Ηχειο single driver

Η γραμμή που είναι χαμηλότερα από τις 2 κάτω από τα 100 ΗΖ (κανονικά είναι κίτρινη αλλά μάλλον παρασυμπίεσα την εικόνα..). Η πράσινη είναι το κουτί σου με ρεφλέξ συντονισμένο στους 30. Έχει σχεδόν 3 db παραπάνω στους 50. Δεν είναι και λίγο..

http://www.seas.no/images/stories/prestige/pdfdatasheet/fa22rcz_appnote.pdf
H απόκριση που δίνει η seas ειναι για κλειστό στα 60 λίτρα, το προτείνει κιολας
θεωρώ οτι παιζει καλυτερα σε ρεφλέξ, μια που εφτιαξα μερικά κουτιά, σε λίγο περισσότερα λίτρα.
Μην βλέπετε μονο την απόρκιση του προγράμματος.
Θα δεις ενα κυκλωματάκι LR που χρησιμοποιεί...δεν δουλεύει, ειναι σαν και αυτά που δίνει η fostex :flipout::flipout:

Y.Γ. Κώστα όταν το αποφασίσεις θα φτιάξουμε δύο ''τζάκια'' παραλλαγή
σιγά...οι περισσοτεροι δεν τα ανάβουν (αν και τώρα...αλλάζουνε τα πραματα)
Μια χαρά....και κάτω απο 40 κύκλους σε πάω
έχω και ωραίο εντοιχισμό για τα μεσαία και ψηλά
Θα βάλεις όμως δύο ηχειακια της πλάκας...υπολογιστή...χωρις καλώδια, μονο ντεκορ
και θα λες οτι παιζουν αυτά ασύρματα!!!!:ADFADF1:

Θα τα φτιάξουμε, φυσικά. Όταν - ή ακριβώς για - να με χωρίσει το έτερον ήμισυ.
Δε λέμε βρε συ ότι τα προγράμματα πέφτουν 100% μέσα (αν και το Hornresp στις κόρνες απέχει ούτε 5% από την πραγματικότητα), αλλά είναι καλές πρώτες προσεγγίσεις για την περίπτωσή του.

Ούτως ή άλλως τα λίτρα είναι λίγα. Εγώ στη θέση του θα ένωνα τις καμπίνες ανα 2 -έχει 4 - και θα έκανα 2 κουτιά των 120 λίτρων. Πολύ πιο κατάλληλος όγκος για όλα αυτά που θέλει να κάνει.

Re: Απάντηση: Ηχειο single driver

Τετοιες εποχές...και τα διαζύγια μειώθηκαν
γιαυτό σου λεω να το φέρεις σε τζάκι....θα κάνει ατμόσφαιρα, θα έχει ζεστές χροιές!
και από κατασκευή... απόρθητη:drummer:

Υ.Γ. Ωραία ιδέα αυτη με τα δύο κουτιά ενωμένα...σε αυτη τη περίπτωση πάμε για άλλα!!!:smash:

Η γραμμή που είναι χαμηλότερα από τις 2 κάτω από τα 100 ΗΖ (κανονικά είναι κίτρινη αλλά μάλλον παρασυμπίεσα την εικόνα..). Η πράσινη είναι το κουτί σου με ρεφλέξ συντονισμένο στους 30. Έχει σχεδόν 3 db παραπάνω στους 50. Δεν είναι και λίγο..
Ευχαριστω. Μπορεις να μου πεις διαμετρο και μηκος του ρεφλεξ;

http://www.seas.no/images/stories/prestige/pdfdatasheet/fa22rcz_appnote.pdf
H απόκριση που δίνει η seas ειναι για κλειστό στα 60 λίτρα, το προτείνει κιολας
θεωρώ οτι παιζει καλυτερα σε ρεφλέξ, μια που εφτιαξα μερικά κουτιά, σε λίγο περισσότερα λίτρα.
Μην βλέπετε μονο την απόρκιση του προγράμματος.
Θα δεις ενα κυκλωματάκι LR που χρησιμοποιεί...δεν δουλεύει, ειναι σαν και αυτά που δίνει η fostex :flipout::flipout:

Y.Γ. Κώστα όταν το αποφασίσεις θα φτιάξουμε δύο ''τζάκια'' παραλλαγή
σιγά...οι περισσοτεροι δεν τα ανάβουν (αν και τώρα...αλλάζουνε τα πραματα)
Μια χαρά....και κάτω απο 40 κύκλους σε πάω
έχω και ωραίο εντοιχισμό για τα μεσαία και ψηλά
Θα βάλεις όμως δύο ηχειακια της πλάκας...υπολογιστή...χωρις καλώδια, μονο ντεκορ
και θα λες οτι παιζουν αυτά ασύρματα!!!!:ADFADF1:
Δηλαδη το εχεις ακουσει το μεγαφωνο. Εχω και εγω τζακι. Σε ποιο υψος της καμιναδας πρεπει να βαλω το 206 για να γινει FLH;

Δε λέμε βρε συ ότι τα προγράμματα πέφτουν 100% μέσα (αν και το Hornresp στις κόρνες απέχει ούτε 5% από την πραγματικότητα), αλλά είναι καλές πρώτες προσεγγίσεις για την περίπτωσή του.

Ούτως ή άλλως τα λίτρα είναι λίγα. Εγώ στη θέση του θα ένωνα τις καμπίνες ανα 2 -έχει 4 - και θα έκανα 2 κουτιά των 120 λίτρων. Πολύ πιο κατάλληλος όγκος για όλα αυτά που θέλει να κάνει.
Δεν γινεται γιατι εχουν και τα τεσσερα τρυπες για οκταιντσα και ειναι και κολλημενα και καρφωμενα. Εκτος κι αν βαλω παθητικους ακτινοβολητες.

