Ηχομπάρα ή κάτι άλο; Τα φώτα σας.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,749
Αθήνα
Έχω αναλάβει για λογαριασμό φίλου (που νομίζει οτι είμαι γνώστης :silly:) να βρώ ένα σχετικά φτηνό σύστημα για να συνοδεύσει την καινούρια του Samsung TV. Αυτό που θέλει είναι να μπορεί να παίζει ταινίες, όχι απαραίτητα Blu-Ray, μπουσικό CD, να έχει ραδιόφωνο, να μπορεί να συνδέσει το iPhone και να μην είναι ογκώδες.
Ψάχνωντας λίγο στο διαδύκτιο είδα οτι υπάρχει κάποιο μπντέλο ηχομπάρας Samsung που θα τον κάλυπτε αλλά δεν το βρήσκω να πουλιέται πουθενά, μάλλος σταμάτησε. Το καινούριο δυστυχώς δεν έχει CD drive.

Περιττό να σας πώ οτι ο χώρος είναι μικρός (20-25 τ.μ) και οι απαιτήσεις για ηχητική πιστότητα σχετικά μικρές. Απλός άνθρωπος είναι.

Καμιά ιδέα; Κάποιος άλλος αξιοπρεπής συνδυασμός που να μην ξεπερνάει τα 400-500 Ευρώ υπάρχει;

κανα micro hifi δεν ? είναι λίγο ογκώδη μεν, αλλά πιστεύω οτι θα τον καλύψουν πολύ περισσότερο απο μια μπάρα.

Απάντηση: Re: Ηχομπάρα ή κάτι άλο; Τα φώτα σας.

κανα micro hifi δεν ? είναι λίγο ογκώδη μεν, αλλά πιστεύω οτι θα τον καλύψουν πολύ περισσότερο απο μια μπάρα.

http://www.hifix.co.uk/hi-fi-package-deals/denon/dm39-silver-inc-2020i.html
κάτι τέτοιο? ή εναλλακτικά τα qacoustics με κάποιο μικρό δικάναλο ή και πολυκάναλο για περισσότερες συνδέσεις και ένα φτηνούλι blue ray?

Αυτό που ξέχασα να σας πω είναι οτι ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος. Η τηλεόραση μπορεί να σηκωθεί το πολύ 10-15 πόντους ώστε να χωρέσει μια ηχομπάρα ή ένα πολύ slim σύστημα, τέτοιου είδους mini συστήματα θα δυσκολέψουν τα πράγματα, κυρίως στην τοποθέτηση των ηχείων.

Μίλησα με το φίλο κι αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την πρότασή σας, να αφήσουμε την τηλεόραση μόνη της στον - ούτως ή άλλως - περιορισμένο χώρο της και το ηχητικό να το καλύψουμε με κάποιο mini σύστημα. Αυτό θα μπεί σε ανεξάρτητο ράφι και θα πάρει τη θέση του παλιού (κάποιο mini της JVC).

Θα ψάξω το Denon που μου προτείνατε κι ότι άλλο σκεφτείτε ρίχτε το άφοβα... :music-smiley-004:

Δες και σε teac & yamaha Στρατηγέ.. (αυτά ξέρω εγώ δηλαδή, όποιος άλλος καλώς να ορίσει να μας συμβουλέψει)

Ήθελα η ηχομπάρα να είναι Samsung για καλύτερη συνεργασία με την τηλεόραση αφού θα είναι ίδια μάρκα.
Τώρα που αποφασίσαμε το ένα σύστημα να είναι εντελώς ανεξάρτητο απ´το άλλο μπορούμε να κοιτάξουμε οτιδήποτε.