[ΗΧΕΙΟ] κουτι/κρος ?

gfle

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,282
Αθήνα
Εχω τα εξης ....
2 x TW025M1
2 x HT130G8
και χωρο γυρω στα 50τμ2.

Τιποτα απο τα παραπανω δεν μπορει να αλλαξει.
Ιδεες?

(καλα, στο καπακι και δευτερο θεμα για ηχεια? θα παθουμε υπεροξυγονωση!):flipout:

Εχω τα εξης ....
2 x TW025M1
2 x HT130G8
και χωρο γυρω στα 50τμ2.

Τιποτα απο τα παραπανω δεν μπορει να αλλαξει.
Ιδεες?

(καλα, στο καπακι και δευτερο θεμα για ηχεια? θα παθουμε υπεροξυγονωση!):flipout:

...Ωπ ! ...νάταμας

Ελα ρε Γιώργη , Καλημέρα -bye-
Λοιπόν , θα μοιράσουμε τα project με τον ΘεοΘαν
Αλλά λίγη υπομονή θα τήν έχετε

PS
Εντάξει μέν , αλλά μήν περιμένεις 5 ιντσες να σου γεμίσουν 50 τμ , πάντως οι μονάδες είναι καλές και ειδικά το τουϊτερ

Γεια σας χωριανοι!
Το γουφερ ειναι αυτο http://www.cadaudio.dk/ht130g8.pdf
(Coated paper)
Τα τετραγωνικα μπορει να ειναι και λιγοτερα (εως τα μισα). Θα μετρησω και θα σας πω.
Υπομονη εχω μπολικη γιατι εχω ελαχιστο ελευθερο χρονο.
Το ζητουμενο ειναι φυσικα να παιξει "καλα" και δυνατα αλλα ακομα πιο πολυ η κουβεντα και η γνωση, μεσα απο την πορεια της σχεδιασης!

Λοιπόν μετά απο μερικές εξομοιώσεις , ανεβάζω τήν επικρατέστερη
Καλή αντοχή σε ισχύ (μέσα στα λογικά ορια μεταξύ απόκρισης / χαμηλό )
Αρκετά μεγάλη μπάφλα με σκοπό αν τοποθετηθεί ΚΑΙ κοντά σε κάποιο πίσω / πλάϊ τοίχο να κερδίσουμε και 2-3 dB απο τήν απώλεια τής μπάφλας και επίσης να μήν χρειαστεί να κουρέψουμε πολύ τήν απόκριση απο 200Hz και πάνω , κερδίζοντας παράλληλα ευαισθησία και έτσι δέν θα καταστρεψουμε το Q του τουΪτερ (ανγκαστικά χρησιμοποιόντας πολύ μεγαλη αντίσταση σε σειρά - βέβαια ακόμα κι έτσι θα το παλέψουμε ...)

Οπότε , σχολιασμός , άλλες γνώμες κλπ απο τούς χωριανούς (συνήθεις υπόπτους ) και προχωράμε , αργά αλλά σταθερά

Attachments

• glfeAUDAXht130g8.jpg
    glfeAUDAXht130g8.jpg
    81.6 KB · Views: 101
Καλημερα και παλι.
Πρωτα απ'ολα ευχαριστω!

Μια χαρα φαινεται. Το πρασινο ιχνος ειναι το group delay?
Η μπαφλα ειναι λιγο μεγαλιτερη απο το γουφερακι. Σκεφτομουν μηπως μεγαλυτερη δωσει λιγο χαμηλο ακομα.

Μονωτικα? Ακρυλικη βατα χαλαρη??

Re: Απάντηση: [ΗΧΕΙΟ] κουτι/κρος ?

Καλημερα και παλι.
Πρωτα απ'ολα ευχαριστω!

Μια χαρα φαινεται. Το πρασινο ιχνος ειναι το group delay?
Η μπαφλα ειναι λιγο μεγαλιτερη απο το γουφερακι. Σκεφτομουν μηπως μεγαλυτερη δωσει λιγο χαμηλο ακομα.

Μονωτικα? Ακρυλικη βατα χαλαρη??

Κόκκινο η μονάδα
Πράσινο ο σωλήνας
Κίτρινο η συνολική μονάδα+σωλήνας
Λιγο μεγαλύτερη μπάφλα , μόνο εξωτερικά αν θές να τή κανεις (με λόγο 1:1.67) για να μήν αλλάξουν οι εσωτερικές και η συνάρτηση ογκου-πλευρών

Το μονωτικό στήν περίπτωση αυτή θα είναι μπόλικο τουλάχιστον 100gr μαλλί αρνιού ή 125-140gr ακρυλική βάτα για να κρατήσει το μεσοχαμηλό και να μήν έχει προβλήματα χοάνης

Παρακαλώ Γιώργο (εννοείται )
Καλημέρα

Μαλιστα. Καλως.
Αυτο το 1,67 κατι μου θυμιζει. Ειναι το golden ratio?
Αλλη ερωτηση τωρα, για κατι που παντα με μπερδευε.
Πως βαζω το μονωτικο? Οπως λαχει? Δεν βαζω καθολου στη μπαφλα? Υπαρχουν καποιοι κανονες/τυφλοσουρτης?

