Ηχεία;

Από αυτόν εδώ ξέρουμε τίποτα; http://www.hifisound.de/oxid/oxid.p...44739479/KLIPSCH-RF-10-FLOORSTANDING-SPEAKER/
Έχει αγοράσει κανείς από θέμα αξιοπιστίας;
Φιλε cantona καλησπερα. Εκανα μια παρατηρηση για τα klipsch που ολιγοντι ξενερωνω. Πολλα αμερικανικα προιοντα για να φτασουν ευρωπη(μεταφορικα,τελωνεια ενδεχωμενος) υπερδιπλασιαζεται το πραγματικο τους κοστος. Ενδεικτικα τα RF62 στην αμερικη τα βρηκα 260usd=270 ευρω!!!!!! Εδω κανουν 860!!!!! Προτιμω λοιπον να κοιτω ευρωπαικα προιοντα οπου η τιμη τους ειναι..και η αξια τους. Ετσι πιστευω οτι θα εκμεταλευτεις πιο ευστοχα το budget σου.

Φιλε cantona καλησπερα. Εκανα μια παρατηρηση για τα klipsch που ολιγοντι ξενερωνω. Πολλα αμερικανικα προιοντα για να φτασουν ευρωπη(μεταφορικα,τελωνεια ενδεχωμενος) υπερδιπλασιαζεται το πραγματικο τους κοστος. Ενδεικτικα τα RF62 στην αμερικη τα βρηκα 260usd=270 ευρω!!!!!! Εδω κανουν 860!!!!! Προτιμω λοιπον να κοιτω ευρωπαικα προιοντα οπου η τιμη τους ειναι..και η αξια τους. Ετσι πιστευω οτι θα εκμεταλευτεις πιο ευστοχα το budget σου.
Διορθωση:360usd=270euros

Μέχρι να ανέβει ακόμα το μπάτζετ, πήγα χθες και άκουσα τα focal sib&cub2 και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα.
Είχα πει στον Αντώνη (step-com), πως ενδιαφέρομαι για home cinema χωρίς πολλές λεπτομέρειες, επειδή γνωριζόμαστε από παλιά μου έκλεισε ένα ραντεβού και πήγα.
Δεν είδα ούτε το σετ των ηχείων ούτε τον a/v που τα συνόδευε,μέχρι να τελειώσει η επίδειξη σε ταινία και σε μουσική!
Όταν άναψε τα φώτα δεν πίστευα πως τόση ώρα άκουγα από αυτά τα "ηχειάκια".Ήταν ξεκούραστα αρκετά μελωδικά και ...λεπτομερή να πω παρά τον μικρό όγκο τους.Ο ενισχυτής δε νομίζω να ήταν κάτι το εξαιρετικό για να πει κάνεις πως αυτός έκανε την διαφορά,ένας sherwood Rd 7502 ήταν.
Η πλάκα είναι πως επάνω που είχα ψήσει την γυναίκα μου για ηχεία δαπέδου,τώρα πρέπει να την πάω να δει και αυτά.:slapface:

Τελικά που κατέληξες; Εντυπώσεις; :ears: Ψήνομαι για Roister 25, αλλά και οι υπόλοιπες επιλογές σου, δεν με αφήνουν αδιάφορο.

Πολλές φορές κάτι που γράφεται από ένα μέλος αποτυπώνεται στη μνήμη μας έστω και αν έχει γίνει λάθος. Για αυτό οι δημόσιες απόψεις που εκφράζονται καλό θα ήταν να εξακριβώνουν πρώτα τα κείμενά τους, καθώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση είναι και παράλογες.
Χωρίς παρεξήγηση στον φίλτατο The Lost, δεν κατηγορώ κάποιον, καθώς λάθη γίνονται.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40505&page=2

Απάντηση: Re: Ηχεία;

Τελικά που κατέληξες; Εντυπώσεις; :ears: Ψήνομαι για Roister 25, αλλά και οι υπόλοιπες επιλογές σου, δεν με αφήνουν αδιάφορο.
Δυστυχώς φίλε δεν κατέληξα,ή μάλλον κατέληξα αλλά δεν αγόρασα ακόμα.
Έχω καταλήξει στα klipsch αλλά υπερβαίνουν το μπάτζετ μου,οπότε ψάχνομαι μήπως βρω κάποια καλή περίπτωση για τα rf-52 ή ακόμα και για τα rf-10,αν δεν τα καταφέρω,τότε ίσως πάω στα focal που γράφω παραπάνω,ή σε αυτά http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-S.cfm ,χωρίς να αποκλείω ακόμα και κάτι άλλο.
Ακροάσεις έχω κάνει αρκετές, τα emphasis μου άρεσαν αν τα έχεις ακούσει και σου αρέσουν προχώρα γιατί όσο ψάχνεις τόσο θα μπαίνεις σε περιπέτειες.:flipout:
Πάντως σε αυτή την κατηγορία αν και δεν ξέρω τι κι αν έχεις ακούσει κάτι,υπάρχουν αρκετές λύσεις,ενδεικτικά άκουσε και τα dali concept 6 και τα heco victa 500,και στο τέλος άκου και τα klipsch!

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση. Ψάχνω τα Dali Concept 6 για να τα ακούσω καθώς και τα Indiana Line. Θα ψάξω και για τα Hecto Victa μιας και μου τα προτείνεις. Από Κlipsch είχα ακούσει τα Klipsch SF-2 τα οποία και με ξενέρωσαν, ειδικά για την τιμή τους (γύρω στα 600ευρώ) θα ψάξω όμως και για αυτά που λες μήπως είναι καλύτερα. Έχεις δίκιο πως όσο ποιο πολύ το ψάχνεις τόσο ποιο πολύ "μυρίζουν" όλες οι επιλογές.

Να πας saturn στη Συγγρού,να ακούσεις τα dali και πολλά άλλα,καθώς και τα heco που τα έχει προσφορά στο mediamarkt στο Δέλτα Φαλήρου,700 όλο το σετ!

Απάντηση: Re: Ηχεία;

Πολλές φορές κάτι που γράφεται από ένα μέλος αποτυπώνεται στη μνήμη μας έστω και αν έχει γίνει λάθος. Για αυτό οι δημόσιες απόψεις που εκφράζονται καλό θα ήταν να εξακριβώνουν πρώτα τα κείμενά τους, καθώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση είναι και παράλογες.
Χωρίς παρεξήγηση στον φίλτατο The Lost, δεν κατηγορώ κάποιον, καθώς λάθη γίνονται.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40505&page=2
Kαλησπερα φιλε Ι. Λαιε. Προφανως αναφερεσαι στην γνωμη μου για τα αμερικανικα, με αφορμη τα klipsch. Aυτο που ηθελα να πω ειναι οτι καθως υπαρχει το τελωνειο στη μεση, και δεδομενου οτι δεν εχω "ακρη" προτιμω το budget μου να το αξιοποιω σε ευρωπαικα προιοντα, για να πληρωνω τις πραγματικες αξιες και οχι φορους κ.λ.π.
Παρ ολα αυτα στη φαση με τα εν λογω ηχεια εκανα το λαθος να πιστεψω, οτι οι τιμες τους στην Αμερικη(στην ερευνα που εκανα), ηταν τιμη μοναδας και οχι ζευγους. Καποιος φιλος με διορθωσε, οποτε καταλαβα οτι οι διαφορες στις τιμες εχουν αρκετη λογικη δεδομενου του φορου.
Απλα για να το κλεισω, το δικο μου 1000ρικο το διαθετω πιο ευκολα για κατι που κανει 1000 χωρις τελωνειο.
Δεν παρεξηγουμαι, δεν παρεξηγω, ειμαι ανοικτος.-bye-

