Ήχος από hdmi

kostas

Senior Member
2 July 2006
538
Καλημέρα, έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, οπότε θα ήθελα τα φώτα σας. Το πρόβλημα μου είναι ότι από την HDMI της ATI 5670 ο pionner 920 μου εμφανίζει μόνο PCM. Έχω δοκιμάσει το KMP, το WMP αλλά και το total media theater αν και πιστεύω ότι αλλού κάνω το λάθος.
Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!
:grandpa:

Ακολούθησα και τον οδηγό που μου προτείνεις Νεκτάριε και τα ξήλωσα όλα όπως μου πρότεινε ο Δημήτρης, αλλά τίποτα το PCM εκεί κρατά γερά! :violent-smiley-030:

Όταν κάνεις δεξί κλίκ κατα την αναπαραγωγή mkv (με DTS ήχο π.χ.) με τον media player classic homecinema και πας filters, πρέπει να έχει ένα "DTS Decoder".

Επέλεξέ το και τσέκαρε "spdif" και στο AC3 και στο DTS decoder settings

Δημήτρη δεν παίζει με τίποτα, έχω απελπιστεί (μέχρι format έκανα και τα πέρασα όλα από την αρχή) :furious3:

Τα νέα είναι ότι έχουμε DTS αλλά δεν έχουμε HD, πρέπει άραγε να βάλω κάποιο φίλτρο?

Για HD ήχο πρέπει να βάλεις το ffdshow (από το xvidvideo.ru). Κατα το audio decoder configuration κάνεις Disable τον Mixer και στο output τσεκάρεις όλα τα checkbox που αφορούν το bitstream.

Εννοείται ότι επιλέγεις το ffdshow ως "Preferred" στα External Filters του MPC-HC

Ναι λοιπόν έχουμε DTS HD MA 7.1 !!!!!! το μόνο που έκανα ήταν να κατεβάσω το ffd και τον mpc από εκεί που μου είπε ο Δημήτρης,δεν εκανα καμιά αλλαγή από το προηγούμενο setup!! Άβυσσος οι αλγόριθμοι των codecs……….. :BDBDG54:

Γεια σας και απο εμενα και συγνωμη αν ρωταω κατι που εχει ηδη απαντηθει αλλα εχω βγαλει τα ματια μου 2 μερες τωρα προσπαθωντας να δω mkv με συνδεση του λαπτοπ με τον ενισχυτη μου.Μετα απο πολλες προσπαθειες καταφερα να σεταρω τον ΚΜPlayer για να μου βγαλει ηχο dts ...ομως ακουγεται παρα πολυ χαμηλα ενω οταν κανω ρυθμισεις για pcm δεν εχω προβλημα.
Το λαπτοπ ειναι hp pavillion dv7 με Ati hdmi output και ο ενισχυτης ο yamaha rx-v1065 και η συνδεση γινεται βεβαια μεσω hdmi.Οι ρυθμισεις της εξοδου ειναι στο φουλ ελεγμενες.
Εχω δοκιμασει και αλλους player vlc,κτλ χωρις αποτελεσμα.
Καμμια ιδεα???

ειχες δικιο,μια και τον ενισχυτη τον εχω μολις 3 μερες δεν ειχα προσεξει οτι και τις αλλες πηγες ηχου τις παιζει με το volume στο -30db(η μικροτερη τιμη ειναι -99),οποτε τον ανοιξα στα -25 και πηρα εξαιρετικο ηχο.
ευχαριστω για την απαντηση.