Χαλαρα, ε? Και αυριο μερα ειναι!:music-smiley-004:

(ο χωρος ειναι γυρω στα 35τμ2)

Last edited:
Καλημέρα σε όλους.

Για το θέμα της σχεδίασης δεν μπορώ να πω και τίποτα (αφού ελάχιστα έως τίποτα ξέρω...), φαντάζομαι όμως πως ο Μ.ΤΖ. ε, κάτι θα καταφέρει να κάνει... :grandpa::beee:-bye- (με έμφαση στη μαγκούρα...:flipout:).

Βλέποντας όμως το woofer μου ξύπνησαν κάτι εφιάλτες από ενάμιση χρόνο πριν όταν έφτιαχνα τα Nimiel.

Με την, φαντάζομαι προφανή, προϋπόθεση της flush mounted τοποθέτησης των μεγαφώνων στη μπάφλα, η κατασκευή της συγκεκριμένης πατούρας είναι μάλλον ΠΙΚΡΑ.

4 τόξα R101mm (επάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά) με κέντρα 29,75mm από το κέντρο του woofer (αντιδιαμετρικά όμως) και επιπλέον άλλα 4 τόξα R40mm
διαγώνια με κέντρα που????? :frusty: Προσωπικά δεν μπορώ να το βγάλω από το σχέδιο της Audax έτσι πρόχειρα. Μάλλον πρέπει να το βάλω σε σχεδιαστικό για να βγει.

Τι καλά να ήταν όλα τα σασί των μεγαφώνων κυκλικά... Αυτή η Audax ρε γμτ, λες και το έκανε επίτηδες...

Υ.Γ. Τα ανωτέρω βέβαια αναιρούνται εάν μου έχει ξεφύγει κάτι και αποδειχτώ :damnyou:

Καλημερα και παλι

1) Αυτο το 1,67 κατι μου θυμιζει. Ειναι το golden ratio?

2) Πως βαζω το μονωτικο? Οπως λαχει? Δεν βαζω καθολου στη μπαφλα? Υπαρχουν καποιοι κανονες/τυφλοσουρτης?

Στις παραπανω ερωτησεις βαζω και τις εξης.

3) Τα μεγαφωνα και ο σωληνας ειναι αναγκαιο να ειναι στην ιδια ευθεια?

4) Τι αποσταση πρεπει να εχει το τουιτερ απο το γουφερ?

Αντε, παμε για τουτοριαλ!! :guitarist:

Μαλιστα. Καλως.
Πως βαζω το μονωτικο? Οπως λαχει? Δεν βαζω καθολου στη μπαφλα? Υπαρχουν καποιοι κανονες/τυφλοσουρτης?

Ναί το 1.67 είναι ένα απο τα 5-6 golden που χρησιμοποιούνται

Το μονωτικό θα μπρεί σε ολο το κουτί εσωτερικά , ένα στρώμα 4 περίπου cm (αν μιλάμε για μαλλί αρνιού ) , εκτός απο τή μπάφλα και εκεί που κοιτάει το πίσω μέρος του σωλήνα (σε μιά εκταση πχ 10 Χ 10

Μαλιστα. Καλως.

Το μονωτικό θα μπεί σε ολο το κουτί εσωτερικά , ένα στρώμα 4 περίπου cm (αν μιλάμε για μαλλί αρνιού ) , εκτός απο τή μπάφλα και εκεί που κοιτάει το πίσω μέρος του σωλήνα (σε μιά εκταση πχ 10cm Χ 10cm

Μαλιστα. Καλως.

Το μονωτικό θα μπεί σε ολο το κουτί εσωτερικά , ένα στρώμα 4 περίπου cm (αν μιλάμε για μαλλί αρνιού ) , εκτός απο τή μπάφλα και εκεί που κοιτάει το πίσω μέρος του σωλήνα (σε μιά εκταση πχ 10cm Χ 10cm

Μαλιστα. Καλως.

Εντάξει, νομίζω πρέπει να το εμπέδωσε!:flipout:

Καλά - καλά θα σε φτιάσω εσένα -bye- :grinning-smiley-043

Συγγνώμη ρε παιδιά , ούτε που κατάλαβα οτι μπήκε τόσες φορές το ιδιο μήνυμα , σε μένα διπλό post έδειξε και το διόρθωσα σβήνοντάς το , εν τω μεταξύ χάθηκε κι ένα μήνυμα που απαντούσα στον Γιώργο στίς επόμενες ερωτήσεις
Τέσπα , αύριο με το καλό ...
Καληνύκτα