Τακη επειδή προσφατα εριξα αρκετό ψαξιμο γιατι εφτιαξα σπιτι, εχω να σου πω τα εξης: Οσες πορτες και να ειδα, κατι μου την εσπαγε. Η εξωφενικά ακριβες θα ήταν, ή η ποιότητα κατασκευής θα ήταν μέτρια. Εψαχνα να βρω κατι καλο αλλα χωρις να δωσω μια περιουσία. Πανω κατω στα χαρακτηριστικά ολες μοιαζουν, η καθε εταιρία βγαζει δυο τρια μοντελα που διαφερουν στο αν εχουν μονή ή διπλή θωρακιση και στον εξοπλισμό. Κατεληξα στην Balomenos Doors, για δυο λόγους: ο ενας ήταν η τιμή. Νομιζα ότι ηταν ακριβός, όμως συγκρινοντας τα χαρακτηριστικά του βασικού του μοντέλου, ειδα ότι ειχε την τιμή των μεσαίων ή μεγάλων μοντέλων των αλλων εταιριών, με καλύτερο εξοπλισμό απο αυτά. Και ποιότητα κατασκευής κλάσεις ανώτερη. Ο δευτερος λόγος ήταν ότι εκτιμησα την εξυπηρέτηση του πωλητή, γιατι ήταν ο μόνος που δεν μου πούλησε το ίδιο μονότονο παραμύθι που μου ειχαν πουλήσει οι υπόλοιποι. Επισης αφου εκανα την παραγγελία, μου εκανε εντυπωση η οργάνωση και συνεπεια στον χρόνοδιαγραμμα που τηρησαν ως εταιρία. Η πόρτα χρησιμοποιεί επισης μια εντυπωσιακή κλειδαριά την
Omega Plus της
Esety, με εντελώς αθορυβο μηχανισμό και κλειδί που κλειστό ειναι μικρότερο και απο κλειδι αυτοκινήτου, και δεν φωτογραφίζεται (εχει 3 πλευρες με δοντια). Η κλειδαριά ειναι διπλή (εχει δηλαδη και 2η κλειδαριά υπηρεσίας, η οποία εχει διαφορες λειτουργίες. Επισης εχει 5 κλειδια, + 1 κλειδί με κιτρινο σημαδι, το οποίο χρησιμοποιείται στην περίπτωση που χρειαστεί αμεσα να αλλαξεις κωδικό στην κλειδαριά. Αν χασεις δηλαδή τα κλειδιά σου, δεν χρειαζεται να περιμενεις το service για να αντικαταστήσεις ολη την κλειδαρια, αλλά μπορεις και αλλαζεις κωδικό με το εξτρα κλειδι. Αυτοματα ακυρωνονται ολα τα υπολοιπα, και στο μεταξυ ζητάς νεο πακετο κλειδιων απο την εταιρία + 1 για αλλαγη νεου κωδικου παλι.
Η πόρτα εχει και ηχομόνωση στα κενα που δεν υπαρχουν νευρα.Αν θες καποιο συγκεκριμένο υλικο, δεν γνωριζω αν μπορεις να το ζητήσεις αλλα υποθετω οτι θα σε εξυπηρετήσουν, σε οποιο κατασκευαστη και αν καταλήξεις.
Γενικά όσες (καινουργιες) πορτες φιλων βλεπω αφου αγορασα την δικιά μου, μου φαίνονται ολες για τα μπαζα. Και στην λειτουργία της κλειδαριάς και στην αισθηση που σου δινει όταν κλεινει. Επισης ολοι οσοι απευθυνθηκα, ασχολουνται και με εσωπορτες, και μερικοι και με αλουμινια κτλ. Ενω ο μπαλωμένος ασχολείται αποκλειστικά με θωρακισμένες. Εχω μεινει πολυ ευχαριστημένος και μαλιστα σε τιμή που αν επαιρνα απο αλλου πορτα με τα ιδια χαρακτηριστικα αμφιβαλλω αν θα ηταν φτηνότερη.