Ηχομονωση δαπέδου SOS

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Καλησπέρα σας.Εχω ενα dedicate room 24 τετραγωνικά.Εχω ηχομονωσει το ταβανι και τους τοίχους με πετροβαμβακα,κενο αερος και τοιχος(μπετο-τουβλο)η πόρτα του δωματίου ειναι μονωμένη εσωτερικα και εξωτερικα με φυλλα πυραμιδας ρικοφορ(εαν λεγονται ετσι 5mm πάχους)και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι το δάπεδο που ειναι όλο πλακάκι.Επειδη δεν ειμαι για πολλά εξοδα αυτο το διάστημα,ποια θα ηταν η σοφοτερη-οικονομικοτερη λύση για να μειωθουν οι αντανακλάσεις του δαπέδου?

Σας ευχαριστω

Last edited:
Tωρα που το ξαναβλεπω ο τιτλος λεει << ηχομονωση>> το οποιο ειναι αλλο πραμα απο της <<ανακλασεις>>,τι ακριβως θελεις να κανεις??και τα δυο?

Re: Απάντηση: Ηχομονωση δαπέδου SOS

Tωρα που το ξαναβλεπω ο τιτλος λεει << ηχομονωση>> το οποιο ειναι αλλο πραμα απο της <<ανακλασεις>>,τι ακριβως θελεις να κανεις??και τα δυο?

Να μειώσω τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται απο την επιφανεια στα πλακάκια ετσι ωστε να μονωθει ο χώρος και να μην περναει το βουητο προς τα εξω...γιατι με το τεστ που εκανα περιοριζω μεν την ενταση σε μεγαλο βαθμο...αλλα παλι ο ηχος βγαινει εξω απο το χώρο.

Άλλο ηχομόνωση και άλλο μεταβολή της ακουστικής. Ό,τι και να κάνεις οι χαμηλές συχνότητες θα περάσουν από οποιοδήποτε χαλί. Η λύση είναι ηχομόνωση κάτω από το πλακάκι, ακριβώς όπως έκανες και ηχομόνωση μέσα στους τοιίχους:
http://www.fibran.gr/gr/business_geo_application.php?aid=app_1-4

Καλησπέρα σας.Εχω ενα dedicate room 24 τετραγωνικά.Εχω ηχομονωσει το ταβανι και τους τοίχους με πετροβαμβακα,κενο αερος και τοιχος(μπετο-τουβλο)η πόρτα του δωματίου ειναι μονωμένη εσωτερικα και εξωτερικα με φυλλα πυραμιδας ρικοφορ(εαν λεγονται ετσι 5mm πάχους)και το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι το δάπεδο που ειναι όλο πλακάκι.Επειδη δεν ειμαι για πολλά εξοδα αυτο το διάστημα,ποια θα ηταν η σοφοτερη-οικονομικοτερη λύση για να μειωθουν οι αντανακλάσεις του δαπέδου?

Σας ευχαριστω

Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι να μονώσω με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το πάτωμα με το αντίτιμο ότι χάνεις ύψος (8-10 πόντους) με εσωτερικά πετροβάμβακα.
Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι για την εσωτερική ακουστική του χώρου.
Αν δεν βάλεις πετροβάμβακα απ' άκρη σ' ακρη οι χαμηλές θα περνάνε από κάτω χαλαρά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηχομονωση δαπέδου SOS

Να μειώσω τις αντανακλάσεις που δημιουργούνται απο την επιφανεια στα πλακάκια ετσι ωστε να μονωθει ο χώρος και να μην περναει το βουητο προς τα εξω...γιατι με το τεστ που εκανα περιοριζω μεν την ενταση σε μεγαλο βαθμο...αλλα παλι ο ηχος βγαινει εξω απο το χώρο.

Για να μην βγαίνει ο ήχος προς τα έξω πρέπει να κάνεις μόνωση στυλ room-in a room. Με αλλά λόγια εσωτερική μόνωση με πετροβάμβακα ΑΠ' ΑΚΡΗ Σ' ΑΚΡΗ ΠΑΤΩΜΑ,ΤΑΒΑΝΙ-ΤΟΙΧΟΥΣ και φυσικά βαρβάτη πόρτα. Αν αφήσεις απ' έξω κάτι από τα παραπάνω, πάει στράφι όλη η δουλειά.

Re: Απάντηση: Ηχομονωση δαπέδου SOS

Για ηχομόνωση πατώματος αν δεν έχεις ολοκληρώσει τις εργασίες στο χώρο
η ιδανική λύση είναι το Floating Floor, πάτωμα πάνω από το ήδη υπάρχον
με ηχομονωτικές δυνατότητες...Εδώ μια DIY λύση στουντιακών προδιαγραφών..

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...θα ξεκινησω με κάτι χαλαρο για αρχή μιας και το κοστος ειναι μεγαλο και απο την ανοιξη θα περασω πετροβαμβακα και στο πατωμα μαζι με φυλλα φελλου και μοκετα.