Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Χωρίς να το πλατιάσουμε και μας μαλωση ο cheef, μόνο εαν κάποιος εχει προσωπική εμπειρία, θα ήθελα σχόλιο για τα ελληνικά καλώδια Αεολος.

Ευχαριστώ!

Καλά το μάλωμα δεν θα το γλυτώσεις!!...Βρε συ, τι ψάχνεις
για καλώδια ηχείων?..Κατέληξες στα ηχεία και ψάχνεσαι για καλώδια?

Που ξέρεις αν θα ταιριάξουν τα Αεολος τα Nordost, τα Audioquest, τα χψζ, με τα ηχεία
ή και το setup που τελικά θα καταλήξεις?

Το έχουμε πει πολλάκις.Τα καλώδια στο τέλος!...Είναι το τελικό κούρδισμα, για όσους ενδιαφέρονται..

Άκυρο, νόμισα ότι πήρες τα wilson sophia από μία αγγελία που είδα για τα audionote.

Τι νέα; :chinese: Τι ωραίο θα μας δείξεις; -bye-

Xaxaxaxaxax.. ρε τι πάθαμε με την Σοφία...

Λοιπόν μιας και είμαι ζηλιάρης και έχω δοκιμάση πολλά ηχεία και ενισχυτές... θα ήθελα να σας ρωτήσω....μάλλον να μου προτείνεται...

Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ στις προτάσεις...

Λοιπόν εαν σας έλεγα οτι θέλω να αντικαταστήσω το κορυφαίο δυκάναλο μου σύστημα (π.χ Προ-τελικο ΜcCormack και ηχεία ξέρω εγώ Dynaudio Confidence C2.... κορυφαια καλώδια και κορυφαίο DAC π.χ AMR DP-777.. μπλα μπλα...) με ένα σύστημα με ενεργα ηχεία και απλα μια πηγή (π.χ να κρατούσα το AMR ας πουμε.. δηλ.. ενα προ-DAC, ή ενα προενισχυτή) θα μπορούνα ποτέ να πιάσω την απόδοση του πρώτου συστήματος???? Δηλαδή του προ-τελικου και του κορυφαίο παθητικού ηχείου???
Φυσικά πάντα μιλόντας και με ένα καλό budget (π.χ 5000 ) για τα ενεργά ηχεία.... ΕΕΕΕΕΕ εεεε?? Για να σας δώ!!

Τι, έγινες οπαδός των ενεργών; :rolleyes:
Θα γίνουμε περισσότεροι;

Χμμμ! :chinscratch:

Για διάβασε εδώ για αρχή: Ένα minimal σύστημα

Και νομιζω πως πρέπει να μ' επισκεφθείς και να δεις και ν' ακούσεις κάποια πράγματα, όταν επιστρέψω στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ μας χρωστάς και μερικές εντυπώσεις απ' όλα όσα έχεις ακούσει. Τι στο καλό, τόσα ηχεία έχουν περάσει από το σπίτι σου.
Μήπως να κάνουμε απεργία; :tongue::BDGBGDB55:

Τι θα έλεγες για την ενεργή έκδοση των Dynaudio που ήδη έχεις; :grandpa:

Και για πες, τα ενεργά πως τα θες; Far, Mid, ή Near Field; Χωρίς, ή με ένα ή και δύο Sub;

Και πες μας, φώτισε το μυστήριο... :SFGSFGS5:
Τι σε οδήγησε σ' αυτή τη στροφή;

Οχι οπαδός, απλά όπως έχεις καταλάβει είμαι χόμπιστας που δοκιμάσω, γιαυτο και ρώτησα εαν μπορώ να πιάσω την απόδοση του πρωτου συστήματος.

Η απόσταση ακροασης ειναι 3,5 μέτρα.

Έχω το πρόβλημα με το πάτωμα, αλλα το χαμηλό μου το θέλω στα λογικά πλαίσια...

Στροφή δεν θα το έλεγα, απλά κουραστικά να προσπαθώ να "ματσαρω"... Οπότε θα ήθελα να ξεκουραστω λιγάκι....

