Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

μην ξεχνας κιολας οτι τοτε τα ακουγες με κατι αστρωτα audiolab αν θυμαμαι καλα και μπουμπουνιζαν και ψιλοτσιριζαν τωρα με την λαμπα θα παιξουν αλλιως

Τώρα όμως θα φανερώσω το μυστικό μου.

Το Αμερικάνικο ηχείο που αναφέρω οτι θέλω να φέρω ξανά, δεν είναι άλλο από το Hyperion 938.

Δεν το αποκλείω στο μέλλον να το ξαναφέρω.

:shot:

μην ξεχνας κιολας οτι τοτε τα ακουγες με κατι αστρωτα audiolab αν θυμαμαι καλα και μπουμπουνιζαν και ψιλοτσιριζαν τωρα με την λαμπα θα παιξουν αλλιως

Από τη μικρή μου εμπειρία με τον Cayin δεν νομίζω ότι είναι και τόσο..γλυκόηχος. Αν το ηχεία ειναι σκληρό, σκληρά θα ακουστεί και με τον H80

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Από τη μικρή μου εμπειρία με τον Cayin δεν νομίζω ότι είναι και τόσο..γλυκόηχος. Αν το ηχεία ειναι σκληρό, σκληρά θα ακουστεί και με τον H80

Θωμα , ο συγκεκριμμενος Cayin εχει αλλαγμενες τις προενισχυτριες του με τις πανακριβες Telefunken που δινουν απιστευτο αρμονικο πλουτο στο μηχανημα. Οι "μαμα" προενισχυτριες δυστυχως ειναι απλα για να περναει το ρευμα.

Το Αμερικάνικο ηχείο που αναφέρω οτι θέλω να φέρω ξανά, δεν είναι άλλο από το Hyperion 938.

Δεν το αποκλείω στο μέλλον να το ξαναφέρω.

Παιδιά πολύ καλό το 40άρι, φοβερή διαφάνεια στα σύνοδα, άλλαξα 3 RCA και κάθε φορά άλλαζε ο ήχος.

Άλλαζα λάμπες στην προ ενίσχυση πάλι αμέσως ευδιάκριτη η διαφορά. Το ηχείο είναι καθρέφτης.

Επιπλέον στην τοποθέτηση του είναι πολύ εύκολο.

Απο εκεί και πέρα όντως το χαμηλό του είναι τυπικό για την κατηγορία, αλλά προσωπικά μου αρέσει διότι είναι σφικτό και ελεγχόμενο.

Οταν ο χωρος εχει προβληματα στο χαμηλο, το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να μην τον διεγειρεις οσο το δυνατον, ειναι σαν να προκαλεις να βγει το προβλημα στην επιφανεια. Γιαυτο ακουγονται ετσι τα ATC στο χαμηλο, δε διεγειρουν το χωρο σου κ δε βγαινει το προβλημα στο προσκηνιο. Τα 938 ειναι το ακριβως αντιθετο οποτε ξερεις τι να περιμενεις.

Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Θωμα , ο συγκεκριμμενος Cayin εχει αλλαγμενες τις προενισχυτριες του με τις πανακριβες Telefunken που δινουν απιστευτο αρμονικο πλουτο στο μηχανημα. Οι "μαμα" προενισχυτριες δυστυχως ειναι απλα για να περναει το ρευμα.

πάσο :)

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Οταν ο χωρος εχει προβληματα στο χαμηλο, το καλυτερο πραγμα που μπορεις να κανεις ειναι να μην τον διεγειρεις οσο το δυνατον, ειναι σαν να προκαλεις να βγει το προβλημα στην επιφανεια. Γιαυτο ακουγονται ετσι τα ATC στο χαμηλο, δε διεγειρουν το χωρο σου κ δε βγαινει το προβλημα στο προσκηνιο. Τα 938 ειναι το ακριβως αντιθετο οποτε ξερεις τι να περιμενεις.

Ορθά εμίλησες Tyler!

Αυτοκτονία το ηχείο? ή να αυτοκτονίσω εγώ βρε cheeff??

Ούτε το ένα,ούτε το άλλο Χρήστε!

Απλά επιστρέφοντας στο Hyperion 938 θα έχεις ολοκληρώσει ένα κύκλο
μετά από ενάμισυ περίπου χρόνο, αλλαγές αρκετών ηχείων-ενισχυτικών, 889 ποστς σε αυτό το νήμα
και 236571 θεάσεων!

Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Πολύ σωστά!

Ούτε το ένα,ούτε το άλλο Χρήστε!

Απλά επιστρέφοντας στο Hyperion 938 θα έχεις ολοκληρώσει ένα κύκλο
μετά από ενάμισυ περίπου χρόνο, αλλαγές αρκετών ηχείων-ενισχυτικών, 889 ποστς σε αυτό το νήμα
και 236571 θεάσεων!

Cheeff μην μου ανησυχείς όσο υπάρχω ηχεία θα αλλάζω.... χαχχαχαχ

Καταρχάς δεν είπα οτι θα γυρίσω στο 938, 2ον το 938 δεν είναι 968, είναι διαφορετικό ηχείο, κατεβαίνει 5 κύκλους λιγότερο, και έχει το bass reflex μπροστά.

Αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο...:gossip::aetsch:

Cheeff μην μου ανησυχείς όσο υπάρχω ηχεία θα αλλάζω.... χαχχαχαχ

Καταρχάς δεν είπα οτι θα γυρίσω στο 938, 2ον το 938 δεν είναι 968, είναι διαφορετικό ηχείο, κατεβαίνει 5 κύκλους λιγότερο, και έχει το bass reflex μπροστά.

Αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο...:gossip::aetsch:

Καλησπέρα σε όλους...

Για να ζητήσω κάποιες προτάσεις στο εξής παρακάτω ερώτημα....

Ηχείο κατα τη γνώμη σας με όσον το δυνατόν "φυσικό" ήχο ??? Δαπέδου..

Ευχαριστώ

Ο φυσικός ήχος δεν οφείλεται μόνο στο ηχείο αλλά και στα υπόλοιπα συνοδά αλλά και στο μουσικό υλικό που έχεις.

προσωπικά από τα λίγα συστήματα που έχω ακούσει, τον πιο φυσικό ήχο είχε το σύστημα

Lamm LLP2, Lamm ML. 1.1, Verity Audio parsifal, με το Well-Tempered Reference turntable, τον Reference tonearm και κεφαλή την Lyra Helicon. Το Phono stage ήταν το Lamm LP2. Καλώδια Nirvana SX-L.

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

καλησπερα στον φιλο, θα σου προτεινα η pmc η atc με την πρωτη να εχει το πλεονεκτημα τηs ευκολοτερηs οδηγησηs και ποιο πολλεs επιλογεs σε δαπεδου.

μη νομιζεις πως τα pmc ειναι ιδιαιτερα ευκολοτερα σε συνοδα. το μηκους 3m atl για να γεμισει θελει κοτσια. ο φιλος εντωμεταξυ εχει ηδη atc και μαλιστα τα σαρανταρια αν δε κανω λαθος. αλλα ξερεις τι λενε εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.

αν και για ναμαι ειλικρινης για να βρει κατι ιδιαιτερα καλυτερο απο πλευρας ηχειων θα πρεπει να δωσει δυσαναλογα ποσα και ειλικρινα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τετοιους καιρους. προσωπικη αποψη.

ειναι πιο φιλικα τα pmc σιγουρα θελουν καποια κοτσια απο πλευραs ενισχυτη για την γραμμη μεταφοραs αλλα απο τα atc ειναι πιο βολικα. αλλη επιλογη proac?