ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Απάντηση: Re: ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Δεν έχω ψωνίσει ποτέ βινύλιο 'μεγάλο' στις 45 rpm...μου φαίνεται πως 'στρεσάρει' το πικάπ και τη βελόνα...Ούτως άλλως τε το κανονοκό 33άρι LP έχει εκπληκτική ανάλυση και δυναμική περιοχή...

Λοιπόν, πήρα τον Νοέμβρη από την έκθεση, από τον Λουκά αυτό:

lgn1003.jpg

Illinois Jacquet - Birthday Party (Groove Note GRV1001, περιέχει τον 12" δίσκο 33.3rpm και έναν ακόμη 12" 45rpm με τα The Shadow Of Your Smile & Blues)

Γιά το στρεσάρισμα που αναφέρεις ούτε λόγος.
Συγκριτικά το 45άρι υπερέχει ελαφρά αλλά όχι αμελειταία. Τα όργανα γεμίζουν λίγο καλύτερα τον χώρο ανάμεσα στα δύο ηχεία και τα σκασίματα της κάθε νότας είναι συναρπαστικότερα. Θα τολμούσα να πώ πως η αμεσότητα παρέπεμπε σε ακροσοβέριαστο καθώς και οτι αυξήθηκε (ελάχιστα) το συχνοτικό φάσμα (προς τα πάνω και προς τα κάτω) -bye-

Re: Απάντηση: Re: ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Λοιπόν, πήρα τον Νοέμβρη από την έκθεση, από τον Λουκά αυτό:

lgn1003.jpg

Illinois Jacquet - Birthday Party (Groove Note GRV1001, περιέχει τον 12" δίσκο 33.3rpm και έναν ακόμη 12" 45rpm με τα The Shadow Of Your Smile & Blues)

Γιά το στρεσάρισμα που αναφέρεις ούτε λόγος.
Συγκριτικά το 45άρι υπερέχει ελαφρά αλλά όχι αμελειταία. Τα όργανα γεμίζουν λίγο καλύτερα τον χώρο ανάμεσα στα δύο ηχεία και τα σκασίματα της κάθε νότας είναι συναρπαστικότερα. Θα τολμούσα να πώ πως η αμεσότητα παρέπεμπε σε ακροσοβέριαστο καθώς και οτι αυξήθηκε (ελάχιστα) το συχνοτικό φάσμα (προς τα πάνω και προς τα κάτω) -bye-
Δηλαδή κατά τη γνώμη σου αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο???
(Κατ' εμέ...δεν αξίζει τον κόπο...)

Βασίλη είναι και κατηργημένος. Τυχερέ!!!
Ongagu σίγουρα και εγγυημένα τα 45άρια είναι καλύτερα από τα 33άρια. Λ.Σ.

Βασίλη είναι και κατηργημένος. Τυχερέ!!!
Ongagu σίγουρα και εγγυημένα τα 45άρια είναι καλύτερα από τα 33άρια. Λ.Σ.
Λογικά έτσι θα πρέπει να είναι...Βλέπεις η διπλή ταχύτητα...Πάντως νομίζω πως η διαφορά ΔΕΝ αξίζει τον κόπο...Το καλογραμμένο βαρύ 33άρι είναι μια χαρά...
Αλήθεια αν βρεις χρόνο διάβασε τις αναφορές των τελευταίων links μου στο thread cd vs lp...Έχει τρομερό ενδιαφέρον ιδιαίτερα για ανθρώπους σαν κι εσένα(κι εμένα) που αγαπάμε τους μαύρους δίσκους και υποστηρίζουμε (και αποδεικνύουμε επιστημονικά τελικά) την ανωτερότητά τους έναντι των...σουβέρ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Δηλαδή κατά τη γνώμη σου αξίζει ή δεν αξίζει τον κόπο???
(Κατ' εμέ...δεν αξίζει τον κόπο...)

Το αν αξίζει ή όχι είναι καπέλο του καθενός. Εγώ σίγουρα δεν θα μπορούσα (αν και θα τό'θελα) να αποκτήσω μιά σειρά τέτοιων δίσκων λόγω οικονομικού. Βολεύομαι και με μέτριες εκδόσεις έργων εφ'όσον με πληρούν μουσικά.
Η ερώτηση ήταν, αν θυμάμαι καλά, υπάρχει διαφορά?
Γιά'μένα υπάρχει :ernaehrung004: