Ηχείο

Σίγουρα φτάνουν. Ειναι και θέμα gain structure. Aν το 3886 έχει 600mV ευαισθησία και 26db κέρδος, σαν το 1875, τότε θα ακούω μόνο hisss από τις κόρνες

Edit: Πάντως ωραιο το ρελεδάκι. Τα έχεις σε ψύχτρα?

Σίγουρα φτάνουν. Ειναι και θέμα gain structure. Aν το 3886 έχει 600mV ευαισθησία και 26db κέρδος, σαν το 1875, τότε θα ακούω μόνο hisss από τις κόρνες

Το κέρδος το καθορίζεις εσύ , όσο σου χρειάζεται ....

Τι ενοεις; Ποιο ρελεδακι;

Στο λινκ με τον 3886, ρελε για προστασία δεν διακρίνεται στη φωτο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το κέρδος το καθορίζεις εσύ , όσο σου χρειάζεται ....

Οκ, άρα όταν η κάρτα ήχου δίνει max 4dbu=1.2v, και έχω τον παρακάτω με 19vac μτς, τι αλλάζω για να πάει η ευαισθησία εισόδου στα 1.2v απο 0.6 που εχει?
http://www.ebay.com/itm/Mono-25W-Au...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item23332ae37f

Last edited:
Α αυτο λες.. Το ρελε νομιζω ειναι delay για τα ηχεια.. Δε μ πολυαρεσει η ιδεα ρελε για την εξοδο προς τα ηχεια, αλλα ειναι αλλη μια προστασια..
Δε χρειαζεται ψυκτρα αυτο.

Στο λινκ με τον 3886, ρελε για προστασία δεν διακρίνεται στη φωτο?

Οκ, άρα όταν η κάρτα ήχου δίνει max 4dbu=1.2v, και έχω τον παρακάτω με 19vac μτς, τι αλλάζω για να πάει η ευαισθησία εισόδου στα 1.2v απο 0.6 που εχει?
http://www.ebay.com/itm/Mono-25W-Au...?pt=UK_Sound_Vision_Other&hash=item23332ae37f

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα το κέρδος είναι Χ21 και είναι το "τυπικό" σε αυτού του είδους τους ενισχυτές. Το σχηματικό είναι όπως αυτό της National.

Στα gainclones με μη αναστρέφουσα τοπολογία το κέρδος είναι 1+ R(f)/R(g). Στην περίπτωση σου, η 20Κ (ανάδραση) δια την 1Κ προς τη γή +1.

O ενισχυτής θεωρητικά είναι σταθερός από κέρδος Χ10 και πάνω.

Για να ελαττωθεί αλλάζεις (μικραίνεις) την 20Κ ή μεγαλώνεις την 1Κ.

Η 1Κ με τον 10μF σχηματίζουν ένα φίλτρο το οποίο ουσιαστικά κρατά το κέρδος κατά DC μοναδιαίο άρα δεν είναι βολικό να την αλλάξεις. Μπορείς να ελαττώσεις την 20Κ χωρίς να το παρακάνεις -προσωπικά θα έβαζα πολύ προσεκτικά μία 12Κ-15Κ έχοντας υπόψη οτι η National θέτει κάτω όριο τα 10Κ και θα κοίταζα βέβαια και για τίποτα πιθανές ταλαντώσεις .

Επίσης αυτή η αλλαγή πιθανόν (χρειάζονται να γίνουν υπολογισμοί) να μειώσει τη μέγιστη ισχύ που μπορεί να σου δώσει ο ενισχυτής. Το ελάχιστο κέρδος δηλαδή που θα δώσει το μάξιμουμ βολτάζ στο φορτίο σε σχέση με το μάξιμουμ βολτάζ στην είσοδο.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη Δ. Θα προχωρήσω στην αγορά του module στο τελευταίο λινκ (αν προλάβω την Κινεζικη πρωτοχρονιά)
Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξω την έξοδο, οπότε θα δω αρχικά αν υπάρχει πρόβλημα θορύβου και μετά θα δοκιμάσω safe στα 15Κ

Τέλος θα υπάρχει πρόβλημα στα 16Ω? Βγάζει σταθερή ισχύ ανεξαρτήτως εμπέδησης?

Δοκίμασε πρώτα όπως έχει και μετά αν το βρίσκεις υπερβολικό το κέρδος, προχωράς σε αλλαγή.

Στα 16Ω θα πέσει η παραμόρφωση (λίγο ) και η ισχύς (αρκετα, χοντρικά η μισή και κάτι λίγο παραπάνω)

Την ισχύ που θα πάρεις στην έξοδο την καθορίζουν το τροφοδοτικό και το φορτίο. Στο σχέδιο που ανεβάζω φαίνενται η ισχύς σε σχέση με το φορτίο για το 3875 (δεν αλλάζει τίποτα) και για τροφοδοτικό +/- 35. Στα 8Ω δίνει 50κάτι στα 16, 30κάτι. Για το 1875 καμιά 15αριά χοντρικά μάξιμουμ ισχύς.

Μια καλή λύση είναι και το 3875 με μεγαλύτερο τροφοδοτικό και περισσότερα βατ ...

Attachments

• Pages from lm38750002.jpg
    Pages from lm38750002.jpg
    62.9 KB · Views: 150
Και βέβαια, αν επειδή θα έχει μικρό Gain λόγω των 16 Ω, χαμηλώνεις λίγο την ανάδραση (αλλάζεις 2 αντιστασεις) μέχρι να ταιριαξει με τα υπόλοιπα. Οι ενισχυτές ΑΒ όσο πιο πολλά Ωμ είναι το ηχειο τοσο ξεκούραστα δουλεύουν.

Αλλαγή σχεδίου στα ψηφιακά. Τελικά θα περνάνε ολα απο αυτό Najda
To έχει κανείς από εδώ?

Επειδή κάνω μια παραγγελία απο mouser και είδα αυτά τα φίλτρα http://schaffner.com/en/products/da...and-versatile-filtered-power-entry-module.pdf
Υπάρχει περίπτωση να χαλάνε αντί να κάνουν καλό (σε πηγές και ενισχυτές)?

Πως και αποφάσισες ψηφιακό κρος και δεν πήγες στα δοκιμασμένα και απλά;
Ρωτάω γιατί σε πολλά από αυτά έχει παρατηρηθεί θόρυβος και με τις δικές σου κόρνες αυτό θα κάνει μπαμ αν σου καθίσει στραβά.

Στο diyaudio υπάρχουν πολλά κορνατα συστήματα που βασίζονται στο najda, και γενικά με πολύ καλό feedback. Κυκλοφορεί αρκετό καιρό τωρα
Και βέβαια εχεις τη δυνατότητα αργότερα να βάλεις αλλα dac

Ποια εννοείς απλά? Passive line-level?

Απάντηση: Re: Ηχείο

Στο diyaudio υπάρχουν πολλά κορνατα συστήματα που βασίζονται στο najda, και γενικά με πολύ καλό feedback. Κυκλοφορεί αρκετό καιρό τωρα
Και βέβαια εχεις τη δυνατότητα αργότερα να βάλεις αλλα dac

Ποια εννοείς απλά? Passive line-level?
Δεν αντιλέγω,αλλά εκεί μένεις αποκλειστικά σε ψηφιακό,δεν μπορείς να παίξεις με το πριν.

Εννοώ από αναλογικά ενεργά,λαμπάτα,line level,κλπ.
Το καλό είναι πως λόγω καλών αντιστάσεων εισόδου/εξόδου ταιριάζουν με τα πάντα.

Ρίξε εδώ μια ματιά για παράδειγμα,έχει από όλα τα σχέδια για να δεις τι εννοώ.
(Κι εγώ ένα τέτοιο έχω. )
Δίνει και σκέτες πλακέτες και κυκλοφορούν παντού παρόμοια,και Ευρώπη,κλπ.

Ναι τα έχω δει, αλλά δεν θα ειχα την αρχική ευκολία για να καταλήξω στις τελικές ρυθμίσεις.
Όπως επίσης δεν έχεις eq και delay, που δεν ξέρω αν θα χρειαστούν.

Για τα schaffner καμια αποψη?

Οριστε μερικές φωτο από τις σεοσ24 και τη κεντρική βάση των ηχείων.
Τώρα μένει μόνο η βάση της κόρνας από ξυλοκατασκευές, για την οποια περιμένω τα compression

CAM00330.jpgCAM00329.jpg

Delay,φίλτρα,bass boost(Linkwitz transform), baffle step compensation and notch έχεις,eq όχι,έχεις δίκιο.
Αν το χρειάζεσαι πάσο.

Ακόμα δεν έχω μετρήσει για να ξέρω, οπότε για δοκιμές πιστεύω ειναι καλή επιλογή (και πιο ασφαλής από απευθείας fir φίλτρα από jriver/κάρτα ήχου).
Πόσο λέτε να χρεώνει ο Ιταλός για ένα τέτοιο, αμα υπάρχουν τα σχέδια?

Najda Slimline 1U front_low - Copy.jpg

Najda Slim 1U Top_1_low.jpg

Επειδή κάνω μια παραγγελία απο mouser και είδα αυτά τα φίλτρα http://schaffner.com/en/products/da...and-versatile-filtered-power-entry-module.pdf
Υπάρχει περίπτωση να χαλάνε αντί να κάνουν καλό (σε πηγές και ενισχυτές)?

Τα έχω χρησιμοποιήσει στο phonoclone μου χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι αρνητικό στον ήχο, αλλά είναι πολύ μανίκι στο πέρασμα αν δεν έχεις όπως πρέπει κομμένο σασί. Θα φας τα χέρια σου στις λίμες.

Από την άλλη, αν δεν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις after market καλώδιο και θα βάλεις απλά ένα καλό βιομηχανικό, τότε το IEC δεν έχει σχεδόν καμία χρησιμότητα. Μάλλον αφαιρεί παρά δίνει. Ξεχωριστό διακόπτη, λαστιχάκι για το καλώδιο και ασφαλειοθήκη και είσαι έτοιμος με απλά 3 στρογγυλές τρύπες στο σασί.

@dimkasta Έχεις δίκιο, τελικά έτσι θα τα βάλω. Χωρίς iec, με cable glands και με τέτοια φίλτρα μετά
http://gr.mouser.com/ProductDetail/...GAEpiMZZMsSfb%2b288R8FRKOf0WiEPzH0aYrLqYZWHw=

Παρέλαβα το najda και ένα +-12v ldo.
Χρειάζεται και μια 5V/~1Α για ψηφιακή τροφοδοσία, αν έχει κάποιος καμία αχρησιμοποίητη πλακετούλα (πχ κανα reflektor-d γιατι τελείωσαν) ας μου πει.

Επίσης αν ενδιαφέρεται κάποιος για μια πρόχειρη σύγκριση, εχω ένα reclocker με Ι2S και spdif εξόδους, που είναι έτοιμος να φύγει για Κορέα.
Θα μείνω με την απορία πως θα έπαιζε απέναντι σε ένα καλό xmos σαν του Βούλγαρου ή του Ελβετού

Απάντηση: Re: Ηχείο

@dimkasta Έχεις δίκιο, τελικά έτσι θα τα βάλω. Χωρίς iec, με cable glands και με τέτοια φίλτρα μετά
http://gr.mouser.com/ProductDetail/...GAEpiMZZMsSfb%2b288R8FRKOf0WiEPzH0aYrLqYZWHw=

Παρέλαβα το najda και ένα +-12v ldo.
Χρειάζεται και μια 5V/~1Α για ψηφιακή τροφοδοσία, αν έχει κάποιος καμία αχρησιμοποίητη πλακετούλα (πχ κανα reflektor-d γιατι τελείωσαν) ας μου πει.

Επίσης αν ενδιαφέρεται κάποιος για μια πρόχειρη σύγκριση, εχω ένα reclocker με Ι2S και spdif εξόδους, που είναι έτοιμος να φύγει για Κορέα.
Θα μείνω με την απορία πως θα έπαιζε απέναντι σε ένα καλό xmos σαν του Βούλγαρου ή του Ελβετού

Για reflector με 1Α το βλέπω δύσκολο, γιατί θα θέλει 1,5 συνολικά. Νομίζω οτι είναι μέχρι 450ma .

Με 450ma σίγουρα δεν κάνει. Νομιζα ότι δίνει μέχρι 600
Το najda θέλει τουλάχιστον 500mA, αν δεν χρησιμοποιηθούν κάποιες τοπικές δευτερεύουσες τροφοδοσίες.