Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Γιά να προλάβω περίεργα σχόλια, τα ηχεία μου είναι τα ESL-63 σε Stacked

φιλε Macmod τα ηχεια σου τα ειχα ακουσει πολυ παλια και θυμαμαι οτι ειχαν μια απο τις καλυτερες μεσαιες περιοχες απο οσα ηχεια ειχα ακουσει ανεξαρτητου τιμης.
Οι ενστασεις δυο, η μια αφορα την ανωτατη σταθμη - δεν ηταν Stacked - και η αλλη την ελειψη χαμηλου. Χρησιμοποιεις καποιο υπογουφερ;

Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Αν τα Soundlab έχουν ευαισθησία 88dB και ο ενισχυτής 60W που αναφέρεις,
έχει στιβαρή τροφοδοσία και αποθέματα ισχύος, δεν νομίζω ότι υπάρχει
πρόβλημα ούτε με εντάσεις, ούτε με ποιότητα ήχου ή ρεαλισμό!
Απλούστατα θα πρέπει να λάβει υπόψιν του κανείς την Ωμική συμπεριφορά του ηχείου στις χαμηλές και χαμηλομεσαίες συχνότητες και την αντίστοιχη συμπεριφορά του συγκεκριμένου τελικού σ'αυτή την περιοχή όπου από 60w γίνεται γίγαντας και μπορεί και οδηγεί άνετα το μεγάλο Α-1 στο χώρο μου των 100 τ.μ. Αυτό στηρίζεται σε δοκιμή κατ' απαίτηση πελάτη μου και όχι σε κάποια αρρωστημένη φαντασία. Είναι νόμος της φυσικής.
Αλλά αν για κάποιον δεν του φτάνουν τα 60 w διαθέτοθμε μέχρι και 500w. Λ.Σ.

Ε δεν μπορώ να κρατηθώ πιά:flipout::flipout::flipout:

Αυτά δεν είναι ηχεία είναι θρησκεία...φίλε Macmod.

Όχι δεν χρησιμοποιώ υπογούφερ! Όπως ανέφερα έχουν υποστεί πολυ
εκτεταμένες βελτιώσεις παντού (δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση ακόμα
και με τα συνήθισμένα stacked). Το κάθε ηχείο έχει 6 στοιχεία μπάσων και
4 στοιχεία πλήρους φάσματος. (είναι πολύ ειδική περίπτωση). Τα απλά
ESL-63 σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 105dB/spl κορυφής και τα
απλά stacked, τα 107dB/spl.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχεία τύπου πάνελ, τι, πως και γιατί.

Απλούστατα θα πρέπει να λάβει υπόψιν του κανείς την Ωμική συμπεριφορά του ηχείου στις χαμηλές και χαμηλομεσαίες συχνότητες και την αντίστοιχη συμπεριφορά του συγκεκριμένου τελικού σ'αυτή την περιοχή όπου από 60w γίνεται γίγαντας και μπορεί και οδηγεί άνετα το μεγάλο Α-1 στο χώρο μου των 100 τ.μ. Αυτό στηρίζεται σε δοκιμή κατ' απαίτηση πελάτη μου και όχι σε κάποια αρρωστημένη φαντασία. Είναι νόμος της φυσικής.
Αλλά αν για κάποιον δεν του φτάνουν τα 60 w διαθέτοθμε μέχρι και 500w. Λ.Σ.

Με 500W δεν θα μείνουν ούτε τα πλαίσια στη θέση τους, γιά να μην
αναφέρω τι θα πάθουν οι ηλεκτροστατικές μεμβράνες!!!
:flipout::flipout::flipout:

Αφού θέλεις τη γνώμη μου θα την έχεις αλλά να ξέρεις ότι αντιπροσωπεύω τα ηχεία αυτά και μπορεί να έχω συμφέρον.
Κατά τη γνώμη μου και δεν είμαι ο μόνος τα Soundlab σαν σχεδίαση και απόδωση δεν έχουν τα γνωστά 'προβληματα' των ηλεκτροστατικών ή γενικά των ηχείων πάνελ. Πρέπει να ακούσεις για να έχεις προσωπική άποψη και όχι μόνο τα όσα αναφέρω. Λ.Σ.

Δεν με ενοχλει η αντιπροσωπευσει σου τον εν λογο ηχειων απλα θελω να ξερω τι ακριβως εννοεις.Πως παιζουν και που ξεχωριζουν σε σχεση με τα νεας γενειας Logan?Tα Logan τα αναφερω σαν σημειο αναφορας μονο και μονο επειδη ξερω τον ηχο τους...Προτεινω να γεμισουμε τα ποτηρια μας με ενα ωραιο κρασι ή ενα καλο malt και να τα πουμε ομορφα , σε χαμηλους τονους μπας και βγαλουμε συμπερασματα.:guitarist:

Σε ML, θα πήγαινα σε ακριβότερη υλοποίηση, πχ μια και καλή τα Summit.

.

Μια ερωτηση , εφοσον δεν σου αρεσουν τα φτηνα ML σε σχεση με αλλες σχεδιασεις στα λεφτα τους , πως σου αρεσει το summit ? Αφου εχουν αντιστηχες προτασεις οι μαρκες που προτημας στην κατηγορια τιμης του.

Να διευκρινισω οτι ολες μου οι ερωτησεις γινονται με γνωμονα μαθητικο και δεν εμπεριεχουν ειρωνια.

Δεν με ενοχλει η αντιπροσωπευσει σου τον εν λογο ηχειων απλα θελω να ξερω τι ακριβως εννοεις.Πως παιζουν και που ξεχωριζουν σε σχεση με τα νεας γενειας Logan?Tα Logan τα αναφερω σαν σημειο αναφορας μονο και μονο επειδη ξερω τον ηχο τους...Προτεινω να γεμισουμε τα ποτηρια μας με ενα ωραιο κρασι ή ενα καλο malt και να τα πουμε ομορφα , σε χαμηλους τονους μπας και βγαλουμε συμπερασματα.:guitarist:

Δεν ξέρω πόσο πιστευτός μπορώ να γίνω γιατί είμαι αντιπρόσωπος. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα παλαιότερα μοντέλα της ML. Τα καινούργια δεν τα έχω ακούσει και δεν μπορω να έχω γνώμη.
Είχα απογοητευτεί στο Los Angeles με τα πολύ ακριβά Statement των 70.000. Το ίδιο και με το μοντέλο χωρίς sub.
Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα υβριδικά ηχεία σου με ένα μονόδρομο πλήρες ηλεκτροστατικό χειροποίητο. Αλλά αν σου αρέσει το ηχείο που έχεις πολύ περισσότερο από άλλα και μάλιστα κουτιά τότε μπορείς να καταλάβεις για τί πράγμα μιλάω όταν αναφέρομαι στο Soundlab. Θα μπορούσαμε φυσικά να συγκρίνουμε με το Dynastat της Soundlab που είναι υβριδικό.
Είμαι οινόφιλος και στο κρασί χάιεντ. Να ένας ακόμη λόγος για κάποιον [όχι εσύ] να αρπαχτεί μαζί μου! Λ.Σ.

Απολαμβανω για αρχη ενα υπεροχο κοκκινο κρασι παραχωρηση απο συμφορουμιτη οπου και τον ευχαριστω πολυ.Μετα λεω να συνεχισω με cardu...

Πιστευτος μπορεις να γινεις με τα επιχειρηματα σου.Σε γενικες γραμες ουτε και μενα μου αρεσαν τα παλια μοντελα της ιδιαιτερα , τα καινουρια ειναι διαφορετικα γιαυτο και αγορασα ενα τελικα.Αν δεν τα εχεις ακουσει με ποια βαση μπορεις να το αναλυσεις λιγο?Ας το θεσω διαφορετικα , αν κανω αναβαθμιση και το αλλαξω που να παω και σε τι τιμη?Περα απο τα sound lab , αλλα δεν παιζουν?...π.χ τα magnepan 3.6 που εχω ακουσει.....Πλεονεκτηματα και μειονεκτιματα....

