ΗΧΗΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!

Naitdum61

New member
2 September 2008
60
Ειμαι καινουριος στο χωρο και στο forum.
Επιθυμω να αγορασω ηχοσυστημα και σε οτι εχει να κανει με το cd player πιστευω οτι εχω καταληξει στο marantz cd-6002. Απο εκει και περα για ενισχυτη και ηχεια διαθετω γυρω στα 800 ευρω(ελπιζω 5-6 βινυλια που θα βγαλω στο ebay να βγαλουν τα ηχεια!) και εχοντας διαβασει αρκετα πραγματα στο forum καταλαβαινω οτι ηχεια <1000 ευρω=0.
Παρ'ολα αυτα ακουγοντας μεχρι στιγμης μουσικη σε κουμπαρα ακομα και κατι μετριο θα φανταζει εξωπραγματικο εν συγκρισει με την προηγουμενη θλιβερη μου κατασταση.

Ακουω 80% Metal αλλα οχι βιομηχανοποιημενο και ο πολυ digital ηχος με ξενερωνει. Το αλλο 20% διαμοιραζεται σε ambient ηχοτοπια και experimental rock.

Ο χωρος ακροασης ειναι γυρω στα 30 τ.μ. και τα ηχεια θα μπουν γυρω στα 30-40 cm απο τον τοιχο.
Εχω δει οτι μια φτηνη λυση που φοριεται γενικα ειναι Nad C320BEE με EPOS ELS3(δεν τα εχω ακουσει) παρ'ολα αυτα(υπενθυμιση) δεν τα θελω για να ακουω jazz. Θελω κατι δυναμικο αλλα να διατηρειται η μουσικοτητα. Με βολευουν τα συγκεκριμενα ή να κοιταξω αλλου? Βασης ή οχι?

Δεν μενω Αθηνα αλλα μπορω να κατεβω για ακροαση σε λιγο καιρο. Θα ημουν ευγνωμων αν μπορουσατε να αναφερετε 3-4 standar μερη που θα μπορουσα να ακουσω ηχεια (pm will do) και που τα ατομα δεν σε κοιταν αφυψηλου αν δεν εισαι του χωρου αλλα ενδιαφερονται για τον πελατη.
Danke schon εκ των προτερων και αναμενω προτασεις!

Μια καλή περίπτωση για ροκάδες είναι τα Klipsch RB-81 (μεγάλα βάσης) μαζί με έναν Trends ή έναν Kingrex.

Με τις βάσεις μαζί θα σου βγουν κάτι παραπάνω από 800 ευρώ όλα.

Καλος ήρθες στην παρέα.

Οι NAD είναι καλή περίπτωση όπως και οι Yamaha κατά την γνώμη μου σε αυτά τα χρήματα. Για ηχεία ίσως και ενα ζευγάρι B&W βάσης που πέρνουν καλές κριτικές, δεν τα έχω ακούσει όμως.

http://www.homecinema.gr/details.php?prid=329&preview=showtech
http://www.apothema.gr/Product/5-1-184-13631/Yamaha/RX-797RDS.html
http://www.apothema.gr/Product/5-1-184-13630/Yamaha/RX-497RDS.html

Και τα EPOS παίρνουν καλές κριτικές.

Καλή συνέχεια.

Καλώς τον!

To Heavy Στέργιε θέλει και εντάσεις...
Οπότε θα συμφωνήσω με τα ηχεία, βάζοντας και τα B&W σαν μάρκα στο παιχνίδι, αλλά σίγουρα με κάποιον πιο ισχυρό ενισχυτή!
Εκτός και αν γουστάρεις να ακούς τον Bruce Dickinson να σου ψυθιρίζει στο αυτί "You took my life but I'll take your's too..." :)

BTW τι βινύλια σκέφτεσαι να βγάλεις στο E-Bay; :p

Εγώ, βινύλια στο ebay; Μπα!

Πάντως το συνδυσμό τον άκουσα σε χώρο περίπου 25 τετραγωνικά και από εντάσεις κοπανάνε, δεν έχει ανάγκη!

97db ευαισθησία, μάναμ!

Για 30 τμ εγώ θα πρότεινα ηχεία δαπέδου. Και με την μουσική που ακούς θα πρότεινα να κοιτάξεις σε Heco και Magnat.
Πιο συγκεκριμένα θα σου πρότεινα Magnat Altea 7 (περίπου 450 ευρώ). Τα θεωρώ εξαιρετική αγορά στα λεφτά τους, τα άκουσα σχεδόν με τα πάντα (jazz, pop, electronica, rock, metal) και τα πήγαν εξαιρετικά. Ειδικά σε ροκιές και μέταλ που θες μπάσο και δυναμικές,θα σε ικανοποιήσουν πλήρως. Άκουσέ τα με το Black Album και θα με θυμηθείς.
Αν ξεφεύγουν από το budget σου μην ανησυχείς, και οι δύο εταιρείες έχουν πλούσια γκάμα προϊόντων και τιμών.

Ευχαριστω για τα tips!
Ο trends με τα Klipsch φανταζουν καλη λυση, απο την αλλη θελω και λιγα γκαζια(οχι να μου κανουν και εξωση βεβαια) και δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να με βολεψουν 10w...

Ξερει καποιος αν ματσαρουν οι συγκεκριμενοι Yamaha με τα B&W;

Magnat Altea 7...με τι ενισχυτη mr ermis01;

"BTW τι βινύλια σκέφτεσαι να βγάλεις στο E-Bay;"

Οσο για τα προαναφερθεντα βινυλια που θα ξεφορτωθω, ειναι καφριλες του κερατα και οι μπαντες τελειως underground(200 κοπιες/Lp) οποτε ειναι ψιλοαδυνατο να τις ξερεις!!!Πιανουν φραγκα παντως.

Εγώ τα άκουσα με τον MAP-305 της Advance Acoustic, που είναι σαφώς εκτός του budget σου.
Πιστεύω όμως ότι θα είναι μια χαρά με τον Yamaha RX-797 (350 ευρώ περίπου), ο οποίος έχει και ραδιόφωνο.

Ευχαριστω για τα tips!
Ο trends με τα Klipsch φανταζουν καλη λυση, απο την αλλη θελω και λιγα γκαζια(οχι να μου κανουν και εξωση βεβαια) και δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να με βολεψουν 10w...

Θα σε βολεψουν οσο δεν μπορεις να φανταστεις!!!
Ειμαι απολυτος γιατι με αυτον το συνδιασμο ακουω και δεν παει πιο δυνατα για ενα νορμαλ σπιτι.

Θα σε βολεψουν οσο δεν μπορεις να φανταστεις!!!
Ειμαι απολυτος γιατι με αυτον το συνδιασμο ακουω και δεν παει πιο δυνατα για ενα νορμαλ σπιτι.

Ελα? Θα ριξω μια ακροαση τοτε!

+thank you ermis01

Τα 10 W πάντως εμένα δεν μου ακούγονται και τόσο καλά για τα μπάσα. Δεν έχω πείρα όμως οπότε...

ΥΑΜΑΗΑ Soavo 2

http://www.apothema.gr/Product/5-1-71-13710/Yamaha/Soavo_02.html

με ενισχυτή τον προαναφερθέντα (ΥΑΜΑΗΑ 797 ή ΝΑD -τον πιο δυνατό που μπορείς να πάρεις)

... Για να μην σου λένε ότι με λιγότερα από 1000 € δεν μπορείς να πάρεις ηχεία.

Μπορείς να τα ακούσεις στον ΝΑΚΑ.

Η συμβουλή όλων πάντως πρέπει να είναι : Βγες και άκου!

Όσα σου προτείνουμε μπορεί να μας αρέσουν αλλά στα δικά σου αυτιά να είναι μ....ιες ;

Οι ανωθεν προτασεις θα εξεταστουν. Σιγουρα δεν παιρνουμε γουρουνι στο σακι. Πιστευω οτι εχω καταληξει σε 3-4 συνδυασμους και ελπιζω να ακουσω οσους περισσοτερους μπορεσω.

Βεβαια δεν μενω τα τελευταια χρονια Αθηνα και δεν ξερω τα κατατοπια για το που θα ακουσω, αλλα θα τσεκαρω λιγο το google και ελπιζω να βρω ακρη.

Keep it coming.

Παντως οι ενισχυτες της NAD και σε ηχο και σε ισχυ οτι υποσχονται το δινουν. Εχουν αρκετα γεματο ηχο στιβαρο και δεμενο χαμηλο καλες μεσαιες και ξεκουραστα πριμα. Ακουγοντας μην παρεις κατι που εχει ωραιο μπασο ή ωραιες μεσαιες ή καλα πριμα. Να προτιμησεις αυτο που θα σε κανει να πεις ωραιος ηχος. Αν ξεχωριζει και εντυπωσιαζει αρχικα στον ηχο καποια περιοχη συχνοτητων μονο και οχι το συνολο μακροχρονια κουραζει!

Last edited:
Παντως οι ενισχυτες της NAD και σε ηχο και σε ισχυ οτι υποσχονται το δινουν. Εχουν αρκετα γεματο ηχο στιβαρο και δεμενο χαμηλο καλες μεσαιες και ξεκουραστα πριμα. Ακουγοντας μην παρεις κατι που εχει ωραιο μπασο ή ωραιες μεσαιες ή καλα πριμα. Να προτιμησεις αυτο που θα σε κανει να πεις ωραιος ηχος. Αν ξεχωριζει και εντυπωσιαζει αρχικα στον ηχο καποια περιοχη συχνοτητων μονο και οχι το συνολο μακροχρονια κουραζει!

+1. Ισσοροπία...

Mr ggeorgecv: Ξερεις που μπορω να ακουσω τον NAD C320BEE?
PM δεκτο!
Noμιζω τα περισσοτερα καταστηματα ηχου εχουν nad ενισχυτες. Ακομα και στο mall στο Νακα που ειναι αντιπροσωπος μπορεις να κανεις μια απλη ακροαση. Παντως εχω τον nad 304 12ετιας και τον εχω καταευχαριστηθει. Απλα τον εχω παροπλισει λογω αγορας ενισχυτη home cinema και παλι nad αλλα θα τον ξαναχρησιμοποιησω για ενα 2ο συστηματακι.

Λοιπον μαλλον προσανατολιζομαι για ηχεια δαπεδου-οροφη 600 euro και κατεβαινω Αθηνα για ακροαση αυριο. Ευχαριστω ξανα για τις προτασεις σας, αλλα θελω μια καθοδηγηση-->Δεν βρισκω που να ακουσω τα Μagnat Altea 7. (pm)