Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

jzago

New member
23 December 2009
27
Εδώ και μερικές μέρες έκανα ανακαίνιση στο σαλόνι με αποτέλεσμα τα ηχεία μου να έχουν χωθεί αναγκαστηκά μέσα σε γωνία και σχεδόν κολλητα στον τοίχο(ας είναι καλά η σύζηγος).
Τα audio spectum studio 4 που έχω, την οπή την έχουν μπροστά αλλά δεξια και αριστερά τώρα υπάρχουν επιφάνειες παράλληλες.Φοβάμαι λοιπόν για δημιουργία στάσιμων κυμμάτων. Τι με συμβουλεύεται? καθώς δεν έχω και αρκετές γνώσεις πάνω στον ήχο.Να βάλω κάποιο αποροφητικό υλικό στην μπροστινή οπή του reflex και να την κλείσω τελείως ή θα κάνω καμιά ζημιά?Εχω την εντύπωση (και δεν νομίζω να είναι η ιδέα μου) ότι έχω χάσει πολύ από χαμηλές συχνότητες από τοτε που τα άλλαξα θέση.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις όποιες συμβουλές σας.

Last edited by a moderator:
Aν και ακούγετε λίγο περιεργο
ο μονος τροπος να εχεις βάλει τα ηχεια σε γωνία και να εχεις χασει χαμηλό ειναι να τα εχεις φράξει μπροστα τη ροή του αέρα
δοκιμασε να τα βγάλεις εστω προσωρινά (καταλαβαινω) αυτα τα παραλληλα που λες, δεν πιστευω να εννοείς κανένα συνθετο?
και δοκίμασε να τα βγάλεις και λίγο παραέξω γιατί πιστευω εχεις χασει και ολα τα αλλα εκτος από χαμηλό

Ναι σωστά...Απο την ενίσχυση των χαμηλών στην γωνιά και το "λάσπωμα" του χαμηλού,πρέπει να τα έχεις χάσει όλα...

Re: Απάντηση: Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

ρίξε καμιά φωτό να δούμε
Για δήτε και πήτε μου.Δεξιά υπάρχρει τραπεζαρία ενώ αριστερά τζάκι, και γιαυτό τα έχω κολλήσει στον τοίχο.Γιατί όταν ανάβει το τζάκι το αριστερό ηχείο θερμένεται.Υπάρχει λύση? ή να μάθω να ζω με αυτό.Την όλη ζημιά μου την έχει κάνει η τραπεζαρία που ήρθε και μπήκε δεξιά και μου μίκρινε το χώρο.Η απόσταση μεταξύ των δύο ηχείων έχει μειωθεί στο 1.40 από τα 3μέτρα που τα είχα πριν.:bigcry:

Attachments

• _JPZ9415.jpg
    _JPZ9415.jpg
    117.9 KB · Views: 84
Last edited:
Ναι σωστά...Απο την ενίσχυση των χαμηλών στην γωνιά και το "λάσπωμα" του χαμηλού,πρέπει να τα έχεις χάσει όλα...

εγω παντως δεν πιστευω οτι θα λασπωσει τοσο το χαμηλο απο τις γωνιες .....

τα δικα μου σε καθε γωνια ειναι και ατακα εχουν και ουτε μπουμπουνιζουν .....

αν κατι με ενοχλει ειναι να υπαρχει μπουμπουνισμα και χαμηλο πλαδαρο!!

δεν φταινε παντα οι γωνιες...

Re: Απάντηση: Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

εγω παντως δεν πιστευω οτι θα λασπωσει τοσο το χαμηλο απο τις γωνιες .....

τα δικα μου σε καθε γωνια ειναι και ατακα εχουν και ουτε μπουμπουνιζουν .....

αν κατι με ενοχλει ειναι να υπαρχει μπουμπουνισμα και χαμηλο πλαδαρο!!

δεν φταινε παντα οι γωνιες...
Πάντως πριν έπαιζαν πολύ καλύτερα.Τώρα για να ακούσω μουσική βαζω και το sub στο παιχνίδι ενώ πρώτα δεν το χρησιμοποιούσα παρα μόνο σε ταινείες.

Αν δεν έχεις ποιοτικές ηχητικές απαιτήσεις το μόνο πρόβλημα είναι το ηχείο δίπλα στο τζάκι,που όσο νάναι οι μονάδες του θα υποφέρουν απο τη ζέστη.

Αν έχεις,απλά πολύ κακή τοποθέτηση...

Μόνο μικρά ηχεία βάσης και πάλι η απόσταση μεταξύ τους είναι μικρή...όπως σου έγραψε ήδη ο Στέργιος...

Ξεχνάς τα δαπέδου και παίρνεις δορυφόρους. Μια λύση για το τζάκι που είχα επιλέξει για τα δικά μου:
p1000666ssh.jpg

Κουράγιο με τη σύζυγο...:slapface:

Για δοκίμασε να φέρεις τα ηχεία πιο μπροστά, να είναι στην ίδια γραμμή με το εμπρός μέρος του επίπλου. Τι γίνεται;

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.Οσο για την γυναίκα μου έχω ήδη πληρώσει κάποιον να την βγάλει από την μέση:violent-smiley-030: και μετά θα κάψω την τραπεζαρία στο τζάκι :flipout:
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωριστώ τα ηχηάκια μου και να τα αλλάξω με μικρότερα.Πιστεύω ότι ακόμη και έτσι παίζουν πολύ καλύτερα από τα περισσότερα ηχεία βάσης σε αυτά τα χρήματα εννοήται.Το sub γιατί να το αλλάξω φίλε Στέργιο είναι τόσο κακό?.Το yamaha yst 800 είναι,εξ'άλλου μόνο για ταινίες το χρησιμοποιώ.Ειπαμε ακούω stereo :operator:Αυτό που προτίνεις φίλε "in" το έκανα αλλά βγαίνει το ηχείο μπροστά στο τζάκι και γίνεται ψητό,ενώ εκεί που είναι χωμένο προστατρεύεται.

Απάντηση: Re: Ηχοαποροφητικο υλικο για Audio spectrum studio 4

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.Οσο για την γυναίκα μου έχω ήδη πληρώσει κάποιον να την βγάλει από την μέση:violent-smiley-030: και μετά θα κάψω την τραπεζαρία στο τζάκι :flipout:
Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωριστώ τα ηχηάκια μου και να τα αλλάξω με μικρότερα.Πιστεύω ότι ακόμη και έτσι παίζουν πολύ καλύτερα από τα περισσότερα ηχεία βάσης σε αυτά τα χρήματα εννοήται.Το sub γιατί να το αλλάξω φίλε Στέργιο είναι τόσο κακό?.Το yamaha yst 800 είναι,εξ'άλλου μόνο για ταινίες το χρησιμοποιώ.Ειπαμε ακούω stereo :operator:Αυτό που προτίνεις φίλε "in" το έκανα αλλά βγαίνει το ηχείο μπροστά στο τζάκι και γίνεται ψητό,ενώ εκεί που είναι χωμένο προστατρεύεται.

Κράτα μια πισινή για τα ηχεία βάσης.

Για να μη το πάμε πολύ μακρυά τα audiospectrum s20 με το sub που ήδη έχεις είναι καλύτερο σύνολο από αυτό που ακούς σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Είπα καλύτερο sub γιατί νόμιζα ότι ακους και μουσική από το σύστημα. Ένα παλιό REL θα είναι ό,τι πρέπει.

Αν είναι μόνο για το χομσίνεμα μην αγχώνεσαι. Δήλωσε τα ηχεία small και ανέβασε την αποκοπή του sub.

Mια χαρά θα είναι :a0210:

Για δοκίμασε και αυτό να δούμε...

Μπορεί να έχει άλλη άποψη για.... τη διαρρύθμιση :flipout:

Attachments

• 82976_f520.jpg
    82976_f520.jpg
    60.2 KB · Views: 31
Για δοκίμασε και αυτό να δούμε...

Μπορεί να έχει άλλη άποψη για.... τη διαρρύθμιση :flipout:
Πιστεψε το φίλε όλες οι γυναίκες το ίδιο μυαλό έχουν σ'αυτά τα θέματα δεν υπάρχει σωτηρία.Αν θες να έχεις την ησυχία σου απλά δεν τις παντρεύεσε :flipout:
μόνο τότε κάνεις ότι θέλεις στο σπίτι:drummer::music-smiley-005::music-smiley-006: