ΗΧΗΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!

Ακουσα αρκετα δαπεδου με κριτηριο να υπαρχει μια ισορροπια μεταξυ rock και metal, με αλλα λογια να υπαρχει αρκετο gain αλλα να διατηρειται παραλληλλα η καθαροτητα.

Canton gle 407-Παραμορφωση και πολυ μπασο.Rejected
Monitor Audio Bronze rejected
Heco Victa 500-ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για Rock(επαιξε το Elizium των FoTN και επαθα πολιτισμικο shock) και ταυτοχρονα ΑΘΛΙΟ για metal(ανεπαρκες gain).
Klipsch RB 61-Rejected(δεν αντεξα ουτε 5 δευτερολεπτα.)

Τα ανωθεν συνοδευτηκαν απο ενα φθηνο marantz dvd player και ενα marantz ενισχυτη γυρω στα 500 euro.Μετεπειτα αντικαταστηθηκαν απο λιγω ακριβοτερα μηχανηματα αλλα η αποψη μου ηταν η ιδια.
---------
Μετα ακουσα πολλα ΑΘΛΙΑ Wharfedale(3-4) δαπεδου των 400 euro μεσο ορο,τα Quad 21L και 22L(both πουλο στο rock) και ακουσα επισης και τα αξιολογοτατα Energy C-500 τα οποια λογω τιμης αποτελουν φαβορι για αγορα. Πολυ καλο σωμα και ακρες, απλωμενος ηχος, ισσοροπημενο μπασσο και διαυγεια. Ωραια ηταν και τα Soavo1 αλλα σαφως εκτος budget...Αυτα επαιξαν με Yamaha rx 797 και Nad 542 και player Nad.
---------
Τελος, επαιξαν και τα Klipsch RF-62-Rejected και τα DANTA P-2500 τα οποια ηταν και τα καλυτερα ηχεια που ακουσα σημερα,αν και λιγο τσιμπημενα. Δυστυχως δεν μπορω να βρω πληροφοριες στο net για τα συγκεκριμενα. (συνοδευτηκαν απο Marantz 7001)

Anyway, αν δεν προκυψει κατι αλλο, ή τα Energy ή τα Danta...βιασαν τα παντα

+1 για τα Energy C-500 (αν δεν παινέψεις το ...ηχείο σου).

Εκτός από τα Dantax, που δε τα έχω ακούσει, για μένα αποτέλεσαν τα Energy πολύ πετυχημένη επιλογή για τα λεφτά τους και φυσικά για τα δικά μου μέτρα όσον αφορά το πως προτιμώ τον ήχο. Ενισχυτή να προτιμήσεις NAD, έχει διαφορά απ τον YAMAHA και νομίζω ότι σαν ενισχυτικό, έδεσε πολύ καλα με τα C-500. 1 χρόνο μετά, όσο τα ακούω, τα ευχαριστιέμαι όλο και περισσότερο και επιβεβαιώνω την επιλογή μου.

Ακουγοντας τον Nad μαζι με τον Yamaha παντως, κλεινω υπερ του rx 797.

Εχοντας ακουσει τα απειρα ηχεια μεχρι την κατηγορια των 900 ευρω, σιγουρα εχω καταληξει στο οτι τα Energy τα εχουν ολα και...συμφερουν, στα 550 ευρω οχι μονο δεν υπαρχει κατι παρεμφερες αλλα για να αλλαζα γνωμη και να πηγαινα προς κατι ελαφρως ανωτερο θα επρεπε να δωσω κανα χιλιαρικο παραπανω(πχ Soavo1). Καλα και τα Dantax, αλλα συν του οτι κοστιζουν πολυ παραπανω, ειναι περισσοτερο για electronica παρα για τη μουσικη που τα θελω.

Για ενισχυτη μαλλον τον Yamaha(φθηνος και πολυ ρευμα), player το Marantz 6002 και turntable... project 1 xpression III.-bye-

Α, συμπληρωνοντας το κειμενο απο πανω (και κλεινοντας γενικα) μηπως μπορει να με κατευθυνει καποιος σε μια εκθεση οπου θα μπορω να ακουσω τα συγκεκριμενα Energy c500 σαν ανθρωπος?Oι ακροασεις εχουν γινει εως τωρα στο Νακα οπου οι τυπαδες νομιζουν οτι μπαινεις για να αγορασεις τυρομπιφτεκι. Στην Ηχοεκφραση τα ατομα ηταν πολυ Ok αλλα δυστυχως δεν ειχε τα συγκεκριμενα.