Απολαμβανω για αρχη ενα υπεροχο κοκκινο κρασι παραχωρηση απο συμφορουμιτη οπου και τον ευχαριστω πολυ.Μετα λεω να συνεχισω με cardu...

Πιστευτος μπορεις να γινεις με τα επιχειρηματα σου.Σε γενικες γραμες ουτε και μενα μου αρεσαν τα παλια μοντελα της ιδιαιτερα , τα καινουρια ειναι διαφορετικα γιαυτο και αγορασα ενα τελικα.Αν δεν τα εχεις ακουσει με ποια βαση μπορεις να το αναλυσεις λιγο?Ας το θεσω διαφορετικα , αν κανω αναβαθμιση και το αλλαξω που να παω και σε τι τιμη?Περα απο τα sound lab , αλλα δεν παιζουν?...π.χ τα magnepan 3.6 που εχω ακουσει.....Πλεονεκτηματα και μειονεκτιματα....
Αν θα κάνεις αναβάθμιση σε ηλεκτροστατικό θα παραμείνεις δεν θα πας στο Magnepan που αναφέρεις. Νομίζω θα ακούσεις 'χειρότερα'.
Μπορώ να έχω κάπια άποψη, με επιφυλάξεις φυσικά, για το ηχείο σου που δεν το έχω ακούσει, έχοντας σαν γνώμονα τα πολύ ακριβό της ML και το ενός δρόμου χωρίς sub.
Όταν αυτά ήταν απογοητευτικά δεν νομίζω να πέσω πολύ έξω. Γιατί μια εταιρεία τα δίνει όλα στα καλύτερά της μοντέλα και η αντίληψή της περί ήχου φαίνεται, εξ ου και η ονομασία Statement των 70.000.
όταν δεν λύνει το βασικό πρόβλημα του sweet spot για μένα ένα ηχείο δεν αξίζει. Όπως, και αν αντιλαμβάνεσαι τις δύο διαφορετικές τεχνολογίες σε ένα υβριδικό. Λ.Σ.

αυτο που λες οτι δεν επαιζε το statement με ποια σιγουρια το λες , το εχεις ακουσει και αλλου?Μπορει και να μην παιζει δεν ξερω αλλα προσωπικα εχω ακουσει διαφορα ακριβα ηχεια που δεν ειναι αυτο που περιμενεις απλα επειδη ειναι κακοστημενα.Συγκεκριμενα το utopia της focal το εχω ακουσει 4 φορες σε διαφορετικα σετ υπ της 2 ηταν απαραδεκτο την μια υποφερτο και την αλλη απλα καλο.Σε καμια περιπτωση δεν ηταν ηχειο 70.000 ευρω . Το sweet spot προσωπικα δεν το ακουω τοσο χαλια οσο ο περιορισμος του τουιτερ στο υψος.Νομιζω εχει να κανει και με το στησιμο.

Απλα θα ηθελα ,αν γινετε, μια περιγραφη στο τι εννοεις...

Σωστός ο ''παίχτης''! :SFGSFGSF:
Σοβαρά τώρα, πίνω ένα Oban τώρα άλλο πράγμα!

Πολυ καλο , επισης προτεινω ενα Laphroaig....απλα εξαιρετικο υπο τις καταληλες προηποθεσεις....

I'm a simple man. All I want is enough books for two normal men, enough whiskey for three, and enough women for four.

Royal Musketeer of Orkney distilleries

Μια ερωτηση , εφοσον δεν σου αρεσουν τα φτηνα ML σε σχεση με αλλες σχεδιασεις στα λεφτα τους , πως σου αρεσει το summit ? Αφου εχουν αντιστηχες προτασεις οι μαρκες που προτημας στην κατηγορια τιμης του.

