Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Σωστα ακουγονται αυτα...Και ερωτω , βαση εμπειριας και ορθα στημενων ακροασεων ,απο οπου θα εβγαινε και ενα τετοιο συμπερασμα, ποια ''πανελς'' ειναι σχεδιασμενα πιο σωστα ? Αναφαιρομαι και σε παλιες αλλα κυριως σε προσφατες υλοποιησεις εταιριων που εχουν εξελιξει τα μοντελα τους με σκοπο τα οποια λαθη του παρελθον...
Αφού θέλεις τη γνώμη μου θα την έχεις αλλά να ξέρεις ότι αντιπροσωπεύω τα ηχεία αυτά και μπορεί να έχω συμφέρον.
Κατά τη γνώμη μου και δεν είμαι ο μόνος τα Soundlab σαν σχεδίαση και απόδωση δεν έχουν τα γνωστά 'προβληματα' των ηλεκτροστατικών ή γενικά των ηχείων πάνελ. Πρέπει να ακούσεις για να έχεις προσωπική άποψη και όχι μόνο τα όσα αναφέρω. Λ.Σ.

Λουκα αμα θεωρεις οτι ενα ηχειο 89 db (οποιδηποτε ηχειο, ποσο μαλλον μεμβρανη) με 60αρη ενισχυτη μπορει να αποδωσει οπως πρεπει μεγαλα συμφωνικα εργα και ροκ σε νορμαλ εντασεις, συγγνωμη που θα στο πω αλλα πλανασε οικτρα.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, δεν χρειαζεται να τσακωθουμε παλι.

Συμφωνούμε απόλυτα! (εμμμ, με τον Λουκά εννοώ) δεν προλαβαίνω τα post σας!
Άκουγα το απόγευμά το ''1812'' από βαρύ βινύλιο, άμεσης κοπής, της
Telarc, σε πολύ μεγάλες στάθμες (γιά την ακρίβεια τερμάτισαν οι μονομπλόκ
μου, >150Wrms, με κορυφές στο ''θεό'', ειδικά στις κανονιές) και δεν
συνέβει το παραμικρό! (δεν θα το επαναλάβω αυτό πάντως, ήταν τρέλα της
στιγμής και με άγχωσε αρκετά). Υπό προυποθέσεις τα πάνελ, συνολικά
μπορούν να αναπαράγουν τα πάντα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε
σχέση με τον ζωντανό ήχο.

Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Λουκα αμα θεωρεις οτι ενα ηχειο 89 db (οποιδηποτε ηχειο, ποσο μαλλον μεμβρανη) με 60αρη ενισχυτη μπορει να αποδωσει οπως πρεπει μεγαλα συμφωνικα εργα και ροκ σε νορμαλ εντασεις, συγγνωμη που θα στο πω αλλα πλανασε οικτρα.
Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη, δεν χρειαζεται να τσακωθουμε παλι.

Δυστυχώς φίλε δεν πλανιέμαι καθόλου. Δεν ξέρεις το γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν γνωρίζεις κάποιο χαρακτηριστικό του ηχείου και ούτε φυσικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τελικού.
Αλλά φυσικά πάντα προσπαθείς να διαστρεβλώσεις τα γραφόμενά μου. Δες σε ποιο σημείο ανάφερα τα 60 W.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν θα απολαύσεις το πανέμορφο ταξίδι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο όχι μισοάδειο. Λ.Σ.

Συμφωνούμε απόλυτα! (εμμμ, με τον Λουκά εννοώ) δεν προλαβαίνω τα post σας!
Άκουγα το απόγευμά το ''1812'' από βαρύ βινύλιο, άμεσης κοπής, της
Telarc, σε πολύ μεγάλες στάθμες (γιά την ακρίβεια τερμάτισαν οι μονομπλόκ
μου, >150Wrms, με κορυφές στο ''θεό'', ειδικά στις κανονιές) και δεν
συνέβει το παραμικρό! (δεν θα το επαναλάβω αυτό πάντως, ήταν τρέλα της
στιγμής και με άγχωσε αρκετά). Υπό προυποθέσεις τα πάνελ, συνολικά
μπορούν να αναπαράγουν τα πάντα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες σε
σχέση με τον ζωντανό ήχο.

Παντα ετσι νομιζουμε μεχρι να ακουσουμε το σωστο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Δυστυχώς φίλε δεν πλανιέμαι καθόλου. Δεν ξέρεις το γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν γνωρίζεις κάποιο χαρακτηριστικό του ηχείου και ούτε φυσικά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου τελικού.
Αλλά φυσικά πάντα προσπαθείς να διαστρεβλώσεις τα γραφόμενά μου. Δες σε ποιο σημείο ανάφερα τα 60 W.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι δεν θα απολαύσεις το πανέμορφο ταξίδι. Το ποτήρι είναι μισογεμάτο όχι μισοάδειο. Λ.Σ.

Λουκα μιλαμε για απλους κανονες φυσικης. Δεν ειναι πυρηνικη επιστημη.

Επαναλαμβανω αναφερω την προσωπικη μου αποψη, δεν προσπαθω να διαστρεβλωσω τιποτα.

Να εισαι καλα.

Γιά να προλάβω περίεργα σχόλια, τα ηχεία μου είναι τα ESL-63 σε Stacked
μορφή και με πάρα πολλές βελτιώσεις (ηλεκτρονικές και μηχανικές)!
Η μέγιστη στάθμη κορυφής που είδα ήταν 112dB/spl στα 2.5 μέτρα.

Παντα ετσι νομιζουμε μεχρι να ακουσουμε το σωστο.
Πες μας ποιο είναι το σωστό, από τις εμπειρίες που έχεις.
Δεν έχεις μόνο εσύ εμπειρίες στα 27 σου χρόνια, έχουν κι' άλλοι. Μπορεί και περισσότερες γιατί έκαναν το ταξίδι σωστά και απολαμβάνουν την εμπειρία του ταξιδιού.Λ.Σ.

επειδή βλέπω ότι η κουβέντα εξελίσσεται σε κόντρα (γιά άλλη μιά φορά),
Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε, πόσα, ποιά και σε τι Setup,
ηλεκτροστατικά ή μαγνητοστατικά ηχεία έχετε ακούσει και βγάζετε αυτά
τα συμπεράσματα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Πες μας ποιο είναι το σωστό, από τις εμπειρίες που έχεις.
Δεν έχεις μόνο εσύ εμπειρίες στα 27 σου χρόνια, έχουν κι' άλλοι. Μπορεί και περισσότερες γιατί έκαναν το ταξίδι σωστά και απολαμβάνουν την εμπειρία του ταξιδιού.Λ.Σ.

Λουκα θα μου επιτρεψεις σε παρακαλω να αναφερω την προσωπικη μου αποψη?

Ευχαριστω.

Θα ηρεμήσετε κύριοι γιά να συνεχίσουμε όμορφα την κουβέντα ή θα
καταστραφεί γιά άλλη μιά φορά ένα θέμα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Λουκα μιλαμε για απλους κανονες φυσικης. Δεν ειναι πυρηνικη επιστημη.

Επαναλαμβανω αναφερω την προσωπικη μου αποψη, δεν προσπαθω να διαστρεβλωσω τιποτα.

Να εισαι καλα.
Αυτό που θα σου συνιστούσα, ειδικά που είσαι πολύ νέος και θα έχεις περισσότερα χρόνια μπροστά σου από αυτά που θα έχω, είναι το να εμπλουτίσεις περισσότερο τις γνώσεις σου, μιας και βρίσκεσαι σε ένα από τα ωραιότερα χόμπυ και αξίζει. Άκουσε πρώτα και μη βιάζεσαι. Μετά βγάλε συμπέρασμα.
Άκου και κανένα μεγαλύτερο και ψαγμένο εσύ θα οφεληθείς για το μεγάλο υπόλοιπο της ζωής σου. Λ.Σ.

Φίλε Λουκά, άσε να πέσει και τίποτα κάτω!
Θα μιλήσουμε γιά πάνελ και εμπειρίες ακροάσεων από αυτά ή θα
αναλωθούμε σε προσωπικές αντεκλίσεις?!

Χμμμ....

Μην έχουμε πάλι τα ίδια.Εχει καταντήσει κουραστικό...
Ο καθένας λέει την άποψή του.Δεν χρειάζονται συστάσεις κι αντιπαραθέσεις.

Υπάρχουν και τα pm για ζητήματα επι προσωπικού.

Ακριβώς τα 60w που ανέφερα έχουν να κάνουν με τους πολύ απλούς νόμους της φυσικής. Αλλά βιάζεσαι πολύ και δεν χρειάζεται να σκάσεις. Δεν έχουμε τίποτε να μοιράσουμε.

Κανένας δεν σου απαγόρευσε να εκφράζεσε ελεύθερα. Λ.Σ.

Φίλε Λουκά, άσε να πέσει και τίποτα κάτω!
Θα μιλήσουμε γιά πάνελ και εμπειρίες ακροάσεων από αυτά ή θα
αναλωθούμε σε προσωπικές αντεκλίσεις?!
Πρέπει τέλως πάντων κάποιοι να καταλάβουν πως κάποιοι για κάποιο λόγο θέλουν πάντα να χαλάνε τη συζήτηση.
Φυσικά σε μένα γίνονται πάντα οι συστάσεις και όχι σε εκείνους που πρέπΕι γιαυτό εξακολουθούν και υπάρχουν τα φαινόμενα αυτά γιατί κανείς δεν τα έβαλε στη θέση του. Χτυπούν το γάιδαρο αντί για το σαμάρι. Λ.Σ.

Εκανα μιά σύσταση,η οποία γίνεται για πολλοστή φορά(στο ίδιο έργο θεατές).Δεν θα την επαναλάβω.

Αν τα Soundlab έχουν ευαισθησία 88dB και ο ενισχυτής 60W που αναφέρεις,
έχει στιβαρή τροφοδοσία και αποθέματα ισχύος, δεν νομίζω ότι υπάρχει
πρόβλημα ούτε με εντάσεις, ούτε με ποιότητα ήχου ή ρεαλισμό!

Εκανα μιά σύσταση,η οποία γίνεται για πολλοστή φορά(στο ίδιο έργο θεατές).Δεν θα την επαναλάβω.
Μόνο που δεν την κάνεις εκεί που πρέπει. Λ.Σ.