Αγαπητέ Naitdum61 μου φαίνεται περίεργο αυτο που λες... Στην Πάτρα ο Νάκας έχει χώρο ακρόασης, αν και μικρό και, όσες φορές πήγα δεν είχαν αντίρρηση να κανονίσουμε ακρόαση με τα ηχεία στημένα. Πάντως, δεν ξέρω πού αλλού μπορεί να τα βρεις για ακρόαση, ο Νακας ειναι ο επισημος αντιπρόσωπος. Δοκίμασε να ζητησεις ενα ζευγάρι για demo στο σπίτι.

επειδη ακουω και εγω μεταλ,ψαξε την περιπτωση των acoustic energy aelite two.μπορει και να σου κανουν και η τιμη τους ειναι φανταστικη (600 ευρω).στα λεφτα τους ειναι απ'τα καλυτερα που κυκλοφορουν μεχρι 1000 ευρω.αλλα ακουσε τα πρωτα.

επειδη ξεχαστηκα τα συγκεκριμενα ηχεια αλλα και αυτα που σε ενδιαφερουν μπορεις να τα ακουσεις στις "ωδες" στην καλιθεα.

Δεν ειχα την τυχη να ακουσω τα acoustic energy, θα το κανω ομως.

Αγαπητε Busoni πιθανοτατα στην Πατρα ο Νακας να ακολουθει μια πιο ευρωπαικη τακτικη προς τους πελατες του, παντως λαμβανοντας υποψη και την υπερτιμολογηση, το μονο που θα περιμενα απο το πιο ακριβο καταστημα στην ελλαδα θα ηταν τουλαχιστον να παρεχει τη δυνατοτητα να κρινει κανεις ενα ηχειο βασει στοιχειωδων παραμετρων. Ενω σε αλλα καταστηματα που παρευρεθηκα ακουσα επικες κακοτεχνιες που καποιοι ονομασαν hifi ηχεια -τουλαχιστον ομως η αντιμετωπιση των παιδιων ηταν υποδειγματικη. Εγω τα ακουσα στο Νακα στην Αθηνα, εκλεισα ραντεβου να τα ξαναακουσω και αφου ειχαν παιξει γυρω στα 3 λεπτα ο τυπας με κοιταγε με βλεμα πακιστανου χαρτομαντηλοπωλητη της Ομονοιας, υπαινισσομενος προφανως οτι ειχα ξεπερασει τον χρονο μου και ειχα αρχισει να γινομαι θρασυς. Αν ηξερα οτι ο Νακας ειναι ο μονος αντιπροσωπος θα τον ειχα κανει ρομπα στον υπευθυνο του καταστηματος.

Τεσπα, θα τα ακουσω στον νακα της πατρας συντομως!

Re: Απάντηση: ΗΧΗΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ!

ψαξε την περιπτωση των acoustic energy aelite two.

Αυτα ειναι βασης, ενδιαφερομαι για δαπεδου. Τα aelite 3 πχ ισως να ειναι καλη περιπτωση-θα δειξει.

ειναι βασης αλλα ειναι αρκετα μεγαλα και απο μπασο σκιζουν σε ελεγχο και ογκο.δως τους μια ευκαιρια!!!!!

Ακουσα αρκετα δαπεδου με κριτηριο να υπαρχει μια ισορροπια μεταξυ rock και metal, με αλλα λογια να υπαρχει αρκετο gain αλλα να διατηρειται παραλληλλα η καθαροτητα.

Canton gle 407-Παραμορφωση και πολυ μπασο.Rejected
Monitor Audio Bronze rejected
Heco Victa 500-ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για Rock(επαιξε το Elizium των FoTN και επαθα πολιτισμικο shock) και ταυτοχρονα ΑΘΛΙΟ για metal(ανεπαρκες gain).
Klipsch RB 61-Rejected(δεν αντεξα ουτε 5 δευτερολεπτα.)

Τα ανωθεν συνοδευτηκαν απο ενα φθηνο marantz dvd player και ενα marantz ενισχυτη γυρω στα 500 euro.Μετεπειτα αντικαταστηθηκαν απο λιγω ακριβοτερα μηχανηματα αλλα η αποψη μου ηταν η ιδια.
---------
Μετα ακουσα πολλα ΑΘΛΙΑ Wharfedale(3-4) δαπεδου των 400 euro μεσο ορο,τα Quad 21L και 22L(both πουλο στο rock) και ακουσα επισης και τα αξιολογοτατα Energy C-500 τα οποια λογω τιμης αποτελουν φαβορι για αγορα. Πολυ καλο σωμα και ακρες, απλωμενος ηχος, ισσοροπημενο μπασσο και διαυγεια. Ωραια ηταν και τα Soavo1 αλλα σαφως εκτος budget...Αυτα επαιξαν με Yamaha rx 797 και Nad 542 και player Nad.
---------
Τελος, επαιξαν και τα Klipsch RF-62-Rejected και τα DANTA P-2500 τα οποια ηταν και τα καλυτερα ηχεια που ακουσα σημερα,αν και λιγο τσιμπημενα. Δυστυχως δεν μπορω να βρω πληροφοριες στο net για τα συγκεκριμενα. (συνοδευτηκαν απο Marantz 7001)

