Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

...κι εγω εχω αποψη στο μυαλο μου για το τι θα εκανα αν υποθετικα ειχα τα συγκεκριμμενα ηχεια, κ θα στρεφομουν σε value for money λυσεις ενισχυσης που δεν θα υστερουσαν σε ισχυ κ ποιοτητα, αλλα σημασια εχει το τι ζηταει ο φιλος απο το συστημα του που θα ικανοποιει τον ιδιο. Γιαυτο και προσπαθω να του δωσω μια κατευθυνση πανω στην γραμμη που ο ιδιος εχει επιλεξει.

Σύμφωνοι, αλλά εδώ πήγαμε από τις λάμπες στους ICE απευθειας ! Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος με πολύ αξιόλογα τρανζιστοράτα μηχανήματα ενδιάμεσα.....

Σύμφωνοι, αλλά εδώ πήγαμε από τις λάμπες στους ICE απευθειας ! Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος με πολύ αξιόλογα τρανζιστοράτα μηχανήματα ενδιάμεσα.....

My friend δοκιμάζουμε... δεν είναι κακό.

εγω παλι ειμαι οπαδος των βαττ και των ρευματων επειδη εχω ζησει αρκετα χρονια με οριακες καταστασεις δεν θελω ξανα,νομιζω οτι το ηχειο του φιλου ειναι θηριο οποτε με ενα ασθενικο ενισχυτη απλα θα παιζει,αλλα ελα που σου την βιδωνει καποιες φορες να γκρεμισεις κανα τοιχο, εκει ειναι που αρκετοι καψαν μοναδα στο ηχειο τους.

Κάνεις λάθος, σε προσκαλώ στο σπίτι μου να αλλάξεις γνώμη, δεν συμβαδίζει καθόλου η λέξη θηρίο με τα ηχεία. Προσκαλώ στο σπίτι όποιον έχει αμφιβολίες..

...κι εγω εχω αποψη στο μυαλο μου για το τι θα εκανα αν υποθετικα ειχα τα συγκεκριμμενα ηχεια, κ θα στρεφομουν σε value for money λυσεις ενισχυσης που δεν θα υστερουσαν σε ισχυ κ ποιοτητα, αλλα σημασια εχει το τι ζηταει ο φιλος απο το συστημα του που θα ικανοποιει τον ιδιο. Γιαυτο και προσπαθω να του δωσω μια κατευθυνση πανω στην γραμμη που ο ιδιος εχει επιλεξει.

Το ηχείο έχει μεγάλες δυνατότητες και αναζητώ το βέλτιστο φίλε μου. Οπότε καταθέτω στοιχεία από προσωπικές ακροάσεις.

Θα προσπαθήσω να ακούσω και Luxman που πρότειναν τα παιδιά στην αρχή.

Αν μπορεις ακουσε καποιον απο N. Pass (και First Watt μη σου πω).
Απ' οτι καταλαβα θελεις "λαμπατα'' τρασνιστορ.
Ακριβη λυση ειναι καποιος Cary 805, κ.λ.π (με μεγαλη τριοδο)
αλλα βαλε στην λιστα σου και του Tσακιριδη καποια μοντελα.

Last edited:

@ loudovic .ρε συ αδελφε 2 οκταιντσα και ενα εξημισαρι μιντ θελουν το φαι τους πως θα το κανουμε, και εν πασει περιπτωσει τα μεταξωτα βρακια θελουν ......, ο νοων νοειτο:ears:

Last edited:

Υβριδικός με πολλά watts στο όριο τιμής που έχει θέσει ο φίλος είναι ο Unico 100. 180 watts και 50watts class A. Τον είχε στη λίστα του προς ακρόαση. Ας του ρίξει μια αφτιά.

Έχω μια σοβαρή υποψία οτι θα μου ταιριάζει πάρα πολύ ο κάτωθι συνδιασμός..

-VTL 5.5 preamplifier
-VTL ST-150 power amplifier

Λαμποκατάσταση με πολλά ρεύματα...

Έχω μια σοβαρή υποψία οτι θα μου ταιριάζει πάρα πολύ ο κάτωθι συνδιασμός..

-VTL 5.5 preamplifier
-VTL ST-150 power amplifier

Λαμποκατάσταση με πολλά ρεύματα...

Φτάνει το 5χίλιαρο Χρήστε, ή θα πρέπει να τσοντάρεις κάτι τις παραπάνω?

Να ξέρεις πάντως, πως συνήθως έτσι γίνεται.Το αρχικό budget ξεπερνιέται, σε περίπτωση
που βρούμε το μηχάνημα που θα μας ενθουσιάσει..Καλή συνέχεια!

Φτάνει το 5χίλιαρο Χρήστε, ή θα πρέπει να τσοντάρεις κάτι τις παραπάνω?

Να ξέρεις πάντως, πως συνήθως έτσι γίνεται.Το αρχικό budget ξεπερνιέται, σε περίπτωση
που βρούμε το μηχάνημα που θα μας ενθουσιάσει..Καλή συνέχεια!

Φτάνει και περισσεύει για τον παραπάνω συνδυασμό, διότι είναι Used.

Δεν αγοράζω τίποτα πλέον όμως, εαν δεν ακούσω στον χώρο μου. Τα λεφτά είναι πολλά, τουλάχιστον για μένα στην περίοδο που διανύουμε.

Φτάνει και περισσεύει για τον παραπάνω συνδυασμό, διότι είναι Used.

Δεν αγοράζω τίποτα πλέον όμως, εαν δεν ακούσω στον χώρο μου. Τα λεφτά είναι πολλά, τουλάχιστον για μένα στην περίοδο που διανύουμε.

σΩΣΤΟς !!!!!!!!!!!

Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Χωρίς να έχω την εμπειρία των παιδιών, απλά μια γνώμη την οποία εξετάζω τελευταία για έναν ταπεινό tac με el 34 που έχω, που σαφώς δεν συγκρίνεται με τον s6, αλλά αν το πρόβλημα είναι τα δυναμικά, διάβασα αρκετά review, για αλλαγή των el 34 με τις kt 77. Σε μια φοβερή περιγραφή κάποιου, την αναφέρει ως el 34 που κάνει χρήση στεροειδών...:)
Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ενισχυτικά που προτείνονται στο παρόν θέμα, ούτε ξέρω αν καταφέρει να αναδείξει όλα τα καλά χαρακτηριστικά των εν λόγω ηχείων, αλλά επειδή εκτός των άλλων, αρκετές φορές αναφέρθηκε να μην αλλαχθεί ο ενισχυτής, ίσως ήταν μια καλή εναλλακτική με το ασήμαντο ποσό των 150 ευρώ...

Re: Απάντηση: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Χωρίς να έχω την εμπειρία των παιδιών, απλά μια γνώμη την οποία εξετάζω τελευταία για έναν ταπεινό tac με el 34 που έχω, που σαφώς δεν συγκρίνεται με τον s6, αλλά αν το πρόβλημα είναι τα δυναμικά, διάβασα αρκετά review, για αλλαγή των el 34 με τις kt 77. Σε μια φοβερή περιγραφή κάποιου, την αναφέρει ως el 34 που κάνει χρήση στεροειδών...:)
Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ενισχυτικά που προτείνονται στο παρόν θέμα, ούτε ξέρω αν καταφέρει να αναδείξει όλα τα καλά χαρακτηριστικά των εν λόγω ηχείων, αλλά επειδή εκτός των άλλων, αρκετές φορές αναφέρθηκε να μην αλλαχθεί ο ενισχυτής, ίσως ήταν μια καλή εναλλακτική με το ασήμαντο ποσό των 150 ευρώ...

Καταχωρήθηκε και θα μελετηθεί. Δεν μπορώ να το ξέρω....

Σευχαριστώ

Καλησπέρα.

Σήμερα θυμήθηκα και συνειδητοποίησα τι είναι ποιο σημαντικό πέραν τις ακροάσεις, τα μηχανήματα, τα καλώδια...κτλ...κτλ...

Φυσικά εμέις.. Ναι εμείς οι ίδιοι, οι απλοί άνθρωποι που απλά έχουνε ένα χόμπι το οποίο απλά μας ενώνει, και μετα.... και μετά παίζουν τα ηχεία αλλά δεν τα ακούς διότι μιλάς με τους συναθρώπους "χομπίστες"...

Τουτ έστιν σήμερα ήρθαν 2 καταπληκτικά παιδια σπίτι μου,που πραγματικά με τίμησαν με την υπομονή τους και την ευγένια τους.

Έφεραν να μην λέμε και πολλά ένα θηρίο που φοράει κάτι ICE τις B&O, θα είμαι πολύ απλός αλλά και κατατοπιστικός και με ομόφωνη απόφαση της παρέας...

Το Hyperion αποκάλυψε την ασάφεια εύκολα, αλλά του άρεσε λιγάκι εδώ που τα λέμε το ξύλο. Δηλαδή καλή δύναμη, αλλά ήθελε και λίγη γλυκάδα.

Τελικά αποτέλεσμα Unison Research S6 - ICE (1-0).

Μάλλον συνειδητοποίησα και κάτι άλλο σήμερα, το πόσο βιαστικός είναι, ο Unison παίζει πολύ καλά, αχ όμως να είχε λίγη ροπή περισσότερο.

Το φύλο αγώνα έγραψε...

-Σίγουρα θα ποιό ποτάκι ξανά με τα παιδιά.
-Θέλω κάτι απο Unison Research S6 απλά να έχει λίγα watt παραπάνω... λέω εγω τώρα... Κάτι σε καθαρή τάξη Α' 2Χ50.
-Το ηχείο δεν είναι καθόλου δύσκολο.. ίσα ίσα.....

Πάντα Φιλικά

Χρήστος
Υπαρχει και η Σολωμοντια λυση,δηλ κρατας τον s-6 και απλα βρισκεις μεταχειρισμενα τα supercharger 550k,της musical fidelity,τα συνδεεις μετα τον s-6,και αντε γεια.Οσο για την τιμη τους ως μεταχειρισμενα,ισως και κατω απο το χιλιαρικο.

Υπαρχει και η Σολωμοντια λυση,δηλ κρατας τον s-6 και απλα βρισκεις μεταχειρισμενα τα supercharger 550k,της musical fidelity,τα συνδεεις μετα τον s-6,και αντε γεια.Οσο για την τιμη τους ως μεταχειρισμενα,ισως και κατω απο το χιλιαρικο.

Δε θα το συνιστούσα. Είχα τους supercharger 750K που είναι καλύτεροι από τους 550Κ αλλά ποτέ δεν με έπεισαν σε λειτουργία supercharge. Άκουγες ένα ακόμη ενεργό στάδιο, εντυπωσιακό από γκάζια αλλά έχανε σε φυσικότητα. Αντίθετα, ως κανικοί τελικοί ήταν άψογοι. Νομίζω η ιδανική χρήση των 550Κ είναι αυτή που έχει κάνει ο Γιάννης Μιχαήλος, ενίσχυση χαμηλών συχνοτήτων μόνο.

Δε θα το συνιστούσα. Είχα τους supercharger 750K που είναι καλύτεροι από τους 550Κ αλλά ποτέ δεν με έπεισαν σε λειτουργία supercharge. Άκουγες ένα ακόμη ενεργό στάδιο, εντυπωσιακό από γκάζια αλλά έχανε σε φυσικότητα. Αντίθετα, ως κανικοί τελικοί ήταν άψογοι. Νομίζω η ιδανική χρήση των 550Κ είναι αυτή που έχει κάνει ο Γιάννης Μιχαήλος, ενίσχυση χαμηλών συχνοτήτων μόνο.
ας κανει το ιδιο,τα ηχεια του δινουν τη δυνατοτητα αυτη,και θα του μεινουν και 4 χιλιαρικα.

ας κανει το ιδιο,τα ηχεια του δινουν τη δυνατοτητα αυτη,και θα του μεινουν και 4 χιλιαρικα.
Αυτο για να γινει χωρις ενεργο κρος πρεπει οι ενισχυτες να ειναι απολυτα ιδιοι. Διαφορετικα πως θα ταιριαξουν οι ευαισθησιες εισοδου?

Οι ακροάσεις συνεχίζονται. Θα έχω σύντομα νέα.

Καλές γιορτές να έχουμε και πάνω απ'όλα υγεία συν-χομπίστες.

ΜΦΧ
Χρήστος