Ηχεία

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχεία

Ο.Κ Βασίλη, ευχαριστώ! Πάντως νομίζω ότι δεν το έχουν στο site τους.

Δεν είχα όμως προσέξει ότι τα opera είναι 4Ω με min 3,2Ω. Οπότε δεν θα τα συνιστούσα για τον VSX-LX70 που έχει ο φίλος.

Εσύ Βασίλη τα έχεις με προ και τελικό οπότε δεν έχεις πρόβλημα.... -bye-

Στο site δεν τα εχουν και γενικα δεν το πολυενημερωνουν.

Καλά, από τον Μάιο που ψάχνεις δεν βρήκες ακόμη ηχεία να αγοράσεις;

Απ' αυτά που σου πρότεινα στο post #11 άκουσες κάποια;

Έχω ακούσει τα opera τα οποία ήταν πολύ καλά μπορώ να πω κ επίσης άκουσα και τα kef iq9. Βέβαια δε ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα kef iq9 και iq90.
Τα ίδια είναι?

Απλά θέλω να ακούσω και τα υπόλοιπα που μου προτείνεις.

Tα elac , FS 247 - CC 241 - BS 243 (που ειναι καταπληκτικα) βγαινουν παραπανω απο 3000 ευρω θαρρω

Re: Απάντηση: Re: Ηχεία

Δεν είχα όμως προσέξει ότι τα opera είναι 4Ω με min 3,2Ω. Οπότε δεν θα τα συνιστούσα για τον VSX-LX70 που έχει ο φίλος.

Εσύ Βασίλη τα έχεις με προ και τελικό οπότε δεν έχεις πρόβλημα.... -bye-

Και τα elac ειναι 4 ohm οποτε τα ακυρωνω?

..... Βέβαια δε ξέρω τι παίζει ακριβώς με τα kef iq9 και iq90.
Τα ίδια είναι?
....

Τα IQ9 είναι ο προκάτοχος των IQ90. Σχεδιαστικά δεν έχουν διαφορά, ακουστικά όμως τα IQ90 θεωρούνται καλύτερα.

IQ9:

darkapplelrg.jpg

IQ90:

Τελικά άκυρο. Δε θα επιλέξω τα artemis. Τα άκουσα κ αναμφίβολα είναι ηχείο που ότι του δώσεις βγάζει απλά μου φάνηκε πολύ "ήσυχο". Δε σας είχα διευκρινίσει πέραν από τις ταινίες ότι το είδος μουσικής που θα παίζουν τα ηχεία είναι πιο "μπιτάτο" δηλαδή dance progressive electro κ.τ.λ. Γι αυτό το λόγο λέω πως τα artemis είναι ήσυχα. Οπότε προς ποια κατεύθυνση να τείνω?
Προς JBL και Klipsch?

Απάντηση: Re: Ηχεία

Τελικά άκυρο. Δε θα επιλέξω τα artemis. Τα άκουσα κ αναμφίβολα είναι ηχείο που ότι του δώσεις βγάζει απλά μου φάνηκε πολύ "ήσυχο". Δε σας είχα διευκρινίσει πέραν από τις ταινίες ότι το είδος μουσικής που θα παίζουν τα ηχεία είναι πιο "μπιτάτο" δηλαδή dance progressive electro κ.τ.λ. Γι αυτό το λόγο λέω πως τα artemis είναι ήσυχα. Οπότε προς ποια κατεύθυνση να τείνω?
Προς JBL και Klipsch?

Με τα δεδομένα δικά σου κριτήρια και επειδή τυχαίνει να συμφωνώ μιά και ήμουν κάτοχος των Artemis και των Αίολων γιά αρκετό καιρό, σε βλέπω προς μεριά Klipch...αυτό που ζητάς απο τα ηχεία και δεν τα βρίσκεις στα Artemis εγω τα βρήκα στα Klipch.

Last edited:
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα!
Νεουδι στο χωρο του Home cinema και εχω και εγω τις απορίες μου. Αν ποσταρω σε λαθος θεμα διορθωστε με και συγχωρηστε με.
Πολυ προσφατα εκανα τις εξης αγορες για τον ηχο του σαλονιου μου.
Ενισχυτης YAMAHA RX-V365 5x100
και ηχεια:
2 μπροστινα MB QUART HD-F200 150W RMS στα 6Ω
2 surround CELESTION F10 70W στα 8Ω
και 1 κεντρικο CELESTION F35C 70W στα 8Ω.
Δεν αγορασα sub καθως η αληθεια ειναι πως τα μπασα των μπροστινων με ικανοποιησαν βλεποντας ταινια, καθως εχουν στο πλαι απο ενα woofer 20cm το καθενα.
Οι αποριες μου λοιπον ειναι οι εξης:
1ον.Πειραζει που τα μπροστινα μου ηχεια ειναι στα 6Ω και τα υπολοιπα στα 8? Μηπως υπαρχει θεμα στη διαχειρηση του ηχου απο τον ενισχυτη και δεν ακουω το σωστο αποτελεσμα?
2ον. Διαβασα καπου στο foroum πως τα δυο μπροστινα με το κεντρικο πρεπει να ταιριαζουν σχεδον απολυτα μεταξυ τους. Ισχυει αυτο? Και αν ναι μηπως πρεπει να προχωρησω στην αλλαγη καποιου απο τα ηχεια μου?
Να πω οτι τα μπροστινα τα επελεξα διοτι ηθελα να ακουω και μουσικη στην οποια μου αρεσουν τα εντονα μπασα.
και 3ον.Μηπως τα μπροστινα ειναι λιγο υπερβολικα για τον συγκεκριμενο ενισχυτη και εχω προβλημα καποια στιγμη ειτε με το ενα ειτε με το αλλο οπως να καψω κατι?
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων, ελπιζω να μην σας κουρασα και παλι καλως σας βρηκα-bye-

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Πειραζει που τα μπροστινα μου ηχεια ειναι στα 6Ω και τα υπολοιπα στα 8? Μηπως υπαρχει θεμα στη διαχειρηση του ηχου απο τον ενισχυτη και δεν ακουω το σωστο αποτελεσμα?

