Ηχομόνωση ολόκληρου σαλονιού

p.s. Πολύ ωραίες εμφανησιακά οι πετρούλες...

Ναι σου λέω και αν εχεις χρόνο τις βάζεις μόνο σου με κολλα.

Οχι εννοω στο τοιχαλάκι, ισως χρειαστεί και από τις δύο μεριες.
Αν βάλεις πίσω απο τα ηχεία θα μειωσεις το χαμηλό τους.
Η σχεδιάση τους ''δουλευει'' με γωνιες και πρωτα πρεπει να πειραματιστεις αρκετά με την τοποθέτηση τους.

Μην ξεχνας είσαι δίπολος και θέλεις ανακλάσεις

Πίσω από τα δίπολα όμως δεν θέλω ανάκλαση, θέλω διάχυση, οπότε ωραίες οι πέτρες αλλά δεν κάνουν για εκεί...ίσως σε κάποια άλλα σημεία μπορεί!

Οχι εννοω στο τοιχαλάκι, ισως χρειαστεί και από τις δύο μεριες.
Αν βάλεις πίσω απο τα ηχεία θα μειωσεις το χαμηλό τους.
Η σχεδιάση τους ''δουλευει'' με γωνιες και πρωτα πρεπει να πειραματιστεις αρκετά με την τοποθέτηση τους.

Ναι το ξέρω, γι αυτό είπα σε μεταγενέστερη φάση κι αν χρειαστεί.
Δηλαδή τί λες να δοκιμάσω στο τοιχάκι? Κάτι σαν αυτό που είπα με την μπασοπαγίδα?

Ok, θα δοκιμαστούν διάφορα λογικά όταν έρθει η ώρα και αναλόγως του προβλήματος.

οι βιβλιοθηκες "ρουφανε" και πολυ καλα.

το πατωμα ειναι πλακα, αμμος, σφουγγαρι ηχομονωσης, σφουγγαρι θερμομονωσης, 4 εκ τσιμεντοκονιαμα και πανω σε αυτο κολημενο πατωμα δρυς. εαν προχωρησεις για κατι τετοιο στηλε πμ να σου πω και καποια τεχνικα ζητηματα που ειχαν προκυψει

Είμαι αρνητικός στη γυψοσανίδα επειδή θεωρώ δύσκολη την υλοποίηση της.

Θα πρέπει να ντύσεις με πισόφυλλο τον τοίχο.
θα χρειαστείς αντικραδασμικές βάσεις (λαστιχένιες).Τα τρία κομμάτια γυψοσανίδας (πλαϊνό-πάνω-κάτω ) πρέπει να έχουν διαφορετικό πάχος μεταξύ τους κι όχι πολλαπλάσιο η υποπολλαπλάσιο. Οι βάσεις στήριξης (μεταλλικές σαν π) που συνδέουν τη γυψοσανίδα με τις αντικραδασμικές βάσεις πρέπει να τοποθετηθούν ασύμμετρα μεταξύ τους και οι αποστάσεις των να μην είναι πολλαπλάσια η υποπολλαπλάσια. Υπολογισμός με χαρτί και μολύβι. Ο πετροβάμβακας πρέπει να είναι ο πιο βαρύς που είναι και ο πιο πυκνός.

Με πέτρα έκανα έναν τοίχο στο σπίτι αλλά δεν το ευχαριστήθηκα γιατί πήρα τα ηχητικά από τον χώρο γιατί ο μικρός τα περιεργαζόταν συνέχεια, ειδικά την κάψα του tweeter…..

Ναι είναι δύσκολη στην υλοποίησή της, υπάρχει όμως εναλλακτική?
...χρήσιμες πληροφορίες πάντως, thanks!

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι αδύνατον να κόψεις τις χαμηλές συχνότητες που είναι και η κύρια ενόχληση.

Ειδικά σε κατοικία που έχεις κάποιον από κάτω σου , ότι και να κάνεις θα αισθάνεται κάτι σαν κραδασμό , όπως πχ .όταν μπαίνει ένα αυτοκίνητο σε γκαραζ. .