Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Και εγώ δοκίμασα καμιά 30αριά ενισχυτές στα ATC κάποιες καλές εποχές.
Δεν τους αγόραζα βέβαια...
Το όλο concept έχει το γούστο του. Και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις πρόβλημα όταν το κάνεις. :smile:

Βέβαια, ας πουλούσε τον Sphynx αυτός που μου τον έφερε και θα σου έλεγα εγώ αν άλλαζα πάλι ενισχυτή! :bigcry:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Καλα εννοείτε δεν το έχεις καταλάβει??

Έχω και κάποια παραπανήσια κιλάκια, και μιας και κάνω και δουλεια γραφείου λέω με αυτόν τον τρόπο να χάσω τίποτα, να χαζεύετε και εσείς με το καφεδάκι σας τα πρωινά...

Άντε ρε παιδιά... θα αλλάξετε κανα ηχείο.. εγώ ολόκληρο Dynaudio Confidence άλλαξα, και με κυνηγάει ακόμη ο αντιπρόσωπος γιατι το έδωσα λέει, και δεν το κράτησα>> (χαχαχχα), και εσείς δεν αλλάζετε τίποτα..

Αντε πάμε...

:ernaehrung004:

Και εγώ στο είχα πει, τα confidence, που δεν είμαι τόσο του μπάσου, έφτιαχναν ολόγραμμα μπροστά σου. ελπίζω να μην τα άκουσες μόνο με τον ψηφιακό τελικό.
μιας και εχεις διαλέξει όμως αυτό το μονοπάτι.... καλή συνέχεια!

Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Νομίζω ότι ο φίλος μας δεν έχει πρόβλημα με τον ήχο που ακούει.
Δηλαδή δεν αλλάζει επειδή δεν του αρέσει ο ήχος που κάθε φορά ακούει.
Απλά θέλει να αλλάζει.
Δεν είναι κακό.
Κάνει το κέφι του ο άνθρωπος, το διασκεδάζει (και εμείς μαζί του).

Μακάρι αλλά δεν νομίζω να ισχύει αυτό...εσύ κι εγώ και όλοι μας αν βρίσκαμε κάτι που μας άρεσε πολύ θα το αλλάζαμε μέσα σε μισό μήνα???? ...μάλλον κάτι τον χαλάει κάθε φορά (πολύ λογικό) κι επιμένει να πιστεύει πως δεν έχει βρει ακόμα τα κατάλληλα ηχεία αντί να βελτιώσει άλλα πράγματα πρώτα...π.χ χώρο...που με τόσα λεφτά που θα έχει χαλάσει ως τώρα, θα είχε κάνει παπάδες...πραγματικά κρίμα...
Ελπίζω να μην πάρει προσωπικά την κριτική μου...είναι για καλό και θα την έκανα σε οποιονδήποτε σκόρπιζε έτσι, χωρίς λόγο, χρήματα, όσα και να είχε...και θα τον συμβούλευα να χαλαρώσει λίγο μέχρι να αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις (όχι από reviews) για να καταλάβει τί του φταίει...

Sphynx ee?? Τι λέει αυτη η γάτα, σχίζει κουρτίνες??

Αν σκίζει λέει; Κομφετί τις κάνει!
Φίλε μου, μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ μου, ανεξαρτήτου τιμής!
Αντικατέστησε ένα ζευγάρι Mark Levinson που οδηγούσαν ένα 801 Matrix και ο φίλος που τον έχει δεν τον πουλάει με τίποτα! :bigcry:
Μόνο ένας μεταχειρισμένος κυκλοφορεί στην αγορά από χέρι σε χέρι πλέον και αυτός έχει πρόβλημα...

Αν σκίζει λέει; Κομφετί τις κάνει!
Φίλε μου, μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει ποτέ μου, ανεξαρτήτου τιμής!
Αντικατέστησε ένα ζευγάρι Mark Levinson που οδηγούσαν ένα 801 Matrix και ο φίλος που τον έχει δεν τον πουλάει με τίποτα! :bigcry:
Μόνο ένας μεταχειρισμένος κυκλοφορεί στην αγορά από χέρι σε χέρι πλέον και αυτός έχει πρόβλημα...

κανα Link έχουμε για αυτόν τον Sphynx????

Αντε ρε σιγά τα ωά...Βρέστε κανέναν Stasis,Threshold,Krell,Μark Levinson.... του 90 σε καλή κατάσταση...

H Sphynx έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια. :bigcry:
Σωστά, έκλεισε, όταν χρεοκόπησε η Ολλανδική Siltech στην οποία η Sphinx (με σήμα τη μυθολογική σφίγγα) ανήκε. Είχε μια πολύ καλή σειρά από ενισχυτικά σετ με χαρακτηριστικά τους την ασημένια καλωδίωση και τους πολλούς, μικρής χωρητικότητας, πυκνωτές αντί για τους λίγους και μεγάλους που ήταν η κυρίαρχη τάση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Μακάρι αλλά δεν νομίζω να ισχύει αυτό...εσύ κι εγώ και όλοι μας αν βρίσκαμε κάτι που μας άρεσε πολύ θα το αλλάζαμε μέσα σε μισό μήνα???? ...μάλλον κάτι τον χαλάει κάθε φορά (πολύ λογικό) κι επιμένει να πιστεύει πως δεν έχει βρει ακόμα τα κατάλληλα ηχεία αντί να βελτιώσει άλλα πράγματα πρώτα...π.χ χώρο...που με τόσα λεφτά που θα έχει χαλάσει ως τώρα, θα είχε κάνει παπάδες...πραγματικά κρίμα...
Ελπίζω να μην πάρει προσωπικά την κριτική μου...είναι για καλό και θα την έκανα σε οποιονδήποτε σκόρπιζε έτσι, χωρίς λόγο, χρήματα, όσα και να είχε...και θα τον συμβούλευα να χαλαρώσει λίγο μέχρι να αποκτήσει εμπειρία και γνώσεις (όχι από reviews) για να καταλάβει τί του φταίει...

Φίλε μου δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είναι φανταστικό αυτό?

Άλλος βρίσκει μια μέτρια γυναίκα και την παντρεύεται άλλος βρίσκει 50 τέλειες και τις φτύνει όλες.

Δατς λάηφ, εντ ιτ'ς γκρέητ!

Και σχετικά με το φίλο loudobic, καθόλου μα καθόλου κρίμα ιφ γιου ασκ μη.

Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε τον εαυτό μας στους άλλους ανθρώπους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Φίλε μου δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Δεν είναι φανταστικό αυτό?

Άλλος βρίσκει μια μέτρια γυναίκα και την παντρεύεται άλλος βρίσκει 50 τέλειες και τις φτύνει όλες.

Δατς λάηφ, εντ ιτ'ς γκρέητ!

Και σχετικά με το φίλο loudobic, καθόλου μα καθόλου κρίμα ιφ γιου ασκ μη.

Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε τον εαυτό μας στους άλλους ανθρώπους.

έγραψες :grinning-smiley-043

Το παράδειγμά σου πιάνει τα άκρα για να αποδείξει κάτι (τί? οτί σκεφτόμαστε διαφορετικά? αυτό εννοείται...ή ότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά θέματα -αυτός με τις 50 τέλειες που τις φτύνει? κι αυτό εννοείται...), ενώ εγώ μιλάω για κοινή λογική και δεν προσπαθώ να "βρω" τον εαυτό μου πουθενά εκτός από εμένα τον ίδιο...
Πέρα από αυτό, αν ήμουν ο loubodic θα εκτιμούσα περισσότερο κάποιον που θα μου πει "φίλε χαλάρωσε λίγο για δικό σου καλό", παρά κάποιον που να μου λέει "φίλε συνέχισε έτσι γιατί εγώ γουστάρω να βλέπω φωτογραφίες"...(άρα ίσως εσύ ψάχνεις να βρεις κάτι...?...δε ξέρω, λέω...
Οπότε όπως το πάρει κανείς...όπως λες κι εσύ...δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο...

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Το παράδειγμά σου πιάνει τα άκρα για να αποδείξει κάτι (τί? οτί σκεφτόμαστε διαφορετικά? αυτό εννοείται...ή ότι υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά ψυχολογικά θέματα -αυτός με τις 50 τέλειες που τις φτύνει? κι αυτό εννοείται...), ενώ εγώ μιλάω για κοινή λογική και δεν προσπαθώ να "βρω" τον εαυτό μου πουθενά εκτός από εμένα τον ίδιο...
Πέρα από αυτό, αν ήμουν ο loubodic θα εκτιμούσα περισσότερο κάποιον που θα μου πει "φίλε χαλάρωσε λίγο για δικό σου καλό", παρά κάποιον που να μου λέει "φίλε συνέχισε έτσι γιατί εγώ γουστάρω να βλέπω φωτογραφίες"...(άρα ίσως εσύ ψάχνεις να βρεις κάτι...?...δε ξέρω, λέω...
Οπότε όπως το πάρει κανείς...όπως λες κι εσύ...δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο...

χαχαχα λες να "εκμεταλλεύομαι" τον φίλο?

Μπα, απλά τον καταλαβαίνω.

Εσύ παίρνεις σαν δεδομένο ότι το "σωστό" είναι να έχουμε όλοι μια πορεία προς την "τελειότητα" μέσα από τις ακροάσεις, τις εμπειρίες και τις γνώμες των συμφορουμιτών (εδώ και αλλού).
Δηλαδή μια εξελικτική κατάσταση με σαφή προορισμό.

Εγώ αυτή την ουτοπία την έχω αποδεχθεί και θαυμάζω τους ανθρώπους που παραδέχονται το ίδιο (νομίζω ότι ο φίλος loudobic κάπως έτσι σκέφτεται).

Νομίζω ότι ο loudobic είναι πολύ συνειδητοποιημένος σε αυτό που κάνει.

Και θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να θεωρούμε ότι ένα ενεργό μέλος του παρόντος φόρουμ είναι δυνατό να "παρασυρθεί".

Το έγραψα και παλιότερα, τον loudobic τον ζηλεύω (με την καλή έννοια) που κάνει τόσες αλλαγές στις δύσκολες εποχές που διανύουμε όχι γιατί έχει τη δυνατότητα αλλά γιατί έχει τη διάθεση!

Θα μας πει και ο ίδιος την άποψή του φαντάζομαι...

Re: Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Εσύ παίρνεις σαν δεδομένο ότι το "σωστό" είναι να έχουμε όλοι μια πορεία προς την "τελειότητα" μέσα από τις ακροάσεις, τις εμπειρίες και τις γνώμες των συμφορουμιτών (εδώ και αλλού).
Δηλαδή μια εξελικτική κατάσταση με σαφή προορισμό.

Ναι, αυτό θεωρώ σωστό κι αυτό είναι το σωστό και το επιστημονικό βασικά (αν προσθέσεις στις ακροάσεις, εμπειρίες κλπ. και το διάβασμα)...κι όχι για εμένα μόνο, αλλά για τον οποιονδήποτε έχει απαιτήσεις βελτίωσης....κατά τα άλλα, σαφώς, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι του καπνίσει...

Καλησπέρα παιδιά.

Τα ηχεία είναι το "πάθος μου", μέγα πάθος απο μικρός... είτε ειναι μεγάλα είτε είναι πιο μικρά...είτε ειναι για τεραστιο τελικό, είτε είναι για single end 8watt...

Απλά μετά απο κάποια εμπειρια με το χώρο μου (σαλόνι), λόγο ξύλινου πατώματος με κενό απο κάτω, τα μεγάλα full range ηχεία μου δίνουν τόση φόρτιση, αρκετη ούτω σώστε να πάιζει και το πάτωμα μουσική..(σε κάποιους βέβαια αυτό άρεσε)...

Οπότε λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ πιο πολύ με ηχεία τα οποία δίνουν λιγότερη φόρτιση στον χώρο μου..

Μετά το Penaudio, έφερα έναν συνδυασμό σπίτι ο οποίος δεν υπάρχει πλέον, διότι το ηχείο και τον ενισχυτή τον πήρε ένας φίλος, διότι ήρθε για ακρόαση, και την επόμενη μέρα το ηχείο ήταν σπίτι του, δηλαδή του άρεσε πάρα πολύ.

Θα βγάλω και φωτογραφικό υλικό.

Ο συνδυασμός ήταν:

Audio Note OTO ολοκληρωμένος ενισχυτής

Audio Note AN-E/LX

O συνδυασμός κρίθηκε ως εξαιρετικός.

Last edited:
άντε, όλα καλά... αυτό που τους αφήνεις να στα παίρνουνε ενώ σου αρέσουν... Δεν προλαβαίνεις να τα χορτάσεις ένα πράμα... Στείλτου τα σε κανα μήνα βρε παιδί.

Αλέξ, αν διαβάσεις όλο το νήμα, θα δείς πως πολλοί κατά καιρούς έχουμε συστήσει στον αγαπητό Χρήστο( ludovic)
πως καλύτερα είναι να εξαντλεί πρώτα τις δυνατότητες του όποιου ηχείου στο σύστημα του και μετά να
παίρνει την απόφαση να το αντικαθιστά με το επόμενο του οποίου η σύντομη θητεία θα ακολουθηθεί από άλλο, κλπ. κλπ.

Επισης έχουν γίνει εκτενείς αναφορές για την βελτίωση του χώρου του..

Παρ´όλα αυτά ο Χρήστος μας προτιμά τις απανωτές αλλαγές με σκοπό την όσο το δυνατόν
μεγαλύτερη απόκτηση εμπειριών, λανθασμένων κατά την άποψη μου.

Εν πάσει περιπτώσει όμως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν τροχοπέδη ούτε στην τσέπη του
ούτε στην διάθεση του να συνεχίσει να ασχολείται με το χόμπυ έστω και αν
αυτή η μέθοδος προσέγγυσης για το ιδανικό ηχείο, μοιάζει ανορθόδοξη για κάποιους από εμάς...

Last edited: