Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Γιαννη,για τις κριτικες και τους κριτες τα ειπαμε πολλες φορες και γω συμφωνω οπως ειπα πολλες φορες μαζι σου.

Ομως απο οσα μηχανηματα εχεις η πουλησες,ποσα απ'αυτα δεν ειχαν μια καλη κριτικη;

Απο ολους τους πελατες σου ποσοι αγορασαν κατι διοτι τους αρεσε επειδη ετσι εκριναν μονοι τους και αδιαφορησαν εντελως για το τι ειπαν οι κριτες/κριτικες για ενα αλλο μηχανημα που ισως να ειχε πολυ καλυτερη κριτικη;

Οταν το γλυκο δεσει,εδεσε και πεισε καποιον που εχει αποψη οτι ειναι "καλο και τιμιο,αλλα μεχρι εκει"................Δεν ειναι θεμα τιμης η ξενων (προφανως εννοεις ακριβοτερων) χωραφιων ο καλος ηχος,τουλαχιστον τις πλειστες φορες.

Αυτο καποτε πρεπει να το δεχτουμε κι ας εχει .........κοστος.

Θα σου πω μεχρι τωρα πιο ειναι το συμπερασμα μου. Δεν εχω βρεθει εως τωρα απεναντι σε giant killer. Τι εννοω! Δεν εχω ακουσει συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης. Δηλαδη ενα των 3χιλιαδων να τα βαζει με ενα διπλασια αξιας. Ποτε μεχρι τωρα. Επισης οσο για τους πελατες μου ενα 80% καταληγει τελικα να προσπαθει να αγορασει τον giant και να αφησει εξω τον killer. Οσοι με ξερουν απο κοντα γνωριζουν οτι δεν προωθω ουτε προσπαθω να παιρνω τα λεφτα του κοσμακη τσαμπα και βερεσε. Στις ακροασεις αφηνω τον καθενα μονο του. Ουτε καν στον ιδιο χωρο δεν καθομαι. Ε μεχρι τωρα δεν μου εχει τυχει καποιος να επιλεξει κατι που απο πριν εγω δεν ηξερα οτι θα κανει, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων οπου το ματι επαιξε μεγαλυτερο ρολο απο το αυτι.

Καποτε ειχαμε τα blue sky για killers μετα τους μπερηδες (μιλαμε για αστεια πραγματα), μετα .....ασε μην αρχισω να τα λεω γιατι θα με στραβοκοιταζουν οι αλλοι επαγγελματιες του χωρου και δεν με συμφερει. Εγω γιατι ακομη δεν εχω ακουσει t.a.c - dared - prima luna....να παιζει σαν audio note - cary - klimo - unison... δεν εχω καταλαβει.

Επισης ποτε δεν καταλαβα πως μια budget συσκευη με βαθμολογια 9,56 παιζει τοσο μα τοσο χειροτερα απο μια με 9,6 που εχει την διπλασια αξια....Μαλλον δουλευομαστε μεταξυ μας τελικα.

Last edited:

Θα σου πω μεχρι τωρα πιο ειναι το συμπερασμα μου. Δεν εχω βρεθει εως τωρα απεναντι σε giant killer. Τι εννοω! Δεν εχω ακουσει συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης. Δηλαδη ενα των 3χιλιαδων να τα βαζει με ενα διπλασια αξιας. Ποτε μεχρι τωρα. Επισης οσο για τους πελατες μου ενα 80% καταληγει τελικα να προσπαθει να αγορασει τον giant και να αφησει εξω τον killer. Οσοι με ξερουν απο κοντα γνωριζουν οτι δεν προωθω ουτε προσπαθω να παιρνω τα λεφτα του κοσμακη τσαμπα και βερεσε. Στις ακροασεις αφηνω τον καθενα μονο του. Ουτε καν στον ιδιο χωρο δεν καθομαι. Ε μεχρι τωρα δεν μου εχει τυχει καποιος να επιλεξει κατι που απο πριν εγω δεν ηξερα οτι θα κανει, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων οπου το ματι επαιξε μεγαλυτερο ρολο απο το αυτι.

Καποτε ειχαμε τα blue sky για killers μετα τους μπερηδες (μιλαμε για αστεια πραγματα), μετα .....ασε μην αρχισω να τα λεω γιατι θα με στραβοκοιταζουν οι αλλοι επαγγελματιες του χωρου και δεν με συμφερει. Εγω γιατι ακομη δεν εχω ακουσει t.a.c - dared - prima luna....να παιζει σαν audio note - cary - klimo - unison... δεν εχω καταλαβει.

Επισης ποτε δεν καταλαβα πως μια budget συσκευη με βαθμολογια 9,56 παιζει τοσο μα τοσο χειροτερα απο μια με 9,6 που εχει την διπλασια αξια....Μαλλον δουλευομαστε μεταξυ μας τελικα.

Μάλιστα.
Είναι πολύ σημαντικό επαγγελματίες να παραδίδουν "καθαρές" σκέψεις και όχι με στόχους σε αυτό το forum.
Μπράβο και νομίζω πως είναι πολύ εποικοδομητικο, να μήν χάνουμαι τσάμπα τα λέφτα μας σε συνεχόμενες αλλαγές, ενώ θα μπορούσαμε να βάζαμε λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη και να "κλέιναμε" ταμείο κατευθείαν.

Θα σου πω μεχρι τωρα πιο ειναι το συμπερασμα μου. Δεν εχω βρεθει εως τωρα απεναντι σε giant killer. Τι εννοω! Δεν εχω ακουσει συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης. Δηλαδη ενα των 3χιλιαδων να τα βαζει με ενα διπλασια αξιας. Ποτε μεχρι τωρα.

Εγω εχω ακουσει πολλα.

Ισως εχεις ιεραρχικα πολυ μελετημενη γκαμα μηχανηματων,κατι που δεν ειναι και κακο,ισως βεβαια καπως περιορισμενο,κατι βεβαια που για ολους τους ντηλερς ειναι κατανοητο.Δεν μπορει να εχουν ολες τις επιλογες σε μια κατηγορια τιμης.

Για τους reviewers μην τα ξαναλεμε,αλλο λεω γι'αυτους,οτι οταν ελθει η ωρα ολοι χρησιμοποιουμε με τον ενα η τον αλλο τροπο α γραφομενα τους.Τα χρειαζεται η αγορα.

Τελος,απλα να διευκρινισω κατι,δεν εθιξα την ακεραιοτητα ουτε τις ικανοτητες κανενος,απλα θιγω πραγματα της καθημερινοτητας στο θεμα ηχος,ο οποιος στηριζεται σε ολοκληρωμενα συστηματα και οχι μοναδες.

Last edited:

Θα προσπαθήσω να περιορίσω τις διαθέσιμες επιλογές, διότι μάλλον δεν έχω τον χρόνο για να ακούσω 20 μηχανήματα. Οπότε θα προσπαθήσω να τα κάνω 6-7 με απόσταξη απο τις προηγούμενες προτάσεις.

Και θα ξεκινήσω με το "εαν".

"ΕΑΝ" βρώ κάποιο απο τα παρακάτω μηχανήματα γύρω στα 5000 σε ποίο θα δίνατε την ψήφο εμπιστοσύνης έστω να "κυβερνήσουν" τα ηχεία μου??

-ASR Emitter I Exclusive
-Plinius Hiato
-GamuT Di150
-Pass Labs INT-150 (δεν ξέρω εαν με καλύπτουν τα watt).
-Luxman L-507

"εάν" όχι:
Ο τελευταίος ήχος έχε 2 δοκιμές:
-HEGEL H20
-BMC AMP C1 (καινούργιος "Γερμανός") Λέτε να αξίζει μια ακρόαση??
-Δεν ξέρω στα 5000 κάτι καινούργιο.

Περιμένω την ψήφο σας.

....................Luxman L-507

Φανταζομαι εννοεις τον νεο L-507u και οχι τον L-507 της δεκαετιας του '70....οχι πως θα με χαλουσε να ειχα εναν δηλαδη..................

Θα σκεφτομουν και τον L-507u μαζι με τον GamuT

μεταξύ asr-luxman που γνωρίζω πολύ καλά θα έλεγα ότι αν τα ηχεία σου μονιτορίζουν και θέλεις περαν από ανάλυση-οδηγηση-ταχύτητα να γλυκάνεις και λίγο τον ήχο σου, πάρε τον asr. Αν δεν θες κατι τετοιο πάρε τον luxman που έχει δώρο και το phonostage.

Και plinius (9200) που έχω ακούσει με τα ηχεία μου, μου άρεσε αρκετά. Αλλά επέλεξα asr και ας ήταν ακριβότερος και ας ζορίστηκα οικονομικά.

Φυσικά πήγαινε να τα ακούσεις. Ειναι πολλά τα λεφτά για να στηριχτείς στις απόψεις μας. Και επειδή οι εποχές είναι δύσκολες για όλους ζήτα να στον φέρουν και σπίτι. Αν δουνε ότι ενδιαφέρεσε πραγματικά θα το κάνουν τετοιες εποχές.

Και κάνε και μια χάρη σε όλους μας. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν το έχει ο αντιπρόσωπος για επίδειξη. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα και μονο έτσι θα σταματήσει.

Κράτα μας ενήμερους.

Last edited:

Φυσικά πήγαινε να τα ακούσεις.
Και κάνε και μια χάρη σε όλους μας. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ αν δεν το έχει ο αντιπρόσωπος για επίδειξη. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα και μονο έτσι θα σταματήσει.

Εννοειται οτι θα πρεπει να τα ακουσει και στο σπιτι του αν ειναι δυνατον.......................+1

Καλά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσω κάτι εαν δεν τον ακούσω!!

Φανταζομαι εννοεις τον νεο L-507u και οχι τον L-507 της δεκαετιας του '70....οχι πως θα με χαλουσε να ειχα εναν δηλαδη..................

Θα σκεφτομουν και τον L-507u μαζι με τον GamuT

Ναι τον καινούργιο εννόω L-507u.

Στο μεταξύ την GamuT δεν την έχει η Audioevolution?? Διότι στο site του δεν εχει τίποτα.

Θα σου πω μεχρι τωρα πιο ειναι το συμπερασμα μου. Δεν εχω βρεθει εως τωρα απεναντι σε giant killer. Τι εννοω! Δεν εχω ακουσει συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης.

Φαντάζομαι αυτό δεν αφορά και τις ιδιοκατασκευές, σωστά? Γιατί έχω ακούσει πολλές που το κάνουν αυτό...κι έχουμε και οι 2 στην κατοχή μας τέτοιες...
Άρα μην γενικεύουμε, το σωστό θα ήταν "Δεν εχω ακουσει εμπορική συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης."
Αυτό μπορεί και να ισχύει...

Φίλε Χρήστο όλα όσα αναφέρεις είναι ένα και ένα. Επέλεξε ό,τι σου κάτσει καλύτερα στο αφτί και στην τσέπη.

Απάντηση: Re: Hyperion 968 ολική αναβάθμιση

Φίλε Χρήστο όλα όσα αναφέρεις είναι ένα και ένα. Επέλεξε ό,τι σου κάτσει καλύτερα στο αφτί και στην τσέπη.

Χαίρομαι που κατέληξα στα καλύτερα!!!
Χα χα χα χα...

Να κάνω μια off topic ερώτηση.
Τι γνώμη έχετε για τον Wyred 4 Sound STI-1000??

φτηνος και καλος αλλα οχι της κλασης των παραπανω που ανεφερες δυστηχως ετσι ειναι τα πραματα οταν παιρνεις κατι καλο πρεπει και η υπολοιπη αλυσιδα να ειναι ισοτιμη,πηγες στα ψηλα με την μια,εγω απο τα παραπανω ψηφιζω gamut και asr μιας και το κανες δημοψηφισμα.

Φαντάζομαι αυτό δεν αφορά και τις ιδιοκατασκευές, σωστά? Γιατί έχω ακούσει πολλές που το κάνουν αυτό...κι έχουμε και οι 2 στην κατοχή μας τέτοιες...
Άρα μην γενικεύουμε, το σωστό θα ήταν "Δεν εχω ακουσει εμπορική συσκευη (ηχειο πηγη ενισχυτη) που να παιζει καλυτερα ή τουλαχιστον το ιδιο με αλλα μεγαλυτερης κατηγοριας τιμης."
Αυτό μπορεί και να ισχύει...

Οι ιδιοκατασκευες ειναι ειδικη κατηγορια φιλε. Δεν γενικευω τιποτα αλλα μιας που το ανεφερες εχω δει κατι ιδιοκατασκευες φολες οσο δεν περιγραφεται...ειδικα στα ηχεια αστα βραστα ακομη χειροτερα.

φτηνος και καλος αλλα οχι της κλασης των παραπανω που ανεφερες δυστηχως ετσι ειναι τα πραματα οταν παιρνεις κατι καλο πρεπει και η υπολοιπη αλυσιδα να ειναι ισοτιμη,πηγες στα ψηλα με την μια,εγω απο τα παραπανω ψηφιζω gamut και asr μιας και το κανες δημοψηφισμα.

Σευχαριστώ.

Μιας και ανεφερες τον asr,ειδου τι εγραψε ο κ.Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.
"Θελετε εναν ενισχυτη που μπορει να οδηγησει τα παντα?Θελετε εναν ενισχυτη που μπορει να παιζει τα παντα?
Ολα τα ειδη μουσικης?Θελετε ενα μηχανημα που να στελνει τα περισσοτερα σετ προ-τελικων στα ληθη?
Θελετε τελικα,εναν απο τους δυο,τρεις καλυτερους ολοκληρωμενους στο κοσμο ασχετως τιμης?
Καποιο μηχανημα που να διαθετει την μουσικοτητα ενος Plinius,την γλυκυτητα και την καθαροτητα
ενος εξαιρετικου τριοδικου ενισχυτη λυχνιας,και τη φινετσα καιτην αισθητικη του καλυτερου ιταλικου
αντιπροσωπου του ειδους ?Τι θα λεγατε για το δυναμισμο ενος Γερμανου? Τα θελετε ολα αυτα?
Τοτε,τα βρηκατε.Ναι λοιπον.Ο ASR EMITTER 1 δεν παιζει απλως.ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.........................

Καλη τυχη στην επιλογη σου!!!
Φιλικα!!

Last edited:

Μιας και ανεφερες τον asr,ειδου τι εγραψε ο κ.Π. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.
"Θελετε εναν ενισχυτη που μπορει να οδηγησει τα παντα?Θελετε εναν ενισχυτη που μπορει να παιζει τα παντα?
Ολα τα ειδη μουσικης?Θελετε ενα μηχανημα που να στελνει τα περισσοτερα σετ προ-τελικων στα ληθη?
Θελετε τελικα,εναν απο τους δυο,τρεις καλυτερους ολοκληρωμενους στο κοσμο ασχετως τιμης?
Καποιο μηχανημα που να διαθετει την μουσικοτητα ενος Plinius,την γλυκυτητα και την καθαροτητα
ενος εξαιρετικου τριοδικου ενισχυτη λυχνιας,και τη φινετσα καιτην αισθητικη του καλυτερου ιταλικου
αντιπροσωπου του ειδους ?Τι θα λεγατε για το δυναμισμο ενος Γερμανου? Τα θελετε ολα αυτα?
Τοτε,τα βρηκατε.Ναι λοιπον.Ο ASR EMITTER 1 δεν παιζει απλως.ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ.........................

Καλη τυχη στην επιλογη σου!!!
Φιλικα!!

Σευχαριστώ.
Η ψήφος πιστώθηκε...