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η επιλογή της αντίστασης των ηχείων στο menu του ενισχυτή δεν έχει να κάνει με κάτι απ' αυτά που γράφεις. Επέλεξε στο menu του ενισχυτή ως αντίσταση την χαμηλότερη, δηλαδή τα 6Ω.

Διαβασα καπου στο foroum πως τα δυο μπροστινα με το κεντρικο πρεπει να ταιριαζουν σχεδον απολυτα μεταξυ τους. Ισχυει αυτο? Και αν ναι μηπως πρεπει να προχωρησω στην αλλαγη καποιου απο τα ηχεια μου?

Εχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ, ότι το ταίριασμα του κεντρικού είναι απ' τα σημαντικότερα πράγματα σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό συνήθως επιλέγουμε το κεντρικό ηχείο να είναι της ίδιας σειράς με τα κυρίως ηχεία L-R. Τώρα αν ταιριάζει το κεντρικό σου με τα κυρίως δεν μπορώ να το ξέρω. Εσύ θα πρέπει να το διαπιστώσεις.

Μηπως τα μπροστινα ειναι λιγο υπερβολικα για τον συγκεκριμενο ενισχυτη και εχω προβλημα καποια στιγμη ειτε με το ενα ειτε με το αλλο οπως να καψω κατι?

Αυτά τα ηχεία πρώτη φορά τα συναντώ. Από ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο βλέπω πως πρόκειται για αρκετά φθηνά ηχεία δαπέδου. Πάντως δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Ok ευχαριστώ πολύ. Πείτε μου μια πεντάδα από klipsch από Jbl k elac (ως 3000Ε) κ αν ξέρετε κ που να τα βρω για μια ακρόαση και επιτέλους να επιλέξω τι ηχεία να πάρω ;p
Ευχαριστώ και πάλι!

Elac
BS 244 x 4
CC 241 (κεντρικο)
Πληροφοριες: stepcom.gr

Για ποσα τετραγωνικα χωρο ?

Εχουμε γράψει αρκετές φορές εδώ, ότι το ταίριασμα του κεντρικού είναι απ' τα σημαντικότερα πράγματα σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Για το λόγο αυτό συνήθως επιλέγουμε το κεντρικό ηχείο να είναι της ίδιας σειράς με τα κυρίως ηχεία L-R. Τώρα αν ταιριάζει το κεντρικό σου με τα κυρίως δεν μπορώ να το ξέρω. Εσύ θα πρέπει να το διαπιστώσεις.

Αυτά τα ηχεία πρώτη φορά τα συναντώ. Από ένα πρόχειρο ψάξιμο στο διαδίκτυο βλέπω πως πρόκειται για αρκετά φθηνά ηχεία δαπέδου. Πάντως δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα.

Εσεις το εχετε γραψει, αλλα εγω δυστηχως σας ανακαλυψα αφου εκανα τις αγορες...
Υπαρχει καποιος τροπος ή ιδιαιτεριτητα με τον οποιο θα μπορουσα να διαπιστωσω ακουγοντας τα, αν και κατα ποσο ταιριαζουν τα μπροστινα με το κεντρικο?
Ουτε και πολυ φθηνα μπορεις να τα πεις αλλα φυσικα ουτε και ακριβα. Τα αγορασα 300 ευρω απο 450 που ηταν η τιμη τους γιατι ηταν εκθεσιακα και ειχαν και 2 μικρα σημαδακια. Παντως μπορω να πω πως ειμαι αρκετα ικανοποιημενος με τον ηχο τους ακουγοντας μουσικη, και ιδιαιτερα απο τις χαμηλες τους βλεποντας ταινια.
Αν επιλεξω στον ενισχυτη 6Ω τοτε τι γινετε με τα υπολοιπα ηχεια που ειναι στα 8Ω? Η επιλογη εχει να κανει με ολα τα ηχεια ετσι δεν ειναι? Η μηπως υπαρχει ρυθμιση για το καθε ζευγαρι ξεχωριστα?
Και κατι τελευταιο για να μη σας ξκουραζω αλλο...
Βαζοντας τον ενισχυτη να κανει μονος του τις μετρησεις και τις ρυθμισεις των ηχειων, αναγνωριζει και τα ohm τους με καποιο τροπο ή ζηταω πολλα?
Ευχαριστω πολυ και παλι:grinning-smiley-043

.......Αν επιλεξω στον ενισχυτη 6Ω τοτε τι γινετε με τα υπολοιπα ηχεια που ειναι στα 8Ω? Η επιλογη εχει να κανει με ολα τα ηχεια ετσι δεν ειναι? Η μηπως υπαρχει ρυθμιση για το καθε ζευγαρι ξεχωριστα?

Το νούμερο της αντίστασης που δηλώνουμε στον ενισχυτή μας, έχει να κάνει με την ενεργοποίηση του κυκλώματος προστασίας του ενισχυτή και με τίποτα άλλο. Δήλωσε αντίσταση 6Ω και απόλαυσε τις ταινίες και την μουσική σου.

Ρίξε μια ματιά και εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1042629&postcount=21

Βαζοντας τον ενισχυτη να κανει μονος του τις μετρησεις και τις ρυθμισεις των ηχειων, αναγνωριζει και τα ohm τους με καποιο τροπο ή ζηταω πολλα?
Ευχαριστω πολυ και παλι:grinning-smiley-043

Οχι, δεν γίνεται αυτό....