θα στεγάσει το home theater χτίζεται
τώρα.Ειναι περίπου 20τμ με αποστάσεις παρακολούθησης περίπου 4 μέτρα.Ο έλεγχος του θά δωθεί ,οικονομικής κατάστασης επιτρέπουσας, στόν ΟΝΚΥΟ 807 ή 707 ,λόγω του πικάπ.
Μέχρι εδώ καλά αλλά λόγω αλλαγής σχεδίων το σαλόνι άλλαξε θέση και ο καναπές ακρόασης παρακολούθησης εφάπτεται πλέον σε τοίχο.
Ο προυπολογισμός για τα πίσω ηχεία δεν θέλω να ξεπεράσει τα 200 με 250 Ευρώ αντε και λίγο ακόμη.
Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιες λύσεις,τύπο ηχείου τρόπο στήρηξης προσανατολλισμου των ηχείων.Ανοιγμα της θέσης ακρόασης 3,80 μέτρα.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και αν θέλετε κάποια περεταίρω εξήγηση ευχαρίστως.

Ποιά ηχεία θα χρησιμοποιήσεις ως κυρίως L-R και κεντρικό; Τα ηχεία που θέλεις για surround θα είναι βάσης και θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτές; ή θέλεις δορυφόρους που θα τοποθετηθούν στον τοίχο; Γίνε πιο συγκεκριμένος.

129024.jpg

Καλημέρα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου
Το σύστημα θα στηθεί εκ νέου πάνω στον ΟΝΚΥΟ ,και σε πρώτη φάση
θα αγοραστούν τα περιφεριακά.
Κυρίως ηχεία εχω πρός το παρών τα παλιά
μουσικά μου NM ACOUSTICS,χαρατηριστικά δεν έχω και τώρα προσπαθώ να βρώ μέσω του τότε κατασκευαστή κου ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ αφού θέλει αντικατάσταση το ένα FOCAL tweeter,που τα οδηγούσε ενας DENON PMA 520A ολα αγορασμένα το 1989.
Αργότερα προστέθηκε ο ενισχυτής DSPA592 ενα κεντρικό ,τα λευκά περιφεριακά τοίχου και ενα sub όλα Yamaha .
Οπως καταλαβαίνεις θέλει όλο αλλαγή καί θα ήθελα την γνώμη σου .
Στο μυαλό μου εχω να πάρω πρώτα τον ενισχυτή και τα πίσω,μετά να προχωρήσω σε αγορά των τριών μπροστά και αργότερα στο sub αν είναι λάθος ο συλλογισμός θα ήθελα βοήθεια.
Οπως είπα η θέση ακρόασης κολλάει στον τοίχο τίς 110 μοίρες πιστεύω θα τις πετύχω οπότε τι προτείνεις?ηχεία βάσης ή δορυφόρους?
Τις αποστάσεις και τις γωνίες τις εχω όλες
Ευχαριστώ πάρα πολύ
Γιάννης

Εγώ θα πρότεινα ηχεία βάσης. Δεν τα πάω καλά με τα μικρά ηχεία - δορυφόρους...... :D
Ευχαριστω συμφωνώ μαζί σου μήπως εχεις κάποια πρόταση?

Re: Απάντηση: Ηχεία Surround

Συμφωνώ και εγω με τον Κώστα...άσε που γιά ηχεία βάσης και μάλιστα καλά θα πρέπει να πέσει αρκετό χρήμα....
Καλησπέρα γύρω στα 250 -300 Ευρώ υπάρχει καμμιά καλή πρόταση?
Γιάννης

B&W M-1, τα έχω ακούσει σε σύστημα φίλου και θεωρώ ότι για surrround είναι πολύ καλά.

Και ακόμα 2 προτάσεις surround ηχείων, είναι βέβαια λίγο παραπάνω απ' το budget σου αλλά αξίζει να τα ακούσεις:

http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=kef+iq10

http://odes.gr/index.php?option=com...ypage-sound.tpl&product_id=437&category_id=37

Κώστα ευχαριστώ πολύ
Τα Wharfedale diamond , Dali concept και φυσικά τα KEF με ενδιαφέρουν.
Ποιά η γνώμη σου σε σχέση με τον ενισχυτή.
Τον άλλο μήνα θα τον αγορασω απο Γερμανία και έλεγα μήπως πρέπει να καταλήξω στον 807 γιατι η διαφορα στην τιμή δεν ειναι πολύ μεγάλη.
Αν έχεις κάποια γνώμη
Ευχαριστώ Γιάννης

Οπωσδήποτε τον 807 αφού και η διαφορά στην τιμή είναι μικρή.
OK Κώστα υπερπολίτιμες οι συμβουλές.
Θα προσπαθήσω την άλλη βδομάδα να τα ακούσω
Τα λέμε.

Αγαπητοί φίλοι
απο το απόγευμα είμαι κάτοχος των KEF iQ10 στην πάρα πολύ καλή τιμή των 280 ευρώ.
Τα ηχεία συνδέθηκαν στον στερεοφωνικό DENON PMA520A και παίζουν CD από το Pioneer DV626D απίθανα.
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια και γιατί η επιλογή μου ,άριστη πιστεύω , ήταν μία από τις προτάσεις σας.
GOD BLESS AV CLUB!!!!

Απάντηση: Re: Ηχεία Surround

Καλορίζικα λοιπόν, και καλές ακροάσεις......
Ευχαριστώ για την βοήθεια.Αναμένεται ο ενισχυτής και μέχρι τότε θα τα δουλέψω στον δικάναλο.Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στο στρώσιμο?