The Lost2, θα συμφωνούσα μαζί σου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα εταιρία ευρωπαϊκή ή μη που να κατασκευάζει τα εμπορικά της ηχεία στην Ευρώπη. Οι περισσότερες δε ευρωπαϊκές εταιρίες δεν ανήκουν καν σε Ευρωπαίους αλλά σε Κινέζους, Καναδούς και Αμερικάνους. Ακόμη και εταιρίες που τα ακριβά τους μοντέλα τα βαφτίζουν ευρωπαϊκά ή και ελάχιστες που βαφτίζουν τα εμπορικά τους μοντέλα ευρωπαϊκά, εκμεταλλεύονται το παραθυράκι της Ε.Ε., όπου απλά κάνουν τη συναρμολόγηση στην Ευρώπη και έτσι έχουν το δικαίωμα να λένε ότι είναι Made in Europe. Στο θέμα δασμών, για όλα τα ηχεία με ελάχιστες εξαιρέσεις (των οποίων οι τιμές είναι πολύ υψηλές) πληρώνουμε δασμούς. Εξάλλου εάν ποτέ συζητήσεις με κατασκευαστή θα σου πει ότι η καλύτερη ποιότητα λάκας είναι η κινέζικη (λόγω των φθηνών εργατικών, όπου τα πολλαπλά στρώματα κοστίζουν όσο ένα ευρωπαϊκό/αμερικάνικο. Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες για την κάθε εταιρία αλλά όλοι οι αντιπρόσωποι γνωρίζουμε τη μέθοδο παραγωγής των ηχείων μας και ποια από αυτά φτιάχνονται στην χώρα προέλευσής τους.

Χαιρετω και εγω με τη σειρα μου την παρεα,και ηθελα να σας πω την αποψη μου.....Αναφερατε τοσες πολλες μαρκες ηχειων και δεν ειπατε τιποτε για την B&W.....Ακου τα m-1, 685, 686, εχουν παρει παρα πολυ καλες κριτικες.....εκτος επειδη δεν εχεις αναφερει τιποτα απο B&W δεν σε αγγιζουν ηχητικα.......

Λοιπόν,όπως λέει κι ένας φίλος εδώ μέσα η υπομονή είναι αρετή.-bye-
Εγώ όμως αυτή την "κυρία" δεν την είχα συναντήσει ποτέ...μέχρι τώρα,εκεί που κατέληγα και λόγο μπάτζετ στα focal sib & cub2 ή στα teufel consept s,και ύστερα από ώρες ακροάσεων reviews προτάσεων κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε (λες και θα αγόραζα σπίτι, anyway) έγινε το θαύμα.
Βρήκα μεταχείρω σε άριστη κατάσταση κι όπως προέκυψε στην πορία μόνο συγγενής δεν βγήκαμε,πήγα,τα πήρα μόλις τώρα,κι έχω μπροστά μου και τα κοιτάω :guitarist:
τα πολυπόθητα,Klipsch RF-62 & RF-10.:BDGBGDB55::party:

Eπ!!!καθόλου κουβά δεν πέσαμε.....στο κουπόνι δεν μου είχεις βάλει τα Klipcsh....εαν τα έβαζες θα πετύχαινα διάνα!!!
Γιάννη πας ταμείο :a0210:
Argi ευχαριστώ για την "κυρία" υπομονή :BDGBDGB53:
Και γενικά όλους για τις προτάσεις και την πολύτιμη βοήθεια σας :grinning-smiley-043