Να διευκρινισω οτι ολες μου οι ερωτησεις γινονται με γνωμονα μαθητικο και δεν εμπεριεχουν ειρωνια.

Απλώς, επειδή τα ML έχουν κι ένα κομμάτι "κουτιού" στις χαμηλές συχνότητας, τα Summit ή κάποια μεγαλύτερα είναι σίγουρα πιο προσεγμένα σ' αυτό, παρά οι φθηνότερες σχεδιάσεις.
Just my 2c.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα υβριδικά, είναι ότι οι χαμηλές ακούγονται αφύσικες σε σχέση με το υπόλοιπο ηχείο, αφού πρόκειται για άλλες τεχνολογίες.
Για να "δέσουν" σωστά, χρειάζεται πολλή μελέτη και περαματισμός, πριν βγει κάτι στην αγορά.

Αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος.
Τώρα με τα Purity, πολλοί λένε ότι η ML βρήκε τη χρυσή τομή.
Απλώς προσωπικά, κρατάω μικρό καλάθι...

Απλώς, επειδή τα ML έχουν κι ένα κομμάτι "κουτιού" στις χαμηλές συχνότητας, τα Summit ή κάποια μεγαλύτερα είναι σίγουρα πιο προσεγμένα σ' αυτό, παρά οι φθηνότερες σχεδιάσεις.
Just my 2c.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα υβριδικά, είναι ότι οι χαμηλές ακούγονται αφύσικες σε σχέση με το υπόλοιπο ηχείο, αφού πρόκειται για άλλες τεχνολογίες.
Για να "δέσουν" σωστά, χρειάζεται πολλή μελέτη και περαματισμός, πριν βγει κάτι στην αγορά.

Αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος.
Τώρα με τα Purity, πολλοί λένε ότι η ML βρήκε τη χρυσή τομή.
Απλώς προσωπικά, κρατάω μικρό καλάθι...

Δικιο εχεις για τα υβριδια γιατι και γω σε παλιοτερα μοντελα της ML το χαμηλο ,ειδικα αν δεν ειταν καλα στημενα τα ηχεια, ξεχωριζε.Τωρα στα καινουρια δεν εχω την ιδια ενοχληση και κυριος στο purity που ακουω καθημερινα.Παρολλα αυτα σιγουρα ενα πληρες φασματος θα εχει καλητερη ομοιογενεια.

αυτο που λες οτι δεν επαιζε το statement με ποια σιγουρια το λες , το εχεις ακουσει και αλλου?
Το sweet spot προσωπικα δεν το ακουω τοσο χαλια οσο ο περιορισμος του τουιτερ στο υψος.Νομιζω εχει να κανει και με το στησιμο.
Απλα θα ηθελα ,αν γινετε, μια περιγραφη στο τι εννοεις...
Το ότι το Statement δεν έπαιζε το λέω με απόλυτη σιγουριά. Το άκουσα πολύ ώρα σε αίθουσα 70 - 80 τ.μ. στο Los Angeles που το παρουσίαζε ο ίδιος ο κατασκευαστής και σχεδιαστής και μας εξηγούσε το πόσο χαμηλά κατεβαίνει και θα μας ταρακουνήσει με το τάδε cd το οποίο και αμέσως έβαζε. Τίποτα δυστυχώς!!! Και ας διέθετε ολόκληρη, πάνω από 2 μ. στύλη με γούφερ σε κάθε κανάλι!!!
Μετά μας μιλούσε για την στερεοφωνική εικόνα και μας περιέγραφε, στεκόμενος ανάμεσα στα ηχεία, ακριβώς πού και τί θα ακούσουμε. Ακολουθούσε η επίδειξη με άλλο cd.
Δυστυχώς ακούγαμε τα όργανα μόνο στο σημείο απέναντι από το οποίο καθόμασταν και τιποτε δεξιότερα ή αριστερότερα ανάμεσα στα ηχεία. Τα ηχεία τα οδηγούσαν καποιοι τεράστιοι Manley.
Αφου απογοητευτήκαμε φεύγοντας η πόρτα ήταν ακριβώς κέντρο πίσω σταθηκαμε ένας-ένας ακριβώς στο κέντρο μεταξύ των δύο ηχείων και μόνο τότε υπήρχε μια καλή στερεοφωνική εικόνα.
Για τα δικά μου γούστα και έχοντας ως αναφορά τον ζωντανό ήχο μιας ορχήστρας, τα ηχεία αυτά ήταν απαράδεκτα.
Όσον αφορά τα Soundlab με τα οποία ακούω δεν έχω κανένα απολύτως τέτοιο πρόβλημα. Και αυτή είναι η διαπίστωση όσων τα ακούν.
Μπορείς να κάτσεις όπου θέλεις ακόμα και δεξιότερα ή και αριστερότερα από τα ηχεία ή ακόμα και να σταθείς όρθιος ακουμπώντας τη μύτη σου στο πλαϊνό ξύλο του ηχείου ή και να περπατάς και θα ακούς στερεοφωνικά όπως σε μια αίθουσα με ακουστική συναυλία χωρίς ηχεία κλπ. Λ.Σ.