καλησπερα παιδια..που θα μπορουσα nα βρω σχεδια απο καμπινα για aperiodic visaton b200? η αν εχετε υποψη σας κατι καλυτερο σαν κατασκευη σε αυτο το μεγεθος καμπινας? μεχρι το χιλιαρικο για μοναδες full range..ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχειο single driver

Ευχαριστω. Μπορεις να μου πεις διαμετρο και μηκος του ρεφλεξ;

Καλύτερα στους 34,5 τουλάχιστον στην εξομοίωση, κερδίζει θεωρητικά 1,5 db στους 50.
Επιφάνεια ρεφλέξ: 36,3 τετραγωνικά εκατοστά με μήκος 10 εκ. Αν είναι κυκλικός σωλήνας, αντιστοιχεί σε διάμετρο 6,8 εκατοστών. Υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί, κατέβασε το winisd να δοκιμάσεις.

Δηλαδη το εχεις ακουσει το μεγαφωνο. Εχω και εγω τζακι. Σε ποιο υψος της καμιναδας πρεπει να βαλω το 206 για να γινει FLH;

Έχω τα περισσότερα από αυτά τα φουλρεϊντζοειδη
με τουιτερ παίζουν καλύτερα
εκτός απο το jordan....τοχει τονομα!
Μωρέ με ένα τζακι στερεοφωνία?
Κάντο σαμπ, βάλε ενα 15'' λίγο κάτω απο ταβάνι, κλείστο παραπάνω και τα 206 μιντ
Αν το κάνεις θα σε βοηθήσω...γιατί αν περιμένω από τον Κώστα....:ADFADF1:

Δεν γινεται γιατι εχουν και τα τεσσερα τρυπες για οκταιντσα και ειναι και κολλημενα και καρφωμενα. Εκτος κι αν βαλω παθητικους ακτινοβολητες.

Μπορείς να κολλήσεις μία μπάφλα μπροστά και να βάλεις ότι μεγάφωνο θες

Έχω τα περισσότερα από αυτά τα φουλρεϊντζοειδη
με τουιτερ παίζουν καλύτερα
εκτός απο το jordan....τοχει τονομα!
Μωρέ με ένα τζακι στερεοφωνία?
Κάντο σαμπ, βάλε ενα 15'' λίγο κάτω απο ταβάνι, κλείστο παραπάνω και τα 206 μιντ
Αν το κάνεις θα σε βοηθήσω...γιατί αν περιμένω από τον Κώστα....:ADFADF1:

πρεπει να τρυπηθει απεξω η καμιναδα για να μπει το γουφερ;

Last edited by a moderator:
Aπό οπου υπάρχει πρόσβαση.
Μπορεί να χρειαστούν μερικά πυρότουβλα ακόμα χαμηλά στην εστία για να ομαλοποιηθούν οι διατομές.

Απο τα φουλρειντζ ποια ειναι τα καλυτερα; Τα lowther ,τα Phy, η καποια αλλα;

Δεν υπάρχει καλύτερο, υπάρχει ποιο σου κάνει!
Τα πρώτα δουλεύουν σε μπασοκόρνες, τα δεύτερα ανοιχτά.
Τα δεύτερα θέλουν προσοχή στους ενισχυτές γιατι ειναι 16ωμ
Δυστηχως ο Σιλαβερ μας αφησε και οι τιμές πήραν την ανηφόρα.

Lowther μπορείς να βρεις και οικονομικά.

Υπάρχουν ακόμα τα AER & Voxativ τα οποία έχουν εξαιρετικές προδιαγραφές
για τα δεύτερα πάρε τον Κοψ. να σου κόψει κάτι, ειναι ο αντιπρόσωπος
Lowther εφερνε ο the music box
και PHY έχουμε εδώ, τα έχει ο Velvet αν δεν κάνω λάθος

Αν θες να μπεις στα βαθιά υπάρχουν και τα Feastrex.
http://www.feastrex.com/products.html

Τι γνωμη εχεις για τις καμπινες Voight pipe; Θα ταιριαζε καποιο απο τα μεγαφωνα που ανεφερες;

Θα ταίριαζε οτιδήποτε έχει Qts - χοντρικά - από 0,25 μέχρι 0,35 και όχι τεράστιο Vas, δηλαδή μέχρι το πολύ 120 λίτρα. Κλασσικά κατάλληλα μεγάφωνα για pipes: FE167, FE207 της Fostex

Γεια σας ! Sorry που διακοπτω το thread αλλα μιας και κανετε κουβεντα που με ενδιαφερει θα ηθελα να ρωτησω το εξης ... Εχω ενα ζευγαρι μεγαφωνων http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_components/pdf/fe168sigma.pdf απο αρχαιο project λογω μετακομησης δεν ειχα χωρο να φιλοξενισω τις καμπινες .Υπαρχει καμια λυση για να τα εκμεταλευτω παλι ?

Θα ταίριαζε οτιδήποτε έχει Qts - χοντρικά - από 0,25 μέχρι 0,35 και όχι τεράστιο Vas, δηλαδή μέχρι το πολύ 120 λίτρα. Κλασσικά κατάλληλα μεγάφωνα για pipes: FE167, FE207 της Fostex
Ευχαριστω. Ξερεις και διαστασεις της Pipe για οκταιντσο;

Όχι φυσικά. Θέλει υπολογισμούς -όχι τόσο απλούς. Δες μήπως υπάρχει ακόμα διαθέσιμο το math cad (φύλλα excel) του Martin King. Εναλλακτικά υπάρχει και το γνωστό σε όλους ΒΙΒ -δυστυχώς όμως βλέπω ότι το site με το calculator δεν παίζει. http://www.zillaaudio.com/diy-speaker-building.htm