Αν δείτε πως ξεκίνησε το θέμα μου στην πρώτη σελίδα,και τι έψαχνα στην αρχή,θα καταλάβετε πως το μικρόβιο με κατέβαλε.
Βέβαια θα μου πείτε που πας ορέ καραμήτρο με το σονάκι str695 και το σαμπάκι yamaha,αλλά πιστεύω πως προσεκτικά και με υπομονή μέχρι το καλοκαίρι, να γίνει και η αλλαγή του ενισχυτή,αφού ενδιάμεσα θα έχει συμπληρωθεί το θέμα με τα δίπολα, ίσως RS-42.
Τώρα όμως θέλω τα φώτα σας γιατί απλώς κάθομαι και τα βλέπω.
Δυστυχώς το παιδί από όπου τα πήρα, τα είχε με διπλοκαλωδίωση και δεν είχε να μου δώσει τις γέφυρες.
Άρα τι κάνω αύριο που θα πάω να αγοράσω καλώδια;
Να τα συνδέσω κι εγώ έτσι ή να βρω αυτά τα γιοφύρια;Κι αν ναι που θα τα βρω;
Τι προτείνετε για τον συγκεκριμένο ενισχυτή http://reviews.cnet.com/av-receivers/sony-str-de695/4505-6466_7-20890414.html?tag=mncol;lst
πως θα ήταν προτιμότερο να κάνω;
Κάτι άλλο,να τα δηλώσω small or large σε σχέση με το subάκι μου;
Ή το σαμπάκι να το ξεχάσω;
Αυτές οι λίγες ερωτήσεις αλλά πολύ σημαντικές για την ώρα.
P.S.Νομίζατε ότι θα ξεμπερδεύατε έτσι εύκολα;:grandpa:

Aντωνη μου καλοριζικος!!-bye-Εννοείται οτι θα τα ακουσουμε live.
Oσο για το sub, κανε το απλο τεστακι. Μια ακροαση με small τα klipsch + sub, και μια με large ανευ. Αντε αγορινα μου!!!:BDGBGDB55:

Argi,

πριν ένα χρόνο περίπου είχα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τους στη Δανία. Λοιπόν άκουσε πως έχουν τα πράγματα. Ένας ανηχοϊκός θάλαμος για μετρήσεις των ηχείων (στον οποίο αξίζει αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία να μπεις), ένας ειδικός θάλαμος για τους drivers (όπου κατασκευάζουν και μετράνε tweeeters, woofers), μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση ξυλουργικών εργασιών (όπου φτιάχνουν τις διάφορες καμπίνες), ένας θάλαμος ηλεκτρονικών (όπου κατασκευάζουν τα crossovers, ενισχυτές κλπ.), τρεις αίθουσες ακρόασης διαφορετικού μεγέθους και διαφορετικής κατασκευής και 12 μηχανικοί και 2 ξυλουργοί, καθώς και ο για 20 χρόνια product manager της B&O.
Ωστόσο αυτό αφορά μόνο τα πρωτότυπα του κάθε μοντέλου, η μαζική κατασκευή και συναρμολόγηση γίνεται Κίνα, για αυτό άλλωστε ένα ηχείο 50 κιλών με στιβαρό δέσιμο καμπίνας, χωρισμένη το tweeter από τα woofers και με δύο 5 ιντσών και ενός 8 ιντσών στο πλάι woofers και λάκα στο εμπρόσθιο και πάνω μέρος βγαίνει μόνο 500 Ευρώ αναγραφόμενη λιανική.
Αν κάποιος πιστεύει ότι κατασκευάζεται εξολοκλήρου στη Δανία ή σε οποιοδήποτε άλλο Σκανδιναβικό κράτος όπου η ανεργία είναι στο 1% (και αυτό από τους ανθρώπους που αφήνουν τη δουλειά τους για να πάνε σε άλλη) και ο μισθός είναι εύκολα 3,000 το μήνα, τότε.....
Με τους μηχανικούς που συζητούσα, καθώς όλοι βγαίνουν από το τοπικό πανεπιστήμιο ακουστικής (όπου είναι και όλα τα κέντρα έρευνας των εργοστασίων) μου ανέλυσαν πως έχει
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι drivers για ακριβά τους μοντέλα είναι handmade στη Δανία.

Η σίτα σου πάντως πρέπει να έχει φτιαχτεί Κίνα.