Ηχεια??

ydrogios

New member
22 June 2007
30
Γεια σε ολους
Εχω τον yamaha-ax2 και προς το παρον εχω main ηχεια τα selveratte 200 κανονικα αυτα τα πηρα για surround και επειδη τωρα εχω κατι χαλια για surround υπαρχει καμια προταση για main ηχεια που να εχουν καλιγο μελλον σκεφτομουν τα audio spectrum artemis v2 αλλα θελω και καμια γνωμη ρε παιδια
Και κατι ακομα μηπως πρεπει να συνδυασω και κανεναν τελικο ενισχυτη??

Artemis και απο εμένα δαγκωτό!!!!
Τίμια σχέση και απόδοση σε πολύ ψηλά επίπεδα.Βεβαίως με την χρήση ενός ξεχωριστού τελικού, όπως όλα τα spectrum έτσι και τα Artemis θα απογειωθούν.Εντάξει δεν είναι Αίολοι στην ιδιοτροπία, αλά τον <Γερμανό τους>τον θέλουν!!!

Εγω τα εχω ακουσει με τελικο και ηταν παρα πολυ καλα. Χωρις τελικο δεν ξερω πως θα παιξουν και ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Η audio spectrum εχει και μια παραδοση ολα της τα ηχεια να θελουν τελικο.

Γεια σε ολους
Εχω τον yamaha-ax2 και προς το παρον εχω main ηχεια τα selveratte 200 κανονικα αυτα τα πηρα για surround και επειδη τωρα εχω κατι χαλια για surround υπαρχει καμια προταση για main ηχεια που να εχουν καλιγο μελλον σκεφτομουν τα audio spectrum artemis v2 αλλα θελω και καμια γνωμη ρε παιδια
Και κατι ακομα μηπως πρεπει να συνδυασω και κανεναν τελικο ενισχυτη??
Τον ίδιο ενισχυτή έχω κι εγώ με ηχεία Roister και subwoofer Yamaha. Εχω κάνει το σπίτι να τρίζει συθέμελα από τον ήχο, χωρίς καθόλου παραμορφώσεις. Δεν σου φτάνει τόση ισχύς;

O ΑΧ2 είναι εξαιρετικός ενισχυτής και πολύ δυνατός.

Ένας καλός τελικός σίγουρα θα παίξει καλύτερα, αλλά δε νομίζω ότι θα πρέπει να σε προβληματίσει από τώρα το θέμα.

Εγώ του έχω βάλει τα Chario Millenium II με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Να πω την αληθεια σκεφτομουν να αναβαθμισω και τον ενισχυτη αλλα φανταζομαι πως μαζι με τον τελικο θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα εχω και το προηγουμενο μοντελο το κορυφαιο sub της yamaha αλλα επειδη ειναι μεγαλος ο χωρος σκεφτομαι και ενα μικρο σαν δευτερο πισω διπλα στα surround και να γινεται της κολασης.Απο οτι θυμαμαι τα Artemis ειναι κοντα στα 1500 ευρω εε????

Γιατί δεν βάζεις το silverette 200t μπροστά γιά να δέσει σωστά τό σετ .Και λογικά θα αυξησεις μουσικά το συστημα διοτι το ηχείο θα γλυκάνει τον σχετικά σκληρό τόνο του yamaha

Απάντηση: Re: Ηχεια??

μπροστα τα εχω σαν main αλλα θελω απεγνωσμενα τα artemis για μπροστα γαμωτο

Εγώ έχω τα Artemis. Πρόκειται για εξαιρετικά ηχεία, αυτό δεν συζητιέται.
Τα έχω ακούσει με πάρα πολλούς ενισχυτές. Ο μικρότερος από όλους ήταν ο τελικός Rotel RB-930 με μόλις 2x30 watts RMS. Ακόμα και αυτός τα οδήγησε μια χαρά χωρίς να ιδρώσει. Επίσης και ο Pathos 2x50 τα οδηγούσε χωρίς πρόβλημα.
Ο Yamaha RXV-750 7x100 watts (λέμε τώρα) και ένα σωρό άλλοι ενισχυτές.
Βάλτα απ'ευθείας στον ΑΧ2 και μετά θα δεις ότι δεν χρειάζεσαι τελικό.

Τα Αρτεμης για εμενα έχουν απο τους καλύτερους δεικτες αποδοσης / τιμης. Οποτε συστηνεται ανεπιφυλακτα.
Για τον τελικο που λες τωρα : Πιστεύω ότι θα πρέπει να επιλεξεις με βάση το βαλαντιο σου. Δηλαδή κοιτα να πάρεις τον ισχυρότερο (σε βατ) και μουσικότερο που σηκώνει η τσέπη σου. Ο τελικος είναι κάτι το οποίο θα σου μεινει εστω και αν αλλαξεις ηχεια, προ/decoder κλπ.
Tip: ψάξε και για μεταχειρισμενο, μπορεις να βρεις καταπληκτικά μηχανακια σε παρα πολυ καλες τιμες.

Πάντως ο Yamaha σου σε "νορμαλ" εντασεις δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα να οδηγήσει τα Αρτεμης.