Anyway, αν δεν προκυψει κατι αλλο, ή τα Energy ή τα Danta...βιασαν τα παντα

Απ' ότι φαίνεται έχουμε παρόμοιο γούστο στα ηχεία, οπότε θα σου έλεγα κι εγώ να ακούσεις τα Acoustic Energy. Όσο για την σύγκρηση μεταξύ Yamaha και NAD, κατά την γνώμη μου τα παραπάνω λεφτά που ζητάει ο NAD δεν δικαιολογούνται από την διαφορά στον ήχο. Οι Yamaha είναι κυρίαρχοι στην σχέση ποιότητας/τιμής. Δεν νομίζω ότι έχουν αντίπαλο.

Δεν ειχα την τυχη να ακουσω τα acoustic energy, θα το κανω ομως.

Αγαπητε Busoni πιθανοτατα στην Πατρα ο Νακας να ακολουθει μια πιο ευρωπαικη τακτικη προς τους πελατες του, παντως λαμβανοντας υποψη και την υπερτιμολογηση, το μονο που θα περιμενα απο το πιο ακριβο καταστημα στην ελλαδα θα ηταν τουλαχιστον να παρεχει τη δυνατοτητα να κρινει κανεις ενα ηχειο βασει στοιχειωδων παραμετρων. Ενω σε αλλα καταστηματα που παρευρεθηκα ακουσα επικες κακοτεχνιες που καποιοι ονομασαν hifi ηχεια -τουλαχιστον ομως η αντιμετωπιση των παιδιων ηταν υποδειγματικη. Εγω τα ακουσα στο Νακα στην Αθηνα, εκλεισα ραντεβου να τα ξαναακουσω και αφου ειχαν παιξει γυρω στα 3 λεπτα ο τυπας με κοιταγε με βλεμα πακιστανου χαρτομαντηλοπωλητη της Ομονοιας, υπαινισσομενος προφανως οτι ειχα ξεπερασει τον χρονο μου και ειχα αρχισει να γινομαι θρασυς. Αν ηξερα οτι ο Νακας ειναι ο μονος αντιπροσωπος θα τον ειχα κανει ρομπα στον υπευθυνο του καταστηματος.

Τεσπα, θα τα ακουσω στον νακα της πατρας συντομως!

Δεν αμφισβητω τα γραφόμενά σου, απλά δεν φανταζόμουν οτι μπορεί να ειναι τόσο αγενείς οι υπάλληλοι του Νακα στην Αθηνα. Αν περάσεις απο Πάτρα κανόνισε πρώτα ακρόαση τηλεφωνικα ώστε να μπορουν να διαθέσουν χρόνο. Όποτε πήγα, λιγότερο από ωρα δεν κάθισα. Βεβαια οι τιμές τους είναι ίσως οι υψηλότερες για την ελληνική αγορά στα αντίστοιχα προϊόντα, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.

Όσο για την σύγκρηση μεταξύ Yamaha και NAD, κατά την γνώμη μου τα παραπάνω λεφτά που ζητάει ο NAD δεν δικαιολογούνται από την διαφορά στον ήχο./quote]

Κοιτα, δεν μπορω να ειμαι απολυτος για ολα τα ηχεια, αλλα τουλαχιστον με τα συγκεκριμενα Εnergy c-500 ο Yahama ηταν σαφως πιο ισορροπημενος, με λιγο περισσοτερη εστιαση στα μπασα χωρις να μπουμαρει ομως. Ο ΝΑD απο την αλλη ναι μεν ειχε ελαχιστα ανωτερη εικονα στα μεσαια αλλα -πιστεψε με- εξυνε αρκετα, τα πριμα ηταν λιγο ανεξελεγκτα. Αλλα και παλι δεν προλαβα να ακουσω πανω απο 2 ηχογραφησεις και αυτες στα πεταχτα...

Σιγουρα παντως ο Nad απορριπτεται. Και φαντασου οτι ημουν και θετικα προιδεασμενος με τον συγκεκριμενο!