Ηχειάκια

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καταρχάς την καλησπέρα μου σε όλους.
Ας κάνω και εγώ μερικές ερωτήσεις για ηχεία. Είχα ανοίξει και στη κατηγορία με το home cinema αλλά δεν πήρα πολλές απαντήσεις επομένως λεώ να δοκιμάσω και εδώ.
Καταρχάς να ξεκινήσω με τον χώρο. Είναι ορθογώνιος περίπου στα 25-30 τετραγωνικά. Αυτό που θέλω είναι να κάνω σε αυτό τον χώρο ένα Dedicated home cinema αλλά με ένα σύστημα που να μπορώ να ακούω μουσική καλά.
Ενισχυτής υπάρχει ο 1909 αλλά σύντομα θα αλλαχθεί (ευτυχώς ότι δεν χρειάζομαι έχω φιλαράκια και τα στέλνω προς αυτούς) με τον 2309. (απλά είμαι άπληστος και θέλω τα παραπάνω watt ισχύος του 2309).
Τη θέση του player θα έχει ένα Blu-ray της panasonic (το 55αρι) το οποίο σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ως πηγή και για τις μουσικές μου ακροάσεις μέχρι να πάρω κάποιο καλό cd player.
Το πρόβλημά μου φυσικά είναι τα ηχεία. Αυτά που σκέφτομαι ως τώρα είναι τα Yamaha Soavo-01 και τα Audio Spectrum Artemis ή Athena. Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά ή φυσικά και τις προτάσεις σας για κάποιο διαφορετικό ηχείο στα ίδια περίπου χρήματα με αυτα (1500 ευρώ).
Βασική προυπόθεση να υπάρχει και κεντρικό στη σειρά γιατί όπως ανέφερα θα χρησιμοποιηθεί και για Home Cinema. Να αναφέρω επίσης ότι σκοπεύω να αγοράσω και ένα subwoofer επομένως το βαθύ χαμηλό που απαιτείται για το Home cinema θα το παίρνω από εκεί και δεν επηρεάζει την αγορά των ηχείων. Φυσικά όσο χαμηλότερα τόσο καλύτερα.
Η άλλη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω. Πιστεύετε πως αν συνδέσω πάνω στο ηχείο και δικάναλο ενισχυτή μαζί με τον πολυκάναλο (περί στα 400 ευρώ) να πάρω πολύ καλύτερο ήχο από ότι με τον Denon?
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Τα Yamaha είναι εντυπωσιακά, αλλά πιστεύω ότι μια πεντάδα ίδια μικρά AudioSpectrum βάσης (τα Eros δεν είναι; ) θα είναι πολύ πιο καλά. Το κροσοβερ προς το σαμπ νομίζω ότι μπορεί να μπει στα 80Hz και να μην έχεις ανάγκη από κολώνες μπροστά.

Όσο για πηγή, δοκίμασε πρώτα το Panasonic, μετά βάλτου ένα καλό DAC (επιπέδου Benchmark) και μόνο αν ούτε κι αυτό σε ικανοποιεί κοίτα για πηγή.

Εχεις δίκιο για τα βάσης. Ναι τα Eros είναι αν θυμάμαι και εγώ καλά. Γλυτώνω και αρκετά λεφτά έτσι σε σχέση με τα ηχεία δαπέδου. Ευχαριστώ για την πρότασή σου. Το crossover και εγώ στα 80 το σκεφτόμουν να το βάλω. Λογικά θα είναι μια χαρά εκεί. Άλλες ιδέες για ηχεία παιδιά?
Και αν γνωρίζει και κάποιος για ενισχυτή και αν μπορώ να συνδέσω δύο ενισχυτές πάνω στο ηχείο θα βοηθήσει πολύ.

Επειδή συχνά τα ηχεία έχουν 4 εισόδους (2+2) σκεφτόμουν να συνδεσω τις δύο στον Denon και τις άλλες δύο σε έναν δικάναλο και ανάλογα με το τί ακούω διαλέγω και ενισχυτή. Διπλοενίσχυση είναι? Μήπως μπορείς να μου δώσεις το link με το thread που συζητάτε το θέμα που αναφέρεις?

Όχι, οι διπλές μπόρνες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συνδέσεις δύο ενισχυτές με τον τρόπο που θέλεις.
Τα δυο λινκ είναι στο προηγούμενο post!

Και άλλα δύο ηχεία που σκέφτηκα και θα προσπαθήσω να ακούσω σήμερα...σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής. Mission m35i και Quad 22L. Έχει κάποιος άποψη για αυτά?
Φυσικά εμπιστευόμαστε όλοι μόνο τα αυτιά μας αλλά πάντα και μια δεύτερη γνώμη είναι καλή και ευπρόσδεκτη.

Αν και μάλλον μιλάω και λίγο μόνος μου θα συνεχίσω :Ρ Μάπα το καρπούζι με τα mission και τα quad. Για μουσική δεν μου άρεσαν ούτε τα μεν ούτε τα δε. Με τα Quad ειδικά απογοητεύτηκα πλήρως. Τελικά μάλλον για τα Soavo με βλέπω αλλά άρχισα να έχω ενδοιασμούς με τον χώρο. Μήπως είναι λίγο μεγάλα ηχεία για τα τετραγωνικά αυτά. Καμμιά γνώμη?

τα εχεις ακουσει τα suavo?αν ναι με τι ενισχυτικα?παιζει μεγαλο ρολο.αν τα ακουσεις με καποιο καλο δικαναλο ενισχυτη μπορει να απογοητευτεις αργοτερα ακουγοντας τα με τον δικο σου.σαν κατοχος audio spectrum αν και εχω τα zanadu,μπορω να σου πω οτι ειναι αρκετα απαιτητικα σε συνοδα μηχανηματα και ισως δεν ειναι καλο ταιρι για ενα σχετικα φτηνο πολυκαναλο ενισχυτη

Τα άκουσα τα Soavo αλλά έλα που έχω κολλήσει και δεν θυμάμαι τη μάρκα του ενισχυτή. Ήταν πάντως πραγματικά δικάναλος και ο ήχος τους μου άρεσε. Τα άκουσα και με Denon πολυκάναλο, σίγουρα όχι τόσο καλό αποτέλεσμα, αλλά και πάλι αξιοπρεπές ήταν. Αν θυμάμαι καλά Denon 3808. Έχω γυρίσει τόσα μαγαζιά τις τελευταίες μέρες που πραγματικά έχω ξεχάσει που έχω ακούσει τι και με τι. Το κακό είναι ως τώρα ότι τίποτα δεν έχω δει, η μάλλον ακούσει, που πραγματικά να με ενθουσιάσει. Επόμενο ηχείο που σκέφτηκα να ακούσω τώρα είναι τα totem rainmaker (αν θυμάμαι σωστά το μοντέλο). Να δω που θα τα βρω και αυτά. Trooper τα audio spectrum με τί ενισχυτικά τα παίζεις? Είσαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα? Γιατί τελευταία όλο και περισσότερο γυροφέρνει στο μυαλό μου να κρατήσω τα Klipsch που έχω ήδη για home cinema και να κάνω δεύτερο σύστημα έστω και σχετικά φθηνό, για μουσική.

... Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για αυτά ή φυσικά και τις προτάσεις σας για κάποιο διαφορετικό ηχείο στα ίδια περίπου χρήματα με αυτα (1500 ευρώ)...

Οι προτασεις μου για δικαναλο ηχο, απο home cinema δε γνωριζω: Vienna Acoustics, Proac, Castle, Epos. Aκουσε βασης και δαπεδου και αποφασισε.

Πολύ ωραία Κώστα. Μου έδωσες αρκετό υλικό για ψάξιμο :smile: Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω ότι και κάπου είδα μια προσφορά στις αγγελίες για Epos πλάκα πλάκα. Θα ξεκινήσω από εκει. Ομολογώ ότι την Vienna Acoustics πρώτη φορά την ακούω ως εταιρεία. Μήπως έχεις καμμιά ιδέα για το που υπάρχουν να τα ακούσω?

Κανόνισα ακρόαση για αύριο στην αντιπροσωπεία...ας ελπίσουμε να είναι το τυχερό μου. Θα ακούσω τα μικρά και τα bach (δαπέδου). Για να δούμε. Παίδες ευχαριστώ πολύ για την έως τώρα βοήθεια. Αν έχετε και άλλες προτάσεις φυσικά καλοδεχούμενες. Όπως και προτάσεις για ενισχυτή γιατί τελικά αποφάσισα για ξεχωριστά συστήματα.
Ευχαριστώ και πάλι.

Απάντηση: Re: Ηχειάκια

Αν και μάλλον μιλάω και λίγο μόνος μου θα συνεχίσω :Ρ Μάπα το καρπούζι με τα mission και τα quad. Για μουσική δεν μου άρεσαν ούτε τα μεν ούτε τα δε. Με τα Quad ειδικά απογοητεύτηκα πλήρως. Τελικά μάλλον για τα Soavo με βλέπω αλλά άρχισα να έχω ενδοιασμούς με τον χώρο. Μήπως είναι λίγο μεγάλα ηχεία για τα τετραγωνικά αυτά. Καμμιά γνώμη?

Σαν κάτοχος Audio Spectrum μπορώ να σού πω άκουσε οτιδήποτε άλλο θέλεις για να κάνεις έρευνα αλλά τελικά πήγαινε και πάρε AS και δεν θα το μετανιώσεις.

Τα Audio Spectrum δεν τα έχω απορρίψει φυσικά. Ως τώρα αυτά και τα Soavo μάλλον είναι τα καλύτερα που έχω ακούσει. Θα δείξει. Ακόμα είμαι στη φάση της έρευνας αν και δεν έχω πολύ χρόνο. Μέχρι τέλος άλλης βδομάδας πρέπει να έχω αποφασίσει. Δεν γίνεται να είναι το σπίτι μπάχαλο με καινούρια έπιλα, ενισχυτές, καναπέδες και να μην φτάχνω το δωματιάκι μου :smile:

τα zanadu μου τα εχω πανω σε ενα cav a-10.στον προηγουμενο χωρο μου ημουν αρκετα ευχαριστημενος.απο τοτε που μετακομισα σε πολυ μεγαλυτερο χωρο,σαλονι 35-40 τετραγωνικα ψηλοταβανο και ενιαιο με σοφιτα μου λειπει αρκετα το μπασο και το σωμα στον ηχο.εδω και κατι μηνες σκεφτομαι η να παρω sub η να τα αλλαξω για τον παραπανω λογο και αλλον ενα ακομη.λογω των ακουσματων μου κατα βαση metal και μαλιστα 80's,θα ηθελα να δοκιμασω καποιο ηχειο με χαρακτηρα που να ταιριαζει σε αυτην την
μουσικη και να μην εκθετει τις αδυναμιες αυτων των ηχογραφησεων.τα zanadu ειναι πολυ αποκαλυπτικα και εχουν αρχισει να με κουραζουν