Ακραιο ακουγετε ετσι οπως το περιγραφεις....Η ML ειναι σοβαρη εταιρια και μου ειναι δυσκολο να κατανοησω πως ειναι δυνατον το Statement να ακουγονταν ετσι...Δεν ειναι οτι δεν σε πιστευω αλλα οπως ειπα και πριν εχω ακουσει και γω αλλα ακριβα σετ υπ που επειδη ειναι κακοστημενα δεν αποδηδαν.Οπως σου ειπα με τα purity δεν αντιμετοπιζω τετοιο προβλημα περαν του υψους...Αν καθομαι εκτος κεντρου ακουω την σκηνη φυσικα μειομενη αλλα οπως μειομενη την ακουγα με τα tannoy,focal.jpw που ειχα στο παρελθον και οχι κατι το διαφορετικο....Αυτο που ακομα περιμενω να γραψεις ειναι πως περιπου παιζουν τα sound lab και μια προταση μελλοντικης αναβαθμισης των purity.Το καλητερο απο ολα βεβαια ειναι να τα ακουσω ο ιδιος και να μην σε ζαλιζω κιολας με την φλυαρια μου...

Ακραιο ακουγετε ετσι οπως το περιγραφεις....Η ML ειναι σοβαρη εταιρια και μου ειναι δυσκολο να κατανοησω πως ειναι δυνατον το Statement να ακουγονταν ετσι...Δεν ειναι οτι δεν σε πιστευω αλλα οπως ειπα και πριν εχω ακουσει και γω αλλα ακριβα σετ υπ που επειδη ειναι κακοστημενα δεν αποδηδαν.Οπως σου ειπα με τα purity δεν αντιμετοπιζω τετοιο προβλημα περαν του υψους...Αν καθομαι εκτος κεντρου ακουω την σκηνη φυσικα μειομενη αλλα οπως μειομενη την ακουγα με τα tannoy,focal.jpw που ειχα στο παρελθον και οχι κατι το διαφορετικο....Αυτο που ακομα περιμενω να γραψεις ειναι πως περιπου παιζουν τα sound lab και μια προταση μελλοντικης αναβαθμισης των purity.Το καλητερο απο ολα βεβαια ειναι να τα ακουσω ο ιδιος και να μην σε ζαλιζω κιολας με την φλυαρια μου...

Ήτανε πολύ καλά στημένα τα ηχεία. Παρουσίαση έκανε η εταιρεία.
Όσο για το πώς παίζουν τα Soundlab, φυσικά, θα πρέπει να τα ακούσεις για να έχεις προσωπική εμπειρία και άποψη.
Μπορείς φυσικά αν θέλεις να διαβάσεις εδώ, σε άλλη σελίδα [4η ακρόαση στου Λουκά] τις απόψεις των φίλων του avclub που με επισκέφτηκαν για ακρόαση. Λ.Σ.