Άκουσα σήμερα τα Vienna Haydn, προσπάθησα και τα Back και τα Mozart αλλά τζίφος. Όχι ιδιάτερα εξυπηρετικός ο ιδιοκτήτης αν και ιδιαίτερα συμπαθητικός. (πώς κατάφερε να μου γίνει συμπαθής χωρίς πολύ καλή εξυπητέρηση, ακόμα δεν κατάλαβα). Αλλά τα σκασμένα τα ηχεία παίζουν. Άν και τα άκουσα με σύνοδα μηχανήματα πολλών χιλιάδων ευρώ (παρόλο που θεώρησα λογικό όταν του είπα ότι είμαι διατεθημένος να δώσω το πολύ 1500 ευρώ για τα ηχεία και ότι έχω πολυκάναλο ενισχυτή, ότι θα έπρεπε να τα στήσει με ανάλογα μηχανήματα και όχι με 3000 ευρώ cd και σετ προ-τελικού που όταν τον ρώτησα πόσο έχει μου είπε "άστο...πολλές χιλιάδες"). Πολύ μουσικά και καθαρά ηχεία. Εξαφανίζονταν πλήρως στο χώρο. Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν ότι αδιαφόρησα πλήρως για αυτά. Άκουγα τη μουσική και όχι τα ηχεία. Στο μυαλό μου υπήρχε ξεκάθαρα η θέση των οργάνων στη σκηνή. Τα μεσαία τους πολύ καθαρά και φυσικά όπως και οι φωνές. Το ίδιο και τα tweeter τους. Καθόλου τσίριγμα αλλά σε άφηναν να ακούσεις το όργανο όπως ακριβώς έπαιζε. Σίγουρα σε home cinema δεν είναι αυτό που ψάχνει κανείς. Αλλά σαν μουσική ξεπέρασε ότι,δήποτε είχα ακούσει αυτές τις μέρες. Μακαρί να μπορούσα να τα ακούσω με πιο φθηνά μηχανήματα αλλά η απόφαση παρθηκε. Ξεχωριστά συστήματα. Θα κρατήσω τα Klipsch για home cinema και ελπίζω ο denon να τα βοηθήσει. Άλλωστε το πρόβλημα που είχα με τον yamaha ήταν τα ρεύματα που δεν έδινε και πάμε για σύστημα μουσικής ξεχωριστό. Τα ηχεία είναι φιξαρισμένα και θα είναι τα Haydn ή τα bach (μπορεί και τα mozart αλλά δύσκολο). Πρόταση για ενισχυτή και πηγές τώρα παιδιά και μια ερώτηση προς τους operators. Να ανοίξω καινούριο θέμα στις ανάλογες κατηγορίες ή να συνεχίσω αυτό?
Εδώ να ευχαριστήσω κιόλας όσους βοήθησαν με τις προτάσεις τους και τις ιδεές τους. Thanks guys!!!