Ηχεία TV αντί για κεντρικό...

eretzum33

Established Member
11 April 2007
105
Ηγουμενίτσα
Σπίτι μου διατηρώ ακόμη μια Sony 32" CRT με "κολλημένο" επάνω της το κεντρικό ηχείο του πολυκάναλου συστήματος μου (ένα φθηνό Yamaha). To ενδεχόμενο αντικατάστασής της με μια "λεπτή" LCD όμως, με προβλημάτισε γιατί το κεντρικό θα πρέπει πλέον να τοποθετηθεί μπροστά από τη βάση της νέας TV! Χαμηλά δηλαδή και όχι στο ίδιο "ύψος" με τα μπροστινά.

Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα να χρησιμοποιήσω την Center pre-out έξοδο του RX-V1800 ενισχυτή μου για να δώσω ήχο στην TV:FSGSFGS4:

Τίθεται ένα θέμα με την εικόνα βέβαια, που σε αναλογικό επίπεδο λύνεται εύκολα, αλλά στην περίπτωση του HDMI τα πράγματα μάλλον δεν...

Πάντως αισθητικά και εφόσον πάντα τα ηχεία της TV καλύπτουν τις ανάγκες μας για "κεντρικό" ηχείο, η ιδέα φαίνεται ενδιαφέρουσα...:nurse: Νομίζω ότι κάπως έτσι μπορεί να λυθεί και το πρόβλημα με τη σωστή τοποθέτηση του κεντρικού, όσον αφορά το σημείο "προέλευσης" του ήχου. Τα δύο ηχεία της TV θα παίζουν σε mono κατάσταση και ο ήχος θα ακούγεται εστιασμένος στο κέντρο της οθόνης...

Ο λόγος σε εσάς...

forget it! δεν καλύπτουν τίποτα εκτός αν το σύστημά σου είναι κανενα logitech 5.1...

το κεντρικό ειναι ίσως το πιο σημαντικό ηχείο του συστήματος και πρέπει να ειναι ταιριασμένο τονικά με τα υπόλοιπα καθώς και ισχυρό.

μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω απο την τηλεόραση σε ένα ράφι χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εάν η τηλεόραση διαθέτει είσοδο dvi και δίπλα mini-jack για εικόνα και ήχο από pc, τότε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο HMDI-DVI για να τη συνδέσεις με την HDMI έξοδο του ενισχυτή και άλλο ένα "πατέντα" απο mono-RCA σε stereo mini-jack με το center pre-out, θεωρητικά λύνεται το πρόβλημα της ψηφιακής σύνδεσης...