Με ενεργά ηχεία επαγγελματικής κατεύθυνσης (Studio Monitors) είναι πιθανόν να πετύχεις μία καλύτερη προσαρμογή στο χώρο σου, χάρη στις εκτεταμένες δυνατότητες ρύθμισης (χαμηλών, υψηλών) με τις οποίες συνήθως είναι εφοδιασμένα.

Αυτή η δυνατότητα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χώρου σου. Αν δεν αποφασίσεις να επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και δυστυχώς να ξοδέψεις γι' αυτό, δεν θα δεις αληθινό φως. Ίσως όμως καταφέρεις να κάνεις το πρόβλημα λίγο πιο υποφερτό.

Το ταίριασμα με τους ενισχυτές -αληθινός πονοκέφαλος- δεν αποτελεί πρόβλημα, έχει ήδη φροντίσει ο κατασκευαστής. Και τα κοστολόγια για ισοδύναμη απόδοση είναι πολύ καλύτερα. Υπάρχουν όμως θέματα με τις συνδέσεις με τις άλλες συσκευές και με τις πηγές που διαθέτεις. Ενδεχομένως να χρειαστεί ν' αλλάξεις πλήρως φιλοσοφία και προσανατολισμό. Οπότε χρειάζεται περίσκεψη, θα έλεγα...

Την απόδοση του κυρίως συστήματος σου φυσικά μπορείς να την πιάσεις και μάλιστα να την ξεπεράσεις. Οι επαγγελματίες που παράγουν τη μουσική, την οποία μετά ακούνε οι χαϊεντάδες, δεν είναι ούτε ανόητοι ούτε άσχετοι.

Μπορείς φυσικά να επιλέξεις ενεργά ηχεία Consumer προσανατολισμού (π.χ. Meridian).

Υπάρχει μόνο ένα μικρό "προβληματάκι". Τι θα συμβεί, αν τύχει και σε ικανοποιήσει το σύστημα σου απ' όλες τις απόψεις;

Μετά θα στερηθείς τη χαρά ν' αλλάζεις και να δοκιμάζεις! :hahaha::laugh:

Υ.Γ. Και για να μην έχεις παράπονο, ότι δεν σου κάνω καμμία πρόταση ορίστε:
Dynaudio BM15A (Left, Right) στα 2596 Ευρώ (=1298 Ευρώ Χ 2) από εδώ: Ή στα 2800 Ευρώ από εκεί.

Με το δικό του Sub:
Dynaudio BM14S στα 1800 Ευρώ περίπου από εδώ: Ή στα 2000 Ευρώ περίπου από εκεί.

Εγώ θα προτιμούσα το μικρότερο Dynaudio BM6A MKII με το 6,9" Woofer, που είναι και πολύ φθηνότερο στα 1390 Ευρώ (=695 Χ 2).

Αλλά μαζί με το παραπάνω Sub του.
Ή και με το μικρότερο Sub, των 940 Ευρώ, γιατί όχι; Το θέμα είναι να ταιριάζει με το χώρο...

Στροφή δεν θα το έλεγα, απλά κουραστικά να προσπαθώ να "ματσαρω"... Οπότε θα ήθελα να ξεκουραστω λιγάκι....

Αυτή και μόνο η πρότασή σοπυ είναι αρκετή στο να σε αποτρέψει να πάς σε λύση ενεργών ηχείων

Προτείνω (αν δεν έχεις ήδη προβλέψει γι' αυτό) να πάρεις δύο ζεύγη καλωδίων (διαφορετικού χαρακτήρα - πχ για "μαλακά" και "σκληρά" ηχεία) και πηγή αναγνωρισμένης αξίας (το δυνατόν προς το ουδέτερο) και να βασίσεις σε αυτά τις δοκιμές σου.

Επίσης να αλλάζεις εναλλάξ ηχεία-ενισχυτές (δηλαδή έχεις πχ. τον ενισχυτή του βάζεις πάνω τα ηχεία και τα δοκιμάζεις με τα καλώδια και πηγή που έχεις και κρατάς σταθερά... στη συνέχεια αλλάζεις ενισχυτή και δοκιμάζεις τα ίδια ηχεία με τον νέο, στη συνέχεια αλλάζεις μόνο ηχεία και πάλι απο την αρχή κοκ

Φοβάμαι ότι πέραν της ευχαρίστησης να αλλάζεις μηχανάκια, με άλλο τρόπο δεν θα υπάρξει ταυτόχρονα ουσία στις δοκιμές...

Αν αυτό δεν ενδιαφέρει βέβαια keep walking!

:ernaehrung004:

Καίριας σημασίας για τον Χρήστο είναι πιστεύω και το γεγονός ότι τα ενεργά ηχεία έχουν πολύ χαμηλή μεταπωλητική αξία.

Κοινώς, τα παντρεύεσαι. Μόνο στην ιδέα ο Χρήστος ότι μπορεί να παντρευτεί ένα ζεύγος ηχεία, θα βγάλει σπυράκια! :rifle:

Υποθετικά μιλάω.....άσε τι έχω τώρα...... μην ρωτάς καθόλου... έχω ενισχυτικά (προ-τελικό McCormack αλλα όχι ηχείο, τα έχω δώσει όλα.. και περιμένω για το επόμενο "χτύπημα"...).

Απάντηση: Re: Ηχείων διαρκής και συνεχιζομένη αναβάθμιση!

Xaxaxaxaxax.. ρε τι πάθαμε με την Σοφία...

Λοιπόν μιας και είμαι ζηλιάρης και έχω δοκιμάση πολλά ηχεία και ενισχυτές... θα ήθελα να σας ρωτήσω....μάλλον να μου προτείνεται...

Προσοχή ΜΕΓΑΛΗ στις προτάσεις...

Λοιπόν εαν σας έλεγα οτι θέλω να αντικαταστήσω το κορυφαίο δυκάναλο μου σύστημα (π.χ Προ-τελικο ΜcCormack και ηχεία ξέρω εγώ Dynaudio Confidence C2.... κορυφαια καλώδια και κορυφαίο DAC π.χ AMR DP-777.. μπλα μπλα...) με ένα σύστημα με ενεργα ηχεία και απλα μια πηγή (π.χ να κρατούσα το AMR ας πουμε.. δηλ.. ενα προ-DAC, ή ενα προενισχυτή) θα μπορούνα ποτέ να πιάσω την απόδοση του πρώτου συστήματος???? Δηλαδή του προ-τελικου και του κορυφαίο παθητικού ηχείου???
Φυσικά πάντα μιλόντας και με ένα καλό budget (π.χ 5000 ) για τα ενεργά ηχεία.... ΕΕΕΕΕΕ εεεε?? Για να σας δώ!!

Οταν αποφασισεις να δωσεις τον τελικο ,ριξε ενα p.m

Υποθετικα δεν βγαινει η ερωτηση σου,διοτι τον συνδιασμο αυτον εσυ μονο τον εχεις ακουσει,
τωρα αν ενα ντακ με χρεη προ οδηγησει με μουσικοτητα ενεργα?......ισως,
γλυτωνεις και τα πολλα κουτια τα ρευματα τα καλωδια και πολλα αλλα,αφου ειχες και το ice μηχανακι ξερεις πως παιζουν πανω κατω.
Εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει ψηφιακο ενισχυτη,ισως μονο αυτοκινητου αλλα δεν ειναι ασφαλη τα συμπερασματα εκει.
Καλα ενεργα ειναι και τα Adam αλλα ακριβα οπως και τα Atc αλλωστε.
Παντως καποιοι διαρρηγνυουν τα ιματια τους για των ηχο των ice ειδικα οπως και των ενεργων ηχειων.
Παντως θα ελεγα οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να τα ακουσεις,κουβαλας παραμασχαλα το ντακακι σου και μονο και πας για ακροαση.