Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

@loudobic

λάμπα προενίσχυση και τελικός solid state, για κάποιους ο καλύτερος συνδυασμός,
αλλά θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο, κάποιοι τελικοί τα πάνε καλύτερα από άλλους με λάμπες στην προενίσχυση

Δεν ξέρω για τον bryston, έχε υπόψην ότι πολλοί λαμπάτοι προ έχουν σχετικά μεγάλη αντίσταση εξόδου και χρειάζονται τελικό με υψηλή αντίσταση εξόδου.

(εγώ ήμουν τυχερός και νομίζω πέτυχα καλό συνδυασμό, συνέβαλες και εσύ βέβαια σε αυτό)

Μιας και το επιτρέπει ο τίτλος του νήματος, ας με αφήσει ο Φίλος Καπετάνιος να κάνω μια ύψιστης για εμένα ερώτηση. Διότι βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δίλημμα σε διαφορετικής "σχολής" ηχεία.

Tannoy Glenair 15 vs Magnepan 3.3 ή 3,6(ότι βρω τελοσπάντων από την σειρά 3.. πάντως

Πείτε γρήγορα γνώμες διότι μέχρι το βράδυ θα έχω αποφασίσει!!

**Για να μην αρχίσουμε για ενισχυτικά, τα καλύπτω και τα 2 πλήρως.

Last edited:
Δηλαδη να τα ακουσεις μεχρι το βραδυ δεν παιζει;
Γενικα εχεις ακουσει τοσα πολλα και μαλιστα στο χωρο σου που για να ψαχνεις ακομα σημαινει πως κοιτας πολυ την λεπτομερεια οποτε τι θα μπορουσε να πει κανεις.
Θα ελεγα λογω και του παιδιου αυτα με το καλυτερο πατημα και πιο kids friendly :)

από τα Hyperion στα Magnepan? Θα τα πουλήσεις μέσα σε 2 ημέρες και θα ξαναψάχνεις για τα Hyperion

Για να απαντήσει κάποιος κάποιος θετικά,πρέπει να ρωτήσει και το πιο βασικό:
Με τι ενίσχυση ακριβώς;
Γιατί με το 'πλήρως' τρέχει ακόμα πολύς κόσμος.

Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Για να απαντήσει κάποιος κάποιος θετικά,πρέπει να ρωτήσει και το πιο βασικό:
Με τι ενίσχυση ακριβώς;
Γιατί με το 'πλήρως' τρέχει ακόμα πολύς κόσμος.

Ανέφερα παραπάνω ότι είμαι καλυμμένος απο ενισχυτικά και για τα δύο.

-Red Wine Audio Signature 30.2 (για το Tannoy)
-KRELL CAV 250a {2x250 8ohm, 2x500 4ohm} για το Magnepan/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Ανέφερα παραπάνω ότι είμαι καλυμμένος απο ενισχυτικά και για τα δύο.

-Red Wine Audio Signature 30.2 (για το Tannoy)
-KRELL CAV 250a (2x250 8ohm, 2x500 4ohm)

:a0210:
Εγώ από τα δύο,ψηφίζω το...Hyperion :flipout:
(Καλά ντε,maggies,αφού είσαι άστατος,τι να σε κάνουμε...)

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

από τα Hyperion στα Magnepan? Θα τα πουλήσεις μέσα σε 2 ημέρες και θα ξαναψάχνεις για τα Hyperion

μα τι δηλώσεις είν'ετούτες φίλε tio??? Είπαμε να βοηθήσουμε το φίλο μας (ο οποίος παραπιπτόντως έχει τα hyperion αλλά είχε και magnepan, πολύ υποδεέστερο βέβαια από αυτό που πάει να πάρει, οπότε σαφώς και ξέρει που βαδίζει).

Τα ηχεία είναι σαν τον έρωτα.
Αν σου κάνουν κλικ κάτι τότε ξέρεις που βρίσκεσαι.
Τα magnepan προκαλούν αυτό ακριβώς.
Ή παθαίνεις έρωτα ή τα αποστρέφεσαι για μια ζωή.
Όλα παίζονται στις πρώτες νότες που θα ακούσεις να παίζουν.
Ακριβώς όπως θα πάθεις κεραυνοβόλο έρωτα (ή όχι).

Εκτός από το προφανές του γούστου του καθενός μας, υπάρχουν αντικειμενικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στις συγκεκριμένες επιλογές:

Τα magnepan έχουν ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε οποιαδήποτε υλοποίηση με κουτί: την έλλειψη του κουτιού! (και άρα συντονισμών καμπίνας). Αυτό ταυτόχρονα δημιουργεί μια έλλειψη της γνώριμης αίσθησης "ντουπ-ντουπ-ντουπ" που έχουμε από τα "κουτάτα" ηχεία. Βέβαια αναλόγως τοποθέτησης αλλά και οδήγησης μπορεί αυτή η έλλειψη να είναι μεγάλη αλλά και...καθόλου.

Το επόμενο πλεονέκτημα των magnepan και συγκεκριμένα της σειράς 3 είναι το true ribbon του. Οδηγούμενο σωστά (θα το πω πολλές φορές) θα φέρει εύκολα σε δύσκολη θέση πολλές χαϊντάδικες "κάψες". Το κακό είναι ότι καίγεται εύκολα με έναν "λειψό" ενισχυτή ή με λίγο χυμό Σκωτίας παραπάνω (το οποίο αν κάτσεις να ακούσεις μουσική με magnepan είναι αυτονόητο ότι θα το παρακάνεις! χαχα).

Επίσης ο τομέας της μεσαίας περιοχής των μαγκνεπανίων της σειράς 3 είναι ένα αριστούργημα. Η φυσικότητα με την οποία αναπαράγεται η μεσαία περιοχή είναι για μένα κορυφαία. Αβίαστα και ξεκούραστα, φυσικά! Ακούγοντας κανείς τη μεσαία περιοχή των mag καταλαβαίνει ότι δεν ακούμε τον ήχο της μονάδας που αναλαμβάνει αλλά ακούμε τον ήχο όπως πρέπει να είναι. Μεγάλο συναίσθημα αυτό.

Οπότε ας αφήσουμε το φίλο Χρήστο να πάρει τις αποφάσεις του αβίαστα (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Μιας και το επιτρέπει ο τίτλος του νήματος, ας με αφήσει ο Φίλος Καπετάνιος να κάνω μια ύψιστης για εμένα ερώτηση. Διότι βρίσκομαι σε ένα μεγάλο δίλημμα σε διαφορετικής "σχολής" ηχεία.

Tannoy Glenair 15 vs Magnepan 3.3 ή 3,6(ότι βρω τελοσπάντων από την σειρά 3.. πάντως

Πείτε γρήγορα γνώμες διότι μέχρι το βράδυ θα έχω αποφασίσει!!

**Για να μην αρχίσουμε για ενισχυτικά, τα καλύπτω και τα 2 πλήρως.

Ελα Χρηστο, ευκολακι ειναι η αποφαση:

Με δεδομενο οτι εισαι 50-50, (σου αρεσουν δλδ εξισου και τα δυο) παιρνεις τα magnepan που ταιριαζουν πολυ περισσοτερο στο σαλονι σου :)

Yγ. Πως και δεν εχουμε δει κανα βαρβατο ενεργο ακομη ?

Ελα Χρηστο, ευκολακι ειναι η αποφαση:

Με δεδομενο οτι εισαι 50-50, (σου αρεσουν δλδ εξισου και τα δυο) παιρνεις τα magnepan που ταιριαζουν πολυ περισσοτερο στο σαλονι σου :)

Yγ. Πως και δεν έχουμε δει κάνα βαρβάτο ενεργό ακόμη ?

Ντίνο δεν σου κρύβω φυσικά ότι μου έχει περάσει από το μυαλό... αλλά δεν το έχω κάνει..."ακόμη"...διότι νιώθω οτι θα μου στερούσα λίγο το gaming με τα υπόλοιπα...

Ψηφίζω Tannoy, αφού τα αλλά είναι μυστήρια όντα αλλά σε κάθε περίπτωση ελπίζω αυτός που πήρε τα hyperion να μένει κοντά :p
Φίλε Νίκο, εκτός από την απαίτηση χώρου και ενισχυτικών, εαν καλύψουμε αυτά τα δύο, τι άλλο σε προβληματίζει?

Ότι δεν είναι ένα κοινό (συνηθισμένο) ηχείο, δεν έχει "κουτίλα", παίζει διαφορετικά (ενδεχομένως πιο σωστά) αλλά η αλλαγή πλεύσης είναι μεγάλη όπως μεγάλη είναι και η "δύναμη" της συνήθειας. Μπορεί να είναι καλύτερο ηχείο, δεν ξέρω, αλλά προσωπικά αισθάνομαι πιο οικεία όταν βλέπω γούφερ και δη μεγάλα. Άλλωστε σου είπα αν έπρεπε χωρίς να μπορώ να τα ακούσω μαζί τι θα επέλεγα, όχι τι να επιλέξεις. Κουβέντα να γίνεται με άλλα λόγια...

Last edited:
Φιλε...................μια που εκει θα καταλήξεις .................πηγαινε σε κορνες!!:flipout: