Ηχειάκια

Ευχαριστώ DomieMic65. Θα τα ακούσω και αυτά. Και αν είναι πολύ πάνω από τα χρήματα που θέλω να δώσω αλλά είναι όντως καλά απλά όπως είπες θα καθυστερήσω λίγο κεντρικό και πίσω.

Άκουσα σήμερα τα Vienna Haydn, προσπάθησα και τα Back και τα Mozart αλλά τζίφος. Όχι ιδιάτερα εξυπηρετικός ο ιδιοκτήτης αν και ιδιαίτερα συμπαθητικός. (πώς κατάφερε να μου γίνει συμπαθής χωρίς πολύ καλή εξυπητέρηση, ακόμα δεν κατάλαβα). Αλλά τα σκασμένα τα ηχεία παίζουν. Άν και τα άκουσα με σύνοδα μηχανήματα πολλών χιλιάδων ευρώ (παρόλο που θεώρησα λογικό όταν του είπα ότι είμαι διατεθημένος να δώσω το πολύ 1500 ευρώ για τα ηχεία και ότι έχω πολυκάναλο ενισχυτή, ότι θα έπρεπε να τα στήσει με ανάλογα μηχανήματα και όχι με 3000 ευρώ cd και σετ προ-τελικού που όταν τον ρώτησα πόσο έχει μου είπε "άστο...πολλές χιλιάδες"). Πολύ μουσικά και καθαρά ηχεία. Εξαφανίζονταν πλήρως στο χώρο. Αυτό που μου έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν ότι αδιαφόρησα πλήρως για αυτά. Άκουγα τη μουσική και όχι τα ηχεία. Στο μυαλό μου υπήρχε ξεκάθαρα η θέση των οργάνων στη σκηνή. Τα μεσαία τους πολύ καθαρά και φυσικά όπως και οι φωνές. Το ίδιο και τα tweeter τους. Καθόλου τσίριγμα αλλά σε άφηναν να ακούσεις το όργανο όπως ακριβώς έπαιζε. Σίγουρα σε home cinema δεν είναι αυτό που ψάχνει κανείς. Αλλά σαν μουσική ξεπέρασε ότι,δήποτε είχα ακούσει αυτές τις μέρες. Μακαρί να μπορούσα να τα ακούσω με πιο φθηνά μηχανήματα αλλά η απόφαση παρθηκε. Ξεχωριστά συστήματα. Θα κρατήσω τα Klipsch για home cinema και ελπίζω ο denon να τα βοηθήσει. Άλλωστε το πρόβλημα που είχα με τον yamaha ήταν τα ρεύματα που δεν έδινε και πάμε για σύστημα μουσικής ξεχωριστό. Τα ηχεία είναι φιξαρισμένα και θα είναι τα Haydn ή τα bach (μπορεί και τα mozart αλλά δύσκολο). Πρόταση για ενισχυτή και πηγές τώρα παιδιά και μια ερώτηση προς τους operators. Να ανοίξω καινούριο θέμα στις ανάλογες κατηγορίες ή να συνεχίσω αυτό?
Εδώ να ευχαριστήσω κιόλας όσους βοήθησαν με τις προτάσεις τους και τις ιδεές τους. Thanks guys!!!

Last edited:
Τα Vienna ειναι πολυ καλη περιπτωση γιατι ισορροπουν αναμεσα στο ζεστο και στον ακριβη ηχο. Οποιο και οποτε εχω ακουσει απο αυτη τη σειρα μου εχει αρεσει. Επισης ειναι ευκολα στην οδηγηση και παιζουν καλα και με λαμπα και με τρανζιστορ. Απο το Haydn μεχρι το Mozart υπαρχει μια μεγαλη οικονομικη διαφορα οποτε μην αγορασεις πριν ακουσεις. Δωσε οσα μπορεις τωρα για ηχεια και στο μελλον αφου ψαχτεις, αποφασιζεις για ενισχυτη. Εκτος του οικονομικου, δωσε προσοχη αν ενα μεγαλυτερο (απο το Haydn ηχειο) μπορει να παιξει στο χωρο σου.

Για το Mozart η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα αποδώσει. Λογικά όμως το Bach θα αποδώσει. Τα haydn τα άκουσα σε έναν χώρο σχεδόν σαν τον δικό μου (ίσως ελάχιστα πιο μεγάλο) και ενώ τον γέμιζαν ήθελε ένα σχετικά μεγαλύτερο ηχείο για να πεις πως γεμίζει πραγματικά τον χώρο. Ας όψεται η σχετική απροθυμία να βάλει και κάποιο άλλο ηχείο...αν και του το ζήτησα να βάλει και τα mozart (τα bach ενώ είχα μιλήσει δεν τα έβαλε γιατί ήταν πακεταρισμένα) για να δω διαφορές από τα haydn μου είπε..."δεν έχει νόημα...τα mozart είναι όπως και τα haydn με καλύτερο μπάσο. Αν σου αρέσει ένα ηχείο της εταιρείας θα σου αρέσουν όλα...διατηρεί την ίδια φιλοσοφία και ηχητική χροιά σε όλα τα μοντέλα της". Ας όψεται που ήταν συμπαθέστατος κατά τα άλλα ο κερατούκλης αν και μάλλον βαριόταν να εξυπηρετήσει.

Επειδή δεν ξέρω αν επιτρέπεται να λέμε τιμές σου έχω στειλει p.m.

στα 1090 ευρώ τότε τα haydn, 1490 τα bach, 2100 τα mozart, 2900 τα baby beethoven και 3900 τα beethoven. Πλήρης ενημέρωση δεν μπορείτε να πείτε!!!

Τιμές λιανικής από την αντιπροσωπεία. Αν και από ότι κατάλαβα αυτός τα φέρνει αυτός τα πουλάει. Τον ρώτησα για μαγαζιά που συνεργάζονται μαζί του...απάντηση δεν πήρα

Τιμές λιανικής από την αντιπροσωπεία. Αν και από ότι κατάλαβα αυτός τα φέρνει αυτός τα πουλάει. Τον ρώτησα για μαγαζιά που συνεργάζονται μαζί του...απάντηση δεν πήρα

Το συγκεκριμενο μαγαζι ειναι η αντιπροσωπεια, οτι αντιπροσωπευει δε θα το βρεις πουθενα αλλου στην Ελλαδα, δε συνεργαζεται με κανεναν. Επισης οι τιμες ειναι τελικες, δεν αλλαζουν.

Στη χαλκοκονδύλη δίπλα στη ΔΕΗ, πουλιέται ένα ζευγάρι mοzart ή mozart grand με τιμή (αν δεν κάνω λάθος) κάτω του 1000ρικου.

Αν κάνω λάθος σορι και μη βαράτε.

Λάθος ή όχι θα το τσεκάρω από βδομάδα. Ευχαριστώ για την πληροφορία.